Helt slut...

Har precis varit iväg och matat katterna precis. Tog cyklen bort dit och ditresan gick jätte bra till och med solen tittade fram. men hemvägen var annat än rolig. Helt plötsligt började det blåsa jätte mycket, och jag hade självklart motvind hela vägen hem. Inte nog med det, hemvägen från Matthias föräldrar består endast av uppförsbackar. =( Jag är helt slut nu. Jag har ju verkligen ingen motion alls. Föresten på tal om motion, jag fick en liten chock när jag ställde mig på vågen idag. Jag har gått ner alla kilon sen graviditeten plus ett kilo till. Nästan pinsamt, knäppt kanske ni tycker. Men min vikt är inget jag är stolt över. Jag skulle lätt kunna tänka mig väga 10 kilo till. Men så är läget, och så har det varit i hela mitt liv. Hur mycket jag än äter så går jag helt enkelt inte upp. Nog om det nu.

Ska ta och bada med lill snuttan nu tänkte jag.



//S.

För er mammor..

Är inte livet som mamma helt underbart? Även fast det finns sömnbrist, oro, bajsblöjor, skrik, påfrestningar, stök, bråk, nerspydda tröjor, stora tvätthögar, irritation osv osv. Så är livet som mamma det mest tillgivna som finns. Att få vara med sin dotter/son varje dag och se henne/honom växa upp är det finaste som finns! Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad  av att ha barn, och att få barn i ung ålder har fått mig att växa upp och bli en ansvarsfull person. Att vara en ung mamma har aldrig varit ett hinder för mig, och jag är stolt över att jag klarat det så bra som jag har gjort!

Till alla ni andra mammor där ute, VI är bäst!! =)


//S.

Va med och tävla!



Jag är med och tävlar om ett valfritt ElodieDetails-paket hos TUMADRE sponsrat av Babyroom.se!
Om du vill ha ytterligare en chans att vinna, se
HÄR!

Gratisbio.se är grymt!

Jag har blivit helt insnöad på Gratisbio.se. Det är ju en skit bra sida, och det är super enkelt att få så mycket poäng som man behöver för att få  hem biocheckar och presentkort. Jag har varit medlem i två dagar och jag har snart till en biocheck redan. Så det går undan. =)

Idag jobbar M, och det är tråkväder ute. Så jag kommer nog bara sitta inne idag. Men imorgon vill jag ner till stan. Jag har presentkort på P.O.P som jag tänkte att jag skulle handla nu när det är rea. För det är väl fortfarande rea i stan hoppas jag?

Det blev ingen filmkväl igår. Jag hade helt glömt bort att det var EM-finalen igår. Och det är ju klart att Matthias ska kolla på den. Så ifall jag ville ha lite myskväll iaf, så var jag också tvungen till att kolla på finalen. Den var ganska spännande iaf, och Spanien tog hem vinsten. Precis som både jag och M ville! =)

Ska plocka iordning lite här hemma innan M kommert hem. Skriver mer senare. Bilder kommer även då.

//S.

Myspys...

Idag gick vi inte upp förens elva. Tindra är så mysig nu på morgnarna, bara ligger och smajlar och myser. Jag verkligen älskar hennes morgonhumör. Sen efter tolv kom min mamma och min gamelmorbror och hämtade oss. Han och hans fru har ju kommit ner från Linköping för att hälsa på. Dom har ju inte sett Tindra än. Så vi åkte hem till Rottne och tog en fika, fick lite presenter och sånt. Det var jätte kul att träffa dom igen! Nu har jag precis bakat en massa negerbullar. =) Gott! Jag och M ska ha myskväll idag. Ska börja kolla på filmer redan nu. Vet dock inte vilka filmer vi ska se, men vi hittar nog en bra bland allihopa.

Föresten, Jag tycker att ni ska gå in HÄR och bli medlemmar. Ni kan enkelt få gratis biobiljetter och presentkort på valfri butik. Det ända man behöver göra är att samla poäng. Och om ni blir värvade utan mig får ni redan 75 poäng! Bra va!? Det är hur enkelt som helst!


//S.

Ingen badkruka här inte..

Nu kan jag äntligen skiva igen. =) Var ju och mötte Nicole i stan innan vid elva. Sen köpte jag en blöjbyxa till henne, som hon kan ha och bada i. Vi åt också på Mac Donalds innan vi stack till simhallen. Det var trevligt, fast det var lite dumt att dom inte hade satt på värmen i babybassängen, dom gör tydligen bara det när det är babysim. Men Tindra fick bada lite i barnbassängen. Fast det var nästan på gränsen att det var för kallt. Så vi badade i bubbelpolen med dom istället, utan bubblor. Och Tindra gillade det som tusan verkade det som. =)
Medans jag var borta hade min söta M städat hela lägenheten, grovstädat med för den delen. Han är en duktig hemma-man. =) Sen ställde jag mig och bakade Scones. Dom blev skit goda. Det var ju så länge sen vi åt de sist, innan så åt vi det jämt.

Ikväll ska vi bara mysa! Han, jag och Tindra! Ska kolla på en massa filmer, och äta nått gott. =)


Tindra på badhuset




Myser efter badet



Så här glad var jag när jag kom hem till pappa


//S.


Tindra är en sjusovare!

Vaknade för en stund sen. Håller på och käka frukost nu. Har ingen aptit så här tidigt men vill få i mig något litet iaf. Kommer iaf äta nått i stan sen med Nicole ändån så. Tindra ligger fortfarande och sover. Den lilla sjusovaren. Fast hon har börjat vakna om nätterna igen! =( Dom tre senaste nätterna har hon vaknat vid fyra tiden. Även fast jag väcker henne vid ett för att mata henne så vaknar hon ändån vid fyra. Men det kanske bara en fas hon har just nu, hoppas hon börjar sova om nätterna snart igen. Det var ju så skönt!

Men nu måste jag börja göra mig (oss) iordning. Måste packa till oss båda, fixa mat åt Tindra och raka benen.. hehe.
Skriver sen när jag kommer hem!


//S.

Mums va gott...

Föresten jag glömde att berätta! Idag åt Tindra riktigt barnmat för första gången. Tjuvstartade lite. Hehe. Hon är ju fyra månader snart, och jag gav henne bara en liten tesked. Potatis och Majspuré. Och hon tyckte det var hur gott som helst! Hon började gapa efter skeden bara efter nån gång. Och ifall det gick för långsamt började hon gnälla. Så det var ju en hit! =)

Imorgon ska jag möta Nicole och Thilian i stan vid elva. Så ska vi ta nått och käka på stan och sen ska vi till simhallen och bada med våra småttingar. =) Dom har ju en speciell bassäng där för småbebisar. Så det ska bli kul! =)

Men nu ska vi se på film jag och M. Får se vad det blir för film.


Mums så gott det var, och kladdigt! =)


//S.

Bumbostol...

Det har inte varit en lugn stund idag. Vi har varit iväg precis hela dagen. Så det är därför jag inte har uppdaterat förrens nu. Vi vaknade vid tio men låg i sängen och mös till elva. Sen vid tolv kom Lennarth, han har ju varit i Italien. Så fick lite godis och Tindta fick en jätte söt klänning. Lite kul med lite andra kläder från andra länder ju, nästan ingen annan som har det i Sverige. Sen vi vi skjuts bort till City Gross. Så handlade vi där. Sen var det bara att komma hem och lämna grejerna och laga en snabb lunch. Sen bar det av till Jysk för att kolla soffa. Ska nog köpa en soffa där, men dom brukar ha reapris på just den soffan, så ska vänta tills det blir rea på den. =) Sen var vi på Baby & Kids och köpte en napphållare med döskallar och en Bumbostol. Skit bra grej faktiskt! Perfekt för Tindra som bara vill sitta upp hela tiden. Sen va vi borta en runda hos Matthias föräldrar och matade katterna. Så vi var inte hemma förrens vid åttatiden. Och nu har vi precis ätit och fått besök av mamma och Daniel.

Så ska vara lite social nu. Skriver mer senare istället..


Bilder från idag:


Tindra i sin vagn



Sussar så söt



pyjamasdax



Idag fick jag bada med pappa



Här sitter jag i min nya Bumbostol.


//S.


NEEEJ!!

Fasen också. När jag just hade tänkt gå ut, så börjar det verkligen pissregna!! Ååh så typiskt eller hur?! Jag får väl försöka ta mig till gubbens föräldrar. Jag skiter i Jysk, jag vill ju inte gå ut i det här vädret! Hoppas det lugnar ner sig!

//S.

Haft gäster...

Det blev ingen uppdatering igår. Skandal!! Vi hade faktiskt gäster och då kan man ju inte vara osocial och sitta vid datorn. Linda och David kom upp från Ystad och hälsade på. Det va skit trevligt. Var ju så himmla länge sedan sist vi såg. Tror det var nån gång kring jul, och då hade jag en liten bula på magen. Så det vart första gången hon träffade Tindra. =)
Vi var nere i stan en vända och shoppade lite. Jag köpte en svart klänning till mig själv och en brun klänning åt Tindra. Sedan åkte vi in om Matthias föräldrar för att mata deras katter. Dom är ju bortresta och vi har lovat att vi ska vara kattvakter åt deras katter. Så måste dit varje dag och mata dom. Det är tur att dom inte bor så långt bort från oss.
Sedan så satt vi och snackade gammla minnen och åt gått, killarna kollade på fotbollen. jag och Linda var mindre intresserade. Vi kollade på en skräckfilm också. =) Jag hittade en massa filmer som varken jag eller M har sett. Så vi bestämmde att i helgen blir det filmmaraton. Han är ledig hela helgen så det blir perfekt! =)

Så nu har Linda och david precis åkt hem. Jag ska snart gå ut en runda, måste ju mata katterna sen skulle jag nog upp en runda till Jysk. Jag och M har sett en soffgrupp där som är skit billig. Så vi kanske ska köpa den. Vi får se.

Ska börja göra mig iordning nu...

Svart klänning från Gina Tricot 75 kr på rean.




Brun klänning från Lindex 49,50 kr på rean.


//S.

Sweet dreams..

Usch. Tiden bara rinner iväg när man sitter framför datorn. Måste gå och lägga mig nu. Ska upp vid nio imorgon och röja det sista, vika in tvätten och dusha. Jag börjar bli riktigt trött nu. M ligger deckad i sängen sen nån timma tillbaks, så ska krypa in under hans täcket. =) 




Godnatt på er allihopa! 



//S.

Kycklinggryta med ananas...

Jag måste bara tipsa om ett hemmagjort recept som jag har fått av mamma. Det är en jätte god kyckling gryta med ananas. Den är också väldigt simpel att göra.


Två stora kycklingfileér
En halv purjulök
En röd paprika
En burk konserverad ananas
2,5 dl grädde
ca 2 dl mjölk
Curry
Salt och peppar


Man hackar först kycklingen i små grytbitar, hackar purjolöken och tärnar paprikan. Sedan steker man kycklingen, kryddar med salt, peppar och Curry tills den är genomstekt. Då häller man i purjolöken och steker tillsammans med kycklingen tills purjolöken blir mjuk. Häll sen ner det i en kastrull tillsammans med grädden och mjölken. Koka upp och häll i paprikan och ananasen. Krydda med salt,peppar och Curry vid behov. Låt puttra på svag värme i 10-20 min.
Serveras med ris.





//S.

Hatar att tvätta...

Den här dagen har gått stup i ett. Var ju på babymassagen innan, och lilla Tindra hade så mycket annat för sig och var inte alls intresserad av att bli masserad. Det är ju verkligen på deras villkor. Hon bara låg och sparkade och "sköt" iväg sig längre och längre ifrån mig, tills hon nästan låg utanför madrassen. Då fick jag dra ner henne igen, och så började hon sparka igen osv osv. Så var det under hela massagen. Tindra är lite knasig. =)

Sen när jag kom hem hade jag turen att det fanns en tvätttid just idag. Så jag har tvättat som en galning hela dagen. Jag hängde precis upp den sista tvätten här i lägenheten för torkning. Hatar vår tvättstuga, den ena tvättmaskinen funkar inte så bra, ifall man har för mycket i den centrifugrerar den inte och den andra maskin tar två timmar på sig innan den blir kvar. Så det är inte alls kul att tvätta där!

Nu har vi precis ätit, och jag är skit trött. Rasmus kom hit för ett tag sen, och ska stanna över natten. Får se vad vi gör nu. Är som sagt ganska trött efter en dag med full rulle.


//S.

Love song...

Jag verkligen älskar den här låten. Det är en av dom bästa genom tiderna! Jag bara ryser så fort jag hör den.


Tesla - Love Song (Akustisk)


//S.

Vår lilla linslus...

Hurra! Det är finare väder idag, kanske inte världens sommarväder men det regnar iaf inte. Men vem vet, bara för att jag sa så så förvånar det mig inte om det börjar ösregna sen när vi ska börja gå. Håller på och gör mig iordning till sista gången på babymassagen. Idag ska jag få avtrycket av Tindras fot och hand också. =) Det kostade ju ingenting det heller. Jag har sån tur. Det området jag har hamnat på har skit bra grejer, allt gratis och dom har den ända öppna förskolan i hela Växjö.

Ska kolla om det finns tvätttid anntingen idag eller tidigt imorgon. För jag måste verkligen tvätta innan Linda och hennes pojkvän kommer. Har ju inga rena kläder! Kaos!

Tindra är en liten linslus, hon håller ju på och ler och nästan skrattar en massa och jag vill ju så gärna fånga det på bild. Men så fort jag tar fram kameran slutar hon med det roliga hon håller på med och bara stirrar på kameran. Hon tycker typ att det är världens mest intressanta grej. Ifall hon är irriterad eller småledsen tar man bara fram kameran och tar kort på henne, så lugnar hon ner sig direkt. Haha! Perfekt ju!


Mammas lilla linslus! =)


//S.

Anmäld till babysim nu ...

M jobar och kommer hem nån gång efter fyra, sen är han hemma bara nån timma, sen ska han iväg igen och repa med bandet. Vädret är tråkigt också, så det blir att bara sitta inne idag och mysa med Tindra. Anmälde mig precis till babysim i september. Ska gå i samma grupp som Frida och Nicole så det ska bli skit skoj! =) Imorgon är det sista gången på babymassagen. Lite trist, det var ju kul att alltid ha något planerat om veckorna, och att träffa andra mammor och barn.

Så här ser min vecka ut:

Måndag:
Slappa, M jobbar och repar
Tisdag: Sista gången på babymassagen
Onsdag: Linda kommer upp och hälsar på och träffar Tindra för första gången. Ska hitta på nått kul med dom. Mamma och syskonen kommer också och hälsar på.
Torsdag: Linda åker hem igen
Fredag: inget bestämt än
Lördag: inget bestämt än
Söndag: kommer släktingar från linköping ner och hälsar på.

//S

Regn, regn och regn...

Regnet bara öser ner där ute, och jag är glad att vi inte ska gå ut någonstans idag. =) M är nere på apoteket och köper linsvätska och skabbmedel åt katterna. Sen ska vi röja hela lägenheten, katterna har stökat en del nu när vi inte har varit hemma. Sen vid sex kommer Matthias föräldrar och ska säga hejdå. Dom åker ju ner till Italien ikväll, dom ska bila ner genom hela europa. Lite kul ju! Jag skulle lätt kunna byta plats med dom.
Sen vid sju tiden kommer Frida, Viktor och Tuva, så vi ska äta lite här och umgås lite. =)

Skriver mer senare..



Gumman har blivit stark i nacken nu.


//S.

Midsommaren..

Igår var en het sjukt stressad dag. M fick ju ett nödsamtal från jobbet, så han va tvungen att köra ett lass med jordgubbar till halmstad och tillbaks. Vilket gjorde att jag var tvungen att ta bussen tio i tolv. Jag hade en halvtimme på mig att slänge i mig frukosten, byta blöja på Tindra och klä henne, ta på mig själv kläder, sminka mig, borsta håret och borsta tänder samt packa allt inför övernattningen. Jag sprang omkring i lägenheten som en yr höna och hade inte äns tid till att svara i telefonen när den ringde. Sen när jag äntligen var färdig, fick jag små jogga ner till stan. Det tar ca 20 min, tänkt er att jobba i 20 minuter med barnvagn som är full lastad. Jag som är så otränad, jag hade håll i hela magen under hela tiden. Men jag hann med bussen iaf. =)

Sen när vi kom fram fick Tindra värsta utbrottet, när hon fick se sig själv i speglen, jag vet inte om det var att hon var yrvaken eller vad det var, men hon blev skit rädd för sig själv när hon såg sig i speglen. Hon var helt otrösbar och skrek säkert i en halvtimme oavbrutet.

Själva midsommarfirandet var jätte lyckat! Det var ju gårdsfest där mamma bor, så alla trevliga grannar var med. Vi va väl upp mot 40 pers skulle jag kunna tro. Vi hade dukat långbord ute och skulle grilla och äta gott! Först plockade vi en massa blommor och grönt och gjorde en egen midsommarstång. Fast det blev aldrig någe dans kring den, vi gjorde annat skoj istället, som spela kubb, sjöng singstar, spelade guitarr hero, och snackade och umgicks. Vi hade tur med vädret också, det kom två skurar under tiden, men var uppehåll under tiden vi satt ute och åt. Solen till och med tittade fram ett tag. Så det var helt klart en lyckad midsommar! =)


Lite bilder från igår:


Fixande med midsommarstången.



The Thelander Family



Midsommarstången



Långbordet



Folk



Lite mer folk



Kubbspelande



Tindra med mormor



Kareoke dags (suddig bild)



"Vi tonåringar"



M var en Guitarr Hero


//S.

Reaper...

Idag har vi varit nere i stan igen, fast denna gången mötte vi mamma och mina syskon också. Vi va inne på Lindex och skulle kolla efter vite strumpor. Vi hittade inga, så vi köpte en söt bamse body på rean istället till henne. I en lite större storlek, eftersom hon redan har så mycket i stl 62 - 68. Storlek 56 börjar bli för litet för henne nu, bara några saker som hon fortfarande kan ha. Nu har vi suttit och kollat igenom alla bilder på datorn, vi har ju fått ett erbjudande där man får framkalla 100 bilder gratis. Så ska hålla på och pyssla med de imorgon. Det blir antagligen inte i kväll, för vi ska snart till City Gross och handla. Och enligt mamma så var det pissmycket folk där nu. Grannarna hade fått stått en halvtimme i kö.
Ikväll är det Pussycat Dolls och Reaper. Skit bra serie, den sistnämnda. Diggar den gnubbige killen där som fasen. Han är typ min nya idol! Hehe!





Tyler Labine från Reaper, är ju helt klart bäst i serien.

//S.

Vilken förlust...

Matchen mellan Sverige och Ryssland är så gått som slut nu. Och jag nästan skäms för att vara svensk. 2-0 till Ryssland. Det är slutet för EM för Sveriges del. Inte för att jag någonsin har varit så intresserad av fotboll, men det är lite pinsamt att se en sån här match. 

//S. 

Ursäkta röran!!

Ni får ursäkta röran här på min blogg. Jag håller på och fixa och trixa för fullt. Så bland annat att jag hade skrivit fel datum när hon föddes. (Sarah yrpanna!!) Men jag ska fixa det så fort som möjligt. Måste dock ta det lungt nu, då jag har suttit här i flera timmar. *pust* Sen är det ju fotboll snart! =)

//S.

Dagens fynd...

Nu har jag preci skommit hem från stan. Det va ju skit varmt ute, även fast det var molnigt. Vi får hoppas att det håller i sig så, och inte blir regn tills på fredag. Jag hörde att det skulle bli uppehåll så det är ju bra de. Vi var in om på H&M och handlade lite. Det är ju rea i hela stan så det blev en del till Tindra. Två klänningar, en kofta, ett par byxor och ett par shorts. Och vi har fortfarande ca 250 kr kvar på presentkortet. =) Ska upp till systemet snart och handla åt mamma och M. Segt när man själv inte ska ha något liksom! 

 

Den ena klänningen kostade 54 kr (tack vare min rabattkupong) Och den andra kostade 98 kr.



Koftan stl 68. 49.50 kr
Mysbyxa med tryck baktill stl 68. 29.50 kr
Turkosa shorts med hello kitty stl 62. 49.50 kr.


//S.

Ingen sömn!

Jag vet inte vad som hände inatt alltså, men Tindra vaknade hela TRE gånger inatt!!! =( Så jobbigt! Och självklart fick jag gå upp varje gång, jag har en lat sambo. Sen så vid tio somnade äntligen Tindra om, och tänkte passa på och sova en stund då med. Precis när jag har somnat om ringer telefonen och jag blir störd, så typiskt! Och när jag har lagt på för att somna om igen, så vaknar självklart Tindra igen och vill inte ligga kvar. Så det var bara att palla sig upp då. *Pust!*

Vi ska ner till stan snart, kolla lite på H&M, och in på systemet. M ska ha till midsommar och mamma skulle ha nått me. Jag själv får väl nöja mig med alkoholfri cider. Men det är ju gott det me. =) Ska göra mig iordning nu. Skriver mer senare..

//S.

Soligaste leenden...

En sån här grå och tråkig dag måste det lysas upp med bilder på Tindras leenden. Så here you go:



















//S.

Klagoskrik!

Kom precis hem från babymassagen nu. Tänkte det var väl säkrast att ta med sig paraplyet, och tur var väl de. För så fort vi skulle gå dit, började det pissregna. Sen på vägen hem sken solen. Babymassagen gick sådär. Tindra var inte alls på humör, hon bara låg och sparkades och gjorde klagoskrik efter sig. Nu ligger hon och sover tungt i sin vagn, hon har en tendens till att alltid somna på vägen hem från babymassagen, kanske av utmattning?. M kom hem nästan samtidigt som mig, trodde inte han skulle vara hemma då, han slutade ju vid fyra och det tar ett tag att cykla från öjaby och hit.

Måste ner till affären och köpa NAN och batterier till kameran. Så jag kan lägga in bilder sen! Så det får bli en gammal bild istället!



//S.

Snart babymassage...

Idag har jag sovit alldeles för länge känner jag. Gick inte upp förrens kvart över tolv. Men var då vaken en timme runt nio innan, för Tindra skulle ha mat. Både jag och Tindra somnade om, och nu ligger Tindra fortfarande och sover. Den lilla sjusovaren! Men jag klagar inte, jag har fått äta min frukost i lugn och ro.

Det verkligen pissregnar ner! Vid kvar i tre ska jag på babaymassage, så jag hoppas verkligen det har slutat regna då, annars blir de inte kul! Jag skulle va där lite tidigare idag, för innan själva massagen skulle vi göra hand- och fotavtryck i gips av Tindra. Som vi kan få sen. Och sånt är ju lite kul att ha! Annars blir det här väl en lika lugn dag skulle jag kunna tro. Vi ska framkalla lite bilder över datorn. Fujifilm hade nått specialerbjudande, där som bjöd på dom första 100 bilderna. Allt man behövde betala va portot, som ligger på runt 30 spänn.

Jag skulle vilja åka in till stan nu någon  gång innan midsommar. har ett erbjudande på H&M där jag får 50% rabatt på valfri babyplagg. Så tänkte köpa något fint åt Tindra som hon kan ha på midsommar. Förmodligen så ska vi till Rottne i Midsommar, men är inte säkert än. Det vet vi mer om ikväll. Jag vill dit iaf, det hade vart trevligt. Dom senaste två åren så har ju vi varit hos Matthias föräldrar, och nu när mamma är ledig så vill man ju passa på.

Batterierna på vår kamera är helt slut, så måste köpa fler. Så kan tyvärr inte lägga upp några bilder just nu.



//S.

En liten händelse...

Vilken tråkig dag det är igen, bara en massa regn hela tiden. Det är så mörkt här i lägenheten så man måste ha varenda lampa tänd. Blir väl att sitta inne hela dagen och kolla på film. Igår kollade vi på Cloverfield. Den va läskig, men det var jobbigt att den var filmad precis som The Blair Witch Project. Sådär ammatörmessigt, ryckigt och dant. Vilket blev ganska jobbigt i vissa scener. Och jag absolut hatade slutet! Mer än så säger jag inte, för er som ännu inte har sett den. Helt okej film, men jag funderar på om det inte var mer negativ en possetiv över den. Nog om den nu!

M kommer snart hem från jobbet, första dagen för honom på det andra jobbet. Så nu har han två jobb, och han kommer antagligen inte vara hemma så ofta. =( Det är tur att jag har vår underbara dotter att ta hand om dagarna, annars hade jag bara suttit här och häckat. Eller nä, jag hade förmodligen jobbat kvar på hotellet och städat undan från grisiga tyskar. Det var faktiskt ett helt okej jobb, man fick sköta sig själv. Och det gick alltid en massa skvaller om olika gäster.

Jag glömmer aldrig den gången när det var fullt på hotellet, och vi hade jätte mycket att göra. Det var några norska konferans snubbar som hade festat hela natten och jag skulle städa några av deras rum. Dom såg inte så farliga ut. Så hade jag bara ett rum kvar att städa. Jag knackade på som vanligt, ingen öppnade. Jag gick in och det låg någon i sängen helt utslagen. "oj ursäkta mig, jag skulle bara städa här. Klockan är halv två, när ska du checka ut?" (Alla gäster skulle ha checkat ut innan ett.) han gnydde lite och sa snart. Hum okej. Men han checkade aldrig ut innan två. Och vi slutade två. Så jag fick helt enkelt struna i att städa det rummet. Och det var väl tur de. För dagen effer städade någon annan det rummet. Och det visade sig att den norsken som bodde där hade skitit ner sig i hela sängen! Det låg bajs precis överallt i sängen, som var helt omöjligt att få bort. Dom hade fått ta ur hela sängen och stänga av det rummet, för att få en ny säng! Så jävla äckligt!! Jag hade ju spytt!  Hur fan fungerar vissa människor ibland?! En vuxen man som skiter på sig för att han är så ful? Det är ju fan inte normalt!!

//S.

Grå dag!

Det är sjukt tråkigt väder idag, en riktigt grå dag! En riktig slappdag, där man bara ska sitta framför tvn me en kopp te och mysa och kolla på film. Har städat lite från igårdagen. Basse kom hit sen efter frida och dom hade gått. Och självklart satt han och M uppe sent igår och drack folköl. Så det va inte så fint i vardagsrummet när jag gick upp. Ska snart börja med maten, börjar bli hungrig. Har ju bara ätit frukost idag och lite vindruvor.

Detta va en helt onödigt och nog det tråkigaste inlägget. Vet egentligen inte varför jag skriver, när jag inte har något att skriva om. Kanske ska sluta nu? Tindra gnäller, måste ta henne nu.


//S.


Trevligt kväll...

Nu har Frida och dom andra åkt hem. Vi hade jätte trevligt! Vi åt hasselbackspotatis, kött, tzatziki och sallad. De va faktiskt gott. Även fast jag råkade bränna ena formen me potatisen. =( Sen kollade vi på fotbollsmatchen. Och det gick ju mindre bra för Sverige. 2-1 till Spanien. Buhu! Men iaf de va jätte trevligt! Det måste vi göra om fler gånger tycker jag.

Igår kollade vi på 30 days of Night. Och jag trodde att jag skulle dö på riktigt alltså, av rädsla. Jag blir så rädd av vampyrer och sånt. Den va skit bra och läskig som tusan! Så den kan jag helt klart tippsa om.

Tindra somnade vid halv åtta igår kväll, vaknade vid ett och ville ha mat. Sen sov hon ända fram till tio i åtta. Det va hur skönt som helst. Det som va mindr askönt. var att man inte fick ligga och dra sig, utan mamma ringde vid nio och kunde inte hitta sin plånbok. Det visade sig att jag hade fått den med mig i vagnen från i förrgår när jag var där. Så man fick palla sig upp för att möta mamma nere i stan för att lämna den.  

Tindra vände sig från magen till ryggen första gången igår med. Hon utvecklas mer och mer nu. Jätte kul att se minsta lilla framsteg ju!

Ska nog kolla på en film med M nu. Får se vilken det blir.


Lilla Tuva och Tindra.


//S.

Barnvagns yra..

Jag håller på och kollar runt på olika sittvagnar åt Tindra.  En Carena Swing ser mest lockande ut just nu iaf, tror jag. Den är ju ganska billig och snygg. Sen alltså, Bugaboo Bee är nog den fulaste vagnen jag har sett. Skulle aldrig kunna gå med en sån vagn på stan! Emmaljunga City Gross är också lite intressant, men lite dyrare. Mäst prisvärd är ju helt klar Piccolino. Det är en kombivagn. Och man får skötväska, regnskydd och regnskydd. Hum... Men ska ner till baby & Kids och kolla där med sen. Så får se vilken det blir. Det är ju så många olika vagnar att välja bland. Men vi får se helt enkelt.

 
1.2.3.
4. 5.

1. Carena Swing. ca pris 2495 kr.
2. Bugaboo Bee. ca pris 4800 kr.
3. Emmaljunga City Gross. ca pris 4800 kr.
4. Emmaljunga Cangaroo. ca pris 4995 kr.  
5. Piccolino kombivagn. ca pris 2625 kr.

//S.


Hos mormor i Rottne...

Det ble visst en sen uppdatering idag. Vaknade ganska tidigt idag, men orkade inte gå upp förrens nio. Det har regnat nästan hela dagen, tråk väder! Bara inte resten av sommaren blir så här. Då blir jag ledsen. Just nu sitter jag i Rottne hos mamma. Jag och Tindra är här och hälsar på. Min lillasyster Lillan ville att vi skulle vara med på hennes skolavslutning imorgon. Så ska dit då. Sen åker jag hem nån gång på eftermiddagen.

Vi fick ett presentkort igår av en vän till Matthias familj. 200 kr på polarn och pyret. Jätte snällt ju! =) Men vi ska inte shoppa upp det med en gång. Hon har så mycket kläde just nu, så ska vänta tills hon har växt ut en del först. Och i den takten hon växer, lär det inte dröja allt för länge. =)

Ska nog gå och lägga mig nu. Är jätte trött! Lägger in bilder sen imorgon..

//S.

Holy Smoly...

Oooookej, håll i hattarna nu!! Idag kom vi hem med en 50 tums plasma tv. =) hehe! Så nu har man bio här hemma. Köpte den på Mediamarkt för bara 12000. Inte så farligt tycker jag.

Har inte kunnat blogga förrens nu. Har varit iväg hela dagen, och sen va jag tvungen att fixa med tvn. Det är liksom jag som är teknisk här och inte Matthias som man kan tro. Han kan typ slå på tvn och ändra kanaler och ljudet, men inte mer typ. haha! nä nu va jag dum.

Vi var borta på bvc innan i förmiddags och Tindra fick sin första vaccinationsspruta. Usch, va hon blev ledsen. Stackars gumma! Sen vägdes och mättes hon också. Nu väger hon 5655 g och är 62 cm lång. Så hon har vuxit bra, även fast hon inte har ätit lika mycket. Beror nog på det varma vädret. Men det är ju så, även för oss. Man blir ju inte hungrig när det är så varmt.

Om en månad ska vi börja ge henne smakportioner. Ska bli kul! =)

Måste sluta nu, ska käka. Ska uppdatera mer imorgon.


//S.

Tindra laddar inför..

Så här laddad är Tindra för Matchen ikväll:



Och så här ledsen blir hon ifall Sverige förlorar:




//S.

Hårsprej i rumpan...

Babymassagen var mysig som alltid, och Tindra bara låg och log och stirrade på mig under hela tiden. =) Man liksom bara smälter när hon är på det humöret. Så himmla gosig! Man vill bara krama ihjäl henne typ. Det blev inte någe stan för min del. Så jag gick hem och va med M istället. Vi har sprungit omkring och tjivats med varann. haha! Han sprutade hårsprej ner i mina byxor, på rumpan. ÅÅh! Så jag blev helt kladdig. Så jag skulle försöka hämnas med att stänka vatten på han. Det gick inte så bra. För det blev blött i hela lägenheten. Så nu har vi fått städa med.

Nu sitter han och kollar fotboll, tråkmånsen. Och jag sitter här. Jag ska iaf kolla ikväll när Sverige spelar. Snart kommer det en massa boys hem till oss. Ska nog ta ett litet snapsglas sambuca till matchen. Det är ju så gott! =) aja, får se hur det blir med de.

Nu ska jag poppa popcorn!! =)


//S.

Duktiga Tindra...

Jag är sååå glad att Tindra sover om nätterna. Jag känner mig som en helt ny person, som vaknat upp ur en dvala. Igår somnade hon vid halv tio och sov ända fram till sju. Duktig flicka! =)

Badade precis Tindra. Hon gilar verkligen att bada nu. Fast hon gillar inte när man lyfter upp henne ur badet. Blir väl lite kallt för henne. Nu ligger hon brevid mig i sitt babygym. Ska hoppa in i duschen nu. Sen ska jag göra iordning Tindra, mata henne igen. För vid tre är det dags för babymassage. Sen efter det ska jag ner till stan för att träffa Nicole och Thilian en stund. Och se om han har växt något. =) Sen ska vi hem igen för ikväll spelar Sverige mot Grekland. Och Alle, basse och dom från bandet kommer hit och kollar på matchen tillsammans med oss. Lite trevligt sådär! =)

Men nu måste jag börja göra mig iordning.


//S.

Tindra tre månader!!

Idag är Tindra 3 månader!! =) Lilla stumpan börjar bli stor. Fast det är väl ingenting jämfört med vad hon kommer att vara snart, skulle jag kunna tro. Små bebisar växer alldeles för snabbt tycker jag.

Den här veckan är det ganska mycket som händer:

 Måndag: (idag) Tindra är tre månader. Vart på stan och inköpte en massa grejer. M repar
Tisdag: Babymassage. Sverige spelar mot Grekland. Alle och några från bandet kommer för att se matchen tillsammans med oss.
Onsdag: Bvc för mätning och vägning, Tindra ska även få sin första spruta. Senare blir det förmodligen picknick med Frida och några andra mammor med deras barn. M repar.
Torsdag: Inget speciellt planerat
Fredag: Inget speciellt planerat
Lördag: Kommer Frida, Victor och deras lilla Tuva hem till oss för grillkväll. Ska även kolla på Sverige mot Spanien då också. Ska bli skoj! =)
Söndag: Kommer mamma och hälsar på.

Sen ska jag ju färga håret, vi ska bort till tippen. Får se om vi ska till ikea, beror på om vi kan låna en bil. Sen ska jag, M och Tindra bort till sjön nån dag också och sola, bada och ha det mysigt. =) Vet dock inte vilken dag det blir, men det beror ju på vädret och så.

aja. Nu ska jag göra iordning mat till Tindra. Hon håller på att vakna.




//S.

Yrat runt på stan...

*Pust*, vad varmt det är ute. Jag hade hört att det skulle bli regn, men så blev de ju absolut inte! Härligt! Man ska ju verkligen inte klaga lliksom. Inatt sov Tindra ganska bra igen. fast hon vaknade vid halv sex och gnällde bara. Det räkte med att jag gick upp och klappade henne över pannan sen somnade hon om igen. Och vaknade vid sju istället. Det är så sjukt skönt att hon har börjat sova bättre om nätterna nu. Slipper man gå som en zombie om dagarna ju.

Kom precis hem från stan. Vi va på clas ohlssons och köpte en termos, en kylväska och en mus till datorn, för Matthias mus är ju sönder, så han har fått ta min. Vilket gör att jag inte kan vara på min dator. Sedan köpte jag linsvätska, som är mindre kul och intressant. Vi va inne på Lindex en sväng och kollade med. Köpte en jätte söt Sverige klnning till Tindra. Som hons ka ha på lördag. =) Sen va vi även inne på Baby & Kids och köpte lite bra att ha grejer. Som nässug och en nagel sax. Dom har ju sagt att man ska försöka riva bort naglarna. men Tindras naglar är så mjuka så dom är helt omöjliga att riva av. Köpte en grill på ÖB också. =) Så nu har vi äntligen kommit hem. Har vart runt över hela stan känns det som.

Så nu sitter jag här, och Tindra bara sover. M skulle egentlligen färga håret på mig. Men han ska ju repa vid fem så det blir nog inte så. Men det ska ske nu i veckan!



Inköpt på Clas Ohlossons.


Inköpte på baby & kids



Jätte söt sverige klänning från Lindex



Tindra i bilen. Så söt  ju!



Jag i bilen.

//S.

Tindra är en svettis!

Inatt sov Tindra jätte bra. =) Hon somnade först vid halv åtta. Sen när jag och M skulle gå och lägga oss vid tolv, började hon vakna till. Så jag va smart att byta blöja på henne, så hon vaknade. Och sen matade jag henne. Och de va skit bra för hon vaknade inte sen förren halv åtta i morse. Första natten med henne som jag har sovit en hel natt. Så jag kände mig redigt utvilad när jag vaknade. Jag ska fortsätta göra så nu, så man får sova om nätterna. =)

Idag har M varit hemma hela dagen också. Alltid lika trevligt! Vi va ute en sväng innan, hem om hos hans föräldrar som är bortresta, för att mata deras katter. Det har varit sjukt varmt idag. Tindra har legat i blöja hela dagen. Hon är en liten svettis. Hon är sjukt varmblodad eller nått. För även om hon bara ligger i blöja och varje fönster är öppet i lägenheten så igger hon där och svettas. Så hon har varit lite grinig idag. Men så fort vi gick ut en runda blev hon lugnare.

Ikväll sitter M och kollar på fotboll, och jag kan ju inte säga att jag tycker det är så kul. Inte när inte det är sverige som spelar iaf. men men. Kanske blir en film efter matchen iaf. =) Men nu ska jag käka lasagne.




//S.

Tindras nya babygym...

Idag va vi borta på Baby & Kids istället, och köpte ett babygym och en liten röd gossehund som man ska hänga i vagnen. Tindra älskar ju verkligen färgen röd. Och hon gillade sitt nya babygym också. Tänk om två dagar är hon 3 månader. Tiden går för fort alltså! Men det är helt underbart. man får mer och mer kontakt med henne, hon ler åt en hela tiden, och hon gör framsteg varje vecka nu ju. Nu har hon börjar rulla runt från rygg till mage. Men hon kan inte vända sig tvärtom än. Och hon ligger och sparkar så mycket att hon snurrar runt, motsols vill säga. Hon kan snurra ett helt varv om hon vill. Igår när hon log mot ig log hon så mycket och det kom ett litet "skrattljud" från henne. Det var inget redigt skratt, men det dröjer nog inte länge förrens det kommer skulle jag kunna tro.

Aja nu ropar M på mig. Så antar att jag ska vara snäll och va lite social mot honom. =)



Här ligger hon under sitt nya babygym



Hon tycker det är såå intressant



Här har snuttan vänt sig på sidan, alldeles själv. =)


//S.

Go Sverige..

Smarta Sarah ska gå till Baby & Kids och handla. Vad hon inte tänker på är att det är Sveriges nationaldag idag, det vill säga röd dag! Och inga affärer är öppna. Åh så störande. Och ingen post heller, och inga nya linser. ÖB hade öppet iaf. Så vi köpte hem en miljon galjar, och låder. Vi har ingen ordning på våra gaderober. Så idag ska det rensas. Ikväll ska det nog ätas lite fint och kanske kolla på nån film. Ha lite mysigt! Det är ju första dagen M är hemma hela dagen utan att ha nått han ska göra. Och då ska han självklart vara med oss, sin familj. =)


 

Grattis Sverige, eller nått sånt?



 



//S.

Tindras dop..

Ja, som sagt Tindra döptes i lördags. Och det blev ett stort kalas, tror vi blev upp mot 60 pers. Vädret var verkligen kanon fint och vi hade bjudning hos Matthias föräldrar. Och det var verkligen skit trevligt! =) Lyckat med andra ord!
Tänkte lägga upp lite bilder här bara från dopet:


Jag fick skriva in hennes namn i dopboken.

Två av hennes faddrar. (Alle & Lennarth)

Här får hon vatten på huvudet (Hon skrek inte, Duktig flicka!)

Stolt pappa med Tindra

Hennes tredje Fadder (min bror Rasmus)


Alla hennes presenter. Alla utom hennes mobil som hon har ovanför sängen, och två presentkort. 500 kr på Lindex, 500 kr på H&M. Hon fick lite kläder, en massa smycken, ramar, gosedjur, kosta boda saker m.m m.m.

Familjekort =)


//S.

8000 kr rikare...

Idag har det varit en ganska seg dag. Jag har knappt sovit något i natt pga mitt öra. Har så ont i de. Vet inte riktigt vad som är fel. Men jag knaprar ipren just nu, och har det inte blivit bättre om tre dagar får jag väl ringa öronläkaren. Så jag har inte varit ute idag. satt på balkongen en halvtimme, men ville inte sitta längre. Har blivit lite solbränd på armarna nu. Lite röd och så. Vi va på City Gross innan och handlade mat för veckan. Vi skulle kolla på ett babygym också, men det var slut. Så imorgon ska jag först till apoteket och köpa solkräm och sen sticker jag upp till öb och Baby & Kids. Får se om jag orkar dra upp till Samarkand också, beror på hur mycket sömn jag får inatt.

Föresten i Tisdags fick både jag och M tillbaka våra skattepengar. =) Så nu har vi 8000 mer än vad vi hade tänkt. Men det ska sparas. Vi ska ju köpa en ny vagn efter sommaren. Den vi har nu är bara liggvagn. Och jag har verkligen ingen anning vad för sorts vagn vi ska köpa. Nån som kan tipsa? =)




//S.

Snart...

Matthias har suttit och pluggat vid datorn hela dagen, så jag har ej kunnat uppdatera. Men nu så har jag en stund här, tills vi ska äta vill säga. Inatt sov Tindra jätte bra. Hon somnade vid halv nio igår kväll, och sov ända fram till fyra. Så hon sov i 7,5 timmar. Vilket är bra! Såg en skum film igår. Doomsday. Helt okej. men inte mer, tyckte inte jag iaf. Idag har vi inte gjort så mycket. Har gosat med Tindra hela dagen. Har brännt mig lite på armarna, så tänkte de va bäst att stanna inne idag. Men imorgon ska jag nog upp Samarkand och kolla lite. Måste också till apoteket och köpa solkräm och nya nappar till Tindras nappflaskor. Sen senare på kvällen är det handlingsdags. Får se om jag får tvätttid imon, och om jag orkar vill säga.

Men nu måste jag tyvärr sluta, för nu ska vi äta. Jag ska försöka uppdatera lite mer imorgon. Det beror ju helt på Matthias, hur mycket han ska plugga och så. Snart börjar Pussycat dolls. =) Måste kolla på det också ju!



//S.

I'm Yours

Sommarens låt är helt klart I'm Yours med Jason Mraz. Helt underbar låt. Jag brukar inte tycka om radiomusik,
men den här har jag lyssnat på hela dagen idag och igår:



//S.

SOMMAR!!

Det blev visst lite ändrade planer igår. En halvtimme efter vi kom hem så blev vi hämtade av Matthias mamma, så vi åkte hem till dom på middag och för att säga hejdå till Matthias farföräldrar som åkte hem till england innan idag. Det va verkligen kanonfint väder hela dagen igår. Måste ha varit minst 27 grader. Och det är lika härligt idag, fast lite blåsigare. Fast det är ju bara skönt att det fläktar lite. Matthias bror är i Bali nu. Fy fan! Va härligt! Han ska va där en månad nu. Jag hade gärna bytat med honom. Fast ifall det fortsätter att vara så här fint väder hela sommaren, så behöver man knappast resa utomlands för värmen iaf. =)

Kom precis hem från Babymassagen nu, det gick bra, förutom att Tindra blev hungrig och ville ha mer mat precis innan vi skulle sätta igång. Så jag missade lite. Men sen när hon väl fick massage blev hon lugn. Och nu ligger hon och sover i vagnen. Jag vill inte väcka henne så hon får ligga kvar där.

Jag håller på och jobbar på min solbränna. Har ju blivit så blek. Men nu har jag legat på balkongen två dagar i rad. Och visst har jag fått lkite färg iaf. Tycker solen tar bra! Men man måste nog ta de lungt nu i början så man inte bränner sig.


Snuttan ligger och myser i fasters säng.

Utsikten från balkongen.


Inte ett moln på himmlen.

Snuttan ligger och sussar söt i vagnen.



//S.

Äntligen..

Nu kan jag äntligen skriva här igen. Dopet var ju i lördags. Och det var väldigt mycket folk, tror vi blev upp mot 60 pers. Och hon fick många och fina presenter. Tänkte lägge upp lite bilder lite senare från dopet och så.

Kom precis hem från stan. Va och träffade Frida från föräldragruppen. Det va jätte kul att träffa henne och hennes söta dotter Tova. =) Det skiljer ju bara två veckor mellan henne och Tindra. Så hon har en liten lekkamrat där. Hehe. Men nu hinner jag inte skriva mer tyvärr. Jag skriver mer ikväll och så istället. Och lägger in fler bilder såklart!


//S.

RSS 2.0