Ont!!

Jag okrar inte skriva så mkt. Jag har stått och bakat paj hela jävla dagen alltså. Jag är så trött, vill bara gå och lägga mig just nu. Sen har jag ont i mitt öra också. Vet inte varför. Är väl en blanding av pollen och förkylning. Mina örongångar bruka svulla upp då, och min salva för det är slut. :oS Har huvudvärk också! Tror jag fick migrän igår, som antagligen fortfarande sitter i lite, för alvedon hjälper ju inte! *klaga klaga* Förlåt! Tråkigt inlägg!
Stress stress inför dopet imon! Måste fortsätta..*pust*

//S.

Go boken...

Föresten fick hem ett paket från Go boken igår. Med en massa saker åt Tindra. En leksak som man kan fästa i spjälsängen, en mjukbok med spegel som man också kan vika ut. En pekbok "Titta!", en cdskiva med lugnande klassisk musik och lite andra "bra att ha grejer" Så vi är medlemmar där nu, får ett bokpaket varje månad med bok och andra leksaker till henne. Lite kul sådär. =) Och inte så farligt dyrt heller.




//S.

Fixa och dona..

Idag har vi städat, och M har varit hemma hela dagen idag. Första gången på jätte länge. Så vi har haft mysigt och snackat gojja typ. Jag masserade precis Tindra, sen gav henne mat. Och nu har hon deckat totalt! =) Snart ska vi hem till Matthias föräldrar och börja göra dom första tårtorna till dopet. På lördag så är det ju dags. Ska bli lite jätte trevligt, va länge sen man träffade några från släkten ju. Och farmor kommer ju, och hon har ännu inte sett Tindra.
Det blev inte så mycket mer bloggande igår, för direkt när jag kom hem igår, fick jag mata Tindra och sen iväg till City Gross, för att handla in allt som skulles till dopet. Och det var mycket! Så nu är vår kyl full med mat.

Imorgon på dagen kommer mamma hit och ska hjälpa mig baka pajerna. Sen på kvällen kommer pappa. Ska bli kul att träffas,  det måste vart över en månad sen sist. Får se om jag hinner blogga nått imorgon. Har ju en del att göra som sagt.


Här ligger hon och sover..

//S.

Vild och galen..

Så nu är jag hemma igen, efter en dag på stan med Nicole och Thilian. Det va jätte trevligt! =) Köpte mig en hårfärg sen tog vi en fika vid strandbjörket. Kollade ut mot växjösjön och snackade bebis. Skit fint väder har det varit också! Riktigt härligt! Och nu så har jag kommit hem. M har inte kommit hem än, som tur är. För här ser ut som ett bombnedslag. Måste plocka undan lite! Tanken är ju också att M ska färga håret på mig när han kommer hem, men frågan är om han verkligen orkar de. I värsta fall får jag färga det själv.
Usch, ska nog ta mig nått att äta innan jag börjar plocka undan.


Tindra sitter i sin babysitter nu och är helt vild.. Här får ni en video på henne:


//S.

Härlig dag?..

Gick upp för en stund sen. Tindra ligger fortfarande och sover, den lilla latmasken. Fast iofs är det ganska skönt att hon gör det, så kan jag äta och göra mig iorning i lugn och ro. Måste ner om till affären snart och köpa lite mer ersättning, den börjar ta slut. Det kommer nog att bli en härlig och varm dag ute idag. Så det passar ju perfekt att gå i stan och va ute då. Ska ju träffa Nicole och lilla Thilian, som nog inte är så liten längre. Fast han är ju mindre än Tindra. Tindra är en liten tjockis. Men en söt liten tjockis. =)


Här kommer en liten video taget för nån dag sedan. Där hon sitter i sin babysitter och har hicka. =)
Se hur hon följer kameran med blicken. Min lilla gumma:




 //S.

Massage mys..

Nu har jag ängtligen kommit hem. Vid tre idag så var jag på den första babymassagekursen. Det va jätte mysigt! Jag tycker absolut om man får chansen att gå så ska man göra det. Det är lugnande för både barnet och dig själv. Vi var inte så många, vilket var skönt. Vi var bara fyra stycken, men det skulle vart fler som inte kom. Lilla Tindra låg där och sprallade och kollade in den andra babisen som låg brevid. Hon tyckte de va jätte intressant. Och medans dom andra var tysta, låg hon där och pratade jätte mycket. Hon sökte kontakt med dom andra bebisarna. Hehe! Men hon blev jätte mysig och blev lugn så fort jag började massera henne. Denna gången masserade vi bara fötterna och benen. Nästa gång skulle vi börja med magen och bröstet.

Sen efter det gick jag bara hem om en snabbis, för att byta om till lite tunnare kläder. Det har varit sjukt varmt ute idag. Måste ha varit över 25 grader iaf. Sen gick jag ner till stan för att möta upp mamma och mina syskon. Tog en fika och gick lite affärer. Tindra fick ett par tossor som skallrar. Jätte söta!

Nu börjar snart Gossip Girl ska kolla på det. Skriver kankse senare.


Här sitter Tindra i soffar, redo för Gossip Girl. =)

Här är tossorna hon fick.


//S.

Lillstumpis..

Tindra är bra rolig ibland. Hon sov precis, men vaknade till flera gånger och började gny för att hon hade tappat nappen. Och när jag gick in till henne och gav henne nappen igen, somnade hon om lika snabbt igen. Så höll hon på ett antal gånger. Men nu är hon vaken, har precis bytat blöja på henne. Ska ge henne mat nu och kolla på unga mödrar.

//S

Saints of Los Angeles..

Det känns så jä*la bra att Mötley Crüe fortfarande släpper bra musik! Då kanske man får se dom för tredje gången snart. Känns helt underbart! Här är deras nya video till den nya låten: "Saints of Los Angeles".
Sjukt bra om jag får säga det själv!


//S.

Tommy Lee får tecknad tv-serie!

Jovisst. Läste det på tv.planeten.se. Mötley Crüe trummis ska tydligen låna ut sin röst år en ny tecknad serie som handlar om hans eget liv som rockstjärna. Låter ju lite coolt!

"Serien är fortfarande i startskedet men enligt källor till produktionen ska den följa en rockmusiker som försöker balansera det vilda turnélivet med vardag och familj. Dock blir han hela tiden distraherad av att hans tatueringar får liv och leder honom på dåligheter" källa:wenn.

Hoppas bara serien kommer att visas här i sverige!


 
Lite snygg är han allt!


//S.

Vad hände/händer?


För 5 år sedan...
...Var jag 15 år och skulle gå ut nian. Mamma bodde i Småland och jag och pappa bodde nere i Ystad. Jag skulle så småningom flytta hem till mamma igen efter jag slutat nian. Jag fick säga hejdå till mina vänner i Ystad, vilket var det jobbigaste jag har behövt göra. Saknar dom så!

För 3 år sedan...
...Var jag 17 år och gick andra året på gymnastet. Hade piercat mig och skaffat min första tatuering. Levde loppan i Högsby. Hade ett distansförhållande på mer en 40 mil. Jag förberedde mig på att för första gången åka på festival, Sweden Rock festival.

För 1 år sedan...
...Hade jag och Matthias varit tillsammans i över ett år. Vi planerade vår första resa tillsammans. Vi skulle åka till england och gå på Hårdrocksfestival. Jag hade flyttat till Rottne, men spenderade mest tid hos M. Jag hade börjat jobba på Hotel och trivdes bra med det!

För 3 måndaer sen...
...Var jag höggravid med Tindra i magen. Både jag och M var ivriga och ville att hon skulle komma ut! Jag hade ont i ryggen och svårt att böja mig framåt. M fick alltid knyta skorna åt mig.

Igår...
...Var det Mors dag! Jag blev firad för första gången. =) och vi var hemma hos Matthias föräldrar och åt middag.

Imorgon...
...Då ska jag på Babymassage med Tindra. Och förmodligen så ska jag färga håret svart. Annars bara mysa med min dotter och M så klart!

Om ett år...
...Då är Tindra över ett år. Min mammaledighet har gått ut, och förmodligen pluggar jag eller har skaffat ett nytt jobb. Jag och M letar ny och större lägenhet och har ett bra liv tillsammans.

Om 5 år...
... Då är jag 24 och ska fylla 25. (gammal) Tindra är fem år. Och hon har kanske fått något syskon. Nu har vi flyttat till en större lägenhet/hus. Jag har fått ett jobb som jag trivs med. Och M har slagit igenom som rockstjärna. :oP


//S.

Uttråkad!

Nu sitter jag här igen. Usch, jag är så uttråkad. Tindra sover och M har inte kommit hem än. Jag har städat lite i lägenheten, och nu sitter jag här och slurpar iskaffe och har allmänt tråkigt. Det är inget roligt på tvn ikväll heller. Kanske ska kolla på nån film med M. Vid sju ska jag iaf kolla på unga mödrar. Men vad ska jag göra tills dess?



//S.

A hell lot of stuffs..

Jag sov ända tills elva idag. Det va riktigt skönt alltså! Tindra låg vaken och stirrade på mig när jag vaknade. Hehe. Så söt! Den här veckan är fullspäckad med grejer som ska göras:

* Ska färga håret svart (igen)
* Beställa tid till klippning innan fredag
* Klippa mig
* Gå på babymassage
* Köpa in allt för dopet
* Baka en massa pajer
* Tindra ska döpas
* Sen skulle jag träffa Nicole på Onsdag =)
* Och Pappa kommer på fredag

Tror det var nått mer, men det har jag nog glömt bort isåfall.

Nu kommer det ännu fler en vad vi trodde från början. Nu kan vi bli upp mot 60 pers. *pust* Så är det när man har en pojkvän med stor släkt. Nu har vi utsett faddrarna, och Tindra får tre faddrar. =) Min bror Rasmus, Matthias morbror Lennarth, och Alle gittaristen i chamber 4. En god vän till oss båda.

M är ute och jobbar. Han ska jobba ca 15 timmar idag och 15 timmar imorgon. Jobbigt! Lite jobbigt att vara själv hela tiden också. Men vi behöver pengarna! Är ju bara den här månaden som blir så här. Sen är det lungt liksom.

Äh nu ska jag väl börja diska. TRÅK!



//S.


Mors dag och en massa jordgubbar!

Idag är det morsdag. Och jag har faktiskt fått en sak från Tindra ( Matthias hjälpte till). Känns lite lustigt att själv bli firad på Morsdag nu. Jag fick ett album att klistra in foton och saker i. En silver penna och lim. Jag har tänkt göra en scrapbook åt Tindra. Om hennes första år och så. Så det va det först jag behövde. Ska köpa lite annat sen som behövs. Ska bli kul att få pyssla lite.

Jag  va och mötta Mamma i stan också. Jag hade köpte en chokladask åt henne. Skulle egentligen köpa en bukett blommor. Men dom var visst slut. Inget att göra åt.

Så nu kom vi precis hem från Matthias föräldrar. Detr är ju söndag och enligt traditionen så åt vi middag där. Ganska trevlig tradition måste jag säga. Sen slipper man tänka på vad man ska äta också, vilken kan vara skönt ibland.

I förrgår kom M hem med en massa jordgubbar, och dom va stora som tomater. Jag skojar inte, dom var verkligen stora alltså! Så nu har vi ätit så mycket jordgubbar så vi klarar oss fram till Midsommar iaf.

Usch känner att jag måste uppdatera oftare här på bloggen. Men har varit så mycket på senaste. Dopet är ju nästa helg och så. Men fter det ska jag bli bättre på att uppdatera jag lovar. Ni får helt enkelt stå ut tills dess.

Nu börjar snart Sanningens ögonblick. fattar inte hur flt friviligt kan gå med där, och skämma ut sig så där för hela svenska folket. Men jag antar att folk gör vad som helst för pengar.




Alla jordgubbarna. Skålen rymmer fem liter.


Gumman har ett fast grep om leksaken i babysittern.



Min morsdag present.


//S.

Vad hände?

Okej. Nu har jag och M suttit och kollat på Eurovision song contest. Det va ju sån himmla prat om att Perelli skulle vinna, och visst hade hon en bra låt. Jag trodde ju kanske inte att hon skulle vinna men att hon iaf skulle komma i tio i topp. Men ikke så. Vi kom på 21:e plats. PINSAMT! Och ännu pinsammare är ju att Ryssland van! Bögtrio! Usch! Samma visa varje år. Alla röstar på sina grannländer.

Aja. Nu ska jag och M krypa ner i sängen och mysa. Och glömma bort allt vad Euroivision heter.

Skriver mer imon.. Då är det Morsdag! =) Första Morsdag där jag firas ju! hehe..


//S.

En duktig gumma!

Föresten, Tindra är duktig! Idag när hon låg på magen höll hon uppe huvudet riktigt bra! Innan har hon knappt orkat och bara vinglat med huvudet. Men idag va hon riktigt stadig, och hon höll det uppe länge också!
Min lilla gumma är såå duktig!!

Kolla så duktig hon är:








//S.

Mammas lilla charmtroll!

Nu kunde jag äntligen logga in på min blogg. Va lite problem med det innan. Som sagt jag mötte min mamma och mina syskon på stan innan. Kikade runt lite i affärerna. Finns värsta söta sommar klänningar och linnen till Tindra nu. Åh! jag vill bara shoppa upp hela affären. Det är helt sjukt. Innan kollade man alltid kläder åt sig själv, men det är inte kul längre. Nu kollar jag bara kläder åt Tindra.

Så nu är vi i Rottne. Vi gick en liten runda innan, visade upp Tindra för Ketty. Hon tyckte att hon var hur söt som helst. Tindra charmar alla. Hon ler åt alla också. Det är jätte kul! =) Så nu har vi precis ätit gott. Vi satt ute på balkongen och åt medans solen gick ner. Hur mysigt som helst! =) Nu ska vi nog kolla på nån film elle kanske tv, får se.

Saknar M lite! =)


Gullunge!



Jag och Tindra i vagnen.



Ute och går. (jag blundar)



Den goda maten!


//S.

Fåfäng?

Nu har jag också blivit förflyttad till den nya plattformen här på blogg.se. Det va på tiden. Hittills tycker jag den gammla va bättre, men vi får se det kanske ändras.

Tindra är så söt! Hon älskar att spegla sig själv i speglen. Och varje gång hon gör det ler hon jätte mycket åt sig själv. Idag ska vi ner till stan och träffa hennes mormor och hennes mobror och moster. Ska äta i stan och kolla runt lite. Sen följer vi med dom hem till rottne. Ska stanna där över natten och så.

Jag måste skynda mig nu. För tiden blev framflyttad. och måste plocka undan lite innan M kommer hem med. Vad stressigt det blev helt plötsligt!








//S.




Sveriges första jordgubbar..

Tindra har börjat sova lite längre på nätterna nu. Hon sover från nio,tio på kvällen till tre. Och sen vaknar hon vid sju. Så nu sover hon mer än tre timmar per gång. Skönt det! hoppas hon snart börjar sova hela nätter. Man skulle bli så mycket piggare då.


M jobbar ju som jordgubbsleverantör, eller vad man ska kalla det. Han kör iaf och lämnar jordgubbar åt en massa ställen över hela södra och mellersta Sverige. Och häromdagen fick vi ett paket jordgubbar. Dom första utomhusodlade här i Sverige. Och dom va ju hur goda som helst! Älskar jordgubbar!!

Nu ska jag göra mig iordning och fixa mat till M. Han jobbar ute på Samarkand och säljer jordgubbar idag. Och han får inte gå där ifrån, så snälla jag ska upp dit snart och ge han lite mat. hehe. Ska passa på att kika lite i affärerna där och så. Måste handla halstabletter också. Har så himmla ont i halsen. Har knappt kunnat sova inatt på grund av det.. Pollen har blivit lite bättre iaf. Fast går fortfarande och snyter mig hela tiden. Hoppas det går över snart!


image79

//S.

Babymassage..

Föresten så ska jag och Tindra börja på babymassage nästa vecka. Ska gå nu varje Tisdag klockan 15.00 i fem veckor framåt. Det kostar ingenting, så det är ju helt perfekt. Man är ju bara dum om man inte går liksom. Sen får man ju chansen att träffa andra mammor och deras små barn. =) Så det ska bli trevligt! 

Håller på och tvätta nu. TRÅK!

//S.  

Att stryka är ju så tråkigt!!

Vi vaknade vid sju av att Tindra gnällde och ville ha mat som vanligt. Det var skit fint väder då och jätte ljust i sovrummet och vi kunde verkligen inte somna om. Så det slutade med att vi båda gick upp efter jag hade gett Tindra mat. Så vi gick upp med tuppen idag, eller vad man brukar säga. Hela dagen har gått åt att städa mer eller mindre. Jag har stått och strykt kläder i typ en timme. ååh! Alltså det är såå tråkigt!! Jag skulle lätt kunna betala någon för att stryka vår tvätt. Nån som är intresserad?

Jag kolla på rachel ray samtidigt som jag stök och i programmet var det fem syskon, tejer allihopa, och fyra av dom var gravida. Samtidigt! Det skillde bara några veckor mellan dom. Och två av dom hade beräknad födsel exakt samma dag. Så coolt ju! Va kul dom måste ha de! Att dela det med sin syster måste ju va skit kul, och barnen kommer ju verkligen växa upp tillsammans också.


image78


//S.

Snart Gossip...

Nu har vi precis ätit. Vi bakade en egen pizza. Vi har aldrig gjort det förr, så det blev premiär, och det blev helt klart godkänt! Lite mer ost på nästa gång bara så blir det saftigare. =) Kollade precis på unga mödrar. Tycker att det är hur bra som helst. Man får liksom följa andra unga mödrar i deras liv. Man känner ju igen sig i vissa saker och så. Man har något gemensamt med dom liksom.

Tindra har varit lite gnällig idag. Hon vill att man ska hålla henne i famnen och vara uppe och gå med henne hela tiden. Det är lite jobbigt, hon väger ju trots allt fem kilo. Så det blir tungt efter ett tag. Ska nog skaffa en sån bärsele snart. 

Nu börjar snart Gossip Girl. Det har varit efterlängtat!! Så måste sluta nu.

image77


//S.

Oh noo..

Kom precis upp från ett varmt bad. Det var länge sen jag badade. Har ju inte fått bada nu efter förlossningen, men nu har det gått över två månader. Och det var verkligen hur skönt som helst!

M har feber! Inte så kul. Hoppas inte jag eller framförallt inte Tindra blir smittade. Det skulle va sjukt jobbigt! Men har verkar lite bättre just nu, men det brukar ju förvärras framåt kvällen. Så idag ska vi bara slappa här hemma. Ska kollla på film och så

Vi fick ett paket från england idag med. Från en av Matthias farbröder. Fick en fin bodysuit med passande sommarmössa till. Jätte sött!

Men nu skiker M på mig att jag ska komma, så det är väl bäst att jag lyder honom nu..

Skriver senare


//S.

Fler bilder på Tindra..

La precis in lite bilder från min mobil och dom senaste från kameran. So here you go:

image72
Från gårdagen.


image73
Så bedårande vacker är hon!


image74
Sötnosen är vårfin!


image76
Tindra och hennes morbror, respektive gudfar.


image75
Mammas solstråle!



Trerättersmiddag!

Gårdagen var trevlig. Vi åt tre rätters middag.

Förrätt : Honungsmelon och parmaskinka
Huvudrätt: Gravad lax, potatisgratäng och sallad
Efterrätt: Jordgubbar med vispgrädde

Det va riktigt gott! =) Vi kom hem ganska sent så det blev att hoppa ner i sängen direkt. Detr va därför det inte blev någe bloggande igår.
Vi hade lite dopsnack igår också med Matthias pappa. Han är ju präst och det är han som ska döpa Tindra. Det är bara två veckor kvar tills dopet nu. Och hitills blir vi 45 pers, och det kan bli fler. Va ju meningen att vi skulle ha ett litet dop från början med bara dom närmaste. Men det va så många som ville komma så det fick bli ett stort istället nu.

Så idag kommer Matthias föräldrar och min mamma hem till oss för att diskutera lite mer om kostnader och om vad som ska bjudas och lite sånt.

Och nu väntar jag på att M ska komma hem typ. Han har ju kört ända ner till malmö idag. Tror han skulle va hemma tills tre. Så ska väl städa undan lite innan han kommer.


image71
Tindra på väg hem från sina farföräldrar. haha! Så söt!

//S.

Klyven..

Usch! Igår gjorde jag verkligen ingenting. Kände mig ilte smått sjuk och krasslig. Tror det är pga pollen. =( Jag bara va hemma och degade hela dagen. Får nästan lite dåligt samvete av det. Men nån dag gör det inte så mycket att det blir så. Bara det inte händer för ofta! Jag och M kollade ishockeyn igårnatt. Det gick mindre bra för Sverige. Canada vann med 5-3. Så nu får dom slåss om bronset mot Finland. Och jag vet inte riktigt vem jag ska hejja på. Jag är ju halv-finne! hehe. Så det kvittar nog vem som vinner för min del!

Ikväll ska vi iaf till Matthias föräldrar och grilla och ha mysigt! =) M sover fortfarande. Han jobbade inatt och kom inte hem förrens vid halv nio i morse. lagom tills jag gick upp.

Tindra sitter här i babysittern bredvid mig och stoppar in hela knytnäven i munnen. hehe. Tror hon är lite småhungrig kanske?! =)

image70

//S.

Min Förlossningsberättelse!!

Har länge tänkt skriva en förlossningsberättelse, men har liksom aldrig kommit till skott. Och har egentligen inte haft tid, eftersom det har varit så mycket annat att ta tag i. Men nu känner jag att jag har ork och tid. Så här kommer den:


Alt började tidigt den 8:e Mars vid kl 8.00 ganska så exakt, av att jag vaknade till och kände att jag behövde gå på toa, precis som alla dom andra tidiga morgnar. Så jag misstänkte ingenting. Jag satte mig upp i sängen, joch kände hur jag blev lite blöt där nere. Trodde det va flytning, hade även hört att man kunde ha svårt att hålla tätt dom sista veckorna innan förlossningen tack vare trycket neråt. Reste mig och sprang lite snabbt in på toan, hann inte mer en att ta av mig trosorna, sen så *SPLASH*. Minst två deciliter vatten ner på golvet. Jag blev helt chokad! "Det är ju inte dags än! Två veckort kvar ju!"  Fick lite små panik och jag kände hur nervös jag blev. torkade upp vattnet och gick och väkte Matthias. Som hade drukigt dagen innan och va fortfarande full typ. "Oh shit! Inte nu liksom!!" Han yrade någonting om att vi inte hade tvätt tid än blablabla.. eeh?! MITT VATTEN HAR GÅTT! Han satte sig käpprakt i sängen och frågade "jaha vad gör vi nu då?!" Jag ringde förlossningen och berättade att mitt vatten hade gått. Barnmorskan frågade om jag hade några värkar? Ja just det, värkar skulle man ju också ha. Men det hade jag ju inte?! Men hon ville ändån att jag skulle komma in så dom fick kontrolera att det verkligen var vattnet som hade gått, och att allt var okej. Det finns ju en infektionsrisk när vattnet har gått.

Vid elva åkte vi in. Fortfarande inga värkar. Dom la mig i en gynokologstol och undersökte mig. Dom kunde inte konstatera att det va vattnet som hade gått, men dom sa att det lät som det på min förklarning. Och eftersom jag inte hade några värkar så skickade dom hem mig. Det va tur i oturen det! matthias var ju så bakis så han höll på dö! Så nu fick vi tid att förbereda oss och han fick sova ut. Hela den dagen gick jag utan värkar och förberedde mig på att föda snart. Det va lite jobbigt. jag kunde inte riktigt slappna av och jag var så attans nervös. Hade ju hört värsta mardrömssenarium om förlossningar, om folk som har sprukigt ända långt upp på ryggen!! Jag ville inte vänta längre, jag ville bara få det här avklarat. Så jag och Matthias beslöt oss för att gå en runda upp till hans föräldrar. Vi gick ganska snabbt, för att få igång värkarna, hoppades vi på iaf. Och visst kom dom! Väl när vi kom fram hos hans föräldrar så kom det fler värkar, ganska oregelbundna med tio minuters mellanrum, kockan var då åtta. Vid 23.00  gjorde värkarna jätte ont!! Va tvungen att ställa mig upp lutandes framåt och gunga fram och tillbaka varje gång. Den här gången fick M ringa förslossningen och berätta. Värkarna kom nu varje 7:e minut. Hon sa att vi kunde komma in. "Nu är det dags tänkte jag!" kom in och dom tog en CTG kurva på mig. men jag blev hemskickad lika snabbt. Värkarna var inte tillräkligt täta och jag var bara öppen två centimeter. Hon sa att vi skulle ringa vid nio dagen efter. I och med att vattnet hade gått så ville dom inte vänta för länge med själva förslossningen. Hela den natten va ett helvete rent ut sagt. Jag fick inte sova någonting pga värkarna. "Hur skulle detta gå?" tänkte jag. Jag har ju verkligen inte sovit någonting!!

Jag väkte M vid åtta på morgonen den 9:e Mars, och sa att jag står inte ut längre. Jag måste få något smärtstillande för att kunna sova eller åtminstånde vila. Jag försökte få i mig något att äta, men jag hade verkligen ingen aptit. Jag började få förlossningsfrossa och började skaka. Kunde verklige inte slappna av. jag rinde upp förlossningsavdelningen igen och förklarade allt. Det var fortfarande bara sju minuter mellan varje värk. Dom tyckte att jag skulle få komma in ändån, men att jag kunde ta det lungt. Så vi packade bb-väskan och tog dom sista korten på min mage. Sa farväl till våra små katter, precis som vi aldrig mer skulle ses igen.

Vid halv elva kom vi in och fick ett förlossningsrum med desamma. Fick berättade lite om hur det låg till och dom satte CTG på min mage, för att höra barnets hjärtslag och mäta värkarna. Dom va fortfarande bara var 7:e minut. Och jag var öppen fyra cm. Dom beslöt att dom skulle sätta igång mig med hjälp av dropp. Och jag hade läst att värkarna man får då är mycket mer intensiva än under en vanlig förlossning. Nej! tänkte jag. Jag hade det ju redan jobbigt som jag hade! Men jag hade inget att säga till om för barnet va tvunget att komma ut snart. Dom satte en kanyl i handen och satte igång droppet. Efter tio minuter kom värkarna mer intensivare en vanligt. Jag låg och vända och vred på mig, hade helst velat resa mig upp som innan men det gick inte eftersom jag fortfarande var kopplad till CTGn. Fick prova TENS. Vilket hjälpte i typ en halvtimme, sen gjorde det bara ont i ryggen på mig. jag tvingade i mig en äklig näringsdryck och lite nyponsoppa för att få krafter.

Dom ökade doseringen kraftigt, och ett tag där hann jag inte återhämta mig förrens det kom en ny värk. Dom säkte snabbt doseringen igen för det blev alldeles för tuft för mig, med tanke på att jag inte hade sovit något på mer än 24 timmar. Ett par timmar in i värkarna så bad jag om lustgas. Det var det bästa jag hade kunnat göra. Det var underbart! All smärta blev så mycket enklare att tas med. Nu gick det snabbt. När klockan var runt sex var jag öppen sex cm. Dom kom in och sa att det kanske är bäst att jag tar någon starkare bedöving som morfin eller epudiral (ryggbedövning) för att jag behövde vila mig en stund. Jag hade ändån sagt att jag ville ha ryggbedövning innan så det fick bli det. Efter en stund kom narkosläkaren in. Jätte trevlig var han! Jag hade hört att detta skulle göra jätte ont, men det kändes ju knappt. Jag hade nog med mina värkar. Efter en stund var smärtan helt borta. Jag domnade bort i benen. Jag var även hög på lustgasen så jag låg och svammlade och skrattade och drog skämt. Och narkosläkaren var helt förvånad att jag var så lätt att hanskas med. Han sa att jag var den perfekta patienten!

Barnmorskan drog ner på droppet, så jag fick sova en stund. Det behövde jag! Både jag och M somnade till och sov i en timme ungefär. Nu var klockan 19.00 och jag kände hur det började trycka neråt. Det kändes riktigt läskigt. Det kändes som barnet skulle födas ur det andra hålet! Jag var nu öppen nio cm! Barnmorskan föreslog att jag skulle byta ställning för att det skulle gå snabbare. Men jag hade ju en massa slangar ikopplade i mig så jag fick ställa mig på knäna i sängen lutandes mot huvudgavel. Så stod jag i ca en timme. Nu kände jag att jag ville börja krysta neråt. Nu var det snart dags!  jag bytta ställning och la nu på sidan. Barnmorskan sa att jag kunde krysta lite lätt när jag fick en värk. Vilket jag gjorde. Epudiralken började avvärka nu, så jag började ta till lustgasen igen. Nu låg barnet långt ner. Nu kunde man se lite av skalpen. Och självklart ville Matthias va där och kolla! Sa till han att om han kollar så kommer han aldrig mer vilja ha sex med mig, men han skulle givetvis kolla och känna efter efter varje krystning. Nu la jag mig på rygg.

Klockan var nu tio i nio och nu var det dags att krysta på riktigt! Och gud vad jag krystade!! Detta var en helt annan smärta. Det gjorde inte så ont ,det var mer som en otrolig kraft som tog tag i en. Jag pausade och andades lustgas efter varje krystning, för att lindra smärtan. Det sved mellan benen. Och barnmorskan sa åt mig att det var jätte bra att jag lystnade på mig kropp och stannade med att krysta så fort det sved. Dom berömde mig så mkt. Och Matthias krystade nästan han med. Och han drog iväg ett skämt "Sarah, Är du säkert på att du aldrig gjort det här innan?!!" Alla började skratta mitt i allt inklusive jag, som låg där och försökte pressa ut den lilla ungen. Och då började dom skratta åt mig som låg där och skrattade. Dom hade aldrig varit med om nått liknande innan. Någon som ligger och skrattar när hon håller på att föda liksom! :oP

Nån krystning efter skrattanfallet, klockan 21.09 så kom min lilla dotter ut. Helt underbart fin var hon! 3080 g och 49 cm lång. Hon var helt frisk och allt hade gått bra! Jag behövde inte äns bli sydd! Barnmorskorna var helt underbara! Jag kunde inte fått bättre!


Måste säga att föda är det största och starkaste känslan jag någonsin varit med om. Jag trodde att det skulle vara värre än vad det var! Skulle lätt kunna föda en massa fler barn! hehe!



Den 9:e Mars 2008 är absolut den bästa dagen i mitt liv!


image67
lustgasen var himmelriket!

image68
Stolt pappa med dotter

image69
Tindra, bara någon minut gammal!

Besök på BVC igen...

Idag va man uppe tidigt. Tidigare än vad jag brukar va iaf. Vi hade tid hos BVC klockan elva, så jag gick upp vid åtta. Så man slapp stressa och kunde ta det lungt. Och visst hade hon vuxigt! Nu väger hon 5155 g och är 59 cm lång. Och huvudomfamnen är 38,7 cm. Hon är inte så liten längre! =)

Det är ganska fint väder idag, lite molnigt men det är varmt. Nu måste jag börja på min speciella köttfärssås. =) M kommer hem om två timmar och maten måste vara färdig tills dess. För han ska iväg sen direkt efter. Dom har ju spelning ikväll.

Skriver mer senare!


//S.

Just A Ordinary Day...

Idag har man städat och gjort en massa vardagssysslor, mata Tindra, byta blöja, laga lunch till mig och M, äta lunchen, diskat, plockat undan, gosat med Tindra osv. En helt vanlig dag alltså. Och det ser inte ut att bli så mycket mer spännande. Men det kan vara skönt med sånna här dagar ibland med. M är och repar som vanligt. hoppas han inte kommer hem allför sent. saknar honom ju! han är iväg majoriteten av dagarna nu när han både har skolan, jobbet och bandet.. men men. det är ju bara nu under maj månad, sen blir det bättre.

Föresten så har han kokat ihop nått extra stort på min födelsedag sa han till mig igår. Fyra stora saker kommer att hända på min födelsedag enligt honom. Och han menar att det kommer att vara den bästa dagen i mitt liv, efter Tindras födsel och när jag träffade honom så klart! =) ååh jag är så nyfiken så jag skulle kunna dö alltså! Undar vad de är?! Too bad att jag inte fyller år förrens i september. :oS hur ska jag kunna hålla mig ända tills dess liksom?!

Imorgon ska vi till BVC igen och väga och mäta Tindra. Undrar hur mkt hon väger nu?! Vad tror ni? Sist va hon 57 cm lång och vägde 4600 g. Vi får väl se! =)

Så här ser Tindra ut nu när hon är 2 månader och 4 dagar:

image64
"I love daddy"-body från Baby Gap i england. Så söt!


image65
Här ligger hon och sprallar


image66
Mammas lilla charmtroll


//S.

Gääsp!

Klockan är nu närmare tio och jag är verkligen dunder trött! Tindra sov ändå ganska bra inatt. Vaknade en gång vid tre och sen vid sju som hon brukar. Men jag har ändån varit allmänt seg idag. Och inte har vädret piggat upp en heller. Har ju varit mulet och dant. Så tänkte att jag skulle krypa ner i sängen med M och titta på tv lite. Tindra ligger redan i sin säng och sussar så sött! =)

Godnatt på er!



 

image63
Gääsp! =)

//S.

Tindras pappa är rockstjärna..

Har varit lite dålig att blogga dom senaste två dagarna. Förlåt! Men det har varit så mycket just nu. Vi va hemma hos Tindras farföräldrar och hälsade på. Och sen igår va jag en runda ner i stan och mötte upp min mamma och syskonen. Fick en jätte söt mumin body av dom! Hur söt som helst! =)
Och M har jobbat en massa och sen har det varit en massa med bandet också. Han har repat varje dag nu. Dom ska ju ha spelning på onsdag på Musikhuset. Hade varit kul att titta förebi men Tindra är lite fölr liten för att vara på konsert. Hon får allt vänta några år innan hon får se pappa aggera rockstjärna.

Har hållt på och vikt in all ren tvätt. Ska börja stryka det som ska strykas nu. Usch! Det är ju så tråkigt! Det tråkigaste som finns ju!!

Skriver nog mer senare..


//S

Tindra - 2 Månader..

Idag är Tindra exakt två månader. Tänk vad tiden har gått snabbt. Det känns som det va igår jag låg där på förlossningssängen och pressade ut henne. Och hon har ju verkligen växt under dom här två månaderna. Hon kan inte ha storlek 50 längre. Gick igenom hennes byrå för nån dag sen och fick lägga undan en del kläder som redan var för små.

Idag va det inte vårväder ute, det var sommarväder!! Gud, så härligt det har varit! Jag gick en riktigt lång runda med vagnen. Vi va ute och gick i fyra timmar. Så nu har jag lite småont i höfterna. Och nu precis har vi ätit gott. Hasselbackspotatis, fläskfilé och tsatziki till. Mumma! Alle var på ett kort besök. va ju tänkt att han skulle va här hela kvällen, men Matthias ska upp vid två inatt och jobba. Han har ju börjat jobba nu. För han får ju inte studielån i juni, och vi måste ha pengar. Han kör jordgubbar så det blir att gå upp mitt i natten ibland, beroende på vart han ska köra. Och inom ska han ända ner till Malmö.

äh! Nu börjar jag bli trötter. Ska krypa ner i sängen med M och mysa och kolla på tv.

image59
Gumman sover sött i vagnen, som vanligt.


image60
Ute och går.


image61
Blommor vid vägkanten.


image62
Gumman sover sött! 2 månader gammal!


//S.

Soligt värre..

Min näsa är lite bättre nu, och iom att jag inte har varit så mycket ute dom senaste soliga dagarna, så ska jag ut och gå en lång runda. Tänkte att jag skulle upp till Samarkand och kolla lite i affärerna där. Ska göra mig iordning nu. Sitter ju här i mina myskläder fortfarande! =) Måste snabba mig nu, så jag kommer ut i solen, snabbt snabbt snabbt...


//S.

Jag kan inte andas!!

Jag har knappt kunnat andas inatt pga den jädrans pollen! Förlåt att jag tjatar om den, men jag är helt utmatad av den. Det ända jag gör om dagarna är att gå och snyter mig, och försöker andas. jag kommer snart inte ha kvar någon näsa så mycket som jag går och snyter mig.

Igår frixade jag lite med min design på bloggen, ändrade bara lite små saker. Ska ändra lite mer senare när jag får tid.

Och idag ska vi baka bullar för fulla muggar. Det var ju länge sen sist! Ska bli sjukt gott faktiskt!

//S.

Jädrans pollen!

Det här är inte alls kul längre. Varför har man gått och blivit pollenallargiker just nu?! Jag har ju klarat mig i alla dessa år fram tills nu. *pust* Jag känner mig jätte sjuk just nu. Inte alls kul! mina ögon är svullna och näsan rinner och är täppt samtidigt. Är så trött och seg! Detta är ju så störigt att man ska må så dåligt när det är så fint väder ute också. Hoppas det går över snart!

helgen va lugn, va hemma hos Matthias föräldrar och sånt. Det har varit helt underbart väder. Satt ute hela dagen igår och solade med en kopp iskaffe i handen. =) Så härligt!

Ska städa lägenheten nu. Matthias kommer snart hem, och lovade honom att jag skulle diska.. :oP

image58

Tindra, på väg hem till farmor och farfar


//S.

Ny Design?!

Jag är med och tävlar om en ny och fin design!
Va med du med! Gå in HÄR

//S.

Hårfärgningsresultat!

Har glömt nämna att jag färgade ju håret i helgen. Hade dock bara en förpakning (brukar klara mig alldeles utmärkt på en), men mitt hår har blivit längre. Men min mamma gjorde sitt bästa för att det skulle räcka. Så det blev inte kolsvart utan mörkbrunt. Men det gör inget. Bättre än hur jag hade det innan iaf. Ska färgade  det en gång till innan jag klipper det.

Så här såg mitt hår ut innan:
image35

Och så här blev resultatet efter hårfärgningen:
image57

//S.

Ren och fin!

Det blev visst inga bilder från Valborg. Batteriet på mammas kamera var helt urladdat, och det tar typ 24 timmar att ladda upp de. Men men. Det va en lugn Valborg vi hade spelkväll. Skit kul! Vi skrattade så mycket att vi grätt och knappt kunde andas. Det var länge sen! =)

Igår va en lugn dag med, gjorde dom vanliga sysslorna som att städa lägenheten, handla, laga mat och vi var även en runda hos Tindras farmor och farfar och hälsade på. Och där var hennes gammel Morfar och gammel mormor. Och dom tyckte de va så kul att träffa vår lilla solstråle. Hon är familjens gullegris! =)

Kom precis upp från badet, jag badade med Tindra för fösta gången idag. Så nu är vi båda rena och fina! Och det var jätte mysigt! Hon har börjat tycka om att bada lite nu. Nu sitter hon här bredvid mig och sover. Vi kan inte lägga henne i hennes säng för då vaknar hon med en gång. Lilla busan! Ska sminka mig nu och göra mig iordning.


Föresten så är allergin bättre idag. Hoppas det förbli så! =)


image56

//S.

RSS 2.0