Höstlov?

Fredag och höstlovet har börjat. Fast jag hade ingen skola idag, men imorgon ska jag jobba. Och sen har jag tre dagar vad jag vet att sitta i skolan. Har en dramaföreläsning och sen ska vi sitta med ett grupparbete. Så här är man inte ledig inte.. Men mer ledig än vad jag brukar vara iallafall. =)

Just nu håller jag på med maten, är ganska sent ute. Har haft fullt upp, eller egentligen inte, jag har bara vart så seg! Var tvungen att gå upp vid sju även fast jag var ledig, för det var den enda tvätttiden som fanns. Så vi har tvättat hela förmiddagen. Sen slocknade jag på soffan och sov till ett. Haha! Sen har vi städat lite, vikt tvätten och så här hemma. Imorgon kommer min pappa upp! Och det var inte igår!

Rosa bandet...

Sitter just nu och tittar på Rosa bandet galan. Igår när vi var inne på Lindex för att köpa min plånbok frågade hon som stod i kassan om jag ville köpa ett rosa band. Självklart! Så även fast jag är lite sent ute kommer jag att sätta denna på min jacka nu. Jag känner själv ingen som varken har drappats eller gått bort av bröstcancer men det är så många som drabbas varje år, månad, dag. Så visst vill man vara med och stötta! Och hur mycket är 25 kr egentligen?!


Inhandlat vintergrejer...

Ja nu har det gått några dagar sen jag skrev här. Jobbade som sagt hela helgen. I måndags och tisdags var jag i skolan hela dagar och idag har jag jobbat. Igår efter skolan åkte jag och M till Grand Samarkand och köpte vinterskor till båda barnen och M. Sen var jag på jakt efter en vinterjacka. Jag har ju min kappa som jag köpte i London förra året, men känner att den inte riktigt passar när jag är på förskolor. Ingen jacka jag kan springa omkring och leka med direkt. Så inne på H&M hittade jag än för 700 spänn. Inte så farligt dyrt och en parka jacka,precis vad jag var ute efter. Och M hittade en jacka också. Sen var det verkligen dags att köpa en ny plånbok, den jag har haft nu har jag haft i kanske fem år.. (?!) Haha! Nu är det bara ett par varmfodrade vinterskor till mig och nya overaller till båda barnen..


Kräftskiva...

Barnen håller på att för första gången städa deras rum helt själva, utan vår hjälp. Och dem är så duktiga! Själv sitter jag i vår säng och läser lite, har inte många sidor kvar. Men kommer förmodligen sitta större delen av imorgon också. Så typiskt mig att spara det till sista dagen. Nåja..

Om en stund ska jag börja göra mig iordning. Ikväll ska jag nämligen på "kräftskiva" med jobbet. Vi kommer att vara på hotellet och klockan sex ska vi vara på plats. Dock kan jag varken dricka eller vara där så sent, jag ska nämligen jobba imorgon och jag är den enda på jobbet då. Vilket betyder att jag har ansvaret. Så jag kommer att börja tidigare än åtta då också..


Fyy vad kallt och mörkt de är ute nu. Kloc...

mms_img44951 (MMS)

Fyy vad kallt och mörkt de är ute nu. Klockan är sju en lördagsmorgon och ni kanske undrar vad jag gör uppe så här tidigt? Jag står och väntar på bussen till jobbet. Jag ska nämligen jobba både idag och imorgon. Så det blir inge vidare helg för min del. Men det är så det är ibland, sen har ju jag faktiskt varit ledig nu två helger i rad..


Sitter på en bild föreläsning just nu. Det...

mms_img43419 (MMS)

Sitter på en bild föreläsning just nu. Detta fina hus har vi byggt.. Fint va?! =) Kommer att sitta här till fyra. Sen ska jag hem! Ikväll blir de mys med familjen och idol..


The Cross...

Idag lämnade vi barnen på dagiset vid nio. Sen åkte jag och M till universitetet. M skulle ha en föreläsning men jag skulle egentligen bara till biblioteket och scanna in lite från två böcker. Så jag väntade till M slutade vid tolv sen tog vi bussen in till stan. Gick in om Gina Tricot och hittade en snyggt linne som jag tittat lite på i smyg på deras hemsida. Sen köpte jag en senapsgul polotröja och fingervantar. Det har varit så sjukt kallt ute idag! Brr! Sen delade vi en pizza på Citykrogen, sjukt goda pizzor där! Nu kom vi precis hem. Ska läsa en stund, sen ska vi hämta barnen vid tre.



Detta linnen fick följa med mig hem idag!


Höger och vänster...

Tindra chockade mig lite igår när vi satt på bussen på väg hem från biblioteket igår. Vi satt brevid varandra hon satt till vänster och jag till höger. Tindra satt och höll på att leka med ett stort löv som hon hade hittat. Hon ville inte att jag skulle titta på henne så hon sa åt mig att titta åt höger, vilket jag gjorde utan att direkt tänka efter. Sedan gick de upp för mig... Sen frågade jag henne vilken är din högerhand, varpå hon räckte upp höger hand och sen frågade jag henne vilken som var hennes vänster och hon tog upp vänster hand.

Min lilla gumma på 3,5 år kan höger och vänster.. Hon förvånar mig varje dag!



Goodbye Oprah!

Idag steg vi upp i tid. Barnen skulle vara på dagis vid nio, men M fick lämna dem. För jag skulle vara på min VFU plats klckan nio. Idag gjorde jag nämligen intervjun med ett av barnen på avdelningen. Det gick över förväntan måste jag säga. Vi satt och pratade och tittade på bilderna i böckerna i säkert tio minuter. Blev förvånad att vi lyckades hålla på så pass länge, jag lyckades verkligen att hålla honom intresserad. Sen hjälpte det såklart att han själv hade hund hemma. =)

Jag kom hem vid elva och sen dess har jag suttit och skrivit ner intervjun och så. Städat har jag med. Sen satte jag mig ner och kollade på Oprah, hennes allra sista avsnitt. Och jag vet inte vad det är, om jag snart går in i hallonveckan eller vad det är, men jag fick kämpa för att inte sitta där och stortjuta! Haha! M måste trott att jag var knäpp!

Näh, nu ska jag hämta mina pluttisar! =)


Ut i detta vädret...

Idag har jag inte varit i skolan. Det var Ms tur att gå till skolan idag. Men från och med imorgon ska barnen gå på dagis igen. Så nu är de back to normal. =)

Det verkligen pissregnar ute och är så mörkt och trist, och det värsta är att jag måste ut snart. Jag ska ner till stadsbiblioteket och hitta en barnbok om hundar som jag ska använda inför intervjun som jag ska ha imorgon. Tindra kommer att följa med mig till biblioteket. Kanske lånar en bok till henne också. M och Milian kommer stanna hemma och baka chokladbollar. =)


Att intervjua en tvååring...

Kom hem för en stund sedan. Var på universitetet för en seminarie mellan ett och tre. Sedan var bussen jätte försenad, så var inte hemma förens nu vid fyra. Helt sjukt att det ska ta en timme att komma hem, och då bor man liksom ändå i stan! Aja nog om de!

Usch jag känner mig helt snurrig på det här temaarbetet som vi ska jobba med nu och under tiden vi är vår VFU (praktik). Denna vecka ska vi intervjua ett eller flera barn om vårt valda tema (jag har tema hundar). Grejen är att jag har tvååringar, och samtliga barn utom en pojke pratar ett annat språk hemma. Så detta kommer verkligen bli en klurig uppgift! Jag ska nog använda mig av bilder av olika slag som barnen får peka på och därefter utgå från vad barnet verkar vara intresserad av..



Tänkte iallafall att barnen skulle få färglägga sina egna hundar som jag skriver ut från datorn i mallar.
Och att vi sedan diskuterar olika färger...


Band of horses...

Läskigt bra låt! Får rysningar längst ryggraden...


Reggio Emilia...

Har suttit de mesta av eftermiddagen framför datorn. Håller på att läsa och skriva en uppgift som ska vara klar tills imorgon. Läser just nu om Reggio Emilia arbetssätt och om temaarbete i förskolan. Tycker att det är sjukt intressant. Det handlar om att vi "vuxna" (pedagoger) inte bara ska utgå från oss själva och ge barnen kunskap. Utan lyssna på barnen och utifrån deras tankar och erfarenheter skapa en miljö där skapande och forskande är grunden i verksamheten. Att inte planera ett färdig tema utan utifrån barns tankar hitta ett tema som det verkar finnas ett intresse för. Vi pedagoger ska mer fungera som en medforskande person, och barnen ska ha huvudrollen...

Sjukt intressant! Funderar på att gå en kurs i Reggio Emilia, vet att det finns en här i närheten!


Bläää...

Alltså shit! Jag hatar mina nya grannar just nu! Dem spelar så hög musik att det bullrar högt som fan, väggar och golvet vibrerar, och då bor vi ändå snett över dem. Och här sitter jag och försöker plugga. Det går ju sådär just nu! Men förhoppningsvist blir det lugnare nu efter tio, annars lär våra andra tjurgrannar ringa efter securitas, som dem gjorde med oss. Enda skillnaden var att vi bara spelade Wii.. (?!)




Lördagsgodis...

Barnen är helt slutkörda just nu. Dem har varit ute två gånger idag. Först med mina syskon när dem passade barnen. Sedan en runda ner till affären. Och jag skojar inte, Mille sprang hela vägen dit. Och i normaltakt tar det ungefär tio minuter att gå från vårt område till affären, så vi bor inte jätte nära. På vägen hem höll han på att somna i vagnen, men jag har lyckats hålla honom vaken. 

Just nu sitter dem framför tv och kollar på en tecknad film och äter lördagsgodis. Dem fick själva välja vad dem ville ha. Och det självklara valet var var sin Tom & Jerry godispåse. =) Just nu sitter jag och smygtittar på tvn samtidigt som jag pluggar och läser.. M är och festar idag som sagt, vet inte ens om han kommer hem. Men det är skönt att vara själv också ibland. Sen kan jag ju inte påstå att jag är vidare social ikväll heller...



Barnens godis!


Mamma godis!


Här är vi effektiva!

Det känns som man har varit väldigt effektiv idag! Vi tog lite sovmorgon och sov ut till halv tio, sen vid tio åt vi frukost. M skulle iväg vid elva, han ska ha supporterträff idag (Liverpool spelar). jag skulle ju til universitetsbiblioeket och scanna in lite sidor i en bok som jag behövde, var nere där igårkvälll. Men då står någon jäkel och scannar in hela lagboken!! Jag skojar inte!!

Så vid tolv lämnade jag barnen hos min mamma så mina syskon fick ta hand om dem. Sen åkte jag ner tillsammans med mamma till universitetet. Sen tog vi bussen in till stan och in på apoteket och systemet, sen snabbt hem igen. Nu har jag varit hemma i en timme ungefär. Har hunnit sätta på en maskin disk, plockat undan, bäddat sängarna, fixat i köket och rengjort alla ytor och nu ska jag dammsuga. Sen är det bara vika lite tvätt och moppa golven.

Strax ska jag ner till affären tillsammans med mamma och dem. Ska handla lite lördagsgodis! =) Sen bär det hemmåt och fortsätta göra de sista, sen PLUGGA!!! Och laga mat lite senare.. Väldigt effektiv dag idag känner jag!



Bild för någon dag sedan, innan dem blev sjuka. Dem är friska nu iallafall! =)


Sarah The Pirate

I morse vaknade jag upp och mitt ena öga var helt svullet. Vet egentligen inte vad det var, det var bara liksom ögonlocket som var lite svullet och hängigt. Sen har ju Tindra fått halsfluss, så idag var jag hemma från skolan. Fram till tre låg jag nerbäddad i soffan och mådde skit. Jag hade lagt en bomullspad över ögat, kände mig som en riktig pirat. Haha! Sen i eftermiddags hade de lagt sig, nu känner jag ingenting, mår super och känner att jag är hur pigg som helst! =)

Ikväll blev de lasagne till kvällsmat. Första gången jag gör de. Kan inte fatta att det har tagit över fyra år sedan jag och M flyttade ihop tills jag lagade lasagne för första gången.. Haha! Men gud så god den blev! Den var värd att vänta på! Haha! Just nu sitter vi i soffan och tittar på Robinson. Måste tyvärr vara hemma imorgon igen från skolan. M ska ha både ett prov och redovisning. Så jag har ju tektniskt sätt redan helg! =)


Halsfluss är på besök...

I skrivande stund är M hos läkarsjourgruppen med Tindra. Vi upptäckte att hon hade vita fläckar i halsen och jätte svullna halsmandlar. Och det känner vi ju till, halsfluss såklart! Stackars liten! Det är tredje gången hon får denna bakterie (svinkoppor är samma bakterie). Och jag hade ju halsfluss i våras. Hoppas dem kommer hem snart. Vi ringde ju först vårdcentralen här på Hovshaga, men dem hade inga fler tider idag.

Så nu måste någon av oss vara hemma. M har redovisning imorgon och ett prov på fredag, vilket gör att jag förmodligen varken kan gå imorgon eller på fredag. Och jag skulle verkligen behöva gå! Fasen också! Men samtidigt vill jag vara hemma och ta hand om min lilla sjukling till dotter!

Sjukling nummer två...

Yes, nu har två små sjuklingar här hemma. Tindra har nu också fått feber. Så idag var jag hemma från skolan. Och vi har inte gjort något vettigt överhuvudtaget. Eller jo, vi har städat hela lägenheten. Jag har fått lite gjort med pluggandet. Men annars har jag varit sjukt trött idag. Vi låg och drog oss i sängen rätt länge innan vi gick upp och åt frukost sen la vi oss i sängen direkt efter igen och kollade på en Scooby Doo film. Haha! Men det var mysigt! =)

Ikväll blir det riktig girly girly afton. Först Top Model säsong 16 och sedan Desperata husfruar. Yes! Det låter bra i mitt öra! Mycket bättre än fotboll iallafall! Haha!



Fyyy vad tråkigt det är att vara sjuk!


Värmer mig med en kopp varm choklad, efter...

mms_img65711 (MMS)

Värmer mig med en kopp varm choklad, efter ha varit ute i höstrusket. Blev blöt som en katt av att bara gå till och från bussen på väg hem från universitetet. Ligger nerbäddad i sängen och tittar på tv. Orkar inte ens resa mig upp för att sätta mig vid datorn och blogga, så bloggar via mobilen istället.. Haha! Behöver jag säga att jag är trött?! Bara måndag och är redan helt slut, hur ska detta gå??


Lång dag idag...

Om en timme ska jag ta bussen till universitetet. Vi kommer att ha en föreläsning om temaarbete i förskolan, slutar vid fem så kommer vara hemma kring sextiden. Riktigt segt! Ska upp till mamma om en stund och snacka lite skit. Sen tar vi bussen tillsammans..

Igår var vi hemma hos Ms föräldrar och åt en jätte god middag + efterrätt. Vi firade hans mamma lite. Och stackars Mille fick jätte hög feber när vi var där. Han hade ju varit feberfri hela dagen. Så idag är han hemma från dagis, han har ingen feber nu så vi får hoppas att han bir de resten av dagen också. Men han blev verkligen jätte ledsen när han inte skulle till dagis imorse.. Stackaren!



Vi har en liten sjukling här hemma...

Idag sov vi verkligen ut, tror att vi inte gick upp ur sängen förrens halv elva.. Fast då hade vi legat och myst i sängen ett tag och barnen titta på en film och mös med oss i sängen. Nu under tidig eftermiddag har vi städat lite och röjt här hemma. Det behövdes, vi har knappt städat på hela veckan. Vi har verkligen inte haft tid..

Sen upptäckte vi att Milian verkade så hängig och trött. Så visst.. Han har fått feber den stackaren. Så typiskt att han ska få feber nu den enda helgen på jätte länge som jag är ledig. Jag tänkte hitta på så mycket med barnen, men nu blir det att vi får hålla oss inne istället. M ska strax iväg och titta på Växjö Lakers, så jag är själv med barnen nu. Men imorgon går jag ut med Tindra en sväng iallafall. Just nu ligger Mille och sover. Jag och Tindra ska baka chokladbollar strax... =)



Lilla sjuklingen...



Tindra tar hand om sin lillebror...


Äntligen helg!

Jag har gått och längtat hela veckan tills det ska bli helg! Och nu är den äntligen här, och vet ni vad?! Jag jobbar inte imorgon.. Detta betyder att jag är ledig heeeela helgen! Fatta vad skönt! Jag har inte varit de sen vi började skolan och känns verkligen att det behövs nu efter en sån här tråkvecka! Jag har suttit varje dag/kväll och pluggat.

Detta firar vi med en lite lyxigare middag. Nämligen färska laxkotletter med pommes och romsås. Mums! Jag ville dock ha vanlig kokt potatis till, men jag blev nerröstad av samtliga i familjen.. Haha Efter maten ska vi bädda ner oss i soffan och titta på Idol såklart!! =)



Är på väg till bussen nu. Ska jobba på hot...

mms_img10911 (MMS)

Är på väg till bussen nu. Ska jobba på hotellet till tolv sen har jag en bildföreläsning mellan ett och fyra. Sen måste jag hem och göra de sista på uppgiften som ska in idag..


Baby in a basket

Satte mig nyss i soffan och jag är helt slut...Jag skulle kunna somna just nu i detta ögonblick. Det har varit en väldigt påfrestande dag men det är samtidigt skönt att den är över! Och imorgon är jag ledig, fyyy vad skönt!

På tal om något helt annat.. Jag hittade Mille såhär när jag skulle kalla på barnen att maten var färdig:



Perfekt fåtölj enligt Mille...



Såg nu att jag kanske ska köra en runda med dammsugaren under tvbänken i morgon.. Haha!


Pluggning pågår! Sitter i biblioteket här ...

mms_img45190 (MMS)

Pluggning pågår! Sitter i biblioteket här på universitetet och håller på att göra de sista på uppgiften som vi ska gå igenom om ca två timmar. Sen ska jag scanna lite böcker som jag ska läsa lite nu i veckan. Har även en uppgift som ska lämnas in på fredag. Har inte jätte mycket kvar på den men kommer nog sitta större delen av dagen i morgon... Jag känner att jag knappt får någon tid över till något annat.. Behöver lite andrum...


Heldag på universitetet...

Ja, idag blir det en heldag på universitetet. Börjar en musikföreläsning nu vid nio, så ska strax ta bussen. Sen slutar den vid tolv. Sen börjar jag ett återsamlingssemirarium kl 15.15-17.00. Så det är knappast lönt för mig att åka hem om. Tror jag sätter mig på biblioteket och skriver och läser lite.. Så jag kommer att vara hemma sent idag, typ vid sextiden. Usch, vilket jobbigt dag! Men jag är hemma imorgon iallafall! Och då ska jag plugga! Ha! Rolig vecka eller hur?! Bläää! Längtar till helgen, fast jag ska iof jobba på lördag men är ju ledig söndag iallafall. =)




Kommer sakna mina småpluttar!


Början av slutet...

Nu hoppas jag att ni sitter bänkade framför TVapparaterna,
för nu börjar första avsnittet på den sista säsongen av Desperate Housewives...

Desperate Housewives

"The only thing harder than creating a hit series is knowing when to end it," - Marc Cherry.


Pottträning pågår...

Vi håller på att introducera pottan för Milian. Och jag måste säga att han är jätte duktig! Här hemma sätter vi honom på pottan efter varje gång vi har ätit. Det tror jag är en bra start. Och det kommer alltid lite kiss i pottan. Jag vet att dem sätter honom på pottan i förskolan också och att han nästan alltid kissar i den.

Ikväll provade vi att ha honom blöjfri och satte honom på pottan innan då det kom lite kiss. Men det tog bara fem minuter sen kissade han igen, denna gången ner sig. Jag tror att vi ska hålla oss i att bara sätta honom på pottan vid vissa tidpunkter så som efter måltider, för jag tror att Milian kissar ofta och lite varje gång. Och då blir det väldigt jobbigt att börja ha honom blöjfri.. Så vi kör på detta ett tag och sen får vi se hur det går.. =)






Proffs Torrschampoo...

Har ni vaknat upp på morgonen och kännt er lite halvt stressade och börjar göra er iordning. Sen när ni väl kammar igenom håret upptäcker ni att det är fett och tiden finns inte där till att hoppa in i duschen.. Känner ni igen de? Innan satte jag bara på mig en mössa eller satte upp håret i en stram toffs.

Nu finns det ännu en sak som kan lösa problemet som alla tjatar om nu för tiden. Nämligen torrschampoo.. Jag köpte Proffs torrschampoo för ett tag sedan och måste säga att det fungerar väldigt bra faktiskt! Så helt klart ett tips. Sen är det ett bra alternativ istället för att tvätta håret varje dag, för det sliter ju så mycket på håret..

Dock känns inte håret vidare rent när man förr fingarna igenom det, och sen är detta torrschampoo anpassat till ljusare hårfärg. Har man mörkare hårfärg ska man helst köpa ett speciellt torrschampoo, för dem flesta ger faktiskt lite vitt pulver i håret..




Proffs Torrschampoo får 4/5 i betyg av mig! Ett stort pluss är det billiga priset!


Bebis?!

Sitter just nu och tittar på förlossningskliniken och tittar på alla nyfödda bebisar (inte för att dem är så söta när dem kommer ut helt blodiga och geggiga). Men det är en sån fantastikt känsla och upplevelse! Fick en fråga i förra inläggen:

Sofia
om Te och skorpor...:

Hej, jag har läst din blogg nu ett tag.
Planerar ni flera barn? :)

Jag måste erkänna att jag har de senaste månaderna kännt att jag är så sjukt sugen på en liten bebis igen. Jag pratade med M om det och han ville också ha det. Hade vi båda haft fastjobb och bra ekonomiskt ställt hade vi utan tvekan vilja ha ett till barn nu, jag hade förmodligen redan varit gravid.. Haha! Men just nu går studierna före. Jag har 2,5 år kvar och M har 2 år kvar. Sen känner vi att vi måste jobba i nått år också. Så om en femårs period kanske det är dags igen.. Men hade jag fått bestämma hade jag nog redan varit gravid.. Hehe! =)



Gravid med Tindra...



Tindra bebis...



Gravid med Milian..



Milian bebis...




Te och skorpor...

Gårdagen bestod av bara jobb och sen direkt efter de bara plugg. Tror jag satt från klockan tre till elva på kvällen. Jag var helt slut alltså! Sen la jag mig på spikmattan, som jag totalt hade glömt bort att jag ägde, och höll på att somna. Sen jag har börjat jobba har jag börjat få ont i ryggen igen. Jag har ju problem med ryggen, egentligen borde jag uppsöka en kiropraktor eller vad dem heter.. Min ryggrad är ju sne och jag antar att det är dels därför jag har så ont ibland. Sen funderar jag på att börja styrketräna, framförallt ryggen då. Jag kommer att behöva de inför framtiden, speciellt inom den yrkesområde som jag har valt..

Jag och barnen fikade nyss på lite fil och skorpor. Ska ta det lungt en liten stund sen börja röja undan lite här hemma och dammsuga. Sen ska jag börja med maten.. Idag skippar jag iallafall plugg, kör imorgon istället. Sen ska jag jobba fredag förmiddag och lördag också denna vecka..

Sitter på bussen på väg till universitetet...

mms_img55462 (MMS)

Sitter på bussen på väg till universitetet nu. Ska ha ett seminarium om en bok som har varit skit jobbigt att förstå. Usch! Har jätte mycket att göra i skolan nu. Kommer att bli en tråkvecka nu med bara en massa plugg! Jag har inga inbokade jobbdagar på hotellet den här vecka (än så länge). Men det är väl lika bra de! =)


Barnfri och sambofri...

Håller på att fixa och trixa med bloggen nu och rättar till lite saker. Min gamla profilbild har kommit upp och min text under har försvunnit bland annat. Sen kan ite jag se den nya designen i min mobil. Är de någon mer som inte kan se den? Nog om de..

Jobbade som sagt idag. Och nu när jag kom hem var det inte en kotte hemma.. M är och kollar på match och är på sin brors inflyttningsfest. Barnen har åkt till Ms föräldrar och ska alltså sova där, för jag ska ju jobba imorgon och M ville vara med och festa.. Så jag är helt själv! Fast snart kommer Magda på besök och håller mig lite sällskap. =) Sen ska jag plugga. Måste börja på en jäkla text som vi ska diskutera på måndag, men behöver inte vara färdig med den helt, för jag har tills fredag på mig..

Provar på att blogga från mobilen...

mms_img59204 (MMS)

Provar på att blogga från mobilen...


RSS 2.0