Kalas nu, Middag sen...

Vi håller på och göra oss iordning just nu, ska strax packa en väska med Tindras saker som hon ska ha med sig. Och slå in presenterna till min syster. Kommer att vara hos mamma tills fyra sedan sticker vi nog direkt hem till Ms föräldrar och där ska vi äta middag och umgås. Dom åker ju till england imorgon och kommer att vara där i tio dagar. Jag är nästan glad att det aldrig blev något england för oss, jag hade aldrig orkar med det! Då känns det mycket bättre att sitta här hemma och fira nyår med Frida, Viktor och Tuva istället. =)


Tindra är kalasfin! =)

En massa julklappar, och det är inte över än...

Nu kan jag äntligen blogga.. Vi har gjort en del idag, M har suttit vid datorn och jag kan inte sitta vid datorn så länge Tindra är vaken. Hon blir helt galen och börjar gråta så fort jag sätter mig här. Hon har blivit jätte mammig av sig, lite jobbigt! Så nu har jag tid att sitta här. Ska alldeles strax gå och lägga mig, är skit trött! Och imorgon ska vi hem till Rottne och fira min syster som fyller år nu den 29:de, men ska fira henne imorgon för hon och min bror åker ner till skåne på måndag.

Jag var helt säker på att det var fredag idag, och tänkte dra ner till stan och in om på baby & Kids och Babyproffset för att kolla på vagnar och bilbarnstol. Dum som jag var stack vi inte iväg förrens vid fyra och allt var alltså stängt. Fick snabbt sticka in om på samarkand som hade öppet till fem och köpa present till min syster iaf och köpte även ett par inneskor åt Tindra.

Kanske ska berätta lite mer om hur vår jul har varit. Den har varit jätte bra, med mycket god mat och mycket julklappar. Men också väldigt hektisk! Nu på Måndag ska jag ner till min Farmor och kommer hem dagen efter. Sen tänker jag vara hemma dom närmaste veckorna och bara ta det lungt alltså! Jag är så trött på allt vad släktingar och folk heter! Haha!

Tindra fick en massa leksaker! Av oss fick hon en lära-gå-bil som blinkar och låter en massa och hon älskar den. Fast hon har ju en helt egen teknik när hon går med den. Hon har ena handen på ratten och andra på den bakredelen som man egentligen ska hålla i och går fram med den som en rullator. Det ser jätte roligt ut! Kan lägga ut en bild på det sen! Sedan fick hon en leksaksmobil, en nalle puh leksak som snurrar när man trycker på den, ett sött bäddsett, bultbräda och en bok med en massa mjuka djur som man kan känna på. Av andra i familjen fick hon en massa badleksaker, träklossar, stappeltorn som man även kan ha som badleksaker, marrakas och två stycken olika tamboriner, en liten låda med klossar i olika formar där man ska pricka i rätt hål, ett aktivitetshus som har massa roliga grejer på sig, lite kläder, böcker och sånt.

Av hennes Farmor och farfar fick hon ett sparkonto som dom varje månad kommer att föra över 100 kr i månaden till henne tills hon är 18 år! Och det är ju verkligen jätte bra! Min mamma lägger också undan 100 kr till henne i månaden och vi ska också göra det så fort vi får mer stadgad ekonomi!

Jag och M har fått ihop totalt 3900 kr i julklappspengar, och jag fick örhänge, presentkort på Lindex som jag ska handla smink för. =) Nu är det bara en massa julklappar hemma hos Farmor som vi kommer att få. Hon brukar köpa en sådär tio julkappar åt varje person varje år. Hehe!

Nääh, usch nu börjar jag bli riktigt trött här! Får se om jag kan blogga mer, ska vara iväg hela dagen imorgon från klockan ett, och sen vid tio på måndag åker jag till Olofström och är inte hemma förrens Tisdag kväll, dagen innan Nyår. Pust!


Här får ni två bild från Julafton iaf, fler kommer senare:


Tindra blev inte alls rädd för Jultomten, som jag trodde att hon skulle bli. =)



Hon fick den största julkappen, och det tyckte hon var jätte häftigt!

Vi har haft en bra jul!

Nu är vi äntligen hemkomna! Kom hem runt sextiden idag och har varit iväg sedan i tisdags. Men jag är alldeles för trött för att skriva hur julafton och allt har varit, men kan ju säga att det har varit bra och vi har fått många julklappar. Skulle ju egentligen ner till farmor idag, men det blev för hektiskt för mig och jag behöver vila. Så ska ner dit på Måndag istället. Imorgon ska jag ner till stan iaf och kolla lite på mellandagsrean, så skriver mer någon gång under eftermiddagen. Ni får stå ut och vänta tills dess. =)

Hoppas alla hade en bra jul!


God Jul från oss till er!!


All den här stress...

Dagen har varit hektisk! vaknade vid nio och var tvungen att skynda mig, skulle ta bussen 09.58 ner till stan. Väckte Tindra, gav henne frukost, bytte blöja och tog på henne kläder, sminkade mig i ultrafart och borsta håret och tänderna sen var det bara att springa till bussen. Jag höll på att missa bussen men det snälla busschaffören såg mig komma springande så han stannade. Pust!

I stan träffade jag hela familjen, vi delade upp oss och handlade dom sista julklapparna. Sen strax innan halv tolv mötte jag M vid stationen och vi gick till sjukhuset för att göra Ultraljud. =) Allt såg bra ut! Det är fortfarande en liten pojke. Hehe! Och dom räknade ut hans vikt som är 1492 g ca. Han låg precis på "normal" kurvan. =) Vi skulle egentligen ha testat 3D-ultraljud men hans ansikte var för långt ner och det funkade inte då. Ååh dumma bebis! Hehe! Det hade ju vart så kul att få se hans lilla ansikte i 3D.

Sen framkallade vi lite kort köpte den sista julklappen, och hälsade på Lennarth medans vi väntade på att korten skulle bli klara. =) Tindra var helt galen i stan, så fort hon hörde musik började hon digga jätte mycket, satt och svängde fram och tillbaka i vagnen. Haha! Tokstolla!

Vid två var vi hemma, lagade lunch och nu har jag suttit i typ två timmar och slagit in alla julklappar. Så himmla segt! Ska börja packa allt som ska med. Om två, tre timmar får vi bilen och då åker vi till Rottne hem till min mamma. Ska ha lite uppesittarkväll och ha det mysigt så här dagen innan julafton.

Kan inte lova att jag kommer kunna blogga något nu dom närmaste tre dagarna.. Imorgon är det som sagt Julafton och sen dagen efter åker vi till Ms föräldrar och annandagen till farmor. Ska göra mitt bästa iaf! =)


Helvetesnatt!!

Igår var det en helvetesnatt! Vi var som sagt hemma hos Ms föräldrar och allt var jätte bra, Tindra var på jätte gott humör och skrattade och log åt allt och alla. Hon fick sin kvällsmat och till och med smaka på lite lussebulle, vilket hon tyckte var jätte gott! Sedan vid tio somnade hon tryggt. Strax innan vi skulle hem vid elva tiden vaknade Tindra upp, vilket hon brukar göra ibland när man sätter henne i bilstolen och så. Men hon verkade fortfarande trött. När vi kom hem så la vi oss i sängen och Tindra ville då absolut inte somna! Hon blev övertrött och skulle bara hoppa runt och leka, hon ville absolut inte ha välling och att sussa henne till sömns var hopplöst! Vi försökte verkligen allt vi kunde komma på! Inte förens vid halv tre inatt somnade hon! Ååhh! Så sjukt jobbigt! Idag är jag sjukt seg!

Vi var hemma hos Ms föräldrar vid lunch och åt lite. Sen följde Isabelle med oss hem och hon har hjälpt oss att ta hand om Tindra medans vi har sprungit omkring och städat en massa. Var tvungen att sätta mig ner en stund här och vila, har skit ont i ryggen nu och det är nog foglossningen som spökar. Kan knappt gå så ont det gör!! Köttfärssås står på spisen, så ska sätta på lite spaguetti nu så ska vi äta alldeles strax.

Imorgon drar vi tidigt ner till stan, ska möta upp mamma och alla vid halv elva, gå på stan lite, framkalla kort och sen vid halv tolv passar mamma Tindra lite medans jag och M går på Ultraljudet. =) Orkar inte skriva mer ikväll, men skriver imorgon när jag har kommit hem från stan...

God eftermiddag...

Dagen har varit lugn fram tills nu. Idag tände vi det fjärde ljuset i vår adventsljusstake, och det är bara tre dagar kvar till jul. Det ser inte ut att bli någon vit jul i år med. Tråkigt, men man har nästan börjat vänja sig vid det nu. Ska strax in till duschen och ta en snabb dusch, sedan börja med vår lunch. Ska hem till Ms föräldrar idag, och vid fem ska vi med dom till "Carols" gudstjänsten som hålls varje år i Domkyrkan. Alla sånger och allt är på engelska och det är alltid Ms pappa som håller i det. Vi har varit där dom två senaste åren och det är alltid lika mysigt, speciellt när alla i kyrkan får varsit ljus som vi tänder under sista låten. Så fint! Sedan ska vi hem till dom och äta kvällsmat.

Jag längtar till Julafton nu, även fast det bara är tre dagar kvar känns det som det är jätte länge tills dess. Har tappat julstämningen lite tack vare att snön försvann.


Regnet öser ner...

Ännu en vilodag så här inför jul idag. Vi har bara tagit det lungt. Ska ner till affären strax, köpa kryddpeppar till julköttbullarna som jag ska göra senare, och posta två brev till försäkringskassan. Hade först tänkt att gå vår vanliga runda med vagnen med det regnar! =( Så trist! Så jag tror vi hoppar det. Va aldrig istan häromdagen, ska dit på tisdag och träffa mamma, Rasmus och Lillan. Dom har inte köpt alla julklappar än så ska hjälpa dom lite och sen ska jag passa på att framkalla korten då istället.

Och det är inte på måndag jag ska på ultraljud utan det var på tisdag. Hehe! Lite förvirrad så här inpå jul, mycket att tänka på ju. Äh nu ska jag ner till affären..

Riktigt trött!!

Idag är jag riktigt trött. Vi steg upp halv tio, men jag hade kunnat sova lite längre. Hehe! M var iväg i en timme på möte om nytt jobb. Nu kommer han ha tre stycken deltids jobb. Jobbigt! Men så är det när det är svårt att få heltidsjobb nu för tiden. Vi måste ju ha pengarna liksom. Tindra sov middag innan och jag somnade som en sten jag med. Skönt! Men jag är fortfarande lika trött! Vi ska ner till stan snart och framkalla kort, M jobbar i kyrkan mellan 17-19.00, så ska nog vara i stan tills dess, så vi kan åka hem tillsammans.

Min Foundation tog slut igår, och vi har verkligen inga pengar att slänga ut på det just nu. Så jag önskar mig det i julklapp nu, och jag hoppas verkligen att jag får det för jag klarar mig ej utan det. Foundation, eyeliner och mascara klarar jag mig inte utan!

Föresten har inte lagt ut någon bild på min mage på ganska länge nu, har varit så mycket på senaste ju.
Så här får ni två bilder taget från idag:


Vecka 28+5




Mammas lilla tomtenisse...

Idag tar vi det bara lungt.
Det är så himmla mycket som händer nästa vecka, så vi måste vila upp oss. Måste bara ner till stan imorgon och framkalla lite kort på Tindra som några släktingar ska få. Försökte att kort på henne när hon hade sin julklänning och tomtemössa på sig, men det är verkligen inte det lättaste nu när hon kryper runder och absolut inte vill titta in i kameran. Jag fick till något kort iaf. =) Tindra ligger och sover just nu, hon har varit jätte trött dom två senaste dagarna och sovit ganska mycket. Tror att det är hennes förkylning som gör henne trött.

Så här ser planerna ut nästa vecka:
Måndag: Ska vi på Ultraljud =)
Tisdag: Dagen innan Julafton, kommer antagligen åka hem till mamma redan på kvällen.
Onsdag: JULAFTON! Firas hemma hos mamma i Rottne med några släktingar.
Torsdag: Juldagen! Fira vi med engelsktradition hemma hos Ms familj med kalkon, stuffing och ett engelskt julbord.
Fredagen: Annandag jul. Åker vi ner till Olofström och firar ännu mer jul med min farmor och pappa.
Lördagen: Kommer vi äntligen hem igen.

Sedan på mellandagsrean ska vi handla vagn, ny bilbarnstol och lite sånt till den andra bebisen. Sedan är det Nyår, som jag tror vi kommer att fira tillsammans med Frida, Victor och Tuva. =)

Ska väcka Tindra nu och ge henne lite kvällsmat. Sedan ska vi gå ut och gå en runda.



Duktig hon är! =)



Min lilla tomtenisse!



Den enda bilden där hon tittar in i kameran. Haha!

Förkylda hela bunten...

Tindra somnade för en halvtimme sedan ungefär. =) Så nu kommer hon sova hela natten, skönt! Jag är verkligen skit trött så skulle kunna gå och lägga mig nu också, men tänker sitta här ett tag iaf och ha min lilla egentid för mig själv. M spelar Xbox med Sebastian och dom är så osociala! Föresten Lussebullarna blev verkligen jätte goda! Ifall ni ska baka det så tycker jag absolut att ni ska ha i kesella! Jag beställde lite kläder åt Tindra innan på en jätte billig hemsida. Tack för tipset Louise! =)

Usch sitter här och har sura uppstötningar, har kommit på att det är nog julmusten som ger mig det! Så det blir nog inte mer julmust för mig i jul. Det är sjukt gott, men inte så gott att man vill gå och ha sura uppstötningar resten av kvällen. Både jag, Tindra och M har blivit förkylda nu. Jag och M har ont i halsen och Tindra är jätte snuvig, och hon tycker att det är hur kul som helst att blåsa ut sitt snor och kladda! Haha! Vilken busunge jag har va?!

Börjar faktiskt längta till den lille nu, ska bli såå mysigt! Och jag undrar hur Tindra kommer att ta det?! =)


Lussebullar med kesella...

Gårdagen var full speckad med en massa saker att göra. Vi kom upp ganska sent, låg och mös läänge i sängen. Vid två tog vi bilen ner till stan, fixade försäkringskassapapper och lite sånt. Dom hade ju bytat lokal helt och hållet så det tog ett tag innan vi hittade dit. Var lite småförvirrad där! Hehe! =) Sedan åkte vi bort till City Gross och handlade för veckan. Köpte kesella, vi ska prova baka lussebullar med kesella i istället. Dom ska tydligen bli mycket godare och saftigare då. Måste ner till Ica och köpa saffran bara, för det glömde vi köpa igår. Sen vid halv fyra var vi tvugna att hämta upp Isabelle och hennes kompis som skulle skjutsas till deras kör. Medans dom var på kören körde vi upp till Toys´r us och kollade efter en gåbil/gåvagn åt Tindra. Så nu har vi köpt hennes sista julklapp. Skönt! Tror hon kommer att älska den, den låter och blinkar och det finns en massa olika knappar att trycka på. =)

Vid halv fem hämtade vi Isabelle och hon följde med oss hem. Hon passade Tindra medans jag slingade Ms hår. Och jag lovar det tog en evighet. Jag tog fram slingor i varje litet hål i slingmössan, så nu är M blond igen. Hehe! =) Men det blev faktiskt skit bra!

Och idag har vi bara slappat, räknade ut hur mycket vi tror vi kommer att tjäna totalt hela år 2009, vilket är sjukt svårt! Med tanke på att M har ingen fast jobb (än) och jobbar olika mycket från månad till månad. Men nu blev det på ett ungefär iaf. Jag kommer ju ha min föräldrapenning kvar iaf fram till höst, sen får vi se om jag ska börja plugga distans och jobba på helger eller hur det nu blir.

Ska baka Lussebullar idag iaf och sen kommer Sebastian. Han och M skulle tydligen spela lite Xbox och så. Tindra har lärt sig att gå över trösklen med sin gåstol från vardagsrummet nu, det kunde hon inte innan. Så nu kan hon röra sig nästan helt fritt i hela lägenheten, utom toaletterna och vårt sovrum. Häromdagen när jag och M låg och kollade på tv så reste hon sig upp mot soffbordet (som hon brukar göra) och gick flera varv runt bordet utan att trilla en enda gång. Hon har blivit sjukt stabil nu och nu tror jag inte att det är långt förrens hon tar sitt första steg. Det gäller bara att hon vågar. =)

Sjukt seg..

Alltså den här dagen har varit otroligt slapp, både jag, M och Tindra har varit hur sega och trötta som helst! Hoppas att vi inte börjar bli sjuka bara. Tyckte Tindra kändes lite varm innan men hon hade ingen feber. Själv har jag ont i halsen. Var ute och gick en runda innan. Vi har en speciellt liten runda som vi brukar gå som tar ungefär 20 minuter och det är alldeles lagom för mig. Jag ska ju helst inte gå några långa prommenader nu med tanke på foglossningen, högst 30 minuter sa barnmorskan. Jag trodde Tindra skulle somna medans vi var ute men det gjorde hon inte. Istället somnade hon nu när vi kom hem. Ska väcka henne strax för annars sover hon nog hela kvällen och vaknar senare och är vaken långt in på natten.


En massa gäster..

Gårdagen var bra! Vi tog det lungt hela förmiddagen och vi sov lunch allihopa till och med M. Haha! =) Sen började vi fixa iordning lite här hemma, för vid fyra kom Ms familj hit på en fika. Vi bjöd på våra hemmabakade lussebullar och köpta pepparkakor. Dom stannade till halv sex ungefär, sedan gjorde vi iordning kvällsmat. Det blev kotletter med bulgur med ärtor i och tzatziki till det. Det var ganska gott faktiskt! =) Efter sex kom Frida, Viktor och Tuva. Tindra och Tuva fick leka och vi kollade på Gossip Girl. Hehe. Men dom var tvugna att gå hem strax efter åtta för Tuva hade fått lite feber och dom ville inte riskera att smitta oss. Så det va väldigt synd, men det kommer ju fler gånger, eller hur? =)
Så resten av kvällen spenderade vi i vår stora dubbelsäng framför tvn och mös. Tindra somnade innan tio. Hon har börjat somna tidigare nu och sover resten av natten, men hon är fortfarande en liten sjusovare och sover fram till tio halv elva om vi inte väcker henne.

Idag ska vi bara ta det lungt, jag har ont i ryggen och har lite spänningshuvudvärk. M jobbar mellan 17.00-19.00. Får se om jag orkar dra mig ut en runda, beror på hur jag mår. Tindra ligger och sover just nu och så fort hon vaknar ska hon få mat och sen ska hon bada med M. Det kommer hon tycka är kul! =)

Kramp och sura uppstötningar...

Idag har vi inte gjort så mycket. Vi slappade fram till två ungefär sedan körde vi lite snabbstädning av lägenheten, har tvättat det sista, så nu ligger det bara en två filtar i tvättkorgen som jag ska slänga in imorgon. Tänkte även slå in julklapparna så man har det gjort, tejpen tog slut efter tre julklappar så det blev inte mycket till att slå in julklappar. Vid fyra var hela familjen ute och gick en runda. Det är ju riktigt mysigt ute nu när det är så mycket snö, undrar om det håller i sig och är snö till Julafton. Det hade ju varit lite mysigt, eller hur? =)


Annars så har min graviditet börjat bli lite jobbig nu. Bortdomnade, kramp i fötter och ben, molnandevärk i ryggslutet och bäckenet, sura uppstötningar och trötthet är min vardag just nu. Igår fick jag så ont i bäckenet att jag var tvungen att ta två alvedon och gå och lägga mig. Det kändes som dom värkarna jag hade i början av Tindras förlossning, bara det att nu så strålade smärtan hela tiden och kom inte i intervaller. Sjukt jobbigt! Från och med nu är det M som sköter all dammsugning och andra jobbiga saker för min rygg! Och jag måste passa på att vila så mycket jag kan.


Här kommer två bilder från ikväll:


Står och tittar på tv. =)



Dreggelfia! =)

Lucia...

Nu har vi handlat nästan alla våra julklappar, ska bara handla åt varandra och till Lennarth och Ingrid. Så himmla skönt att ha allt inhandlat så här två veckor innan julafton. Annars brukar det alltid bli i sista sekunden typ. Nu måste vi bara slå in alla julklappar också, vi har typ över 20 st att slå in! Segt! Vi lyckades smita in i Domkyrkan tack vare att M jobbar där, annars hade vi fått stå i världens längsta kö och frysa ihjäl! Vi satt på läcktaren också så vi såg jätte bra. Luciatåget var verkligen jätte fint och bra, det tyckte Tindra med, hon satt lungt och lyssnade och kollade på alla ljusen. =) 

Nu har vi precis tittat på Idolfinalen och ätit en jätte god kvällsmat. Jag hoppas att Kevin vinner, men ser ju att han verkligen hör hemma på scenen! M håller på och natta Tindra nu, undrar om han kommer att lyckas?! Annars brukar det vara jag som gör det. Hehe! Ska kolla vem som vinner Idol snart och sen ska vi kolla på film och mysa. Imorgon har vi inget inplanerat, vi får se vad dagen har att erbjuda... 


Luciatåget i Domkyrkan
(Lite suddigt, taget från mobilen)

Molnanade värk...

Igår kväll hade jag sån skit ont i ryggslutet och i bäckenet. Hade molnanade värk precis hela kvällen, låg och kred nästan ju! Hade på värmekudden och det hjälpte lite, men jag hade svårt att somna. Nu känns det bättre iaf! Pratade med Barnmorskan och fick lite tips hur jag ska röra mig och gå och lite sånt. Vi får hoppas att det inte bli värre bara, annars kommer att det bli jobbigt här hemma!

Vi håller på och göra oss iordning för att gå ut. Ska ner till stan, kolla lite julklappar, lämna doppresenten och sen klockan 17.30 ska vi kolla på Luciakonserten i Domkyrkan. Tindras första Luciatåg ju! =) Ska bli mysigt! Nä, nu hinner jag inte skriva här mer, måste packa Tindras väska...

Ingen Fringe?!

Åååh! Det är ju ingen Fringe ikväll! Det var väl inte säsongavslutning förra gången eller?! Någon som vet?
Jaha, då får det bli en film istället då, tror det blir Max Payne då..



Allergisk mot morötter?

Hum.. Jag tror jag har börjat bli allergisk mot morötter eller nått. För på den senaste tiden när jag ätit en sån har det börjat klia och sticka ganska mycket i läppen och tungspetsen och ibland kommer det blåsor också. Precis så har det varit när jag ätit Kiwi också fast mycket jobbigare. En gång började det svullna upp i tandkötten och lite ner i halsen på mig. =( Men det är bara så när jag äter råa morötter. Jag har inte testat mig mot det än, men måste ta och göra det nu alltså! Tänk, för tre år sedan var jag inte allergisk mot något, nu är jag allergisk mot Nickel, Kiwi och nu isåfall morötter.. =(

Idag blev vi lite försenade till MVC tack vare att M var försenad på jobbet och han skulle skjutsa mig ner dit. Någon fick gå före oss och vi fick vänta en stund sedan blev det vår tur. Allt såg bra ut, förutom mitt blodvärde som måste upp. Måste ta två järntabletter om dagen nu. =( Barnets hjärtljud ligger på 146 och idag mätte vi magen för första gången och den var 26 cm. Jag ligger precis på "normal" kurvan. Med Tindra låg jag ganska långt under så jag är ju absolut större nu under denna graviditet! Hehe!

Efter MVC mötte jag upp Frida och Tuva på stan, vi tog en fika på Waynes och snackade skit. Tindra sov till en början men sen vaknade sömntutan. Tuva satt och förde liv och lekte clown och Tindra kollade lite förundrat på henne. Liksom "Vad håller hon på med?" Haha! =) Sen gick vi ner till H&M, köpte en söt liten tröja till Tindra på rean. Va även inne på Guldfynd och köpte en fin liten doppresent åt Amelia. När Frida och Tuva åkte hem stack jag upp till Pax Café och hälsade på hos M när han jobbade. Så fick Tindra lite spagetti och köttfärssås och lekte med alla ungdomar som var där. Vid sex kom Ms mamma och skulle hämta bilen, så fick jag skjuts hem.

M kommer hem om en halvtimme ungefär och då börjat Fringe också så det får vi inte missa! Imorgon ska jag möte Rasmus och Lillan på stationen innan dom ska med tåget ner till skåne och lämna doppresenten så dom kan ge den till Amelia. =) Annars ska det städas och vikas tvätt här! Fattar inte vad vi gör så att det blir så stökigt hela tiden?! =)


Tack för mig...

Till MVC snart...

Idag vaknade jag vid nio, låg och drog mig i sängen till tjugo över. Sedan väckte jag Tindra, tänk att jag har sån latmask till dotter att jag måste väcka henne nu för tiden annars ligger hon och sover till tio halv elva! Haha! Nu har vi iaf ätit frukost, borstat tänderna och gjort oss iordning. Jag ska bara sminka mig sen är vi klara. 12.40 har jag tid hos MVC, M ska komma och hämta oss vid halv ett så ska han med för en gång skull! Han har alltid jobbar dom senaste gångerna.

Sen ska jag och Tindra träffa Frida och Tuva nere i stan. =) Ska ta en fika och kolla runt lite i affärer. Måste köpa en doppresent! Skulle behöva ett par vita strumpbyxor åt Tindra också, dom hon har börjar bli för små. M jobbar på cafe Pax ikväll och kommer inte hem förrens vid tio ikväll. Ska iaf kolla på Fringe ikväll annars ska vi nog bara ta det lungt! =)


Julstökat här hemma...

Idag har vi gjort mycket! Vi gick upp tidigt, jag var uppe redan vid åtta och fixade frukost sedan väckte jag M och Tindra som sov så sött! =) För idag hade vi tid hos BVC klockan 09.20. Och allt såg jätte bra ut! Tindra är en frisk liten tjej och ingen av oss i familjen har blivit sjuka under hela hösten och nu början på vintern. Vi var bara lite snuviga ett tag i början av november. Nu väger Tindra iaf 8010 g och är 73,5 cm lång. Så nu har hon äntligen passerat 8 kilo! =)

Sedan gick vi hemåt och fikade. Jag diskade upp och gjorde fint i köket. Jag och Tindra satt och kollade på när M spelade lite Xbox. Tindra fick lunch och vi fick vår lunch. Sedan sov både hon och jag lunch. Det var skönt! =) När vi vaknade satte vi igång med lite julstök här hemma. Vi har bakat Lussebullar och klätt vår julgran, hade egentligen tänkt klä den i helgen men M kommer antagligen få jobba hela helgen så vi fick passa på nu när han hade en ledig dag! Iaf julgranen blev jätte fin måste jag säga, svarta och röda kulor och sedan silvrigt glitter. =)

Sedan badade jag och Tindra och vi åt köttbullar, potatismos och lingonsylt till kvällsmat. Nu ska vi kurra ihopa oss i vår säng och mysa och kolla på film, för det är värkligen ingenting på tv ikväll! En vällingflaska åt Tindra och hon kommer att somna tryggt mellan oss. =)

Den här dagen har varit väldigt bra måste jag säga och det känns som vi har fått mycket gjort både bra och roliga saker! =) Och det har ju snöat nästan hela dagen idag också och det är ju såå mysigt! En sak som är mindre mysigt är att jag har haft sura uppstötningar hela dagen, det känns som jag har mat uppe i halsgropen hela tiden! Skit jobbigt! Imorgon ska jag till MVC och sedan gå på stan lite och köpa en doppresent, kanske blir någon julklapp också, får se..



Bakgumman!



Vår julgran!



Svarta kulor.. =)

En liten paus...

Tindra sover middag just nu. Vi har bara tagit det lungt idag. Frida och Tuva skulle ju egentligen komma, men dom fick förhinder så vi har bara slappat idag. =) Skönt det med ibland! Ikväll ska vi på "rockkonsert" iaf. Sedan ska med Ms föräldrar hem. Måste hoppa in i duschen snart, ska bara läsa runt här på internet först lite.. =)

Kommer att ha en del att göra nu om dagarna, och jag är kommit i en ikke bloggperiod. Det känns inte lika lockande just nu, men det kommer nog att ändras. Känner att det är så mycket nu kring jul och min graviditet, är ju så trött! Så jag ser hellre att jag vilar och tar det lungt och är med M när jag har min ensamtid än att blogga. Kommer absolut inte att sluta skriva, men kommer bara inte att skriva lika ofta och flera gånger om dagen. Hoppas ni har förstråelse..

En del som ska göras:

Japp så här inför jul och nyår är det en del som ska göras:

Imorgon: kommer Frida och Tuva och hälsar på. Sedan vid 19.00 ska vi på "rockkonsert" där Isabell ska vara med och spela i.
Onsdag: Barnavårdcentralen kl 09.20
Torsdag: Mödravårdcentralen kl 12.40, ska även ner till stan och köpa doppresent åt Amelia.
Lördag: Lucia! Ska ner till kyrkan och kolla luciatåget.
Söndag: Skulle vi egentligen gått på dop nere i skåne, men har ingen bil så vi kan ta oss ner. Lite synd!

Sedan så måste jag på stan och köpa lite julklappar innan julafton. Helst inte veckan innan för då är det så jäkla mycket spring och folk på stan. Sedan ska vi klä julgranen förmodligen till helgen. Baka Lussebullar ska vi med, har införskaffat saffran nu! =) Måste slå in alla julklappar, har bara slåt in tre hitills. Sedan är det Julafton hos mamma i Rottne med några släktingar från Linköping. Juldagen firar vi hos Ms föräldrar, dom firar ju juldagen också då Ms papap är från England. Sedan på Annandagjul åker vi ner till min Farmor i blekinge och firar lite jul där. =) Så iår bli det vääldigt mycket farande hit och dit!

Det blir ingen England för oss i Nyår iaf, så då kommer vi att vara hemma! Priserna hade gått upp mer än det dubbla och det har vi inte riktigt råd med, med tanke på att den lille kommer ut snart!. iaf.. På mellandagsrean hade vi tänkt att fynda en syskonvagn, för dom måste väl ändå ha rea på vagnar då också lr? aja, vi får se...

Inga bilder...

Ååh! Så störande! Jag hade skickat över bilder från i helgen via min mejl men nu hade det blivit något fel. Så det bli tyvärr inga bilder ikväll! Gud, så störande! Ska be mamma skicka över dom via msn imorgon istället..

Vi åt för en stund sedan och jag är fortfarande proppmätt! Hehe! Ikväll ska vi bara mysa och kolla på film hade vi tänkt. Ska se till att Tindra hålls vaken tills nio, tio så att hon inte vaknar senare och är pigg. Hon har inte sovit sen fyra så hon borde sova hela natten då annars är det nått som är tokigt.


Här får ni en gammal bild så länge. =)



Sjukt jobbig natt!!

Internet funkade inte igår kväll hemma hos oss, så sjukt störande! Men nu verkar det funka igen och nu kan jag äntligen blogga! =)

Helgen var trevlig! I lördags bakade vi pepparkakor och Tindra var helt beundrad av pepparkaksdegen. Hon skulle bara kladda och ta det direkt in i munnen! Hon tyckte det var hur gott som helst, och hon var helt galen. Haha! Men hon fick inte vara med så länge till för pepparkaksdeg är inte det bästa för magen när man är så liten ju. Sen gjorde vi lite annat julgodis som knäck, cornflaskes godis och lite sånt. Knäcken blev sjukt god! =) Vi sket i att göra lussebullar, det ska jag och M göra nu någon gång i veckan istället.

Tindra var sjukt jobbig igår kväll/natt. Hon somnade vid åtta, halv nio som vanligt. Men vaknade upp en timme senare och var jätte pigg och ville inte alls somna om, specielt inte när M kom hem också. Då skulle hon bara leka och busa. Och gissa vad? Hon var vaken ända tills två inatt!! Jag var helt slut och vi sov alla tre till halv elva idag! Pust! Så sjukt jobbigt!


Idag har vi varit iväg och handlat, va uppe hos Ms föräldrar en stund, sedan har vi röjt upp här hemma. Nu håller jag på med maten och jag är verkligen dödshungrig, vi har inte äns hunnit ätit lunch idag liksom!


Bilder kommer senare, jag lovar.. Måste äta först!

Klätt granen hos mamma...

Nu har vi kollat på Idol och håller på och göra oss iordning inför natten. Tindra somnade strax innan tio. Hon var lite gnällig den sista timmen men så fort hon fick välling och ligga i mammas famn somnade hon. =) Tog bussen vid tre till Rottne, det var så jäkla mycket folk på bussen på väg ner till stan. Vi var totalt tre barnvagnar och vi var på en sån dålig buss där det bara finns plats för två, så den tredje vagnen fick stå i gången och folk kunde ju inte komma förbi. Total kaos var det!

Vi klädde bara granen idag, sen har vi bara lekt och stojat och gosat med Tindra. =) Men imorgon är det julbak som gäller. Ska upp vid nio imorgon för det är en del som ska bakas. Bilder kommer imorgon.. Nu ska vi sova..

Godnatt!

Kiss i sängen!!

Skriver lite snabbt bara, jag har Tindra i knäet och det är lite svårt att skriva med en vild liten bebis. Det var inte alls trevligt att vakna upp idag. Det stank jätte mycket kiss i sängen, och jag kunde inte fatta riktigt varför? Hon hade blöjan på sig och den var inte jätte nerkissad. Men när jag sedan skulle byta blöjan på henne upptäckte jag ett hål i den och små tussar hade rammlat ut och det stank kiss! Hela sängen var full med sådanna! Så lilla Tindra hade väl suttit och pillat hål där på något sett någon gång i morse skulle jag kunna tro..Busunge!

Vid två ska vi ta bussen till Rottne. Ska göra oss iordning och ta det lungt lite innan dess. Idag blir det en massa julbak och sen ska vi klä mammas julgran! =) Skriver lite senare...


Inga dubbla raggsockar längre...

Ja dagen har varit bra faktiskt, utan att ha något speciellt inplanerat så har den flytit på ganska bra måste jag säga. Det var fullt hus här innan, Isabelle och hennes kompisar kom och skulle låna våra instrument för att öva på en låt som dom ska spela upp på tisdag. Så ni kan ju tänka er vilket kackel det var med fem elvaåriga tjejer, och Tindra fick ju såklart all uppmärksamhet. Så det tyckte hon var hur kul som helst! =)

Sedan gick jag och Tindra en liten runda med vagnen i det kalla vädret, var borta i 20-30 minuter och Tindra somnade under tiden. Det var faktiskt otroligt skönt att få komma ut lite och få frisk luft, även fast det är kallt så känner jag inte direkt av det nu när jag är gravid. Jag är vääldigt varmblodig av mig just nu, annars brukar det vara jag som fryser fötterna av mig redan i november, och måste ta på mig dubbla raggsockar när det är snö om jag överhuvudtaget ska kunna gå ut utan att förfrusa mina stackars fötter. Hehe!

Lyckades bara slå in tre utav alla paketen som ska slås in innan, hehe. Men har hunnit med en del annars, diskat, plockat undan leksaker efter Tindra, tvättat och nu står mat på spisen. M kommer hem vid tio och jag är inte så speciellt hungrig just nu så jag väntar med att äta tills han kommer hem. Och lilla Tindra somnade precis så nu har jag det äntligen lugnt här hemma. Ska sätta på den sista högen tvätt i tvättmaskinen, sen slänga mig framför tvn med julmust och pepparkakor. =)

Föresten imorgon ska jag ju hem till mamma, tror vi åker någongång på eftermiddagen. Kommer sova där både fredag och lördag, för M jobbar och är knappt hemma hela helgen. Det kanske inte blir lika mycket bloggande men jag kommer försöka skriva ett inlägg varje dag iaf.. =)


ooj, ett långt inlägg...Hehe!

Snö på taken...

Igår kollade vi på film hela kvällen in sent på natten. Vaknade och tittade ut och upptäckte att det hade snöat. =) Nu ligger det lite kvar på taken och gräset, men det kommer säkert att smälta bort. Idag börjar M jobba vid halv fyra och jag och Tindra ska vara själva här hemma och mysa tills tio då han kommer hem. Men då sover förmodligen Tindra.

Håller på och plockar runt i lägenheten lite, tvättar och ska ta och diska snart. Tindra kommer nog somna snart, hon springer omkring i sin gåstol och är lite små gnällig. Ska ta och lägga mig brevid henne i vår säng, så ska vi nog se att hon somnar. =) Ska mog passa på att slå in lite julklappar medans hon sover. Har några kvar, men har inte riktigt koll på hur många. Aja.. Ska lägga mig och vila med min dotter nu..

Seg slappdag..

Ja idag sov vi ut, tills kvart över tio.
Det var skönt! Tindra sover så länge, om man vill gå upp tidigt får man ju väcka henne liksom. Annars sover hon till tio,elva. =) Hon har verkligen hamnat i en sovaperiod, men jag ska väl inte klaga. Den kan ju ändras när som helst och då kommer jag vara tacksam för dom här veckorna hon verkligen har sovit länge. =)

Idag är M hemma hela dagen och vi har precis ingenting inplanerat. Skönt! Han ska jobba kväll torsdag-söndag. Och på fredag ska jag hem till mamma för julbak och så ska vi klä hennes julgran. =) Så kommer sova där också. Vet inte om jag kanske ska sova där på lördagen också, i och med att M jobbar kväll och jag kommer typ inte se honom alls på lördagen så vore det skönt att få vara hemma. Och få lite hjälp med Tindra. =)

Funderar på att gå ut och gå en runda med Tindra, tvinga med mig M, om jag kan vill säga. Hehe!



Mammas busfrö!!

Bytade precis Tindras tredje bajsblöja för idag, helt otroligt vad hon bajsar. Haha! Frida och Tuva kom vid halv fem och stannade till halv åtta något. Tindra och Tuva fick leka av sig lite, som vanligt. =) Tycker Tindra kan bli lite tuffare, när Tuva tar hennes leksak som hon leker med tittar hon bara frågade på Tuva och tar inte tillbaka den. Hehe, lilla gumman är för snäll!

Alldeles strax börjar Desperate Housewives och det får man absolut inte missa! Sedan ska väl jag och M titta på någon film och slappa. Och förhoppningsvisst har Tindra somnat tills dess.

Föresten innan idag när hon åt sin lunch var hon jätte glad och busade en massa, kunde inte låta bli att ta lite bilder på henne när hon var så söt! Här kommer några av dom:









Sömntutan själv ju...

Tindra var jätte duktig inatt! Hon somnade hos Ms föräldrar vid tio och hon vaknade inte när dom satte henne i bilstolen och inte heller när jag lyfte upp henne ur den för att lägga henne i sin säng. Där sov hon till klockan nio imorse, utan att vakna en enda gång! =) Så skönt! Så vid nio gick vi upp pch åt frukost, hon fick i sig två portioner gröt och ett rån! Hehe! Sen ett tag efter frukosten blev hon jätte trött och somnade?! Dom senaste dagarna har hon somnat en stund efter frukosten och då har hon ju inte varit vaken alls länge.. Vilken liten sömntuta! =)

Idag har vi iaf varit och handlat på City Gross och sedan var vi och bytade deck på Ms föräldrars bil. Vi åt för en stund sedan och nu börjar Tindra bli lite trötter. Frida och Tuva skulle nog komma lite senare så får Tindra leka av sig lite. =)

Måste sluta nu.. Tindra är ledsen...

Är med och tävlar...

Tävlingsbild
Jag tävlar i Tumadres blogg om ett presentkort värde 1000:- hos http://www.babyshop.se
Var med och tävla du också!

Graviditetsvecka 26!!




I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr.
Huvudets omkrets är nästan 25 cm.


 

Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade.
Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna.
Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner.

Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.


Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert


Vart är snön?

Jag är barnfri nu till M kommer hem, han tog med sig Tindra så jag skulle få en lugn stund och vila mig lite. Det börjar bli ganska jobbigt att lyfta Tindra hit och dit och bara att böja sig ner känns jobbigt. Och när det bara är hon och jag hemma så måste jag ju bära runt på henne. Så det var snällt av han att ta med henne. =)

Julen närmar sig med stora steg, det är bara 23 dagar kvar till Julafton och jag vet att dom kommer att rulla förbi fortare än vad man själv hinner med. Har tvn på i bakgrunden just nu och det är Julkonsert med Sanna, Sonja och Shirley, med bara en massa jullåtar. Mysigt! Saknar snön lite bara! Jag kommer ihåg när jag var liten och bodde i Ystad. När det var första advent och första Julskyltningen i stan och man var alltid där, det var också då den första snön alltid kom! Visst den var inte kvar hela julen, men det var ju betydligt vanligare med snö på Julafton och jullovet för 15 år sedan, än vad det är idag. Innan hette det "Det är ingen riktig julafton utan snö", nu heter det "Man får vara glad om det äns kommer snö på Julafton!".


Självklart hoppas jag på snö på Julafton, man får ju aldrig ge upp hoppet, lr hur?!

Julkonsert igår...

Ja vi var i stan ganska länge igår. Jag,Tindra, Mamma, Rasmus och Lillan var i kyrkan och kollade på när Isabell sjöng. Det var verkligen proppfullt i kyrkan! Vi fick stå längst bak och Tindra blev lite grinig för det var sjukt varmt där inne, så fick ta av henne aoverallen och allt. Men annars var hon lugn hela tiden. Efter julkonserten träffade vi hela Ms familj och dom erbjöds sig att skjutsa mig hem. Så jag kom hem lagom till Gossip Girl började. =) Sedan spenderade jag och M hela kvällen framför tvn, det är ju så sjukt mycket bra på tvn på söndagar.

Idag sov vi länge, för länge. Jag har kännt mig helt trött och seg hela dagen. Jag och Tindra badade innan, sen när hon kom upp från badet deckade hon direkt! Ska snart börja med kvällsmaten. M ska iväg vid åtta och kolla på Liverpool match, jag orkar inte följa med! Tycker inte att det är så vidare kul med fotboll, så stannar hellre här hemma och myser med Tindra. =)

RSS 2.0