Nytt och snyggt från Nova Star!

Detta ska köpas inom snar framtid!!


Åt storasyster Tindra




Åt lillebror Milian.


Totala summan 699 kr.
Inte så farligt med tanke på att det är Nova Star! =)


Inköpt från Ullared..


Lite blandat.
Tavlor
Cd-skivor
Bok
Skumm applikationer
Brännbara dvd-skivor
Rakhylar
Wii spel
Ram med plast för tre kort
Badkarskudde
Väggord "Sov gott"



Till kidsen:
Gardiner
Skyltar "Här bor en prins", "Här bor en prinsessa"
Nappar
Barnbestick
I drömmarnas trädgård film
Fotbolls lampa



Åt Mille:
T-shirt
paket med strumpor
Cardigan
Protech vårjacka
The Beatles body
Mockasiner
(till dagis)



Åt Tindra:
Hoddie
Knickersjeans
Strumpor med halkskydd
Leggins
Lurvjacka från On the Peak
Topp



Skor!!
Mamma skor
Tindra skor
Milian regnstövel
och Milian skor..



Leksaker till barnens födelsedagar!
Majoriteten av leksakerna på bilden är Tindras.
Men Milian ska få en Bobby car som är lite dyrare.

Nu önskar dom sig en bilmatta, Max böcker
(Men andra böcker går också bra), gunghäst, kläder, målarfärg/fingerfärg, Upsy daisy docka (helst den som låter), Plast mat och andra saker till Tindras kök.


Orkade inte ta kort på allt vi köpte, det hade tagit upp hela min blogg
(typ).
Köpte smink, gardiner, vanish
(ett måste för barnfamiljer), kläder till mig, underkläder, kläder och underkläder till M, tvättmedel, påslakanset m.m m.m..

 M fick sig en Öl-upphävare av något slag och sen köpte vi ölspelet också.
Vi får se hur mycket det kommer att anvädas?! =)


Flytt, Ullared och feber!!

Nu är jag trött!

Det har hänt så sjukt mycket den här veckan. Jag har haft studievecka och alltså inte haft några lektioner och jag trodde att jag skulle få vila upp mig och hinna plugga en massa, men det blev helt andra bullar!
Min mamma flyttade förra helgen och hjälpte henne för fullt. Hjälpte henne även på måndagen med att packa upp en massor. Tisdagen till torsdagen hade Tindra feber, M jobbade helt sjukt mycket och barnen var jätte gnälliga=inget plugg!. Fredag kväll börjar jag känna mig mindre kry. Tanken var att jag skulle dra ut med Frida och några till, men så blev det ju inte.

Ullared med Magda blev inställt då hennes bil gick sönder. Så det hela slutade med att jag och M åkte till Ullared själva idag och shoppade upp sex lapp där. Pust! Men vi fick verkligen mycket saker. Alla i familjen fick nya kläder, strumpor, underkläder, skor, ja allt. Sen en massa nya gardiner, leksaker till barnens födelsedagar som är nu i veckan som kommer. Åh! Blir så trött att tänka över allt, känner mig super stressad. Och ja plugg har det inte blivit mycket av! Känns sisådär! När ska jag få tid liksom?!! Panik!


Inte nog med det, Tindra har fått feber igen.. Det går bara runt här i familjen, vi blir aldrig av med det känns det som. Nu får vi tillbaks för att vi var friska hela hösten!



Mammas lilla sjukling!


Milians önskelista!



Milian önskar sig:
Bobby Car
Böcker
Dublo lego
Bilmatta
Gåvagn
Kläder (Nova Star, Molo, Polarn o Pyret)


Tindras önskelista!



Tindra önskar sig:
I drömmarnas trädgård saker (böcker, figurer, filmer m.m)
Låtsas mat i plast
Gunghäst
Kläder från Nova Star
Tågbana
Teletubbies saker


Dagens shopping är från Lindex..

Idag drog jag ner på stan och in på Lindex och shoppade lite kläder till Tindra och Milian. Det behövs fyllas på i deras byrå nu, och Tindra börjar växa ifrån storlek 92 nu också. (I tröjor, tunikor och klänningar) Hon är ju så lång. Men 92 kommer hon nog ha ett tag till i byxor. =) Milian har storlek 80 nu och det kommer nog inte dröja länge förrens han börjat använda stl 86. Dom växer!


Nytt för Tindra..



Nytt till lillebror..


Tänk vad tiden går..

Om mindre än 3 veckor fyller Milian 1 år och bara fyra dagar efter fyller Tindra 2 år. Var tog tiden vägen liksom?! Och Milian ska ju snart börja på dagis också. Dom växer ifrån mig ju! Buhu! =( Innan man vet ordet av det så är dom jobbiga tonåringar och hittar på hyss. Man vet ju själv hur det gick till. Hehe!

Jag och Magda ska iallafall till Ullared nu innan barnen fyller år. Passar på att köpa lite leksaker där åt dom. Ska nog köpa en Bobbycar åt Milian och en gunghäst åt Tindra, om dom har det. Förra året fanns det inte några. Sen får vi se vad det mer bli för något. Lite krims krams brukar man ju komma hem med. Sen behövs det smink för min del. Milian ska få sina första skor innan dagis. Och barnen behöver vårjackor. Så det kommer nog bli en del iallafall. =)


Mönstertryck från Polarn o pyret..







Så fint! Detta önskar sig Milian i födelsedagspresent!!


Milians äter själv för första gången..

Milian fick prova på att äta själv för första gången ikväll. Han kladdade inte lika mycket som jag trodde att han skulle, men han tyckte det var kul. Efter han hade fått i sig större delen av maten och jag tog ifrån honom tallriken och skulle torka av honom, blev det ett jäkla liv! Han slängde sig fram och tillbaka, jätte arg! =)

Milian ska ju börja på dagis till april, så han måste ju lära sig nu! =)




Nu har det bakats här hemma!!


Vad har tant Sarah bakat för något gott ikväll tro?! =)







Blåbärsmuffins med Vitchoklad!

4 dl Vetemjöl
2 dl Socker
(1/2 tsk salt)
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
25 g smält smör eller margarin
ca 2 dl djuptfrysta otinade blåbär
ca 100 g vit choklad

Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner tillsammans med smält smör. Hacka den vita chokladen i små bitar. Vänd försiktigt ner dom frysta blåbären och den vita chokladen. Rör inte för mycket!
Fördela smeten i muffinsformarna. (Jag fick ut 8 stora muffins) Grädda i ugnen i 200-250 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter eller till stickan känns torr. Låt muffinsen vila en stund sen njut!

Väldigt enkelt att göra och såå smarrigt!! =)


Lite nytt här hemma..

Vi var iväg förra veckan på jysk och köpte lite grejer som vi behövde. Torkställ, nya soffkuddar, sophink och lite annat. Köpte bl.a en super fin liten hallmöbel, som fungerar som både bänk när man ska ta på sig skorna och förvaring.



Sen flyttar ju min mamma nästa helg och hon ville bli av med en liten vit billybokhylla, och det var ju perfekt! Om det är någon som behöver mer utrymme till leksaker och krams så är det mina två barn! Så det har funnit sin plats där inne och trivs jätte bra! =)

 

Nu bor leksakerna inte lika trångt i hyllorna.. =)


Mina tisdagar är fullspäckade!!

Nu sitter jag i skolan och har lunchrast. Börjar bkli riktigt hungrig, men tio kr kommer jag inte lång med. Funderar på attdra ner till Konsum och köpa mig en liten chokladkaka eller något. Mina tisdagar är fullspäckade. Börjar 09.30 och har då kursen Inför Univesitetet/Högskola. Slutade nu vid halv tolv. Sen 12.30 börjar Programhantering och slutar klockan två. Sen åker jag hem och äter och slappar lite. Sen börjar jag kvart över fem med Svenska C och är inte hemma förrens mellan halv åtta-åtta på kvällen. Ganska segt! Men men, inget att göra åt..

Idag fyller min mamma år, grattis! =) Hon var snäll att komma in idag och passa barnen medans jag har kurs. M börjar ju jobbet vid fem så det krokade lite. Men det gick bra. Ska hem och baka lite, vad det blir säger jag inte. För jag antar att mamsen läser detta. Hehe! =)




Tik Tok

En låt som får mig att tänka på Australien är Kesha - Tik Tok. Varje morgon när vi vaknade brukade jag sätta på tvn och kolla på cbs news channel Australia. Och dom hade något morgonprogram typ som Efter tio här i Sverige eller vad det heter. Mycket roligare var det iallafall och introlåten var just denna Tok Tok låten.

Hittade en Metalversion av den. Så mycket bättre! =) Eller vad tycker ni?!


Lite ändrat här i vår lägenhet:

En annan orsak till det inte har blivit så mycket bloggande är för att vi häromdagen ändrade om i halva lägenheten. Inga jätte drastiska ommöbleringar men lite blev det allt. Speciellt i barnens rum där vi länge kännt att det varit för litet och för trångt för dom där. Så vi bestämmde oss för att öppna upp och rensa i deras "walk-in-closet" och använda den ytan som en del av lekrummet. Så där inne fick tältet flytta in bl.a och så här blev resultatet:

Kolla HÄR för att se hur det såg ut innan!







Hallen har också blivit lite annorlunda:




Och sist men inte minst, arbetsrummet:



Delfin saffari..

När vi lämnade Ulladulla i Australien för att åka mot Sydney stannade vi till i Jervis Bay, som var helt underbart fint! Paradiset verkligen! I bukten lever det vilda delfiner och det finns arrangerade båtturer som man kan åka med och se den fina bukten, där bl.a världens vitaste strand finns men framför allt för att titta på dom vilda delfinerna som simmar nära båten. Självklart gjorde vi detta, det fick man ju inte missa. Och det var verklige en upplevelse! =)



På väg ut i bukten..



Helt underbar utsikt!



Sebastian, Milian och M. =)



M och Tindra håller utkik efter delfiner. Tror ni vi såg några?!



Självklart! Vi fick se massor av vilda delfiner, men dom var svåra att få på bild!



Men vi fick några närbilder när dom simma brevid båten medans vi körde iväg.


Tindra tappade sin napp i vattnet
och när vi sa att delfinerna tog nappen tyckte hon att det var jätte kul, och hon tjatar om det fortfarande idag. På vägen tillbaka fick vi även se ett sjölejon ligga upp och ner, när vi kom närmare upptäckte vi att det var dött. Tyvärr..

Jag passade på att filma delfinerna också istället för att ta bilder:


Magsjuka och Beroendeframkallning!

Ja, här har man inte alls varit aktiv på bloggen. Tiden räcker inte till längre känner jag. Tindra har ju inskolats på dagis nu och nästa vecka går hon så som hon kommer att göra tills Mille börjar. Hon kommer ju gå 15 timmar i veckan, Tis-Torsdag från kl 09.00 till 14.00.

Sen är det skolan som tar upp en tid för mig. Läxorna har börjat rulla in och så. Sen har jag varit hel fast i dom där jäkla Twilight böckerna. Nu har jag läst slut alla fyra böckerna. Dom tre sista böckerna läste jag slut på två veckor. Helt galet beroendeframkallande! Jag har redan börjat läsa om dom. Åh! Och filmerna har jag sett om och om igen... 

Sen har Mille haft magsjukan eller något liknande. Han har inte haft feber men har skitit och kräkts upp allt han har ätit. Ringde rådgivningsbyrån och dom sa att han inte får äta så mycket proteiner. Han får bara äta morotspure, mosad banan, majsvälling och dricka vatten. Sen ska han dricka vatten med salt och socker i. Gott! Men idag verkar han mycket bättre, ingen olycka har hänt än. Ta i träd! =)


Vi har en liten sjukling hemma..


RSS 2.0