Vem sitter inte bänkade ikväll?

Ja, nu sitter man bänkad framför tvn som ett par miljoner andra och ska titta på Eurovision Song Contest. M är ute och festar med sin bror och några andra. Båda barnen har somnat. Så nu sitter jag här med lite Cookie Dough och myser. Vilka hejjar vi på ikväll då?? Jag håller nog på Tyskland eller Turkiet. Vi får se hur detta går..


Lite glass?!

Älskligen köpte hem min favorit glass igår.
Ska slänga i mig lite nu, sen förbereda mig för sängen.
Jobb imorgon ju!





Vilken är er favorit?


En förrmiddag med mamma..

Igår var det mamma och dotter dag (iaf för en förrmiddag). Och det var inte jag som var mamman den här gången. Jag och min mamma åkta ner till stan och gick lite i affärer. Köpte mig två par tunikor, ett par skinnimiterade leggins och strumpor på Gina tricot. Lite nya kläder till en själv är ju lite kul ibland! =) Gick på marknaden och kollade lite, men tyckte inte det var något där. Funderar dock på att dra dit nu någon dag och köpa någon fin blomma till balkongen.

Sen tog vi en lunch inne på Café Coretto. En panini med gorgonzola och parmaskinka. Super gott! Tack för en bra dag mammsen, det får vi göra lite oftare! =)




Köpte bl.a. denna snygga toppen. Zebra är ju så hett! Grr*



Vår goda lunch på Café Coretto!


Man kan om man vill!

Ja det här var ju lyckat! Sverige gick inte vidare i eurovision, men det är väl inget som förvånar mig. När man skickar en lagom bra låt med en lagom bra artist från lilla landet "lagom är bäst", så kan man inte förvänta sig att det ska gå bättre. Dock blev jag possitivt överraskad av Turkiets bidrag. Lite System of a down över det hela, och det gillar vi ju!

Jaha, vad händer annars då? Plugg! Plugg! Plugg! Vad annars liksom? Jobbar jag inte så är jag i skolan, är jag inte i skolan så pluggar jag. Så har min fritid sett ut de senaste två veckorna. Är så fruktansvärt slutkörd. Men jag ger inte upp! Fick beröm av min engelska lärare idag när jag berättade hur läget var, och hon berömmde mig att jag ens orkade plugga med två småbarn, och sen inte en kurs, utan fem.

Gjorde Exel-provet i tisdags. Alla rätt, så jag får mvg i slut betyg i kursen programhantering. =) Sen lämnade jag in mitt vetenskapliga arbete i Sh B förra veckan som vi skulle opponera idag och fick även beröm från min lärare där. Så det känns ju bra att även fast man har fått stressa som ett djur så ger det belöning, och man kan om man vill!

Imorgon och på lördag är det jobb, resten av min helg ska jag plugga! Men det är verkligen det sista nu, sen är det Sweden Rock som får avsluta det hela. Det ser jag som en belöning! =)


En snuskig natt på hotellet...

Det har varit en ganska lagom knäpp och kaotisk dag idag. Jobbade idag, och det är ju den där mini-festivalen Rock the Lake här i helgen. Med bl.a. Idol-Erik och Idol-kalle, Alphaville, Fibes oh fibes och några mindre kända band. Alla artister var bokade på vårt hotell. Oh noo! Visst, kul att träffa på kända människor på jobbet. Men detta blev bara för mycket! Jag fick såklart städa på den våning där alla partyprissar bodde.

I början gick det bra, rummen såg inte så farliga ut. I ett av rummen hade de varit fest med 25 pers i. Det första jag ser när jag närmar mig rummet är en naken kille som står gömd bakom ett hörn! Han sticker fram huvudet och tittar lite förvirrande på mig precis som han inte visste vart han var. Han säger hej! Hej? Han frågar hur läget är? Bra? Själv? Han påstår att han mår prima och frågar mig hur mycket klockan är? ehm.. tjugo i nio Han tackar och försvinner in i ett av rummen.

Det tar inte slut där! Korridoren fylls av en massa hårdrockare och en massa tjejer kommer fnissandes ut från rummen med knullrufs, Vad har dom haft för sig? Alla hälsar glatt på mig, förmodligen fullkommligt medvetna om att det är jag som ska städa efter deras skit! KUL! Vissa rum var inte så farliga, men andra var precis tvärtom! Utspill öl, krossade glas, snus överallt, använda kondomer, nerblodade lakan vad bara några av dom trevliga sakerna jag fick ta tag i idag. Är det ens värt det liksom?! Jag var inte jätte glad när jag lämnade jobbet idag. Allt var taget som från en film om ett hårdrocksbands vilda natt på hotellet, fast dagen efter.

Jag är glad att jag inte jobbar imorgon, det väntas se ännu värre ut imorgon. Så imorgon ska jag spendera tid med mina barn istället och dra ner till Ryttartorpet där dom har familjedag. Ska njuta av solen (förmodligen) och mitt fina sällskap med nära och kära och leka med mina barn och se dom skratta. Och självklart skänka en tanke till mina stakars arbetskamrater som jobbar imorgon. =)

Har även fått en massa inside-skvaller om Idol-Calle. Han är inte så oskyldig som man tror! ;oP


Första lediga dagen på 2 veckor..

Detta är min första dag där jag inte har något inplanerat. Så himmla skönt. Jobb, plugg, skolan, barnen och hemmet har tagit upp hela mina dagar och på kvällarna har jag varit så trött att jag snarkat kring tio varje kväll. Nu är det bara 3 veckor kvar i skolan, sen är det avklarat. Det känns jätte skönt, och då kommer jag börja blogga som vanligt igen.

Mina planer resten av veckan är följande:
Torsdag: Jobb 8.00-14.00. Plugg!
Fredag:Jobb 8.00-14.00. Plugg! Lämna barnen hos min mamma som ska vara barnvakt, både jag och M jobbar i helgen!
Lördag:Jobb 8.00-14.00 sen hämta barnen. Förmodligen plugg senare på kvällen. M jobbar natt.
Söndag: Jag och barnen, Magda, Mamma och kanske min syster ska ner till Ryttartorpet. Dom ska ha familjedag med clown, ansiktsmålning, hopptorn, teater, grillning m.m. =)

Ja som ni ser, fullbokad hela helgen! Men det är så det brukar se ut nu för tiden. Och jobbar inte jag, så jobbar M. Lite trist, men det är så det är.

"Kan Mille säga bajs?"

Barnen vaknade tidigt och fick komma in till oss och båda somnade om. Sen vaknade jag vid åtta tiden av en massa fnitter. Då ligger Tindra och Mille brevid varandra och fnissar båda två. Sen säger Tindra: "Kan Mille säga bajs?" Varav Mille svarar: BAJS! *Fnitter* Sen håller dom på så ett tag. Haha! Lustigkurrar!

Tindra brukar fråga oss här hemma om hon får säga bajs, sen om vi säger ja, så får hon världens busigaste leende och skriker ut BAJS!! Sen skrattar hon! Det är väldigt roligt med bajs här hemma tycker båda mina barn! Hehe! =)


Nu ska vi svettas lite...

Nu har jag suttit och pluggat i 3 timmar, nu tar jag en välbehövd paus och drar bort till mamma. Man där ska jag inte vila upp mig alls utan vi ska träna Zumba, en timme. Sen blir det hem och börja med maten och fortsätta plugga. Det går väldigt bra med arbetat måste jag säga. Väntar bara efter ett mejl från BRIS som jag hoppas att jag får ikväll!


Great Summer Deal!

Nu på Lindex har dom en kampanj som heter Great Summer Deal där man kan fynda fina sommarkläder för 49.50 kr per plagg. Milian ska få någon av dom här två super tuffa T-shirtsen. Vilken han ska ha kan jag inte bestämma mig för, jag kanske köper båda?! =)





Gå in och FYNDA du med!


Gissa vad som står på schemat idag?

Vi fick lite sov morgon idag. Skönt att få sova ut lite. Milian ligger och sover lunch och Tindra ligger i vår säng och tittar på I drömmarnas trädgård. Så hon kommer nog somna hon med när som helst. Jag har hunnit att slänga in all disk i diskmaskinen och satt på den, slängt in en masik tvätt också, plockat undan alla leksaker, dammsugat, bäddat sängen. Nu ska jag strax börja att steka pannkakor.

M är på möte just nu, han ska börja på årsarbetstid, vilket betyder att han kommer att få en fast lön varje månad plus i Juni kommer han få dubbla löner. =) Så fort M kommer hem måste jag sätta mig och råplugga, har ett stort vetenskapligt arbete i Samhällskunskap B som ska in ikväll. Jag skriver om barnens rätt i Sverige, ganska intressant faktiskt!


Vi tävlar lite...


Jag tävlar om fina vinster från Dekorativt hos Nikita
Tävla HÄR du med!


____________________________________




"Tävlar om C1rca barnskor från Skatekids.se på Dianas blogg".

_______________________



Tävla hos Edvinsmamma om en valfri mössa
från by Myhr. Var med o tävla HÄR du med!”


Lite nytt till Milian..

Nästa löningen har jag tänkt att beställa lite nya kläder från Villervalla till Mille. Tindra har fått ganska mycket nytt så nu är det lillebror tur. =) Jag funderar på att bl.a. beställa hem de här två söta t-shirtsen och ett par shorts:




Det tror jag blir snyggt till sommaren! =)


Nu ska det tränas med hjälp av Zumba...

I Söndags när jag var hemma hos min mamma testade jag på att träna Zumba. Ni vet de träningsdvderna som visas på reklamen ibland där man blandar träning med dans? Mamma fick hela paketet här om veckan så jag ville testa det och det var ju hur kul som helst! Och väldigt ansträngande!

Så nu är det bestämt att jag och mamma ska börja träna Zumba tre dagar i veckan! Jag behöver kanske inte gå ner i vikt, men min rumpa och mina lår hade kunnat bli lite fastare, sen har jag en liten kula på magen efter två barn som jag göra vill bli av med. Men framför allt behöver jag träna för jag har ingen kondition över huvudtaget! Efter en kvart i Söndags höll jag på att dö!

En stor fördel är att detta kommer inte kosta något och vi kan träna efter våra scheman!

Wish us good luck!



Någon som har provat Zumba?


Kokostoppar är gott!!

Nu har jag suttit och pluggat i över 3 timmar och nu är det dags för lite vila! Jag har massor av olika arbeten som ska vara inlämnade senast vecka 22. Jag fattar inte varför dom lägger allt i slutet av en kurs. Det kommer vara skönt att få det gjort iallafall. Sen kommer ett välbehövt sommarlov. I några veckor iallafall, sen ska man slita och jobba. Ser verkligen fram emot en vecka i Grekland också. =)

Vi satte oss prcis och fikade. Vi köpte kokostoppar (fast utan kokos) igår som barnen fick smaka. Dom älskade dom! Mille svepte sin före Tindra. Han har blivit ett riktigt matvrak. Ibland äter han 3 portioner av maten, på dagis äter han lika mycket.




Åh så gott det här va då!!



Men kladdigt!!



Jätte jätte jätte gott!!



Storasyster är mer försiktig och kladdar inte riktigt lika mycket!


När ska det ta slut?!

M skulle egentligen jobba hela helgen, men så blev det ju inte. Han har blivit sjuk, feber, hosta och ont i halsen. Barnen har fortfarande hosta, Milian hostar så han spyr. Åh! Ska vi aldrig bli friska här?! Det bara går runt runt!

Idag ska jag plugga, plugga och plugga. Vi får se vad dagen har att bjuda på utöver plugg.

 


Mammas sjuklingar tittar på Teletubbies


Äntligen!!

Äntligen helg säger jag bara!! Puh! Denna vecka har det varit något varje dag. Anntingen tidigt till pluggen eller till jobbet. Ingen vila över huvudtaget! Så just nu sitter jag och gäspar stort. Barnen sover gott.

Dom fick börja redan 07.10 idag för att jag skulle jobba och M var tvungen att sova ut för han jobbar hela helgen. Det första som händer när vi kommer till dagiset är att Mille blir jätte ledsen och börjar hosta jätte mycket och spyr ner både honom och mig. Han gjorde likadant igår, för att han hostade. Han är så känslig. Han kan inte åka bil direkt efter han har ätit, för då spyr han. Lilla gubben! Men sa det till dagisfröknarna och han fick stanna iallafall och dom skulle höra av sig om det blev värre. Men dt blev det ju inte.

Sen var Magda här idag också, känns så skönt att bara vara med dig ska du veta! =)

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa den fjärde Twilight boken för andra gången. Hihi! 



- And so the lion fell in love with the lamb ...
- Stupid lamb.
- Sick, masochistic lion


Jag siktar frammåt..

Det finns knapp någon tid över längre. Var tog den vägen liksom?!! Dom senaste dagarna har det varit mycket plugg och jobb. Vi har varit sjuka allihopa.  Jag är svinförkyld! Och det kommer bara bli mer och mer plugg nu den sista månaden, så är det ju alltid! Känns skönt att snart ha det överstökat iallafall.

Sen får jag lite sommarlov med barnen. Sweden Rock väntar! =) Sen har jag hela Juli, en vecka i Juni och första veckan i Augusti inbokat på hotellet. Men det kommer garanterat bli mer. Sen åker vi till Grekland den 8:e Juli. Vi får se hur det går med det. Pust! Hörde på nyheterna att det hade varit våldsamma protester och flygplatsen var stäng m.m. Usch!




Grekland?


Feberfritt..

Barnen fick vara hemma från dagis idag också, dom hade feber i natt och hostade jätte mycket. Men under dagen har dom inte haft feber alls, bara hosta. M var nere på Apoteket och köpte hostmedecin till dom som vi fick utskrivet av läkaren när vi var där igår för att titta till Mille.

Nu ska vi strax äta mat, väntar bara på att pastan ska bli färdig. M jobbar inatt, och så fort barnen har somnat måste jag sätta mig här lite och plugga. Har massor nu mot slutet, som det brukar vara. Pust!


Här om dagen när båda var sjuka..


Före/Efter..

Vi köpte ju nya handtag till skåpen i köket och det blev jätte bra! Tänk att en sån liten sak kan förändra hela kökets utseende så mycket. Vi satte även upp två hyllor på ena väggen i köket. =)

Före:



Efter:


"Hej Svennsons!!"

Valborg firade vi med att dra till IKEA och införskaffa lite nya saker för hemmet. Ms mamma tycker vi har blivit riktiga "Svenssons". Hehe! Köpte bl.a en ny barnsng som Tindra ska ha, sen får Milian den som Tindra har haft nu. Köpte ett nytt soffbord, matta till vardagsrummet, knoppar till köksluckorna och lite annat krims krams. Vår lägenhet känns snart komplett och vi börjar trivas riktigt bra här nu! =)

Jobbade idag och ska även jobba imorgon. Lite tröttsamt för M var äntligen ledig denna helg och jag skulle absolut behöva plugga, men vad gör man liksom. Måste få in lite extra cash nu till Grekland och så. Åker om två månader. =)

Milian är fortfarande sjuk, fjärde dagen nu och han har fortfarande feber. Ganska hög sådan också! Han ligger på 40 grader som mest, stackaren. Vi har ringt både jourläkaren och sjukrådgivningen och dom säger att det ska vara lungt. Men har han feber imorgon också skulle vi ringa igen.


RSS 2.0