Påsken som varit...

29 Mars...

Tidiga morgnar har det blivit på senaste. Vi går upp vid sju åtta nästan varje dag nu, vilket  fall som helst så är vi vakna då för Tindra ska oftast ha mat då. Så det händer ibland att man ligger kvar i sängen nån timme extra för man får ju inte så mycket sömn om nätterna som man fick innan. Blir ca 4-6 timmars sömn varje natt. Och jag är liksom van vid att sova minst 10 timmar. :oP Dom senaste dagarna har det varit fullt upp. Har varit så dom senaste tre veckorna rätta sagt. Men påsken har varit full späckad med saker att göra. Min pappa var uppe på besök. Han träffade Tindra för första gången. =) Sen va Matthias farfar och farmor från england på besök. Vi va på påskmiddag både på fredagen och söndagen. Sen i Måndags va vi nere på familjerätten och skrev på papperna om delad vårdnad så nu är det fixat. I Tisdags va vi på BVC med Tindra. Hon väger nu 3490 g. Hon växer så det knakar. =) Hon har fått lite mulligare kinder. Och det tycker Matthias om, han har ju kind fetish. Han ligger och klappar hennes små kinder hela dagarna. hehe.

Och i Onsdags åkte vi till Värnamo, för Matthias mormor fyllde år. Så det blev att visa upp lilla Tindra där med för halva släkten. Vi tog på Tindra finkläder. Vi har fått en massa kläder från släktingarna i england. Och där bland fick vi en jätte söt rosa klänning och en vit kofta. Som hon fick ha på sig. Hon blev jätte söt! Hon är min lilla prinsessa. Är så lycklig att jag har henne. Helt obeskrivligt hur mycket hon betyder för mig.


//Lill.S


Jobbigt..

Har fått mjölkstockning och febern har inte gått över än. Brösten spänner inte lika mycket dock. Och det är ju skönt de. Men fy asså, är riktigt jobbigt att ha feber nu. Måste upp varje natt också för att mata Tindra, jobbigt när man har feber. Det är tur att jag har Matthias så vi kan dela upp de lite.

Ingen berättade för mig att det skulle vara så här jobbbigt med ammningen. Dom senaste dagarna har Tindra fått mjölkersättning och bröstmjölk från flaska, som jag har pumpat ut. Tack vare att mina bröstvårtor har varit så såriga så det sprutade blod från dom och pga att jag har haft hög feber. Och nu när jag har försökt amma henne har hon vägrat ta bröstet. Det känns jätte jobbigt, för jag vill kunna amma henne. Trodde jag aldrig skulle bli så här känslig som jag är just nu, man har ju hört om de att nyblivna mammor blir extremt känsliga och gråter för ingenting. Och det stämmer.. Man känner sig så misslyckad så fort inget funkar som det ska. Man vill bara bryta ihop. Hur löjligt det än är. Hormonerna spökar mer än vanligt! Hörde från någon att det är lättare för kroppen att gå från att inte vara gravid till att bli gravid än att gå från att ha varit gravid till att inte vara det längre.. Och jag tror att det stämmer det med.. Det är tur att man har så många brevid en som stöttar en..

Tack!


//Lill.S.


Tvätt, tvätt och tvätt

19 Mars...

Fick sova ganska bra inatt. Vi gick och la oss vid elva och jag somnade ganska snabbt, kände mig ju lite febrig. Sen vaknade Tindra vid två och ville ha mat. Och sen sov hon till fem för att ha mat igen. Och vaknade på nytt vid nio. Så har faktiskt fått sova mer än vad jag brukar göra. Dom senaste nätterna har jag bara sovit i fyra timmar ungefär. Det tar på kroppen. Men nu känner jag mig utvilad iaf.
Idag ska jag tvätta, det behövs. Tindras blöjor är lite för stora för henne, så det läcker lätt ut. Har fått byta kläder på henne rätt ofta. Och hennes små kläder börjar ta slut. Hon är ju så liten, så majoriteten av hennes kläder är alldeles för stora. =)

Tänka jag skulle skriva ett inlägg om själva förlossningen sen nång dag då jag har tid, den va ju lite utdragen. 37 timmar lång från det att vattnet gick, 24 timmar från det att värkarna började eller 10 timmar från det att jag fick åka in en sista gång och det sattes igång på allvar. Beroende på hur man vill räkna. Man brukar ju räkna från de att vattnet har gått. Men det var ju inte så att jag gick och hade ont i 37 timmar och kved. Måste säga att jag trodde de skulle vara värre att föda barn. Och jag skulle lätt kunna skaffa fler. =) hehe. Men det får vänta. Nu är det Tindra som tar all uppmärksamhet.. =)

image18
Här är Tindra bara en timme gammal.


//Lill.S.

Fullt upp...

18 Mars..

Det har varit fullt upp dom senaste dagarna. Jag har inte hunnit med någonting känns det som. Vi har haft besök, vart ute på massa ärenden m.m. Igår hade jag lite feber, tack vare mjölkstockning i brösten. Dom spänner och det gjorde riktigt ont igår. Nu är dom lite bättre, men dom spänner fortfarande. Amningen går sådär. Såriga och svullna bröstvårtor gör det hela svårare. Hon får flaska nu också istället för att amma henne hela tiden. Är inte så lätt när lilla Tindra vill sutta varannan till var tredje timme dygnet runt. Men det kommer att bli bättre. Jag vill ju kunna amma henne.

Matthias var på BVC med Tindra igår. Hon har växt två cm och väger nu 3130 g. Hon gick ju ner dom första dagarna men nu har hon tagit igen det. Hon växer, och jag tycker nästan det går för fort. Hon är 10 dagar idag, känns som det va igår hon föddes. Hennes navelstump rammlade av igår också. Och allt ser bra ut. Barnmorskan sa att vi hade ett väldigt friskt barn, och det känns jätte skönt att höra.

Vi eller Tindra kanske man ska säga, har fått jätte mycket kläder, blommor och kort sen hon föddes. Hela hennes byrå är full med kläder nu.

Idag ska vi ner till försäkringskassan och fixa bostadsbidrag och sen till lasarettet och fixa bilbarnstol. Har ju inte hunnit fixa det innan.

 
image17


//Lill.S.

Min dotter Tindra..

I Söndags kväll klockan 21.09 föddes min dotter Tindra. Hon vägde 3080 g och var 49 cm lång. Hon va frisk och allt va bra med henne. Kan inte beskriva med ord hur stort det var och hur stora känslor det var när hon kom ut och dom la henne uppe på mitt bröst, och jag fick se henne för fösta gången. Hon va helt perfekt! Det kändes helt overkligt att det var hon som hade legat i min mage i nio månader, men ändån så naturligt. Glömmer aldrig hur hon låg där och försökte öppna ögonen för första gången. Och vilka ögon alltså! Hon har fått mammas ögon, stora. =)

Det har varit fullt upp dom senaste dagarna, allt har gått stup i ett. Så har inte haft tid att blogga. Ska skriva lite mer senare när allt har lugnat ner sig.


image16


//Lill.S.

Snart dags?!

8 Mars...

Skriver lite snabbt bara..

Idag vaknade jag vid halv åtta av att jag behövde gå på toa. Jag hann inte mer än in på toan och av me trosorna så gick vattnet! Säkert en till två deciliter strömmade ut på golvet. Blev lite rädd. Väckte Matthias för han låg och sov. Och han festade igår ju. Han tänkte att de är ju typ sista gången han får tillfälle till de, och de är ju trots allt två veckor kvar till beräknad födsel. Så han va ju jätte bakis. Så typiskt! Rignde BB. Och dom sa att jag skulle komma upp på en kontroll. Det kan ju va så att vattnet går även fast man inte har några värkar. Vilket jag inte hade. Så dom ville se så allt va okej och att de verkligen va vattnet. Kom upp dit och dom kunde inte fastställa att de verkligen va vattnet, även fast dom sa att de verkade så på min beskrivning. Så jag fick åka hem igen. Och invänta värkarna..
Och detta kan ju ta upp till två dygn.. Så det är bara vänta och se nu. Vattnet håller fortfarande på att sippra ut. Har fått lite värkar, men inga regelbundna. Så om allt går rätt till har man en liten bebis om upp till tre dagar.. =)


Ska ta och vila nu.. Vem vet vad som har hänt när jag skriver här nästa gång?!... =)


//Lill.S.

Bullbak igen..

6 Mars...

Jag och Matthias sov till elva idag. Matthias bror kom och ringde på dörren. Så vi va tvugna att gå upp. Annars hade vi nog legat kvar en stund till. :oP Så skönt att äntligen få sova ut lite. Fast jag va ju på toa sisådär fem gånger inatt. Och jag är helt klarvaken varje gång jag går upp. Har svårt att somna om och dyligt. Så det blir inte så mycket sömn sammanlagt för min del iaf.

Skulle aldrig ha nämnt det fina vädret igår. För sent igårkväll började det snöa!!? Så deprimerande! Jag som trodde att våren va här. Men envisa snön ger sig inte, den måste lägga sina sista snöflingor sent in på våren. Så har de ju vart dom senaste åren. Snö mitt i April liksom..

Idag har jag och matthias stått och bakat bullar...igen... Matthias ville göra allt, och jag fick inte göra någonting. jag har aldrig varit med om en person som är så ivrig när han bakar bullar. Men det blev mycket fler bullar och mycket mer mumsiga blev dom med. Så nu har vi gått och ätit bullar hela dagen. Jag mår nästan illa nu. :oS Ska börja laga kvällsmat nu. Ska bli "Köttbitar a la Kantarell- och konjac-sås gryta".. hehe..


image15


//Lill.S.

Våren är här...

5 Mars...

14.49
Idag steg jag och Matthias upp vid halv tio. Hade tid hos barnmorskan vid tolv. Allt såg bra ut. Jag har gått upp 13 kilo under hela graviditeten, jag är ju inte så stor. Och mitt mått på magen var 33 cm. Jag ligger precis under normal kurvan, men innom det minimala. Och huvudsaken är att man följer kurvan, vilket jag gör. Och hjärtljudet låg på 142, vilket var bra. Det är bara mitt järnvärde som är lite lågt. Jag försöker verkligen ta dom äkliga järntabletterna men dom går bara inte ner. Mår så illa av dom och spyr faktiskt med. usch! Så jag försöker äta mer järnrikt istället. Leverpastej på mackan till frukost och så. Men pigg är jag. Dom senaste dagarna har jag lyst som en sol, inte varit trött och varit på bra humör. Det är nog det fina vårvädret som står för en del där faktiskt. Det är sååå härligt! Hoppas det håller i sig nu bara och vi får en fin vår och sommar!

Går över till vecka 38 på fredag. Bara två veckor kvar.. =)

Ska hålla Matthias sällskap medans han lagar sin lunch nu, annars blir han tjurig. Vadå sällskapssjuk?! :oP


19.26
Håller på och laga mat nu. Var ute på CityGross och handlade mat för en vecka framåt nu. Börjar bli lite trött. Ska väl kolla på Roomservice och top model sen blir det nog att lägga sig i sängen. Kanske läsa lite.. hm.. Imon ska vi ingenstans så då ska både jag och Matthias sova ut. Sen skulle jag tippa på att de blir ännu mer bullbak. :oP Bullarna är ju redan slut. och denna gången ska vi göra dom ännu saftigare.


//Lill.S.


//Lill.S.


A Perfect Day...

4 Mars...

Idag är en sån dag där jag bara ägnar mig  åt mig själv. Det är min slappdag idag. Och jag ska bara unna mig en massa gott hela dagen. Matthias har börjat spela in i studion nu, så han kommer vara borta nästan hela dagen och han kommer antagligen vara de resten av veckan med. Så jag har all tid i världen åt mig själv. =)


image14
Vaknade tidigt idag, utsövd och mådde prima. Åt en skål flingor och en kanelbulle till frukost. Pussade Matthias hejdå och satte mig en stund framför datorn, samtidigt som jag tappade upp ett varmt bubbelbad till mig. Tog ett långt bad och har nu sakta men säkert gjort mig iordning. Ställde mig till och med och diskade och plockade undan här i lägenheten. Så nu är här fint igen. Nu behöver jag inte tänka på de. Funderar på att gå ut och gå en runda, men är så tråkigt att gå själv. Har svårt att gå nu också, ont i bäckenbenet. Vajjar fram och tillbaka som en gunga när jag går. Ska laga en lätt lunch nu tänkte jag. Sen ska jag slå mig ner framför tvn eller kanske läsa en bok. Lägga en ansiktsmask och ta ett fotbad tänkte jag göra senare ikväll. =) Samtidigt som man kollar på Gossip Girl kanske? Får se..

Ska ringa baby nu och fråga ifall han kommer hem om för lunch..




image13
Soluppgången från vårt fönster..



//Lill.S.

Bullfest..

3 Mars

Helgen har varit lugn. I Fredags var jag hos mamma i Rottne och hälsade på. Skönt att komma bort lite, iväg och göra något. Annars sitter jag ju bara hemma här liksom. Tog bussen hem relativt tidigt i lördags, för Matthias saknade mig för mycket. Så jag fick ett varmt välkommnande när jag kom hem, och han hade till och med städat hela lägenheten. Så sött! =) Vi åkte till hans föräldrar senare på kvällen, åt där och kollade på melodifestivalen. Det är första året på länge som jag verkligen har sett alla dom här semifinalerna, antar att jag har haft bättre saker för mig dom senaste åren. Men nu är både jag och Matthias mer "vuxnare" och är inte ute och super varje lördagkväll. Och jag klagar faktiskt inte. Även fast musiken inte är den bästa så är det ganska underhållande. Björn Gustafsson bara i sig gör hela melodifestivalen värd att kolla på. ;oP

I söndags va de redigt slappt. Jag gick med myskläder större delen av dagen. Jag bakade scones (igen) som vi åt till frukost. Jag och Matthias bakade en massa kanel och vanilj bullar!! =) hehe. Ganska kul hade vi! och bullarna blev lyckade! Matthias har redan ätit upp majoriteten av alla bullar. Finns bara mellan fem och tio stycken kvar nu. Han är ett riktigt bullmonster. =)

Det är bara 2 och en halv vecka kvar nu till beräknad födsel. Känns pirrigt, men jag längtar! Det har varit lite lugnare med sammandragningar nu och barnet sparkar inte lika mycket. Men dom små sparkarna är inte så små längre. Dom är riktigt intensiva och gör ont. Det är nästan så man kan greppa tag om foten när den sticker ut långt från magen. Det ser lite läskigt ut och det gör ont, men sammtidigt är det en lika underbar känsla varje gång. Jag får ett lyckorus genom mig. Det finns nått där inne och snart kommer den ut. =) Det som har skapats i min mage kommer jag snart att hålla i min famn...


image12


//Lill.S.

RSS 2.0