Drömmer mig bort...

Vi förde över lite bilder från Australien till vår dator från Ms familjs kamera. Dom tog ju också en hel del bilder, och deras kamera är mycket bättre än den vi hade med oss. Så nu sitter jag och drömmer mig tillbaks till solen och Australien. Vi ska tillbaks, det är redan bestämt! =)


Ett av Motellen vi bodde på, i Albury.



Rastplats någonstans i Australien



Mille spydde ner hela sig när vi var mitt ute i ingenstans, (han var lite åksjuk) så han blev av med kläderna och blev dränkt i vatten. Efteråt var han supernöjd och glad!



Klipporna vid Mollymook Beach



Mollymook Beach



På Delfinsafarin



Världens vitaste strand, Jervis bay (Dock sken inte solen just när vi var där)



Sidney i någon park



I samma park i centrala Sidney



Från när vi åkte Jetboat i Sidnet Harbour



Det är Milian i klänning, vi skulle se om Ms pappa märkte någon skillnad mellan barnen. Det gjorde  han inte, utan trodde att han var Tindra. =) Dom är ju rätt lika så. Hehe!



Kina Town i Melbourne



Hela gänget i Melbourne Harbour, utan Eva som tar kortet. =)


Det finna massor av fina kort, och jag lovar att jag ska lägga ut fler.


Replay..

Inte för att jag brukar lyssna på jätte mycket hiphop/r n´b, men visst har det kommit lite som fallit även mig i smaken den sista tiden. Tycker om denna låten, får lite sommarfeeling när man lyssnar på den. =)



Mums..

Kvällen slutade med att jag och Magda gick hem till min mamma och åt nachosgratäng. Mums säger jag bara! Men jag blev så trött sen på kvällen, jag gick och la mig i sängen och deckade innan elva. M blev inte så glad när han hittade mig snarkandes där. Hehe! =)

Idag har det varit en lugn dag. M är ledig idag så vi har bara slapat och varit med barnen. Han och Tindra är nee i affären och handlar blåbär och vaniljsås. Gissa vad jag ska baka när dom kommer tillbaks?! Inte så svårt att gissa kanske. =)


Här ska det bakas blåbärspaj.


Lite shopping...

För en stund sedan kom vi hem från stan. M följde också med, så det blev lunchbuffé på Hong Kong. Jätte gott! =) Köpte en del kläder till barnen. Blev lite på H&M, en Hello Kitty tröja och en svart/vit randig långärmad till Tindra och ett par "lappjeans" (Jeans med påsydda lappar) åt Mille. Och inne på Lindex blev det en t-shirt och vantar åt Mille och denna super tuffa tunikan åt Tindra som jag har hållt ögonen på. =)




M hämtar Tindra på dagis nu, så dom är väl hemma närsom. Milian sitter och kollar på Teletubbies, han älskar det! Senare idag ska M jobba och Magda kommer på besök. =)


Nu drar vi ner till stan..

Tindra är lämnad på dagis, Milian har precis ätit frukost. Nu ska jag göra honom iordning sen tar vi bussen ner till stan. Ska shoppa lite idag, får se vad det blir för något. Vi åker ner tidigt så vi är hemma innan Tindra ska hämtas vid två..


Mille äter frukost



Tokunge! =)


Idag har vi haft besök..



Idag har vi fixat och donat..

Idag blev det jobb, fick gå hem lite tidigare dels för att jag var färdig och sen för att min mage har inte mått så bra idag. Men det verkar vara över nu. Sprang en runda nere i stan och köpte present till ms mormor som fyllde år häromdagen, och imorgon ska vi till Värnamo och fira henne. =)

Annars har vi haft en riktig fixar dag idag. Vi var ju och köpte en diskmaskin igår på Mediemarkt och idag hjälpte Danne oss att installera den. Jag har ju ingen händig sambo tyvärr. Hehe! Sen har vi rensat i alla köksskåpen, och i den stora gaderoben (igen!), M har sorterat sina kläder och vi har fått upp allt i barnens rum som vi köpte på Ullared. Allt har blivit super bra! Och det är så otroligt skönt att slippa diska numera! =)






Nya böcker i bokhyllan..



Ja under bokrean fyndades det en hel del böcker, och idag fick Milian ett födelsedagspaket från Go boken i brevlådan med tre böcker. Jag rensade bland deras böcker för ett tag sedan och slängde alla trasiga och halvtuppätna böcker. Och nu har det alltså fyllt på i bokhyllan med nya. Musse Pigg boken med ljud är Tindras solklara favorit! Hon är galen i allt med Musse Pigg heter! =) Sen tyckte hon dom söta älvböckerna var lite roliga då ena älvan i berättelserna heter Tindra.

 


Han går!

Japp, Milian har börjat gå nu! Han tog sina första riktiga steg mellan mig och M förra veckan. Och nu går han jätte mycket. Känns så konstigt för han är ju så liten. Han är jätte stadigt och jätte duktig! Han har ju gått med stöd sen nästan två månader tillbaka, men det tog lite tid innan han vågade ta ett steg ut i det fria. Men nu så! =)


Han började gå innan han började dagis trots allt! =)
Mammas duktiga gosse!


Gissa vad vi åt ikväll??!



Haha!


Storstädning avklarat!!

Idag har både jag och M varit hemma, så vi passade på att storstäda hela lägenheten. Damma alla lister, torka alla luckorna i köket, dammsuga, diska, tvätta tygerna på soffan, vattna blommorna, damma, bädda rent sängen, svabba golven. Ja allt! Till och med rengjort alla element!! Nu har vi bara toaletterna kvar. Pust!

Är jätte trött nu, ska sätta mig i soffan med älsklingen och kolla på en bra film tror jag. =)

Nu är magsjukan här..

Vi har magsjukan hemma i vår lilla lägenhet nu, därav inget bloggande i helgen. M fick det i lördagsnatt och har inte alls mått bra sen dess. Nu känner jag mig lite illamående också och det liksom kör runt i magen på mig. Och imorgon är det Tisdag, vilket betyder hel dag i skolan. Men jag får se hur det blir med det. Skulle verkligen behöva gå dock.

Nu ska jag lägga mig i soffan och vila..



Rastlös och hängig..

Dagen har gått otroligt segt, jag har varit trött och hängig hela dagen. Känner mig rastlös och innelåst i lägenheten. Kan inte ta mig någonstans med båda barnen för jag orkar/kan inte köra vår vagn längre. Det är för tungt, och helt omöjligt att ta sig upp för en trotoarkant. Och så ska det väl ändå inte vara?! 

M jobbar till nio, och Magda kommer nu någon gång under kvällen och håller mig sällskap. Håller på med maten nu. Har ingen inspiration alls längre när det gäller att laga mat. Vill bara få det överstökat, och laga något som går snabbt och enkelt. Puh!

God förmiddag!

Dom senaste dagarna har det varit en massa plugg för min del. Var borta på Universitetet igår och lyssnade på två föreläsningar om dom olika programmen som finns där. Men jag vet ju redan vad jag ska gå så. Sen hade jag en muntlig presentation att göra i Svenska C. Är inget fan av sådannt, men det gick faktiskt jätte bra ändå! =) Fick bra respons av både läraren och lyssnarna.

Mille håller låda här, så ska leka lite med honom nu. Ska städa lite här i lägenheten nu innan vi ska hämta Tindra från dagis, det behövs! Man kan knappt röra sig i barnens rum utan att trampa på någon leksak.

Efter vi har hämtat Tindra går vi hem till Frida och hälsar på, så får barnen leka lite. Vi har ju inte träffat dom på jätte länge, då lilla Flora har varit jätte sjuk och legat inne på Sjukhuset. Stackars liten! Men nu är dom friska och vi också, så nu ska vi passa på att träffas! =)

Semester i sommar..

Vi håller på att diskutera för fullt om vi ska åka utomlands till sommaren. Ms föräldrar brukar ju bila ner till Grekland varje sommar oc stannar nere i Grekland i ca tre veckor och campar. Vi funderar på att ta flyget ner och vara där i en vecka ungefär. Det hade varit super kul att få komma ner dit, jag har hört M och hans föräldrar pratat så himmla mycket om grekland och hur underbart det är där dom campar.

Nu ska vi bara pricka in så vi kommer ner dit samtidigt, och så att det stämmer överens med våra semestrar. Och sen behöver jag självklart fixa ett sommarjobb, har inte hittat något ännu. Hotellet har jag ju, men det finns inget garanti om hur mycket jag kan få jobba där, efter som allt beror på hur många gäster dom kommer att få.

Men det är inte omöjligt att det blir något iallafall..



Grekland i sommar? Ja tack!


Trötthet...

Skulle få barnen och somna innan, och det slutade med att vi låg och snarkade alla tre i vår säng. =) Vet inte vad som har hänt mig, men jag är så otroligt trött nu för tiden. Kan somna klockan tio om kvällarna och sova i en timme mitt på dagen och ändå känna mig trött.

Nu ska jag ta tag i diskberget som bara växer sig större och större.. Pust!




Äter banan!



Solen tittar fram..

De ser så härligt ut när solen tittar fram. Det kanske inte dröjer allt för länge innan våren kommer trots allt. =)

Milian vaknade vid sju imorse, men han somnade om igen. Sen låg vi och mös i sängen till nio. Mysigt! Idag har vi bara tagit det lungt och lekt. Så som man ska göra en söndag enligt mig. Tänkte att jag skulle gå ut med barnen en sväng efter lunch så dom får leka av sig lite. Så får vi njuta av den fina vårsolen också. =)


Våfflor hos mormor..

Jag lämnade barnen hos min mamma igår, så fick dom sova över där. Både jag och M jobbade idag och mamma var snäll och ställa upp som barnvakt. Jobbet gick segt, saknade bara mina små gullungar hela tiden. =) Efter jobbet tog jag bussen hem till mamma. Hon bjöd på våfflor.

Kom hem för ett tag sedan. Sitter och kollar på Teen Mom, sen ska jag börja med maten. Det blir bacongryta. Sen blir det Melodifestivalen och mys med barnen. M slutar vid nio och är nog hemma till tio kan jag tänka mig. Imorgon ska jag sova ut! Hoppas kan man ju! =)

En liten sång..

Tindra har börjat sjunga massor av olika barnvisor här hemma. Bland favoriterna finns "Bä,Bä Vita Lamm", "Lille Katt", "Blinka Lilla Stjärna" och "Imse Vimse Spindel". Hon kan nästan hela Imse Vimse spindel och jag blev chockad när jag hörde henne sjunga den första gången för ca 2 månader sen.

Så här sjunger hon den:
"Impe Pimpe Pindel,
Klättra upp tååden,
Ner faller reegne
Spolar pindel boort
Uuuppe Soolen,
Torka bort reeegne
Impe Pimpe Pindel
Klättra upp igeeen"


Ska försöka fånga det på en video någon gång, så ska ni får höra hur duktig hon är! =)


Plock, plock, plock...

Dagen har hitills bestått av plock, plock och plock. Att plocka är det enda jag gör om dagarna, speciellt barnens leksaker. Det tar aldrig slut! Och sen disk, disk, disk. Tvätt, tvätt, tvätt! Puh! Jag och M har snackat om att skaffa oss en "städhjälpare" inom kort.. En diskmaskin. Vi har knappt tid för att diska längre känns det som, och vi skulle spara så mycket tid på att köpa en diskmaskin. Tid som vi hellre vill lägga på våra barn..


En rosa kanske? Undrar vad M hade tyckt om de?


Plugg...

Dom senaste dagarna har det varit plugg för min del. Idag hade jag prov i Word och det gick jätte bra, MVG! Så jag är jätte nöjd! =) Det är lite tufft att plugga samtidigt som man har två småbarn, och ett av dom som inte har börjat på dagis än. Det är svårt att hitta luckor där man kan plugga. Jag har tur att ha en sambo som jag kan lämna över barnen och hemmet åt och stänga inne mig i datorrummet och råplugga. För det behövs! =)

Nu är jag ledig resten av veckan från plugget, jobb på lördag bara. M jobbar hela helgen från 07.00 till 21.00, så honom ser vi inte mycket av. Barnen ska vara hos min mamma imorgon och ska sova där, då jag ska jobba sen på lördag. Men det kommer dom tycka är jätte kul! =)

Bilder från igår:





Kalaset avklarat..

Kom hem för en stund sedan från skolan. Hade bara en lektion, så det var inte så farligt. Ibland känns det så onödigt att åka ner till stanm för en timmes lektion, men man måste ju dyka upp ibland.

Igår hade vi kalas för båda barnen och det blev jätte lyckat. Vi blev en del trots allt, det var ju några som lämnade återbud. Jag bakade vår egen tårta för första gången och fick ett recept från Ms mamma. Det blev inte riktigt som hennes tårta, men den blev faktiskt god. Så det blev inte total fiasko iallafall. =) Sen gjorde jag cupcakes och kärleksmums också. Gott! Tindra och Milian fick en massa fina presenter, leksaker, kläder, pengar m.m. Tack så hemskt mycket till alla! =)


Vår fina hemmalagad tårta! =)


Jobb och lite shopping

Idag blev det jobb, och det var kul att få komma iväg lite faktiskt. Har suttit hemma nu i nästan två veckor för att jag och barnen har varit sjuka, och M fick jobba tio dagar i rad. Man behöver en paus ibland! Fick sluta en timme tidigare på jobbet, så passade på att kika runt lite i stan. Köpte lite kläder till barnen. Min farmor hade skickat ner pengar åt barnen som födelsedagspresent. Och det blev en del kläder åt båda barnen. Köpte bla denna snygga tröjan på Polarn och Pyret till Milian:


Vi tävlar lite..


Jag tävlar om en valfri överdel ifrån NovaStar på Nikitas blogg
Tävlingen sponsras av LitenpåLandet
Tävla HÄR du med!



________________________



'' jagrebeccamirjamkarin.blogg.se fyller 1 år! Detta firas med ett presentkort värt 500 kr
i sammarbete med
luckylittleme.se!
Vill du också tävla? Tryck HÄR''


______________

"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort från Zillstart hos Tant Ulrika!"


UGGs=bäst!!

Tindra tycker om mammas UGGs lika mycket som mamma! =)





Syskonkärlek!


Sitter och kollar på barnprogram..



Sötnosar!



Gooosa!! =)


Ska jobba i helgen...

Usch, jag har skit ont i mina bihålor! Känns som mitt huvud ska sprängas när som. Dom ringde in mig på hotellet innan idag, så det blir jobb både imorgon och på lördag.

På söndag ska vi ha kalas för båda barnen. Dom fyller år så tätt så det blir enklast så. När dom blir äldre kommer det dock inte vara lika kul för dom kan jag tänka mig. Klart man vill ha en egen fest liksom. Fast vi kommer ju fira dom och ge dom deras presenter på deras födelsedagar ändå så. =)

Nu ska jag gå och lägga mig, ska ju upp tidigt imorgon..

God natt!

Grattis Milian 1 år!!

Idag fick jag, M och Tindra gå upp klockan 06.00 för att sjunga för Milian. M började jobbet vid sju så vi var tvugna att gå upp extra tidigt. Han fick två presenter då, det tredje och det största fick han öppna sen för M var tvungen att rusa till bussen.

Nu på eftermiddagen har Milians Farmor, farfar och faster Isabelle var här och vi åt glasstårta och Milian fick presenter. =)

Min lilla bebis är ingen bebis längre..




Förkyld!!

Vaknade upp imorse utan någon röst. Jag är super förkyld och kan absolut inte andas genom näsan! Väldigt jobbigt! Så det blev ingen skola för mig idag. Har gått hemma och snutit näsan stup i kvarten istället. mamma tittade förbi en stund också. M jobbar ikväll från 17.00-07.00 imorgon. Så jag är själv med barnen.

Ikväll börjar en massa intressant på tv. Daiting in the dark verkar lite småkul. Och jag tänker ju inte missa nya Desperate Housewives! Sen Cougar Town ska jag nog också kolla på. Det blir en myskväll men barnen framför tvn helt enkelt! =)

Kommer snart hos Lindex...


Tunika 99 kr



Puffjeans 149 kr


Vår morgon...

Jag känner mig på strålande blogghumör igen. Har varit lite bloggande dom senaste tre veckorna, men har haft fullt upp och inte direkt haft något tid eller lust för bloggen.

Denna morgon vaknade vi tidigt, kring sju redan. Vi är lite småkrassliga allihopa och jag tror inte Tindra har någon feber just nu. Hon är iallafall pigg och leker som vanligt. Just nu tittar båda barnen på den nya I drömmarnas trädgård filmen som dom fick igår. Båda är lika fastklistrande! =)

Denna morgon har jag mest plockat leksaker runt hela lägenheten känns det som. Håller på och tvättar en del också. Vi får se vad dagen har att erbjuda. Blir ingen lektion för mig idag. Känner att jag måste vara hemma och vila upp mig en dag till. Imorgon har jag en heldag i skolan och det måste jag gå på. Trist, men sånt är livet ibland..




Tindra i hennes nya kläder



Mille busunge!


Fy på dig brossan!

När Mille gör något som Tindra inte tycker om eller när han gör något som Tindra vet att han inte får göra så säger hon:

-"Fyy på daaaj!" "Aj-aj!"


Duktig flicka!

RSS 2.0