Det här med pojknamn...

Att det ska vara så himmla svårt det här med pojknamn. Vi vill ha något ovanligt men ändå snyggt. Vi har några förslag, men inget som vi har fastnat för så direkt. Dom här har vi än så länge:

Devin
Vince
Leon
Milian
Colin
Liam


Mina favoriter är Devin och Milian. Innan var jag inne på Liam, men känner att det har blivit för vanligt och tråkigt, Colin likaså. Har ni några förslag?

Tindra är så duktig!

Igår när jag, mamma och Daniel lekte med Tindra på golvet i storarummet,
stod hon upp helt själv utan stöd i mer än 10 sekunder!!
Hon var nära på att sätta sig på rumpan någon gång med hittade tillbaka balansen.
Och sedan gjorde hon så några gånger.

Sedan stod hon upp och lekte med Daniels nykelring och lutade sig med ryggen mot soffan, utan att någon av oss höll i henne. Så stod hon i typ fem minuter! =) Hur duktig som helst ju!! =)
Jag blir så stolt över henne!





Urinvägsinflamation?!

Igår mådde jag skit. När jag låg i soffan och kollade på Fringe kom illamåendet och det blev bara värre och värre. jag kunde inte få mig att kolla färdigt på det, utan var tvungen att gå och lägga mig och försöka somna. Vaknade vid tre av att Tindra låg och skrek i sin säng, fick laga lite välling åt henne sedan somnade hon om. Hon har ju börjat vakna om nätterna igen och velat ha mat. Lite störigt, men deras matvanor ändras ju en del. Jag hoppas bara att hon sover hela nätterna tills Nr.2 kommer. =) Och fortsätter med det! Annars kan det bli riktigt tufft!

Va uppe med ett urinprov på sjukhuset idag. Dom hade tydligen upptäkt någon infektion, dom trodde att jag kunde ha urinvägsinflamation. Jag blev ganska förvånad när dom nämna det, för jag har inte kännt av någon syptom alls på det. Så nu skulle dom höra av sig så fort dom hade kollat upp det, så får vi se.

Mamma gick för en stund sedan, har städat lite. det var inte så farligt stökigt, men fick diska och har dammsugat hela lägenheten nu. Skönt att äntligen kunna göra det! =)


Ikväll kommer Frida, Viktor och lilla Tuva hit, vi ska käka middag och umgås. Det ska bli trevligt! =)

En efterlängtad pizza!

Tro de eller ej, men det var snöat precis hela dagen idag!! =( Det får gärna komma snö på julafton men inte två hela månader innan. Lite segt ju! Mamma kom vid ett och då åt vi lunch, fick sedan hoppa in snabbt i duschen för vid tre hade jag tid hos min barnmorska.

Tog lite prover, ska in dit och lämna ett morgonpissprovrör innan klockan tio imorgon så ska vi se om jag har någon infektion. Det kan tydligen påverka sammandragningarna. Men hon sa att det kan vara att jag har en känslig livmoder och att den brukar vara det när man väntar sitt andra barn, och sen var det ju inte så länge sedan jag var gravid med Tindra. Men jag skulle vila mycket och försöka ta det så lungt som möjligt, det är ju inte så lätt när man har ett litet barn att ta hand om. Så länge det inte kom några blödningar eller om jag fick sammandragningar så ofta som en gång i kvarten, och att dom inte går över när jag tar det lungt, skulle jag höra av mig. Har min nästa tid den 13 november. Så det var lite skönt att få det bekräftat.


Åt en efterlängtad pizza innan, hur gott som helst var det! =) Ska göra en blåbärspaj snart också. M kommer hem vid halv tio,tio så ska ha den färdig tills dess.


Ikväll är det Fringe, hoppas ni inte glömmer titta på de. Hehe. =)


www.dammsugarpasar.nu

Fick en förfrågan om jag kunde länka till sidan där man kan beställa hem dammsugspåsar, och sjävklart kan jag de:

http://www.dammsugarpasar.nu/

Man kan även beställa så att man får sitt dammsugspaket hemskickade varje månad, var 2:e, 4:e eller 6:e månad attomatiskt. Så slipper man tänka på det. Bra va?!

Äntligen kan vi dammsuga!

Vilken trist dag! Detta vädret gör en så himmla seg och trött! Det är så grått, mörkt och tråkigt väder ute att jag bara ville gå och lägga mig igen när jag vaknade. Men det var bara att palla sig upp iaf. Åt frukost för ett tag sen och nu sitter Tindra och håller mig sällskap här framför datorn. Ska börja diska och göra oss iordning snart. Igår fick vi våra dammsugspåsar, vi har ju försökt hitta några som passar vår dammsugare men med inget lyckat resultat. Jag hittade en bra sida på internet där dom säljer dammsugspåsar till i stort sätt alla dammsugare som finns. Sen får man hem dom i posten efter en dag, hur bra som helst ju! Så nu ska jag dammsuga för fullt här! =)

Intygelse om graviditet...

Den här dagen har gått så sjukt snabbt. Tindra somnade för en stund sedan, så nu har man lite egen tid och det är alltid lika skönt. =) Idag fixade vi en del grejer. Var nere på försäkringskassan och lämnade in intyget om att jag är gravid. Skickade även in en lapp om att M lämnar över 140 av sina föräldradagar till mig. Jag fick ju bara halva min föräldrapenning, tack vare att jag har redan använt alla mina föräldradagar nu och när man har gemensam vårdnad måste den andra föräldern godkänna att den vill lämna över deras. Lite störande, men rätt ska ju vara rätt. Och förhoppningsvist får vi resten av pengarna i början på nästa vecka, men man vet ju aldrig med försäkringskassan...

Imorgon vid ett kommer mamma. Hon ska stanna här över natten, så får jag lite sällskap. M jobbar ju i stort sätt hela dagen imorgon. Från 08.00-13.00, sedan 15.30-22.00. Vi ska käka pizza imorgon, och det var så länge sedan att jag längtar nästan. Haha! Ska ju även träffa min barnmorska vid tre och prata om det här med sammandragningarna. Dom har ju gått över en del, har ju tagit det lugnare nu, men dom ligger på mellan 5-10 st per dag. Vi får se vad hon säger helt enkelt...


Snart börjar Tila Tequila, och det är ju the big finale så det måste man ju se. =) Ska lägga in lite bilder på bilddagboken först...

Lite grejer att fixa...

Igår kväll mådde jag inte alls bra. Vi handlade ju igår och min bror och Ms bror följde med oss hem. Lagade chili con carne och åt mig skit mätt! Sedan en massa godis på det. jag mådde så illa att jag trodde att jag skulle spy när som. Men det gjorde jag aldrig. Gick in till vårt sovrum och la mig med Tindra och båda somnade. Haha! Visst är jag social!

Snart ska Tindra ha sin lunch sen vid två ska min bror ta tåget ner till ystad, sen ska vi fixa en massa saker, för vi har fått låna bilen idag. Man får passa på och fixa allt som ska fixas när man har bilen. Och det brukar alltid bli en del saker. Så kommer antagligen vara borta större delen av den här dagen tyvärr.

En jobbig natt...

Tindra var jobbig inatt. Hon fick välling istället för gröt igår kväll, för vår gröt är slut och vi ska handla idag. Och hon blev tydligen inte tillräckligt mätt på det. För hon vaknade två gånger inatt och ville ha mat! Det är ju inte likt henne. När hon får gröt på kvällen brukar hon hålla sig hela natten, tills hon vaknar vid halv nio. Så jag är ganska seg och trött idag!

Har suttit och drukigt kaffe med M och hans bror nu en stund, och snart ska vi iväg och hämta min bror på stationen. Han ska sova hos oss inatt, för imorgon ska han ta tåget ner till ystad. Och det gick väl ganska tidigt, så slipper han gå upp så tidigt när han sover här. Sedan ska vi iväg och handla på City gross. Känns som det är söndag idag. Vet inte varför, men är bara allmänt seg och trött.

Måste göra Tindra iordning, halv fem ska vi hämta min bror.


Graviditetsvecka 21!


I vecka 21 är kroppslängden omkring 20 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 420 g.


Barnet kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Han eller hon kan känna smaken av bittert och sött - om man sätter till ett bittert ämne till fostervattnet slutar fostret att svälja men om man sätter till ett sött ämne sväljer det fortare än i vanliga fall. Kan reagera på starkt ljus och ljud men också på behaglig musik.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Ang. mina sammandragnigar...

Idag går jag in i vecka 21. =) 19 veckor kvar om han hade tänkt komma på BF iaf. Vi får hoppas att han inte gör det. Blir ju inte alls kul att fira Tindras födelsedag med att ligga inne på förlossningen. Stackars Tindra säger jag bara! Men iaf. Jag mår ganska bra, måste säga att den här graviditeten har inte varit så jobbig som Tindras var, hitills iaf. Jag spydde ju varje dag i nio månader när jag väntade henne. Nu har jag spytt kanske fyra,fem gånger. Är lite yr ibland, men tror det beror på järnbrist. Det var precis samma sak med Tindra. Och sist vi tog blodprov var det precis på gränsen, så kommer att få äta järntabletter sen. =(

Jag har ju redan berättat att jag har haft en del sammandragningar redan, tycker det är väldigt tidigt. När jag väntade Tindra fick jag dom i 7:e månaden ungefär. Igår kväll fick jag väldigt många sammandragningar och molnande värk i korsryggen. Var lite småjobbigt, så jag värmde vetekudden och hade den på, och då gick det över. Men inatt vaknade jag en gång av att jag hade sammandragning. Lite jobbigt! Jag är ju väldigt lättväckt nu för tiden, men tycker ändå att man inte ska vakna av en sammandragning så här tidigt.

Men iaf, ringde Mödravårdcentralen idag och berättade om hur det stod till. Fick en tid till min barnmorska nu på torsdag, så ska prata med henne om det och kolla upp så det inte är några problem. Har haft en del sammandragningar idag också. Det ligger på ca 15-25 sammandragningar per dag just nu. Barnmorskan jag pratade med sa att jag skulle ringa igen om det blev värre och dom började gör ont. Får hoppas att det inte är något, man blir ju lite närvös.


Food on the stove..

Maten står på spisen nu, så jag måste skriva lite snabbt. Idag har vi bara varit hemma hela familjen, betalat alla våra räkningar, städat, vikt tvätt och donat. Gick även igenom vår budget och det ser bra ut. Kommer att ha 10 000 på vårt sparkonto till jul. Sedan givetsvist lite pengar över varje månad om man bortser från pengar som går till mat. Räknade ut att vi har ingefår 1500 kr till Julklappar nu på ullared, och sen ska vi köpa lite grejer till oss själva. Så kommer nog ha med mig 2-2,5 tusen upp dit.

Måste fixa med maten u, skriver mer senare..

//S.


Bilder från igår:


Tindra fick träffa sin morsters halvsyster, Amelia som är 2 månader. =)



Tindra tyckte det var intressant med en sån liten bebis.



Amelia. =)



Mammas stora tös! =)



Fler bilder kommer imorgon från idag. Bilderna finns på min mammas kamera och hon ska skicka över dom imorgon. Så ni får vänta tills då. =)

Gått upp åtta kilo redan!!

Nu är jag hemma igen. Tindra sover, hon somnade i bilen påväg hem. Dagen har varit trevlig, satt och umgicks och Tindra förde liv. Sedan åt vi Tacos, smällde i mig tre stora tacos så nu är jag proppmätt! Det märks att jag fått tillbaka samma graviditetshunger som jag hade innan när jag väntade Tindra. Och igår när jag ställde mig på vågen fick jag en chock! Jag har gått upp hela åtta kilo sen jag blev gravid igen!! Och jag har bara gått halvvägs i min graviditet! Och det är ju mot slutet man går upp som mest. Haha! Kommer sluta med att jag går upp 20 kilo eller något sådant. =)

Snart börjar Gossip Girl och ikväll får jag inte missa det! =) Vi har köpt lite godis och chips och julmust som vi ska gotta oss på ikväll. Ha en myskväll framför tvn. Mysigt ju! =)


Hoppas er söndagskväll är lika mysiga nu i mörkret! =)

Gårdagen gick jätte bra!

Kom precis hem. Gårdagen var trevligt, förutom att jag var så sjukt trött. Vi sov över där och den här gången hade vi kortisonsalva och tavegyl med oss. Vi fick sova i deras finrum där katterna inte får vara i, och dom hade storstädat hela lägenheten. Vi var även väldigt norgranna med om man villa ta i Tindra var man tvungen att tvätta händerna först och hans syster som brukar leka väldigt mycket med Tindra, gick och bytade till rena kläder. Självklart fick katterna vara ute hela natten och hon gick inte i närheten av dom! Och nu gick det jätte bra! Hon fick inga utslag och hon sov jätte bra inatt! =) Så skönt för henne!

Snart ska vi hem till min mamma i Rottne och vara där över dagen bara. Sen kommer M och hämtar oss på kvällen. Vi ska äta tacos och gulla med min systers halvsyster. =) (Vi har inte samma pappa jag och min syster, och det är nu han som har fått barn med någon annan tjej) Sen ska vi hem och mysa hela familjen. =)

Skriver mer ikväll. Bilder kommer även från hela helgen. =)


//S.

Svar på kommentar.

Anonym:
Sätter bara sig i huden??? Det var det dummaste jag hört på länge. Skulle inte det vara jobbigt nog. Har själv allergier och det gör det inte lättare om det "bara" sitter i huden. Att du ens tänker på att utsätta ditt barn för detta...


Jag påstår inte att det inte är jobbigt för henne, jag vet själv hur det är. Jag är nickelallergiker och har haft extremt jobbigt tack vare det. Men jag ser hällre att hon har det i huden än att det hade satt sig i halsen på henne, så hon hade haft andningsbesvär. Nu finns det ju bra kortisonsalvor som hjälper alldeles utmärkt för henne.

Godmorgon gott folk.. =)

Vi har precis ätit frukost, och jag håller på och göra mig iordning. Tindra är redan klar, ska bara packa ner det som hon ska ha med sig, lite extra blöjor och mat bara. Vi ska möta mamma, min syster, Jörgen, camilla och den lilla bebisen vid elva nere i stan. Ska ta bussen nu 10.38. Ska kolla efter en present åt Ms bror också, jag har ingen anning vad jag ska köpa. Men vi ska nog hitta något fint. =) Måste sluta nu, så jag slipper stressa som ett djur...


Lite småändringar...

Ja, som ni ser har jag småändrat lite här på bloggen. Ändrat storlek på texten och lagt in en signatur som kommer att visas efter varje inlägg. Tycker det blev lite bättre nu iaf. =) Mer än så hinner jag inte. Tindra somnade för en stund sedan. Själv ska jag göra iordning två mackor och lägga mig i sängen och kolla på apornas planet som börjar nu..

Ha en bra fredagkväll...

Ny design!!

Ja, jag skulle verkligen behöva en ny design just nu! Jag har ju så dåligt med tid nu för tiden. Så om någon skulle vilja hjälpa mig med en ny och fräsh design så skulle jag vara jätte tacksam. Det behöver inte vara något kompliserat, bara den är ny och snygg. =) Skulle även kunna tänka mig att betala en liten summa för arbetet. Vet ni någon eller vill ni hjälpa mig så lämna en kommentar! =)


//S.

Min fredagkväll?

Vet inte riktigt hur jag ska spendera min fredagkväll
. Det är idol ikväll och det är ju lite småkul. Skulle egentligen behöva vika in all tvätt som jag tvättade igår. Men hur kul är det att spendera sin fredagkväll så? Blir väl att jag viker in en del, sen ordnar jag det lite mysigt för mig och Tindra i vår stora säng, så ska vi ligga där inne och mysa framför tvn. Bara hon och jag. =)


Haha, vilken min hon gör...=)


//S.

Svar på kommentar:

hej!!

just kattallergi är väldigt stark. jag skulle nog inte åka med mitt barn till nån som har katt om barnet visade allergi. det kan ju sätta sig som så att ögon och näsa börjar rinna plus att halsen kan svullna igen. sen besväras de ju så klart av klådan också.

mvh helena


Hejsan!
Jo jag vet att det kan vara en extremt jobbig allergi. Men jag vet också att det finns medicin som hindrar besvären, då min pojkväns morbror har katt allergi. Precis alla vi känner har katter; Tindras mormor, morfar, farföräldrar, gammel farmor, gammel morbror, ja alla närstående. Och en del kompisar också. Och vi måste ju kunna komma hem till dom ibland och hälsa på. Men jag ska ringa till Tindras allergiläkare och fråga hur det är. Tindra har ju varken snuva, irritation i ögonen eller halsen. Det sätter sig bara i huden.


//S.

Lite planer inför helgen...

Kom precis upp från ett varmt bad. Känner mig nästan lite yr nu. Brukar bli så när jag badar, så innan jag går upp måste jag skölja mig i jätte kallt vatten i nån minut så min kroppstemperatur bli normal igen. Jag badar i extremt varmt vatten förstår ni.

Tindra sover middag och vi väntar på att vår middag ska bli färdig. Snart ska M till jobbet, han jobbar till tolv inatt. =( Segt att spendera en fredagkväll helt själv, men jag har ju Tindra som tur är.

Ikväll ska min lillasysters pappa komma upp. Han och hans flickvän fick en liten flicka i agusti, så dom ska komma upp och hälsa på över helgen. Ska bli sjukt kul att få se bebisen. =) Dom kanske skulle titta förbi imorgon vid lunch. Sedan lite senare på dagen ska vi hem till Ms föräldrar för Sebastian ska ha sin 20 årsfest då. Har varit fest nu varje helg ju! Hehe. Så på söndag ska vi hem till Rottne och vara där hela dagen. Nu måste jag kolla till maten...


//S.

Nya Walkman mobiler...

Sitter och kollar på olika mobiler över internet. Min mobil är ganska seg nu alltså. Man hör knappt någonting när man pratar med någon och vissa av knapparna är jätte tröga att trycka ner. Så nu är det dags för en ny mobil! Har två månader kvar av det här abonnemanget, men vet inte om jag kan vänta så länge. Det är sjukt störande när folk ringer och man inte hör vad dom säger! jag vet att om jag beställer en ny mobil via telenor, som jag har nu, förlängs mitt abonnemang bara. Så tror jag ska göra så istället.

Nu ska man bara bestämma sig för vilken man ska ta?! Vilken tycker ni? Jag vill helst ha en Sony Ericsson, och helst en Walkman mobil eftersom jag har en sån nu och jag älskar dom! Är inne på någon av dom här:


                             


//S.

Överraskning på G...

Tänkte jag skulle överraska M när han kommer hem. Det står nämligen en tigerkaka i ugnen just nu, och han älskade min förra och har tjatat på mig att jag måste baka en till snart. Skickade ett sms till han att han skulle skynda sig hem efter jobbet för att jag hade en överraskning. Han ringde upp och började fråga och var jätte nyfiken. Så jag tror han kommer komma hem ovanligt fort ikväll. =) Tönkte jag skulle laga något gott till kvällsmat också, men jag vet bara inte vad?

Vet ni föresten vad jag kom på idag...I förrgår firade jag och M 2,5 år tillsammans. Haha! Båda hade helt glömt bort det. Men det har väl kommit till det stadiet nu när man intehar koll på varje månad och hur många månader man har varit tillsammans. Vi kan ju vilken datum vi blev ihop och det är ju det viktigaste. =)


//S.

Första ordet?!

Maten står på spisen, Tindra sover och jag sitter här och väntar på att M ska komma hem på lunch. är ashungrig. Det blir potatis, kotletter, beaniesås och ärtor. Åh gud, så hungrig jag är! =) Tindra somnade för en stund sedan, hon var jätte gnällig och jätte mammig. Hon är så söt, så fort hon blir ledsen eller när jag går ut från rummet börjar hon gråta och säger: Mammamammamamma. =) Sötnosen! Hon har nog börjar fatta att jag är "mamma". Men jag vet inte riktigt om man ska räkna det som första ordet?!

M ringde precis, han är hemma om en kvart ungefär. Jag som är så hungrig! Hoppas att Tindra sover tills vi har ätit färdigt, skulle ju vara skönt att sitta själv och äta.

Föresten, om två veckor ungefär ska jag och mamma till Ullared. Det är bestämt nu! Ska handla julklappar och bebisgrejer där. =) Ska bli kul! Måste bara pricka in det så att M kan ta hand om Tindra den dagen, så han inte jobbar. Tror inte det hade funkat att dra med sig Tindra dit liksom. Skulle vara skönt att få komma bort lite själv också. Det är ju inte ofta det händer.


//S.

Bilder från igår:


En leksugen Tuva och en yrvaken Tindra =)



Whoho! Båda tittar in i kameran!



Givetvis ska dom leka med samma leksak!



Tindra klappar Tuva i håret. =P


//S.

Tindras första babymacka!

M jobbar precis hela dagen och det är ju sååå tråkigt att bara vara hemma själv. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Städa behövs så knappt, bara lite småplock. Hade velat gå ner till stan, men har inga pengar. Dom kommer inte förrens imorgon. Segt!

Idag till frukost fick Tindra smaka på babymacka. Jag bredde en liten macka med smör och lite leverpastej till henne som jag delade i små små bitar. Det gick ju inte riktigt hem. Hon stoppade fyra, fem bitar i munnen. Men sen var det bara kul att kladda och leka med dom. Jag tror att hon inte riktigt tyckte om leverpastej. Ska prova med bara smör nästa gång. =) Lilla gumman börjar bli stor och äter samma mat som sin mamma och pappa snart. =)


Lite tveksam...



Kan det här vara gott?



Nja, inte riktigt min smak. =)


//S.

Stackars lilla Tindra...=(

Gårdagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi var ju hemma hos Ms föräldrar och firade hans bror som fyllde 20. Han hade köpt champange och folk skulle dricka (inte jag såklart). Ingen kunde köra oss hem så vi packade så att vi skulle kunna sova över där över natten bara. Allt gick bra ända tills Tindra vägrade somna. Klockan var elva och hon kunde verkligen inte somna. Man märkte på henne att hon var hur trött som helst, låg och vred och vände på sig. Försökte ge henne välling med det gick inte alls. Sedan började hon klia sig extremt mycket över halsen och bakhuvudet. Man fick hålla i henes små händer så hon inte skulle riva sönder sig. Vi hade varken kortisonsalvan med oss eller Tavegylen. Vi hade inget val än att fråga Ms mamma klockan halv ett på natten om hon kunde köra oss hem. Som tur hade hon bara drukigt ett halv glas champange och kunde de.

Stackars gumman! Vi måste ringa vår barnläkare på allergimottagningen imorgon och fråga om det inte finns någon medicin som vi kan ge henne innan hon ska hem till folk som har katter.  Det funkar ju annars inte, vi måste ju kunna åka hem till folk som har katter!! Precis alla våra närmsta har katter också, och då är det verkligen ett måste!


//S.

Sprutan är äntligen tagen nu...

Frida och Tuva var här innan, dom gick hem precis. Har varit här i ca två timmar och det var trevligt! =) Tindra
var tråkig och somnade precis innan dom kom, men som tur sov hon inte så länge. Så Tuva och Tindra har lekt lite med varandra medan jag och Frida snackade lite skit. =) Tog lite bilder som jag ska lägga ut lite senare, hinner inte just nu. För vi ska iväg till Ms föräldrar snart, hans bror fyller 20 år idag och han ska firas och så. Sitter och slänger i mig en kexchoklad, kom på att vi inte har ätit någon lunch idag. Fast vi får snart god mat, så det gör inget. =)

Vi var ju på BVC innan, och Tindra har nu äntligen fått sin fem-månadersspruta, som blev två månader för sent. Men så är det ju ibland. Vi vägde henne lite snabbt också. Och nu väger hon 7235 g. Så hon har gått upp lite, det var ju trots allt bara 10 dagar sen hon vägdes sist..

Äh nu måste vi dra...


//S.


Godmorgon...

Har precis slängt i mig lite frukost, ska göra mig iordning lite snabbt. Sen ska jag väcka Tindra, som fortfarande ligger och sover den latmasken. =) Fast det är bara bra nu, så jag kan göra iordning mig själv. Det går snabbare då. Klockan 09.38 går bussen spå måste snabba mig nu. Stackars Tindra vet inte vad som väntar henne. =(

//S.

Mycket sammandragningar redan?!

Vill först och främst tacka för alla gratulationer jag fått av er om den stora nyheten. Och framför allt är det ju så kul att jag har en del läsare som följer min blogg. =) Man känner sig mer motiverad att skriva.  

Imorgon ska vi upp ganska tidigt, för mellan 9.30-10.30 ska vi vara nere på Dalbo BVC. Tindra ska äntligen få sin spruta! Nu har hon varken eksem eller är förkyld så nu kan inget gå fel! Det blir sista gången jag går dit. Ska ringa Hovshaga BVC sen och skriva in Tindra där istället. Är så jobbigt att ta sig ända ner till Dalbo varje gång man ska till BVC och vi bor ju två minuter från Hovshaga BVC.

Igår kväll hade jag ganska mycket sammandragningar. Är inte det lite väl tidigt att få det? Jag känner ett tryck neråt också ibland, precis som ungen är påväg ut eller nått. Känns ganska läskigt. Och jag kommer inte ihåg att jag hade det så när jag väntade Tindra. Fast iofs så är ju inte den ena graviditeten lik den andra. Måste höra med min Barnmorska nästa gång jag ska dit. Min mage är mycket större nu än vad den var förra gången. Nu kan man inte missa att jag är gravid, om jag inte har jackan på mig vill säga. =) Så här stor som jag är nu, var jag när jag var i sjunde månaden med Tindra. Fast min mage var ovanligt liten då. Jag kommer bli stor som ett hus nu ju! Haha!
Ska lägga in lite bilder med min mage sen, jag lovar. Här kommer en bild på dotter och mor så länge. =) 


Tindra vill inte titta in i kameran. =(


//S.

Tuggteknik funkar som den ska.. =)

Det var extremt jobbigt att gå upp imorse. Jag skulle kunna legat kvar i minst en timme till. Det är ju mörkt nu när man vaknar. Det känns som det är jätte tidigt bara för att det är så mörkt. Tindra vaknade vid nio och var hur söt och gosig som helst, så vi passade på att ligga och gosa i en halvtimme innan vi gick upp och åt frukost.

Idag har vi handlat på City Gross, det behövdes hade ju knappt mat hemma. Ingen frukostmat iaf och det är ju viktigt att ha! =) Köpte en burk med lax, potatis och ärtor från 8 månader som Tindra fick prova innan. Hon är ju trots allt snart 8 månader och har fått fyra små tänder. Det står ju att man behöver inte följa exakt på månaderna, men man ska börja med den här maten när dom har fått tänder. Så dom ska lära sig tuggtekniken. Och det har ju redan Tindra så det gick jätte bra! =) Maten åkte inte ut som den brukar göra för vissa utan hon tuggade och svalde.

Det står en Chili Con Carne på spisen som är klar. Väntar bara på att M ska komma hem igen, han var tvungen att skjutsa sin syster till hennes kör, som han helt hade glömt bort att han skulle. Gjorde en egen variant av Chili Con Carne (har aldrig lagat det innan), men jag tror den blev lyckad! Kan kanske skriva ut recept senare,om det blev bra vill säga.
 Alltid lika kul när man lyckas i köket, eller hur? =)



//S.

Mys, Gos och Lek!

Mys, gos och lek är tre bra ord att beskriva den här dagen. Vi har bara vart här hemma och lekt, gosat och haft det mysigt! =) En perfekt hemma dag. Tindra badade innan med M. M låg själv i badkaret från början och när Tindra såg det blev hon jätte ledsen. Hon ville ju också bada! Så självklart fick hon hoppa ner hon med och ni skulle sett henne alltså. Hon blev jätte glad och lekte och plaskade ner hela badrummet och mig. =) Vi åt Shepards pie till kvällsmat, och tror det eller ej så somnade Tindra redan vid åtta ikväll. Så skönt att få egen tid! Jag tror att anledningen att hon har varit vaken så länge dom senaste dagarna har varit att vi har varit borta en massa och rutinerna har störst pga det.

Jag skulle vilja gå på stan imorgon, har direkt inga pengar men det är alltid mysigt att gå på stan och träffa folk. Får se vad som händer. Ska sätta mig framför tvn och bara slappa nu, sen är det dags för sängen.

God natt på er!


Se så stadigt hon sitter



Mammas sötnos!



Tindra är minsan ingen badkruka inte! =)


//S.

The BIG news!!

Jag har skrivit några rader.
Raderat det.
Påbörjat något annat.
Funderat en stund.
Raderat det igen.
Hur ska jag skriva det...




Äh, lika bra att få det sagt: Tindra ska bli storasyster. =) Det kom som en chock va? En del vet redan om det, men andra inte. Måste ju erkänna att det kom som en chock för mig med. Inte kan jag vara gravid igen? Jag hade ju precis börjat med mina p-piller. Men jag kände ju direkt på mig att något var fel, jag kände igen känslan, även fast den var lite mer annorlunda en förra gången. Jag fick en konstig mens som bara varade i två dagar. Jag var ganska säker att testet skulle visa possitivt, och mycket riktigt var det så. Tindra är ju inte ens ett år och nu ska hon bli storasyster.

"Jag har ju inte riktigt återhämtat mig från den förra graviditeten, så hur ska det här gå", var en av tankarna som flög runt i mitt huvud när jag fick reda på det. Några dagar senare jag gjorde testet fick jag en riklig blödning i två dagar. Var då rädd att jag hade fått missfall. Fick vänta tills blödningen hade slutat plus två veckor och göra ett nytt test. Kände mig ledsen, ville ju inte att det skulle ha varit ett missfall. Testet visade sig fortfarande possitivt. =)

Vi har nu varit på vår första kontroll och allt så bra ut. Den 30:e september var vi på Ultraljud och kunde se miraklet för första gången. Allt såg även då bra ut och vi fick reda på könet, som med all säkerhet är en pojke (Det syntes tydligt). =) Då var jag i vecka 17 +1 och bebisen är alltså beräknad till den 9:e Mars. Är det inte komiskt och ganska typiskt!? Exakt samma dag som Tindra föddes och som då firar sin 1årsdag. Hur kan man pricka in det så säkert? Vi får hoppas att den lille födds lite tidigare eller senare, så länge den inte vill komma ut den 9:e eller att jag ligger inne på BB då. Det vore lite trist att inte kunna vara med på Tindras 1årsdag. Visst jag och M har sagt att vi vill ha barn ganska snart igen och har velat att det ska vara ganska tätt mellan Tindra och hennes syskon, men det här var kanske i det tätaste laget. =) Men vi är jätte glada!

Jag är nu i 20 veckan precis, halva tiden har gått och ungefär halva tiden kvar, beroende på när han hade tänkt komma. Jag mår bra, förutom lite illamående och yrsel. Kommer antagligen få börja ta järntabletter ganska snart, precis som med Tindra. Vi ska göra ett annat ultraljud runt vecka 33, för min moderkaka var ganska långt ner och dom ville se så att den inte ligger för livmorderskanalen (där den lille ska ut). För då blir det kejsarsnitt och det vill jag verkligen inte!! Men dom sa det att förmodligen var den inte det, det var bara lite svårt att se just då och för att vara på den säkra sidan skulle dom kolla upp det längre fram.

Våra föräldrar har tagit det här bra, dom har ju sett att det har gått så bra med Tindra och dom är så glada över henne, så dom tog det mycket lättare den här gången. Dom tycker att det ska bli kul att Tindra ska få ett syskon, kanske litet tätt. Men vi är så unga och friska så vi kommer att klara det här! Det kommer bli ett tuff period med två små blöjbarn, och nu behövs det verkligen rutiner mer än någonsin! Vilket jag har börjat jobba med.

Så nu ska man bli tvåbarnsmor och vara 21 år. Det är inte illa det va? =) Hehe.. Nu orkar jag inte skriva mer, är det något ni undrar över så är det bara att fråga på. Kommer givetvis att fortsätta skriva här om allt som händer...


Det lilla miraklet! =)


 


Hemmadagar är mysiga...

En ny vecka och nya tag. Morgonen har bestått av mycket gos och lite små plock. M är hemma idag och vi har inget inplanerat ( för en gång skull). Funderar på att gå ut en runda senare, om vädret tilllåter. Håller på och räknar på mina föräldra dagar och om M ska få 100 dagar räcker mina föräldradagar till den 20:e februari, om jag tar ut fulla dagar vill säga. Kan inte fatta vad tiden har gått fort, tänkt att man har varit ledig och bara gått hemma i över sju månader. I vanliga fall hade jag fått spel och varit uttråkad. Men sen har man ju en liten Tindra att ta hand om och hon förgyller mina dagar och gör inte livet tråkigt för mig. Skulle kunna gå hemma i ett år till tillsammans med henne. =) Så underbart ju!


//S.

Fyra små tänder!!



Idag när M borstade Tindras små tänder upptäckte han att hon hade fått två små tänder som tittar fram där uppe på henne nu! =) Så nu har hon fyra små tänder! Jag har misstänkt att det har varit på gång, hon har dregglat extremt mycket och när man har känt där uppe har det buktat ut. Man har liksom kännt att det har varit något under tandköttet där. Hehe. =) Så snart kommer hon gnaga på allt hon får fatt i,
vår lilla gnagare. =)



//S.

En lyckad Tigerkaka...

Ja som ni säkert förstår blev det sent igår. Vi var hemma vid elva på kvällen. Festen var mycket trevlig. Fick jätte god trerätters middag och tårta, och senare på kvällen bjöds det på ostbricka. Vi fick så mycket mat att vi så gott som rullade hem. Tindra var på otroligt gott humör, var jätte glad och log mot alla. I början var hon lite blyg, det var ju så mycket folk som hon inte kände igen. Men sen så var det ingen fara.

Det har blivit lite jobbigt om kvällarna nu, för Tindra har inte somnat innan elva dom senaste tre dagarna. Hon ligger och håller på och vill verkligen inte somna. Vilket gör att vi blir trötta och somnar direkt efter hon har somnat, och får ingen egen tid alls. Jag hoppas att det ändras snabbt för man vill ju gärna ha lite tid för sig själv. Detta har även gjort att hon har fått somna mellan oss i vår säng dom senaste två dagarna, för att vi har inte orkat vara uppe längre och försöka få henne i hennes säng. Och sen sover hon ju mycket bättre mellan oss, men det måste vi ändra på snart så hon inte vänjer sig vid det. För då kommer vi verkligen aldrig få egen tid.

I eftermiddags fick vi gäster, hela familjen Meakin med farföräldrar och mormor kom på besök. Jag hade bakat en tigerkaka som blev lyckad och vi bjöd på den och kaffe och te. Dom stack precis hem, men det var trevligt! Ikväll ska vi hem till Ms föräldrar och äta middag som vi brukar göra varje söndag. =) Det bjuds på kräftor, men jag äter ju inte det så jag kommer att få något annat. Vi ska dit om en timme ungefär, ska bara slänga i oss något lätt för vi har inte ätit något på hela dagen. Har städat en massa. =)


Får se när vi kommer hem ikväll...


//S.

50års fest!!

Jahopp. Igår var vi borta precis hela dagen. Gick upp vid tio (fick lite sovmorgon) gjorde oss i ordning och åt lite frukost. Vid tolv kom M hem och då bar det av hem till hans föräldrar, fick lunch där. Sen väntade vi på att Isabelle skulle komma hem efter skolan, så hon kunde passa Tindra medans jag och M stack ner till stan och letade efter present åt Ms mamma som har sin 50-årsfest idag. Det blev nått riktigt fint! =) Vågar inte riktigt skriva vad, man vet ju aldrig vem som läser här. Hehe. Sedan stack vi hem till Ms föräldrar igen och började hjälpa dom med allt som ska förberedas till festen.
Vi var hemma vid åtta, och då var jag så trött att jag verkligen inte orkade blogga. Och nu ska vi iväg igen. Jag är så gott som klar. Ska bara fixa iordning mitt hår och packa ner alla Tindras saker som hon ska ha med sig. Vid två börjar kalaset, men vi blir hämtade en stund innan. Kommer antagligen vara borta större delen av den här dagen också. Men ska försöka skriva ikväll om jag har tid och ork.

Ha det så bra så länge...


//S.

Rättelse..

Puuh. Såg att jag hade skrivit ungjävel som rubrik i det andra inlägget idag. Såklart menade jag ugnjävel och inte ung.. Jag var snabb att ändra det nu, annars hade det sätt lite knasigt ut. Tänk som det kan gå ibland när man skriver här och har bråttom..  =)

Får inte missa Fringe...

Köttfärslimpan blev jätte lyckad! Så nu känns det lite bättre. Jag är inte en totalkatastrof i köket trots allt, vi skyller på ugnen så säger vi så istället. =) Jag är proppmätt och helt slut. Ska krypa ner i vår stora och mysiga säng tillsammans med M och kolla på Fringe om en stund. Skit bra serie för er som inte har sett den! Rekomenderar jag verkligen! Ska först göra iordning en flaska välling åt Tindra som hon ska få, och förhoppningsvisst somnar hon tryggt mellan mig och M. =)






//S.

Ugnjävel!!

Bullarna blev katastrof! Ena plåten blev brända, jag fattar inte hur. För dom ska vara inne i 6-8 min på 250 grader och dom var inne i 5 minuter. Tänkte att jag skruvar ner värmen till 200 och har inne den andra plåten tills dom är gyllenbruna. Och gissa vad? Dom blev degiga i mitten! ÅÅh så jäkla tröttsamt! Det måste vara något fel på vår ugn! Det är samma sak när jag gör min kladdkaka, jag får oftast ta ut den lite innan så länge som den ska vara inne. För annars bränns den. Som tur ska ju kladdkakor vara kladdiga i mitten så det har ju inte gjort något då. Puh! Jag blir så trött! Här har jag stått och slitet i köket i två timmar, utan något resultat. Sånt gör en så besviken alltså!

M börjar nog bli sjuk, han har legat i sängen hela dagen och inte mått så bra. Och det är verkligen inte likt honom, det brukar vara full fart på honom annars. Nu har jag tagit över den rollen istället. Jag har donat i köket större delen av den här dagen. Har gjort en köttfärslimpa som står inne i ugnen nu. Bäst för den att den blir god nu alltså! Annars går jag och lägger mig direkt efter maten! Ni märker väl om det har gått bra eller inte. Återkommer jag så har jag lyckats, om inte, ja ni fattar va?



//S.



P.S Batterierna i kameran är slut och vi har inga nya här hemma. Så det blir inga bilder idag...

Bullbakning på gång...

Dagen har gått väldigt snabbt, kan inte fatta att klockan redan är tjugo över fyra! Har gjort en del idag, badade med Tindra och hon tyckte det var såå kul. Plaskade och hade sig. Sedan var det dags för henne att få sin purémat och hon fick lite äppel- och päronmos till efterrätt. Mango, päron och äpple är dom godaste fruktpuréerna enligt Tindra. Sedan var det dags för mig och M att få lunch. Det blev lax, potatis, hollandiesås och rivna morötter. Det var gott! =)

Nu har jag även använt matberedaren jag fick av Ms föräldrar när jag fyllde år. Har börjat att baka bullar nu. Det tog en liten stund innan jag fattade vilket verktyg och hur man gjorde. Men till sist luskade jag ut det. Så vi får hoppas att det blir bra nu. Dom står för jäsning just nu och ska stå i tio minuter till sen ska det börjas göra en massa kanelbullar. =)

Wish Me Luck...


//S.

Slut på krafter...

Nu börjar jag bli riktigt trött och gäspningarna kommer tätt nu. Tindra somnade sent och hon har tagit slut på alla mina krafter idag. Så jag är extremt trött! Funderar på att ta mig en macka med lite Yoghurt innan jag gör mig iordning för natten.

Imorgon ska varken jag eller M upp tidigt, så om vi får ska vi passa på och ligga extra länge i sängen. Allt beror på Tindra. Har verkligen inget inplanerat imorgon, kanske ska ta och baka lite kanelbullar, det var ju ett tag sen nu. Vi får se vad morgondagen har att bjuda på helt enkelt. Nu tackar jag för mig idag, helt onödigt inlägg jag vet. Men ibland känner man bara för att skriva även fast man inte har något vettigt att skriva om...


//S. 


En liten hårdrocks tjej...

Tindra fick sin första hårdrockströja av sin pappa idag.
En liten Iron maiden tröja.


Visst är hon söt i den, vår lilla hårdrockstjej, med välling i hela ansiktet! =)


//S.

Ingen mästerkock kanske...

Den som undrar vad jag vet som inte ni vet, kan ju undra och klura på den lite till. Jag lovar jag ska berätta snart, när tiden är inne. =)

Ms Farfar och Farmor har precis åkt hem. Vi lagade fläskfilé, potatis med Conjac och Kantarellsås till. Jätta gott blev det! Och det var ju tur det. Jag kanske inte är någon mästerkock och när man ska laga mat åt sin sambos farföräldrar första gången vill man ju helst lyckas. Men det blev lyckat som tur var! =) Tindra åt mycket idag. Hon tömde en hel burk med sin favorit puré, Nudlar med grönsaker och skinka. Och sen fick hon smaka en Frutti till efterrätt och det älskade hon verkligen! Tömde den med, mitt lilla matvrak.

Hon sover nu äntligen. Hon har varit igång hela dagen och så fort Ms farföräldrar kom blev hon ännu mer galen och kunde verkligen inte ta det lungt en enda stund. Så nu är hon helt utslagen. =) Ska väcka henne vid sju så hon kan få sin kvällsgröt, om hon inte vaknar innan vill säga.

Ikväll ska vi ta det lungt. Ligga och gotta i oss godis och bara mysa framför tvn.

Ett perfekt mellanmål eller till efterrätt.



 

//S.

...



Inget BVC idag...

God morgon!

Vi skulle egentligen till BVC idag och Tindra skulle få sin spruta, men hon är fortfarande lika förkyld, om inte mer. Så måste vänta till nästa tisdag igen. Jobbigt, men hon ville hälst inte ta någon spruta när Tindra är så förkyld som hon är. Måste köpa näsdroppar till henne, hon snarkade jätte mycket inatt pga snoret i näsan. Stackare!

Hon somnade efter frukosten, jag också, en stund iaf. Tindra sover fortfarande, men hon kommer nog att vakna snart. Håller på och fixa iordning i lägenheten, ska ställa mig och diska nu. Vid tolv slutar M och då kommer han och hämtar oss så ska vi bort till City Gross och handla. Sedan vid två, halvtre tiden kommer hans Farfar och Farmor och ska äta lunch hos oss. Dom kom från England igår, Matthias pappa är från England och hans föräldrar bor kvar där. Så nu vet ni det. Det blir första gången dom ser vår nya lägenhet och tredje gången dom ser Tindra. =) Det ska bli trevligt!

Måste börja diska nu, så jag hinner med allt.


Hum, undrar vart den ska in?



Issh, det va ju inte så gott!


//S.

Lekdax!

Bilder från idag:



Tindra och Tuva =)



Hehe!



Vill inte vara med på bild



Sötnosen!


//S.


Jag vann...

Har ju glömt att berätta en häftig sak. Idag vann jag en gratis kryssning för två personer med DFDS Seaways. En två-dagars kryssning från köpenhamn till oslo, där självklart bussresan till köpenhamn ingår. Det skulle verkligen vara kul att få komma bort och ta en paus bara tillsammans med M. Man måste beställa resan innan den 17 December i år bara. Så vi ska gå igenom datum och kolla upp vår ekonomi. Jag har ju varit på exakt samma resa innan med mamma och jag vet att maten på båten och inne i Oslo är så jäkla dyr! En pizza för 150 spänn liksom! Det skulle vara mysigt att få åka med älsklingen! =) Vi får hoppas på det bästa, vore dumt att slänga iväg en gratis resa bara sådär...




//S.

Sen lunch..

Nu har vi precis ätit lunch, det blev en väldigt sen lunch så vi kommer nog äta ganska sent ikväll med, om vi ens äter vill säga. Vi sov ganska länge idag, ända till tio. Man får vara glad över den lilla sovmorgon man får.

Vid ett tiden kom Frida och Tuva och hälsade på. Så fick Tuva och Tindra ligga och leka med varandra. Dom blev jätte glada när dom såg varann. Gav varandra värsta leendet och så. Dom tog leksakerna från varann, för självklart är de ju så att just den leksaken som Tuva lekte med skulle Tindra också leka med. Hehe! Hon vill inte dela med sig av leksakerna alls. =) Och stackars Tuva blev jätte rädd så fort M visade sig, (jag kan förstå henne) och blev jätte ledsen. Så M fick stänga in sig i arbetsrummet och inte visa sig sen.

Nu ska jag diska och plocka undan lite. Och hoppas på att Tindra somnar till en stund så jag att jag kan slänga mig framför tvn och slappa för en stund. =) Nu måste jag sluta för nu ska M ha datorn, skriver lite senare och då kommer det även lite bilder från helgen och framåt.


//S.

Städat!

Tindra sov bra i natt, hon brukar oftast vakna till och gnälla lite när hon tappat nappen. Men i natt sov hon utan nappen. Hon vaknade till vid fem bara och då va det att sätta in nappen men sen sov hon fram till halv nio. Skönt! Det skulle vara bra om hon blev van vid att somna utan nappen, det blir ju så jobbigt annars. Och då kan hon nog sova hela nätterna i sin egen säng. Just nu sover hon där fram till fyra,fem sen får hon sova i vår säng mellan mig och M. Det går ju iofs bra det också, men då är risken att hon aldrig vill sova i sin egen säng.

Idag har vi städat lägenheten, jag har tvättat, vi åt för en stund sedan och framför allt så har vi rensat i alla våra pappershögar som har legat lite här och var. Satt in en massa papper som kan vara bra att ha i våra pärmar och dyligt. Så nu har vi det snyggt och fint vid datorbordet också. =)

Tindra somnade för en stund sedan. Hon sov bara en halvtimme innan vid lunch och har inte sovit någonting sen dess. Men måste väcka henne sen igen, annars kommer hon vakna sent inatt och vara hur pigg som helst.

Ikväll ska vi nog se på film, kanske den nya Arkiv X filmen. =) Och nu ska vi fixa med våra Tack-kort från dopet så vi får iväg dom nu. Det är verkligen på tiden!




//S.

Tindra är galen!

Nu har vi kommit hem. Som sagt åkte vid fyra tiden igår hem till Rottne, och jag måste säga att kvällen var mycket lyckad! Vi åt Langos som vi hade gjort själva och det blev riktigt gott! Sedan körde vi ölspelet, twister och kareoke. Alla blev smått berusade, utom jag. Men det var kul ändå, och Tindra var på strålande humör hela tiden och somnade relativt tidigt.

Idag sov vi ända till halv elva, det va skönt! Spelade lite tvspel och vid tre tog vi bussen hem till Växjö, hoppade av så vi gick hem till Matthias föräldrar och åt lunch där. Vi kom inte hem förrens en timme sedan kanske. Så vi har varit iväg större delen av dagen.

Tindra har börjat sova lite längre om dagarna nu. Istället för att bara sova 15-45 min, så kan hon sova upp till tre timmar på dagen nu. Men sen är hon vaken längre om kvällarna och somnar inte förrens runt tio. Innan kunde hon somna så tidigt som åtta. Men deras sovrutiner ändras ju fortfarande och hon kanske är inne i en "växaperiod" just nu. Dom sover ju mer då. Men det är ganska skönt måste jag säga, man hinner med mer saker om dagarna och kan pausa själv en stund. Vilket behövs när man har en sån livlig unge som Tindra! =)

Tindra är helt galen, när hon ställer sig upp nu så släpper hon med ena handen och står bara och lutar med en hand, och sen kan hon få för sig att släppa den andra handen också. Hon tänker inte sig riktigt för och faller. Men hon står ändå ganska stadigt och ibland faller hon inte med en gång utan står helt själv i bara nån sekund. Man måste verkligen hålla koll på henne nu. Det var som härom dagen. Hon låg på alla fyra på sin filt och lekte med sina leksaker och jag skulle bara ut till köket och hämta hennes napp som jag hade glömt där. På den lilla stunden hade hon tagit sig till soffan och var halvvägs påväg upp och ställa sig. Det är fart på henne om man säger så. =)


Äh, nu ska jag vara social och va med M lite. Imorgon har vi inget speciellt för oss. Kanske ska träffa Frida en stund så Tindra får leka med Tuva lite. Men annars kommer jag kunna blogga lite mer än vad jag har gjort senast. =) Bra va?!
 Bilder kommer även imorgon, är för trött för att lägga upp dom nu.


//S.

God förmiddag!

Idag sov vi ända till kvart i tio. =) Skönt att få sova ut ibland! Vi har precis ätit frukost och Tindra åt en hel portion gröt samt en hel mosad banan. Hon har god aptit! Ska ta mig ett bad tänkte jag, Tindra får väl hoppa ner med mig också. Sen ska jag ligga kvar och få en lugn stund. Kvart i fyra tar vi bussen från stan mot Rottne. =) Synd att vi inte kan ta med hennes matstol men den är alldeles för stor att släpa på. Funderar starkt på att köpa en sån där resestol som man fäster i bordet, och som man lätt kan ta med sig.


En sån här



 

//S.

Bvc besök idag...

Idag gick vi upp tidigt, va uppe redan halv åtta. Vi hade tid 9.45 på BVC nere på Dalbo. Tindra har ju ännu inte fått sin femmånadersspruta, tack vare hennes allergi. Så det va meningen att vi skulle ta den idag, men otur som vi har så har Tindra blivit förkytld ju och ekseman dök upp lite igår över hennes hals och mage. Det blev alltså fortfarande ingen spruta för hennes del. Nästa vecka ska vi gå dit på den öppna tiden och så ska hon få sin spruta. Det är sista gången jag går dit då, sen ska jag byta till BVCn här i Hovshaga istället. Hon hade gått upp bra nu iaf. Sist vi var där hade hon knappt gått upp någonting. Pratade med läkaren och hon sa att Tindra förmodligen inte hade gått upp pga hennes eksem. All hennes enegri hade gått åt det istället. Och då vägde hon 6665 g. Nu vägde hon 7195 g, så hon hade gått upp nästan ett halv kilo vilket är bra! Och så glad i mat som hon är kommer hon att komma ikapp sin kurva.

Idag har vi inte gjort så mycket. Har städat hela lägenheten och gjort dom vanliga vardagssysslorna. Har även tvättat en massa och vikt in en massa tvätt. Inte så kul, men någon måste ju göra det.

Imorgon åker vi hela familjen till Rottne och hem till min mamma. Ska ha Langoskväll och spel/karokekväll. För att fira mig, har ju ännu inte gjort det för har inte haft en helg där det har passat för alla. Så vi ska sova över där och så. Ska bli kul! =) 

Usch jag börjar bli trött, Tindra sover inte än men hon börjar bli trött så det dröjer nog inte länge tills hon har somnat. =) Skulle vilja gå och lägga mig också, men M sitter uppe med en polare och hans bror och dricker lite folköl och lyssnar på musik och pratar en massa. Så får se om jag lyckas somna...


Godnatt på er! 


//S. 

Tindra 7 månader!

Idag blir Tindra hela 7 månader!!

Kan inte fatta att tiden går så snabbt, bara 5 månader kvar och hon är ett år!!
Det känns som det var igår hon kom till vår värld.
Det har varit helt underbart, men ändå påfrestande tid.
Jag är glad att jag blev gravid, för utan henne vet jag inte vad jag hade gjort idag!
Hon är mitt allt, och kommer alltid att vara det!
Hon förgyller mina dagar med sina leenden, hennes små framsteg och av att hon bara finns till.
Kärleken till ens barn är större än nått annat!





//Din mamma

Inga bilder just nu...

Jag har försökt att ladda upp bilder både här och på bilddagboken, men så fort jag gör de krashar datorn. Jag vet inte vad det är som är fel men får hoppas att det går snart. Dom gammla bilder kan jag ladda upp men inga nya. =( Jag ska försöka igen lite senare och se om det går.

//S.

Shopping! =)

Kom precis hem från stan, vi åkte ner dit strax efter tolv och har varit där sen dess. Jag, Tindra och Matthias bara. =) Jag och M behövde lite nya kläder så vi bestämde oss för att ta 1500 kr var från sparkontot och shoppa lite nya kläder. Så de var det vi gjorde idag. Det blev en del. Köpte ett linne, en poloklänning, leggins, benvärmare, en stor hoddie, en tröja, tre par trosor och ett par svarta pumps. Jag är nöjd! =) Haha! Sen efter all shopping satte vi oss på macdonalds och åt. Jag beställde en Happy Meal och fick en bok, vilket Tindra älskade! =) Ska lägga in lite bilder på bilddagboken sen ska jag göra iordning lite mat åt Tindra. Det fick bli en lite senare matportion idag och en extra vällingportion i stan istället. Det blev lättare så.

Det blev en sen natt igår...

Igår va vi nere på stan och jag handlade lite kläder åt Tindra. Köpte två pyjamas till henne, tre bodys och två par byxor. Så nu har hon lite mer kläder så hon klarar sig. =) Sedan stack vi hem till Matthias föräldrar och var där en stund.Det slutade med att Matthias bror och syster följde med oss hem. Isabell blev hämtad vid nio, men Sebastian stannade över. Så det blev sent igår alltså. Alldeles för sent, vi gick inte och la oss förren vid tre inatt. Väcktes av Tindra vid nio tiden som vanligt. Låg kvar och lekte med henne i en timme sen gick vi upp. Efter frukosten började jag må illa, och spydde. :o( Har inte mått riktigt okej efter det. Men har vilat nu och M och Tindra är nere i stan så jag får lugn och ro. Mår lite bättre och jag har inte spytt mer, men det kör runt i magen på mig. Och nu har jag jätte ont i halsen och nya förkylningsblåsor har kommit fram. =(

Hoppas jag mår bättre snart! På lördag ska vi ju hem till Rottne och ha Langoskväll, och fira mig lite. Vi har ju inte gjort det än.

Lägger ut bilder senare, orkar inte sitta här längre..


//S.

Shopping på stan idag..

Det blev sent igår, väldigt sent. Efter vi hade varit i Värnamo stack vi hem till Lennarth och Ingrid. Vi var inte hemma förren halv tio igår kväll. Och vi hade inte ätit någon kvällsmat. Så det var därför det inte blev någon uppdatering. Idag vaknade Tindra tio över sju och var hur piss som helst. Ni kan ju gissa hur pigg jag va! Så jag lät hennekrypa runder mellan oss i sängen medans jag halvsov.  Efter ett tag jag gick upp och bytade blöja och gjorde iordning ersättning till henne, som hon fick. Och vilken tur jag hade, för hon somnade och sov äna fram till tio i nio. Då fick jag gå upp. M ligger fortfarande och sover, den latmasken! Men jag ska väcka han snart för vi ska till stan snart. Skulle köpa lite grejer åt min syster och MÅSTE verkligen köpa kläder åt Tindra! Även fast vi inte ha pengar, men vi får ta från sparkontot. För det är verkligen nödvändigt! Och vi har ju ändån 12000 där. Och M jobbar ju en massa nu så det gör ju inget.

Äh, ska väcka M nu. =)


//S.

Värnamo nästa...

Vi sov till tio idag. Underbart! Fast Tindra vaknade vid halv nio som vanligt. Så lät henne krypa runt lite i sängen medans jag gick upp och gjorde ersättning till henne. Hon somnade efter hon hade ätit upp. Och sov till tio. Så vi fick lite sovmorgon iaf. =) Vi håller på och göra oss iordning nu, vi ska till Värnamo till Matthias mormor. Vi ska köra nu strax efter tolv så jag kan inte skriva så mycket nu. Vi är hemma ikväll någon gång så skriver mer då istället.

Jag måste bara berätta en sak som jag glömt att skriva här i bloggen. Tindra har nu tagit sina första steg medans hon håller i sig i sängen. Hon vandrar runt från det ena hörnet till det andra. Hon har blivit så duktig! Och nu när hon står upp kan hon sätta sig ner igen, det kunde hon inte innan. Hon visste inte riktigt hur man gjorde så om hon inte ville stå längre ramlade hon åt ena hållet. Om hon fortsätter så här kommer hon ju gå innan jul! =)





//S.

Bilder..

Bilder från dom senaste dagarna:


Tindra blir glad när hon får mat =)



Hoppetossan!



Myser i vagnen



Försöker borsta tänderna själv.



Mamma & dotter i bussen på väg hem från Rottne



Somnade i pappas famn


//S.

Tråkigt Söndags väder!

Vi gick upp vid halv nio som vanligt. Jag hade hoppats på att tTindra sov lite längre, för hon somnade inte förren tio igår kväll. Men självklart vaknar hon vid samma tid. Jag ska egentligen inte klaga. Hon sover ju egenom hela nätterna. Vaknar nån gång då hon har tappat nappen och vill ha den.

Idag är det riktigt tråkigt väder. Hörde att det skulle bli storm, men den har inte kommit hit än iaf. Det bara regnar en massa och är grått och tråkigt ute. Det blir att sitta inne och mysa, kolla på film och bara slappa.

Skulle behöva dra ner till stan nån dag nästa vecka och handla lite fler kläder åt Tindra. Rensade hennes gaderob innan och det var en hel del som är för smått till henne. Sen bytar man ju kläder på henne minst en gång om dagen nu när hon får äta en massa gröt och puré. Även fast man har haklapp slinker det alltid ner nått mellan haklappen och tröjan/bodyn.

Nu sover hon, hoppas att hon sover en timme iaf. Vill hinna göra mig iordning och diska. Ska vika in tvätten idag också, kanske tvätta lite mer?! M jobbar ju hela ddagen nästan, han kommer inte hem förren sex ikväll. Segt att vara ensam hemma. Det är tur att man har Tindra iaf! =)

//S.


Mer barnvagnsutrymme på bussar!

Det blev inte något resturang besök iväll. Mamma hade kräkts, antagligen har hon fått en liten sväng av kräksjukan. För grannen va visst med sjuk. Så det var ju lite tråkigt! =( Det blir en lugn kväll hemma med familjen istället, men det kan ju vara trevligt det med.

Föresten igår när jag skulle ta bussen hem från Rottne va det självklart en annan vagn på bussen och jag fick vika ner min och ha i bagaget och Tindra fick sitta i mitt knä. Det kändes inte så säkert, men det var inte mycket till val. Jag tycker bussarna har så dåligt med barvagnsplats. Det är okej med lokalbussarna, för dom går rellativt ofta. Men det behövs mer barnvagnsutrymme i dom långsträckade bussarna! Om det kommer mer än en vagn på bussen får den andra vika ner sin, och det är inte så lätt när man har en liten bebis.

//S.

Resturang besök ikväll! =)

Tindra sov ganska länge idag, men det var nog för att vi gick upp redan vid halv nio. Jag ska borsta tänderna. Har inte gjort det än. Haha! Jag har kollat på reprisen av so you think you can dance hela förmiddagen. Nu ska Tindra få sin lunch, blev lite sent men ville inte väcka henne när hon sov. Onödigt ju! Sen ska vi göra oss iordning och gå en runda, ska ner till affären och köpa kycklingfilé också. Det blir Currygryta så fort M kommer hem efter tre idag.

Jag och mamma ska på resturang idag, det är bestämmt nu. Så det ska bli trevligt! Sen är jag fri från Tindra någon timme också, vilket är skönt. Det behöver man ibland. =)

//S.

Äppelgröt...

Jag skriver lite snabbt bara. Tindra sitter i mitt knä och vill inte sitta still, så de är lite svårt. Vi har precis ätit frukost. Tindra fick smaka äppelgröt och det tyckte hon bättre om. Hon åt upp en hel portion och sen så fick hon lite päron och mango puré. Och det mummsade hon glatt i sig. Idag jobbar M. Jag vet inte riktigt hur länge, så vi får se om det blir något resturang besök ikväll. Nu ska jag diska upp efter mig och sätta igång en maskin tvätt. Det blir nog en slapp dag idag med dom vanliga vardagssysslorna skulle jag kunna tro.

Jag lägger ut lite bilder senare idag...


//S.

Tidig morgon...

Är som sagt hemma hos mamma. Hon och Danne kom och ringde på dörren vid åtta i morse. Fast jag och Tindra var redan vakna. M gick ju upp vid sju och då vaknade såklart Tindra. Så vi åt frukost när mamma och danne kom. Sedan vid elva tog vi bussen hem till Rottne. Har varit en lugn och mysig dag. Tindra har varit hur go och glad som helst. Vi har gått en runda, lekt en massa och nu innan hon somnade fick hon bada. Vilket hon tycker är lika kul varje gång. =)

Åt en jätte god middag innan. Kycklingfilé med potatisgratäng, sallad med vitlöksdressing och vitlöksbröd. Skit gott! Fast så sjukt mättande, så man kunde inte äta så mycket. Imorgon ska vi göra äppelpaj innan vi åker hem. Någon gång nu i helgen ska jag och mamma gå ut och äta på resturang. Vet inte riktigt vilken dag de blir men det beror på vilket dag M kan passa Tindra. Vi vet inte vilken resturang vi ska gå till, men vi ska nog hitta någon bra. =)

äh nu orkar jag inte skriva mer. Jag är astrött så ska ta och göra mig iordning inför natten och krypa ner i sängen och mysa med Tindra. =)


//S.

Bilder:

Här kommer lite bilder från igår:


Från mammaträffen igår. =)



Tindra myser i vagnen!


Bilder från idag:


Busungen!



Galen gumma!



Kan nästan dricka själv ur pipmuggen.



Mammas gullunge!



Tröttis!


Fler bilder hittar ni på: bilddagboken

Dålig uppdatering...

Nu kan jag äntligen skriva. Vi var ju borta hela dagen och när jag kom hem orkade jag inte sitta vid datorn. Det va trevligt igår. Tror vi va åtta vagnar som mest. Vi satt inne på Hong Kong först, men jag åt aldrig. Dom hade bara två barnstolar där inne. Och sitta och äta med vilda Tindra i knäet hade aldrig funkat. Tindra var helt galen där inne, hon höll låda precis hela tiden. Hon blev väl superaktiv så fort hon fick se alla bebisar. =) Sedan gick vi en runda på stan, jag va tvungen att dra vid halv fyra tiden. M var nere i stan och ville jag ha skjuts fick jag åka med honom då. När vi väl va hemma blev de till att laga mat och fixa iordnign i arbetsrummet en massa. Vi kollade på en film me. Skräckis som var ganska bra faktiskt! Jag va så himmla trött alltså. Satt och kolla på So You think you can dance, men somnade i soffan. =( Hatar att somna i soffan. Det är så jobbigt när man måste upp och borsta tänderna och ta ut linserna osv. Man vill ju bara sova liksom!


Dagen har gått åt med att städa och plocka undan. Tråkdag har de varit! Jag har tvättat lite med. Tindra har börjat få riktigt god aptit nu. Hon åt en hel portion gröt till frukost i morse. Sedan fick hon en hel burk potatis och rotfruktspuré till lunch. Sen vid fyra åt hon en till hel portion gröt och en hel mosad banan till det! =) Mitt lilla matvrak! Hehe!

Imorgon vid åtta kommer mamma och så ska vi äta frukost tillsammans. =) Sedan ska jag och Tindra följa med hem till Rottne och ha de trevligt. Vi ska sova över där med. M jobbar typ hela dagen imorgon. Från åtta till halv tio på kvällen. Fast han är ledig någon timme där emellan. Men det ska bli kul att få kommahem till morsan över en dag. Det va ju ganska länge sen nu.


Det blev ett långt inlägg, men det är pga den dåliga uppdateringen. Fy skäms på mig!


//S.

RSS 2.0