Sommaravslutning på dagiset...

Idag har det inte varit en lugn stund. Jag var på dagiset innan till tolv, håller ju på och ta igen de missade VFU dagarna. Bara två kvar nu sen är de klart! =) Sen hämtade jag barnen vid två. Vi gick hem och fikade och åt resterna från pizzan som blev över från igår. Sen städade jag lite, vek in lite tvätt och så.

Sen vid halv sex kom min mamma och syster. Ikväll hade dem nämligen sommaravslutning på barnens dagis. Så vi hade picknick i solen. Barnen sprang omkring och lekte och sen gik vi en naturrunda med olika uppgifter man skulle göra. Tindra tyckte det var så roligt att hon gick rundan tre gånger. Haha! Sen när vi kom hem tog vi en kvällsfika och badade barnen. Nu ligger dem och sussar söt! =) Jag sitter och kollar på tv, ska hoppa ner i ett varmt bad sen tänkte jag..

Två bilder från öland:

Tindra med en av hundarnaMille är glad! =)


Sommarjobb fixat!

Helgen har varit bra på öland. I lördags åkte vi in till borgholm och gick på de mysiga gågatan och shoppade lite. Jag hittade ett par jeans leggins, ett par ljusa jeansshorts och två par skor. =) Sen tog vi en glass i solen. Vi hade sån tur med vädret. Det kom lite regn på lördagskvällen bara. Idag har vi passat på och steka oss i solen innan vi åkte hem vid fem. Vi tog en pizza till kvällsmat, hade verkligen ingen ork eller lust till att ställa mig och laga mat. Sen dess har jag städat här hemma. Satt igång en maskin med disk, packat upp allt som vi hade med oss och slängt skittvätten i tvättkorgen. Nu ska jag strax gå och lägga mig i en nybäddad säng. Finns det något bättre?!

Ja, föresten.. Sommarjobb har löst sig nu. Jag kommer att jobba på samma jobb som M, fast i köket med att laga mat. Hehe! Yes, kocksarah här vettni! Jag börjar på torsdag och kommer jobba hela sommaren. Får skit bra betalt också, ca 128 kr/tim.. Lite skillnad från förra jobbet eller hur?!

Jobbkris!!

Såå, nu är jag hemma igen. Var en runda på universitetet och skrev ut en massa viktiga papper. Vår skivare har typ gått sönder eller nått?!! Vet inte vad som är fel och orkar inte krabba med den heller.. Sen kvart över ett hade jag ett möte med vikarieförmedlingen. Det gick bra, vi skulle egentligen ha gruppintervju men vi var bara två stycken, så det blev mer att vi satt och diskuterade lite. Hon sa dock att det förmodlingen inte kommer att bli så mycket i sommar. Dem flesta förskolorna har stängt och dem brukar fixa vikarie själva. Men till hösten så kommer det mer, och det är mer det jag vill. Jag vill hoppa in lite då och då och få en extra slant i månaden och dessutom få mer erfarenhet.

Om en liten stund ska jag hämta barnen på dagiset. Ikväll smiter vi upp till min mamma. Jag tänkte laga lite köttfärssås till dem. Mamma slutar ju inte försen nio och är väl hemma halv tio. M åkte ju till öland idag och fick hoppa in första dagen på hans nya jobb. Mitt jobb sket sig, för att chefen inte vill betala ut så mycket som jag ska få enligt löneavtalen. ARG!! Lite skillnad på 70 kr/tim och 108 kr/tim.. Aja, nog om de! Vi ska ner till öland i helgen okså och då ska jag åka runt och lämna mitt CV till alla typ. Dem söker ju fortfarande folk lite varstans så det är ingen panik än..

Ölands djurpark...

Ja, som sagt vi var på öland i helgen och hade det mysigt! Vi fick strålande väder och riktigt härligt! Jag åkte ju ner tidigt i fredag för att jag skulle jobba. Sen kom M, barnen, min mamma och bror ner också lite senare under fredagen. Vi grillade på kvällen och åt gott. I lördags var vi på ölands djurpark med barnen. Det var direkt inget vi hade planerat in, men vi hade sett i tidningen att det var barnens dag där, så vi passade på att åka ner ett gäng.

Barnen hade så kul! Mille var i extas av alla djuren. Vi har ju vart på djurparker förr, men han va ju så liten då och kommer nog inte ihåg någonting. Vi fck klappa både orm, lemuer och getter. Sedan åkte barnen varenda barnkarusell som fanns där inne. Båda älskade det! =) Tyvärr hann vi inte med badlandet för jag hade en tid att passa som jag skull vara på jobbet. Men vi kommer spendera de mesta av vår sommar på öland och kommer att besöka djurparken fler gånger. M har ju också nu fått jobb på öland. 


På väg in...Tindra hälsar på krokodilen..Klappar getterna...Så söt!Barnen fick åka en skrinda när dem blev trötta i benen...Vi hittade Herr Nilsson,
(Tindra och Milles avdelning på dagiset heter Herr Nilsson)Vi åkte saffaritåget...Och hälsade på hos dinosarierna.. Stackars Mille blev jätte rädd!God morgon på er!

Ja, det va ett tag sedan jag skrev av mig här. Det har varit fullt upp nu så här i slutet av första året på universitetet. Kan inte fatta att jag redan gått ett år. Ett år närmare att vara utbildad förskollärare, eller pedagog som vi gärna annars kallar oss. ;oP

I onsdags hade jag mitt sista seminarie, dock har jag haft en hemtenta som ska vara inlämnad idag innan tolv inatt. Så har inte hunnit känna av sommarlovet än. Men är snart klar med den, kommer arbeta med det sista nu oh kommer nog bli färdig på någon timme bara. Ja och varför är jag vaken så här tidigt när jag är ledig då? Jag ska nämligen ta bussen, tåget och sen buss igen till öland. Ska jobba i helgen. Mamma, rasmus, M och barnen ska också med, med dem tar bilen lite senare iag. Jag börjar vid fyra i eftermiddag. Kommer att jobba eftermiddagr/kvällar där under hela sommaren. Har inte fått något schema än, men det drar igång på riktigt vid midsommar. Sen har jag 6 dagar att ta igen på min VFU som måste göras innan det.

Annars då? Tindra fick svinkoppor igen, fast inte lika allvarligt. Vi var snabba in till sjukhuset den här gången. Hon mår bättre nu!

Nu måste jag fortsätta packa! =)

RSS 2.0