Här har det inte varit någon lugn kväll...

Usch, den här kvällen har inte alls varit rolig. Tindra somnade inte förrens efter tio. När hon var som allra tröttast och bara någon sekund från att somna, vaknar Milian med att storskrika. M är inte hemma, han är och festar. Så jag var tvungen att gå in och ta honom. Och självklart vaknar Tindra till liv igen och vill inte alls somna. Är det inte typiskt?! Milian sitter här fortfarande och är hur pigg som helst, medans jag är skit trött. Jag ska upp och jobba imorgon.

Jag som hade tänkt att få en lugn kväll för mig själv, så blev ju inte fallet. Kollar på någon Jackson 5 film på tv4+. Efter den ska jag bums i säng. Vi får se när M kommer hem, sa åt honom att det fick inte bli försent då han ska ha hand om barnen inatt/imorgon...

Tradera aktioner!!

Puh! Jag har rensat och rensat, valt ut, granskat, strykt, fotograferat, vikt
kläder som nu ligger ute på Tradera.

Så buda och vinn!
Mycket från 10 kr!

HÄR hittar du mina aktioner!

Jobb jobb jobb...

Kom nyss hem från jobbet. Lollo ringde och ville att jag skulle hoppa in, sen ska jag jobba imorgon och på söndag också. Jag har tre helger i rad inbokade nu. Nu ska jag och M äta Currygryta. MM så gott! Jag känner mig mycket piggare nu än förra helgen när jag hade jobbat. Men det är ju klart.. Jag har inte jobbar på 1,5 år så det är väl inte så kontigt då. Jag fick 50 spänn i dricks idag också, alltid nått. Haha!

Igår var ju mamma och syskonen och mina släktingar från Linköping här. Tindra och Milian fick en mini hinksett, jätte sött! Jag och M fick en takfläkt, och jag kan ju säga att det verkligen behövs! Det är så varmt i vår lägenhet så att det är jobbigt vissa dagar. Milian får ligga i bara blöja stackaren. Så det tackar vi för!!

Gäster från Linköping...

Vi får alldeles strax gäster. Min mamma + syskon och släktingar från Linköping kommer hem til oss snart. Vi ska bjuda på lite härlig traditionell engelsk husmanskost: Shepards Pie. Så kan inte skriva så mycket nu, ska hinna plocka undan alla Tindras leksaker som ligger överallt i hela lägenheten, sen ska jag diska också.

Skriver senare ikväll...

Tävlar lite...



Nu har ni chansen att vinna ett par ljuvliga barnbyxor från:
www.alskadehjartegryn.blogspot.com/

Byxorna är i storlek 80. Svart mjuk mudd i midjan, en fin namntag med ett hjärta och texten: älskade hjärtegryn i rött. Själva byxtyget är nonstretch & vitt med fem myror mönster på.


______________________________



Var med och tävla om ett presentkort på 500kr som gäller valfria varor på http://www.skotornet.se/,
 en skobutik på nätet!


_____________________



"Jag är med och tävlar om ett presentkort á 400kr från 

Barnkorgen.se i Hanna Of Swedens blogg!

Var med och tävla HÄR du oxå!!"



Tävling...



 "Jag är med och tävlar hos Tess om ett presentkort hos Sweet funky va med du med och tävla HÄR"

Barnens rum:




En liten teckning...

Jag fick världens sötaste teckning av min syster när jag kom ner till Ystad och träffade mina syskon. Hon visste att jag hade blivit lite ledsen för att Michael Jackson hade dött, hon har ju varit med och sett hur mycket jag har gillat honom. Jag blev nästan lite rörd av den måste jag säga...


I bubblan står det: "Jag lovar att komma tillbaka". 


Den hänger på mitt kylskåp nu! 

Så här har våran dag varit...

Jag såg att Tindra såg väldigt trött ut och hon var jätte mysig när vi satt och kollade på tvn. Så jag gick ut till köket och gjorde en flaska välling åt henne, när jag var färdig och kom ut till vardagsrummet igen hade hon slocknat totalt. Det gick snabbt, hon var helt slutkörd lilla gumman!

Hon och Tuva lekte för fullt innan. Det är så kul att se dom leka tillsammans nu, dom leker på en helt annat sett nu när dom har blivit äldre. Dom leker mer med varandra istället för var och en för sig.

 


Tindra och Tuva in action...



Jag har stått och bakat en del idag också. Jag har bakat både Kärleksmums och Chokladbollar. Lennarth var här innan och vi tog en fika. Han hade med sig lite presenter från Grekland. Lite godis åt oss, en jätte söt klänning åt Tindra och en T-shirts och ett par hänglsebyxor åt Milian. Tack så hemskt mycket! Just nu är M på City Gross och handlar, jag passar på att sitta här innan So You Think You Can Dance börjar. Jag är lite besatt! Hehe! =)


Greatings from Greece...


 


Idag får vi besök...

Nu har Tindra somnat och jag har precis dammsugat hela lägenheten. Puh! Jag sitter här och är jätte varm,önskar jag kunde öppna balkongdörren men det går ju inte. Nu ska jag bara vika lite rena handdukar, resten orkar jag inte göra idag. Så fort Tindra vaknar ska hon ha lunch, för sen kommer Frida och Tuva. =)

Milian är så duktig, han tog sig fram igårkväll också. Jag fotade honom också så ni ska få se hur duktig han har blivit:



Innan låg han på babygymet, fem minuter efter jag la ner honom ligger han så här.



Se så glad och stolt han är! =)


Tack Gratisbio.se!!

M väckte såklart barnen idag när han kom hem imorse. Så vid åtta vaknade båda två och dom ville ju inte somna om. Pust! Det var bara till att gå upp. Så nu har vi ätit frukost, och jag har gjort barnen iordning. Nu är det bara jag som ska göras iordning, men jag tror jag ska slappa lite framför tvn först. Jag tvättade fem maskiner tvätt igår, den sista med lakan och sånt som jag glömde slänga in i torktumlaren som jag måste göra nu. Nu har det äntligen blivit klart och vi har fått iordning i barnens rum. Ska visa bild på det sen! =)

Idag fick jag en trevlig sak i in brevlåda. Jag är ju medlem i Gratisbio.se och jag har lyckats samla ihop till ett presentkort nu. Så idag fick jag hem ett presentkort på 100 kr på BR leksaker. Jag ska skämma bort barnen lite hade jag tänkt. =)


Är ni inte redan medlemar på Gratisbio.se så bli det NU!

Tävla och hedra Michael Jackson...


TÄVLA PÅ REBUZ KIDZ BLOGG OCH VINN ETT
PRESENTKORT PÅ 300 KR PÅ BARNBUTIKEN
REBUZ KIDZ

Bebisarna är här!!

Jag sitter och kollar på So You Thinkt You Can Dance just nu. Det är ju så himmla bra! Tindra somnade inte förrens nu vid tio. M jobbar inatt och jag ska värma mig lite rabarberpaj och mumsa i mig. Frida, Victor och Tuva har kommit hem från Gävle, så imorgon tittar dom förbi en stund. Sen på kvällen ska vi handla också.

Måste ju berätta också att våra inneboende har fått bebisar nu. Två små duvungar har kläckt nu, och dom är verkligen jätte söta. Jag måste försöka få ett foto på dom, utan att störa dom såklart! Det är så himmla kul tycker jag, det är inte varje dag man kan följa och se duvungar växa. =)

Åh nu börjar det.. Skriver mer sen...

Höstkollektion från Rockefella...

Nu har den nya kollektionen från rockefella kommit.
Kläder för tuffa barn men inspireration av rock ´n roll och rockabilly kulturen.






Kläderna finns att köpa bla hos Rockabybaby.se.
Hos Rockabybaby.se får du denna vecka (vecka 31)  20 % rabatt på alla kläder från rockefella.

Mmm va gott!!


Gissa vad vi åt för en stund sedan?


Inte så svårt att gissa kanske.
Vi är kattvakter åt Ms föräldrar och igår vad det min tur att cykla dit och ge dom mat. Deras trädgård är full med en massa olika frukter och bär, och jag brukar alltid få plocka vad jag vill ha, då dom är bortresta i stort sätt hela sommaren. Så igår plockade jag med mig rabarber. Och idag ställde jag mig och bakade en rabarberpaj. En god sådan också. Till och med Tindra fick smaka lite, fast hon åt mest av vaniljsåsen. Och hon har lärt sig ett nytt ord nu: PAJ!


När jag lagar paj går jag aldrig efter något recept utan blandar helt på måfå,
men det blir alltid lika gott ändå.



Tindra fick också smaka lite...

Milian rymmer storlek 74 nu...

Milian har blivit såå stor nu. Häromdagen fick jag på honom sin katvig body som är i storlek 74! Jag upprepar storlek 74!!! Tindra började använda denna storlek när hon va kring sju-åtta månader. Milian är inte äns fem. Han är en stor gosse. Jag har knappt behövt köpa kläder till honom då han har haft så mycket, men nu börjar han växa ifrån det mesta. Har en del i storlek 74 men inte tillräckligt. Vad tar tiden vägen?!..

Milian har börjat ta sig framåt lite smått också. Eller ja, snarare bakåt.. Igår la jag honom i sitt babygym framför tvn och jag lutade mig tillbaks för att kolla på film. Jag hörde hur han låg och kämpade. Och när jag var tvungen att ta en paus reste jag mig upp och skulle kolla till honom. Då låg han en bit utanför babygymet med fötterna, och han gav mig världens leende som alltid. Milian är en glad gosse! Undrar om han blir lika tidig i motoriken som sin syster?..



Mammas charmtroll!

Vi har fått boxer...

Vi steg upp vid nio idag. Känner mig väldigt utvilad faktiskt. Igårkväll/natt jobbade ju M. Så jag satt själv uppe och kollade på Sweeney Todd. Vi har fått boxer här hemma nu med en mass a bra kanaler så som Animal chanel, Disney chanel, canal + m.m m.m. Det som är så himmla bra är att man kan pausa i direktsänd tv också. Perfekt om man verkligen vill se något men måste springa och göra en flaska ersättning...

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Jag håller på och tvättar lite. Ska diska också. M sover fortfarande och ska låta honom sova för han ska jobba inatt igen. Hade det varit finare väder så hade jag gått ut och låtit Tindra leka av sig lite. Kanske gör det om det blir uppehåll. Det ser ganska grått ut...

Lite vinster...

När jag kom hem från Ystad hade jag fått en massa roliga paket hemskickade...




En bok från Libero
som Tindra genast ville att jag skulle läsa för henne. Ett paket från Barntrygghet, där jag vann ett presentkort på 250 kr. Jag beställde hem en Tyke Light Jr nattlampa och en termometernapp. Sen hade jag fått ett paket från Vincent Shoe Store, också en vinst från Barnshoppingbloggen. Men dom hade skickat helt fel storlek. Tanken var att jag skulle ge flipflopsen till min syster. Hon har storlek 35 och flipflopsen som jag fick var i storlek 26/27. Jag tycker det är lite dålig stil av dom. Först dröjer det ett bra tag innan man får dom, sen när man väl får dom är det i hel fel storlek! Så Vincent Shoe Store har sjunkigt i mina ögon. Man har väl tävlingar för publicitet, och om man inte sköter dom får man dålig publicitet. Kan man inte sköta tävlingar ska man inte ha några.




Inte minst idag fick jag ytterligare ett trevligt paket i brevlådan. Det var den underbara hoodien från Nova Star som jag vunnit från Tradera. Helt ny med lapp kvar och allt. Den tackar vi för! =)



I brist på annat...

När det regnar och man har tråkigt får man helt enkelt roa sig själv. Vi kom på att kameran hade timer och tog lite bilder på oss själva. Till en början blev det vanliga och bra kort, efter ett tag flippade vi ut...



Tindra: "Var har jag hamnat?!"


Den som flippade ut mest och hade roligast miner var min brorsa Rasmus.
Jag fattar inte hur han kan vända och vrida sitt ansikte.



Vilken tycker ni är roligast? Jag tycker antingen nr 3 eller 5.. Haha!

Fler Ystad bilder...

Trots att vädret var så dåligt (det regnade varje dag) så hittade vi ändå på en del:


Vi fick besök av mammas kompis Maria...



Linda, hennes pojkvän David och Sara kom på besök =)



Linda och Sara...



Jörgen, Kamilla och Amelia kom och stannade över en natt i vår Camp-let...



På campingen kunde man hyra olika cyklar som man kunde köra runt med.
Vi hyrde en sån här och turades om att köra den...



Två barns morsan på väg till campingscenen och kolla på nått band...



Kommer inte ihåg vad dom hette, men dom var bra...



Vi kollade på en clown...



Mamma med Milian...



Här lagas det korv med bröd...



Alla samlade...



Tindra mellan Morfar och Mormor...



Sista kvällen spelade vi biljardgolf.
Som mimigolf fast istället för att slå med en golfklubba slår man med en kö,
och banorna är upphöjde till bordsnivå...


Ystads strand...

Under vår vistelse nere i Ystad var det inte det bästa vädret oturligt nog. Men en dag tittade solen fram och det var tillräckligt varmt för att gå till stranden. Min syster var den enda som badade, det blåste på tok för mycket för att bada enligt mig, men vi var ändå nere och kände på vattnet...






Bilder från Ystad...

Dag 1!!


Resan på väg ner till Ystad...


 
Vi fick stanna i Alvesta i 50 minuter, men det gick bra...



På tåget hittade Tindra en lekkamrat i samma ålder...



Och Milian var glad och jätte duktig på tåget. Han sov nästan hela resan.



När vi kom fram var Campletten redan uppsatt av Jörgen. Kamilla och hennes dotter Amelia var också där.
Så Tindra och hon satte igång och började leka lite...



Jag tycker Amelia har en shysst stil när hon tar sig fram a-la-Mowgli kryp. =)



Sen satt vi igång med grillning...



Min pappa kom på besök...



Här sitter hela gänget...



Första kvällen slutade med pokerspel...



Så här bodde vi! Detta är alltså en Camp-let med kök och två sovalkover.


Resten av dagarna kommer imorgon... Håll utkick!!

Torra händer...

Sitter här framför datorn i mina rosa mjukisbyxor och en lös tröja. Idag var sista dagen på jobbet och nu är jag ledig. Vi får se när jag jobbar nästagång. Jobbar ju bara extra så dom ringer mig om jag behövs. Jag är trött, men inte lika trött som dom två senaste dagarna. Idag ska vi bara slappa och ligga ner och inte röra en fena. Vi burrar ihop oss hela familjen i soffan och bara myser. =)

Sen jag börjat jobba igen har mina händer blivit jätte torra och har börjat spricka precis vid naglarna. Det gör så himla ont. Så idag efter jobbet var jag inne på apoteket och köpte ACO Mjukgörande Hudkräm, som dom tipsade om där. Vi hade den på jobbet innan som jag alltid smörjde mig med, men det har dom tagit bort nu.




En mjukgörande kräm lämplig för torr och känslig hud.
Gör huden mjuk genom sitt innehåll av fett samt fuktbindande glycerin.

En trött mamma...

Åhh, gud va trött jag är altså! Jag känner ju verkligen att jag har varit mammaledig och bara gått hemma allstå. Jobbet tar på krafterna, och jag känner hur otränad jag är. Visst jag är smal, men bara för att man är smal behöver det inte betyda att man är i form. Mamma och min syster och Danne är här, vi åt Pizza till kvällsmat för vi var sugna på det, och sen slapp jag laga mat också. Skit bra! =) Imorgon är sista dagen som jag jobbar, sen kommer jag vara ledig lite. Hoppas det blir fler dagar bara. Skulle vara skönt! Ikväll ska jag lägga ut bilder, om jag inte somnar vill säga. Hade ju tänkt att göra det igårkväll, men när jag skulla natta Tindra så somnade jag själv...
 
Bloggen får också lida lite av min trötthet, men på måndag kommer jag förhoppningsvisst vara mycket piggare!



Första dagen på jobbet...

Första dagen på jobbet avklarat, och det känns väldigt bra och roligt att få komma tillbaka. Nu var det bara en massa extra personal, var bara chefen och en till som jobbade där sist jag jobbade. Så det var kul att träffa lite nytt folk också. Dom andra som jobbade där förr hade semester. Vi fick prinsesstårta med på jobbet idag, för en av personalen fyllde år. Det är ju ett tufft jobb och jag var helt slut nu när jag kom hem. Cyklade till och med till och från jobbet också. Nu ska det tränas här! =) 

Ikväll kommer mamma och Victoria. M jobbar ju natt och eftersom jag också ska jobba behöver vi barnvakt och mamma kunde ställa upp så det var snällt. Hon ska ha med sig kameran också, så ska ni få se hur vi har haft det nere i Ystad.

Hemma från semestern...

Nu är jag äntligen tillbaks! Har ni saknat mig?! Jag är helt slut och klockan börjar bli mycket. Ska slänga i mig en panpizza och sen ska vi lägga oss antigen i soffan eller i sängen och kolla på Unga mödrar och sen Fringe. Imorgon ska jag upp och jobba klockan 08.00. Ska bli kul att få komma ut lite och jobba igen.

Nu är jag så trött så jag orkar inte skriva så mycket mer, kommer givetvis att berätta hur vår semester har varit, men jag kan ju säga att det har varit kanon, förutom vädret, men man ska inte klaga. Det hade kunnat varit mycket värre! En massa bilder kommer självklart också!

Nu är min pizza färdig!

Ha en trevlig kväll..

En liten semester från vardagen och bloggen...

Jag är fortfarande inte färdig med allt. Det har varit sjukt stressigt idag! Kom precis ut från dushen och sitter här nu och ska lägga över alla bilder från mammas kamera in till datorn, så vi inte har en full kamera och slipper radera varje gång vi ska ta bilder. Jag har tagit fram det mesta som ska packas ner, men som jag inte kan packa ner än, som tandborstar, mjukgörande kräm, våtservetterna, smink m.m. Vi sätter alarmet på klockan sju, då ska vi gå upp och göra iordning det sista. Vi kommer att få vänta i 45 minuter i Alvesta som känns lite drygt! Men vi ska nog hitta på något för att hålla igång barnen, iaf Tindra. =) Det ska bli skönt att få komma iväg lite, kommer även vara borta från bloggen nu i en vecka. Jag kanske hittar en dator så jag kan blogga lite snabbt, men inget jag kan lova. Och jag kommer antagligen inte hinna med att blogga imorgon innan vi åker...

Ni får ha det så bra sålänge!



Nya allergier vid graviditet?!

Jag är nickelallergiker och alltid när jag rakar mina ben med den sylvassa rakbladet som inne håller nickel såklart, börjar det klia ilsket på mina ben och jag får kämpa för att inte klia hål på dom. Under mina graviditeter har jag dock inte kännt av så mycket av min nickelallergi, graviditet gör många skumma saker med din kropp. För min del har det påvärkats på så sätt att jag har blivit allergisk mot en massa saker som jag aldrig har varit allergiskt mot förr. Min senaste graviditet med Milian gjorde att min pollenallergi upphörde helt, iaf detta året. Vi får se hur det blir nästa...

Iaf, nu har mina nickelallergi besvär kommit tillbaka och mina stackars ben ser inte alls roliga ut. Detta måste åtgärdas! Så igår när vi var och handlade köpte jag med mig Veet hårborttagningsmedel och en gummiaktig rakhyvel liknande grej. 80 spänn kostade det, men vill man bli fin får man punga ut cash brukar det väl heta?! Nu hoppas jag på fina och släta ben utan några rivsår från en irriterad tvåbarns morsa. Det ska väl fungera?!

 

Packar och donar...

Idag är det fullt upp. Jag håller på och tvätta allt som jag hinner idag, samtidigt som jag donat runt med en massa andra saker. Ska alldeles strax börja packa också. Det är så himmla mycket som ska med, så jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas att få med mig allt. Pust! Mamma kommer efter sju någon gång. Hon ska sova här i natt för vi ska med tåget relativt tidigt imorgon, 09.30 går tåget här från Växjö. Ska bli väldigt intressant och se hur barnen sköter sig på tåget. Kommer vara framme i Ystad strax efter tolv.

Vädret ser inte alls roligt ut. Vi har lyckats pricka in vår semester på dom allra regnigaste dagarna. Enligt Klart.se ska det vara regn alla dagarna förutom imorgon när vi åker ner. Kul va?!! Hoppas att prognosen visar fel och att vi på nått sett får ett mirakel och det blir super fint väder! Snälla?!



Tindras besök på Skånes Djurpark:

Här kommer lite bilder från igår när Tindra var på Skånes Djurpark:






Barnprogramstittare...

Tindra har aldrig varit så intresserad av  barnprogram, hon har alltid föredragit att titta på reklam. Fråga mig inte varför, men varje gång reklamen har börjat har hon stannat upp med det hon har hållt på med och stått som fastklistrad vid tvn och kollat förundrat. Hon har till och med kommit springandes från ett annat rum för att kolla så fort hon har hört att det är reklam. Det är inte förren nu sen en månad tillbaka som hon kan sitta ner en stund och kolla på barnprogram. Just nu sitter hon och kollar på Tess och Ubbe, men en annan favorit är I drömmarnas trädgård.



Tindras outfit:
Tunika från P.O.P
Jeans från Nova Star


Ett fynd...

Milian vaknade vid åtta idag, och var inte alls glad. Gjorde en flaska åt honom som han åt. Efter det låg han i sängen och pratade och skrek. Han var inte alls nöjd. Så tog upp honom till oss, där låg han en liten stund sen började han bli arg igen. Bad M göra en till flaska och han åt halva, men han var fortfarande inte nöjd. Något var fel! Han har blivit lite kinkigare än vad han brukar vara dom senaste dagarna. Jag tror det är tänder påväg! Tindra var ju lika tidig.

Idag ska vi handla, ska se om vi hittar ett par regnstövlar åt Tindra också. Det är ett måste nu när vi ska campa. Strax ska vi göra oss iordning, men först ska vi sätta oss ner en stund i soffan och kolla på Barnkanalen.

Föresten igår vann jag en helt ny hoddie från Nova Star på Tradera. Totalt summan blev 199 inkl frakt. Ordinarie pris för tröjan är 399. Så fick den för halva priset = jag är mycket nöjd!


En kväll framför datorn och tvn...

Nu har M gått till jobbet, han jobbar 19.00 till 02.00. Milian sover och Tindra har inte kommit hem än, så jag sitter här själv nu. Jag har en känsla av att Tindra kommer vara ganska trött när hon kommer hem också. Så jag kommer antagligen sitta här framför datorn ikväll. Klockan 21.55 ska jag kolla på So You Think You Can dance iaf. Det får man ju absolut inte missa! Har glömt att berätta hur duktig Milian är nu. Han sover genom hela nätterna utan att vakna en enda gång. Och han sover i deras rum också till skillnad från Tindra. Tindra vill alltid komma in till oss mitt i natten, och det är ett under att Milian inte har vaknat varje gång hon börjar storgråta.

Jag hoppas att det kanske bli bättre när vi får vår nattlampa hemskickade. Det har ju tagit en bra stund. Jag fick till och med höra av mig till henne som vi vann tävlingen av. Och hon hörde av sig till barntrygghet och dom hade totalt glömt bort mig, men skcikade nu en rabatt kod till mig. Så imorgon ska jag beställa hem en nattlampa och en napptermometer tror jag att det blir. Så det var tur att jag hörde av mig, annars hade det aldrig blivit något...



Ge mig sol och värme!

Nu är det bara fyra dagar kvar tills vi åker och det ända som oroar mig är vädret. Att campa när det regnar och åskar är inget vidare kul. Speciellt inte med två små barn heller kan jag tänka mig. Jag är inne på Smhi varje dag nu och kollar hur vädret ser ut nu i slutet på veckan, och det börjar se ganska bra ut faktiskt. Att det regnar någon dag gör inget, bara vi får lite sol och uppehåll så är jag nöjd!


Tindra är på Skånesdjurpark...

Idag gick vi upp vi tjugo över åtta. För idag är Tindra med Isabelle och farmor och dom ska ner till Skånesdjurpark. Jag tror Tindra kommer tycka det är hur kul som helst. Hon har ju verkligen börjat tycka om djur och är väldigt intresserad av dom. Jag skickade med dom kameran och sa att dom får gärna ta ett par kort, så kan ni få se här på bloggen också. Så idag är det väldigt lungt här hemma. Det är bara lille Milian som ligger här och sover och andas tungt. Danne är här just nu och hjälper M att sätta upp tvn på väggen. Sen ska vi få upp hyllan i barnens rum också så vi äntligen kan få ordning där. Ska ta kort på allting sen. Nu ska jag kika vidare på min favorit bloggar...

Extra jobba...

Senast idag satt jag och M vid köksbordet och snackade om att det skulle va så bra om jag fick ett extrajobb så jag kunde jobba lite jag med. En timme efter vi hade suttit och snackat om det ringer min gamla chef Lollo från Hotellet och undrar om jag kan hoppa in nu i helgen. Tyvärr kan jag ju inte då, vi åker ju på fredag. Men hon behövde folk nästa helg också, så sa glatt att jag kunde jobba hela helgen. Fredag, lördag, söndag ska jag alltså jobba för första gånger på över ett år. Måste ju säga att det känns otroligt skönt att få komma iväg lite och jobba. Så det satt inte helt fel! Sen får vi väl se om det blir fler gånger...

Lite tävlingar...




"Jag är med och tävlar om ett presentkort på valfritt plagg på Lingon & Blåbärs höstkollektion inne hos
MammaFiia. Var med och tävla DU oxå! "

_________________________

Tävling - skissad bild exempel 1

Hos Jonelin kan du vinna ett valfritt eget fotografi omgjort till en skissad bild/teckning. Det blir verkligen en fin och unik effekt på en favoritbild. De fina detaljerna ser man dock inte i dessa exempel bilderna.


___________________


Rea hos Gangstar..

Jag gillar verkligen Gangstars kläder åt barn, gillar deras simpla med tuffa design.

"Här shoppar du superschysst design till dina kids. Matchnings möjligheterna är näst intill oändliga. Grått och svart ger en rockig stil. Lägg till lite färg och du får en skön cool outfit. Coolt - helt enkelt." - Så beskrivs deras kläder på deras webbshop.

Juyst nu har dom rea, över 50 % på vissa plagg. Så skynda och fynda!



Några favortiter:



Barnens Bokklubb...

Morgondagen var lugn. Min mamma var på besök och stannade här över natten. Det tyckte Tindra var väldigt kul. Stackars mamma som fick en bok uppkörd i ansiktet av Tindra som ville att hon skulle läsa för henne var och varannan minut. Det är så vi har det nu för tiden. Böcker är vad som gäller. Jag har beställt hem en ny bok från Libero, (jag har sammlat liberomärken och sparat ihop till en sådan). Hon har även förstört många av hennes böcker också, dom har blivit så slitna eftersom hon ska läsa och bläddra i dom hela tiden. Efter sommaren ska vi nog gå med i en bokklubb. Funderar på Barnens bokklubb. Någon som har erfarenhet av den?!


Better On The Other Side...

En nysläppt låt skriver av THE GAME, USHER, BOYZ II MAN , USHER, DIDDY, CHRIS BROWN, MARIO WINANS0, POLOW DA DON, en tribute till Michael Jackson. Vi sörjer fortfarande vår King of Pop. Låt legenden leva vidare...



You were the one that made us all realize
That We Are The World
You were the One that showed us that we can Moonwalk
You gave us the Beat, You gave us the Rhythm, You gave us the Soul
Trough us the legasy lives on.
We can't stop now, We won't stop now..

Samla till presentkort!!

Jag har hittat en ny bra sida där man samlar poäng genom att besöka hemsidor, göra olika erbjudanden samt värva medlemmar. Detta är helt gratis och man kommer lätt upp i poäng. Poängen som du samlat växlar du sen enkelt in till presentkort på bla Nelly, Calliroots eller SuperPresentkort där du kan vällja bland 60 olika butiker. Bra va!?




Så här mycket poäng behöver du för dom olika presentkorten:
100 KR - 365 poäng
200 KR - 480 poäng
300 KR - 770 poäng
500 KR - 1195 poäng



Bli medlem via mig och du får 25 poäng direkt: http://www.freestreet.se/?r=17550

Vårt nya vardagsrum:

Nu har jag tagit lite kort på vårt nya vardagsrum. Ni kanske kommer ihåg hur det såg ut innan, om inte klicka HÄR! Jag har som sagt inte världens bästa kamera, men så här ser det ut i vårt vardagsrum just nu:





Nu är det bara lite tavlor som ska upp på väggarna sen eventuellt en ny matta med lite mer färg i. Sen känns vardagsrummet komplett.


Nyheter från Molo!



Kläderna finns att köpa hos Barnlyan.se

Själv blev jag sugen på den långarmade Rozetta Balnket till Tindra och bodyn med seriefigurer åt lille Milian.

Blinka lilla...

Tindra har börjat sjunga. Hon sjunger dom första tre tonerna från Binka lilla stjärna och sjunger: "Binka Binka dinka", och sjunger det om och om igen. Sen gör hon vink-rörelserna till också när hon sjunger det. Så sjukt sött!


Tävling!



"Jag tävlar hos Jempajenny om ett presentkort på 400 kr hos Sweet Funky . Tävlingen avslutas den 14 juli klockan 18:00 genom lottning! Klicka här för att vara med och tävla du också"

Vi har fått inneboende...



Japp! Två duvor har byggt ett bo på vår balkong.
Dom har hållt på ett par dagar med det, och vi har tänkt att jaga bort dom för vi kommer inte kunna gå ut på vår balkong om det är ett duvbo där, speciellt när deras ägg kläks. Men nu imorse när honan flög iväg såg vi att hon har lagt ett ägg där nu. Varken jag eller M har mage till att slänga ut boet nu. Så vi blir portade från vår egen balkong i några veckor framöver. Och jag har ingen anning hur länge duvungar brukar vara kvar i boet?!

Soffan har kommit...

Vi satte klockan idag på halv nio för att komma upp i tid. Dom ringde igår från Ikea och sa att soffan skulle komma någon gång mellan nio och ett. Halv elva var soffan här och kunde bäras in på plats. Vi ringde Isabelle som kom och kunde passa barnen medans vi höll på och ändra om. Har vänt på hela vardagsrummet nu. Kan visa sen hur det ser ut. Det blev väldigt bra tycker jag, och vi har mycket fler sittplatser nu än vad vi hade innan. Sen har Magda varit här idag också. Alltid lika trevligt att träfaf henne och snacka lite skit. Bakade en paj till kvällsmat, det var jätte länge sedan jag gjorde det sist. Men det blev gott ändå. =)



Det första Tindra gjorde när soffan kom var att hämta en bok och sätta sig i den för att läsa.
(Den måste ju provtestas först)



När hon såg mamma och pappa hålla måttbandet och mäta skulle hon göra samma sak.



Mäter för fullt.



Tittar på tv.



Somnar i Magdas famn...

Lillebror har flyttat in hos Tindra...

Idag har det varit lungt. Vi har byggt ihop vår golvlampa som vi köpte på Ikea och har även ändrat om i barnens rum. Och lille Milian har flyttat in och gjort Tindra sällskap. Han har börjat sova hela nätterna igenom nu. Så otroligt skönt! Igår gav jag honom mat precis innan vi somnade, vid tolv tiden. Sen sov han hela natten och vaknade inte förrens tio över åtta imorse. =) Sen tror jag att Tindra skulle bli lite tryggare med att sova i sitt rum om lillebror ligger där med. Så nu har vi möblerat om där inne, det är en hylla som ska upp på vägen bara, men vi behöver en borr som kan borra genom betong för det. Visar bild på deras rum när det är färdigt! =)

Näh, nu måste jag byta blöja på Milian, han har gjort Nr.2!!

Nu tävlar vi lite...


Tävla hos Ninninusen om ett presentkort på 300 kr från Yorrik.se


_____________________


http://www.smatting.se/components/com_virtuemart/shop_image/product/Plastisock_M_ssa_49b96b0993b27.png
"Jag tävlar om denna mössa hos Eira - Min ögonsten"


___________________







"Jag är med och tävlar hos Creyla om en ett presentkort värde 400 kronor  från Zillstar.se.
Var med och tävla HÄR du också."


________________________





Lek i tältet...

Idag kom Frida, Victor och Tuva på besök. Tuva och Tindra fick leka lite, medans vi vuxna fick snacka av oss lite. Dom är så söta nu när dom leker. Innan har dom lekt lite mer för sig själva, men nu har dom börjat leka och busa med varandra. Och lilla Tuva ville gosa och pussas, men Tindra var inte lika pigg på det. Hehe! =)




Lite bilder från Grönskåra:


Ute och leker i det gröna.



Sötnosen!



Tvättar bilen.



En liten tupplur.



Magda kom på besök.



En glad Milian.



"Klappa fötterna när du är riktigt glad..."



Trött mamma med gosiga barn.



Mammas gosse!



Storasyster och Lillebror! =)

Nytt från Ikea och Minneslund...

Vi har haft massor att göra dom två senaste dagarna. I Måndags var vi på IKEA och köpte soffor, det blev ett sett vita Eketorp tvåsits och en tresits. Men trean har vi inte fått än. Den fick inte plats i bilen så fick ta den som hemkörning. Vi får det på fredag. Sen köpte vi en golvlampa som vi ska ha i vardagsrummet och en vägghylla som vi ska ha i barnens rum.


Vitt från Ikea...


Sen när vi kom hem var det att dra hem till ms föräldrar direkt och fira Ms mamma som fyllde år. Åt jätte god trerättermiddag. Bläckfisk, melon och parmaskinka till förrätt, kycklinggryta med ädelostsås med ris till huvudrätt, och till efterrätt bjöds det på hallonsorbet och vitchokladmousse. Mums!

Igår var jag på Mödravårdscentralen för efterkontroll och fixade preventivmedel, för här ska det inte bli fler barn inte. Inte på ett bra tag iaf! =) Sen var vi och handlade på City Gross. Isabelle och Minea var här och passade barnen också.


Sen vid sju satt vi bänkade framför tvn och kollade på Michael jacksons minnesstund.
Usch, så jobbigt det var! Det var så fint när bröderna kom in med guldkistan täckt med röda rosor. Dom hade vars en vit handske, som är en symbol för Michael. Allt brast för både mig och M när hans dotter Paris pratade i slutet. "Daddy I love you so!", var hennes sista ord innan hon föll i Janets famn storgråtandes. Det högg i hjärtat på mig att se henne så förkrossad. Man har ju glömt bort att han inte bara var en artist, utan en pappa också!

Folk från hela världen föll tårar igår. Jag hittade ett fint bildspel på människor som hedrade honom igår på gatorna borta i Usa. Gå in HÄR!

Regniga söndag...

Nu är vi hemkomna igen. Vi kom hem strax innan tre idag. Bussresan gick bra, alla somnade och barnen var så duktiga. Ska bli spännande och se hur det blir när vi ska åka tåg i nästan tre timmar ner till skåne om två veckor.

Helgen har varit bra! Vi var inne i Högsby och jag skulle kolla på regnställ åt Tindra och vilken tur jag hade alltså! Jag hittade ett sött sett för bara 199 kr och 30 % rea på det, så betalade alltså inte mer än 140 spänn för både jacka och byxor. Setet är lite stort för henne dock. Hon har stl 86 nu och detta var i stl 90, men jag tyckte det var himmla stort ändå. Men nu har hon det att växa i och hon kommer ju kunna ha det längre nu. Ska visa hur det ser ut sen.

Orkar inte skriva exakt vad vi gjorde. Jag sätter ihop lite bilder och text imorgon så ni får se hur vi hade det istället.

Nu ska vi krypa ner i sängen hela famlijen och ha Söndagsmys som vanligt. Vi får se vad morgondagen har att bjuda på...

Ha en trevlig Söndagskväll...

En liten miniresa till Grönskåra...

Nu håller vi på och göra oss iordning,
ska dra om en halvtimme ungefär. Jag har pakat ner allt som behövs, tror jag.. Det brukar alltid vara nått man glömmer, men jag har med mig allt som jag kan komma på iaf.

Vi var nere på BVC innan med Milian. Nu väger han 7485 g och är 67 cm lång. Huvudomfånget var på 42,5. Han växer så det knakar, den lille gubben som inte är så liten längre.

Vädret hade kunnat va bättre, det regnar iofs inte men det är så himmla kvavt. Det ligger åska i luften. Jag hoppas verkligen att bussen har airkondition, annars blir resan väldigt jobbig. Jag har packat upp med leksaker, vatten och frukt iaf. Så det ska väl underlätta lite..

Näh, nu måste vi börja göra oss iordning..




Ha en bra helg allihopa!!

I helgen drar vi till Grönskåra...

Vi stack ner till sjön en snabb runda innan, va där mellan fyra och sex. Det var super härligt att svalka av sig lite. Jag och M till och med doppade oss, första doppet i sjön det här året. Hehe! =) Ikväll ska jag och M ha filmkväll med godis. chips och läsk. Vi ska självklart se Fringe ikväll kl 21.55 också. Det får man ju inte missa!

Vi åker iväg på mini-semester i helgen. Jag och barnen, mamma och Danne ska ta bussen ut till Grönskåra. =) Grönskåra är härligt under sommaren, annars är det allt annat en skoj. Men ändå sen vi flyttade därifrån så har vi åkt dit och hälsat på under sommaren, och i år är det inget undantag! M ska vara hemma och jobba dock. Så det kommer inte bli mycket bloggandet i helgen, om det äns blir något. Tills dess får ni hade så bra alla där ute!


"Bitta Beja"



Tindra har sagt sin först två-ords mening. Hon sa det för ett tag sen, men jag har ju glömt att berätta det för er!

Jag skulle byta blöja på henne och sa "Kom så ska vi byta blöjan". Varav hon svarade: "Bitta beja!". =) Sen dess har hon sgt det flera gånger, och ibland kommer hon självmant "Bitta beja!" när hon tycker att det är dags för det.


Hon är inte så liten längre...


En tidigt morgon...

Milian vaknade vid sju imorse och satte igång och vrålskrika, självklart vaknade Tindra också och satte sig käpprakt i sängen. Gick upp och gjorde en flsaka ersättning åt Milian och en flaska välling åt Tindra i hopp om att båda skulle somna om, om det ändå var för en timme eller så. Milian drack bara lite av sin ersättning sen villa han inte ha mer, sen satte han igång! Han låg i sängen och lekte med sin prasselleksak som hänger i hans spjälsäng och han började prata JÄTTE högt! Tindra drack sin välling och jag trodde inte hon skulle somna om tack vare att Milian förde sånt liv, men det gjorde hon. =) Milian låg och snackade i säkert en timme, sen tog jag upp honom brevid mig, han somnade efter fem minuter. Fem minuter efter han somnat vaknar Tindra, pigg och glad, redo för att möta dagen med en trött mamma. Det kan vara lite små jobbigt när dom "går om" varandra sådär, men det är bara att bita ihop..

Idag är det finare väder, lite molnigt men sålänge det inte är regn så är det ingen fara. Tindra och Milian sver middag, och M sover också. När barnen vaknar har jag tänkt väcka M också och se om han vill med ner till sjön. Det är alldeles för varmt och klippigt för att sitta inne en dag till.

Nu är det dags att tävla lite...




"Jag tävlar på barnshoppingbloggen, i samarbete med Lykkeliam! Tävla här du med :)"


______________________________




Jag tävlar om ett presentkort värt 400kr hos Sweet Funky i Malins blogg.
Var med och tävla HÄR du också!


_____________________________________






Tillsammans med Linda som har bloggen Dreams of Pearls kan ni tävla om ett namnhalsband här hos mig!




__________________________________






"Jag är med och tävlar hos Carolina om ett valfritt Snoozy-plagg från Strössel Barnkläder.
 Var med och tävla du också!"



_______________________________________


Va med och TÄVLA du med!

Pannkaksrecept utan ägg:

Min dotter är allergiskt mot ägg, vilket är en av dom vanligaste allergierna bland småbarn. Alla barn älskar pannkakor och självklart ska våra små barn som inte tål ägg också få äta det. Jag hittade ett recept på äggfria pannkakor som jag måste dela med mig. Dom blev minst lika goda som vanliga, om inte godare till och med! =)



Gör så här:
1. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
2. Häll på mjölken under vispning så att smeten blir klumpfri.
3. Tillsätt smält matfett och stek pannkakorna.


Måste även till lägga att det var mycket enklare att steka dessa pannkakor än dom vanliga med ägg.

Dyrbar egentid...

Barnen sover, M jobbar natt inatt och jag sitter här vid datorn och slösurfar, och har äntligen lite egentid. Puh! Det har varit en jobbig dag! Både Milian och Tindra har varit överhettade, Milian har gnällt och Tindra har varit allmänt svettig av sig. Vi hade ju tänkt dra till sjön för att svalka av oss. När vi hade satt barnen i vagnen och va redo att gå ut, tittade jag ut genom fönstret och såg att det hade börjat regna och att det var väldigt gråa moln påväg mot oss. Sen kom åskan! Vi badade båda barnen i badkaret istället, i lite kallare vatten än vanligt så att dom förhoppningsvisst skulle bli lite svalare av sig. Men det var knappt att det hjälpte, dom har varit lika svettiga ändå. Det har varit så varmt och kvavt hela dagen, så det har nästan varit outhärdligt!

Imorgon är M ledig, så då BLIR det sjön för oss! Om vädret tilllåter vill säga...



En vinst...

Måste ju berätta att jag vann en tävling igår också.Hippokids.se hade dom en tävling där man skulle anmäla sig till deras nyhetsbrev och skriva en motivering varför man skulle vinna. Och jag hade turen med mig och vann! Priset var ett presentkort på 300 kr som man fick handla för i deras webbshop. Detta beställde jag hem åt barnen:



En lila Tröja med fåglar från Ida.T 110 kr ord. pris 149 kr
Barbapappa sked 19 kr
T-shirt med stjärnor från Molo 139 kr ord. pris 199 kr
Weinerbröd från Bombadill 49 kr

Första gången dom leker tillsammans:

Måste ju visa världens sötaste videoklipp på mina
små sötnosar när dom leker med varandra för första gången!
Milian tycker det är jätte roligt, och det är han som skrattar så högt.
Dom höll på så ett bra tag, och jag missade dom allra högljudaste skratten med kameran.




Denna värmen..

Denna morgon hade kunnat varit trevligare. Vaknade vid halv nio som vanligt och drog oss i sängen tills nio. Sen vaknade Milian och var jätte arg, och han har varit arg och ledsen sen dess. Han ligger och svettas och är jätte varm den stackaren. Jag tror att han är överhettad av denna värmen. I vår lägenhet är det som en bastu i vanliga fall, så ni kan ju gissa hur det är nu när det är högvärme ute! Stackars liten! Så nu gav jag honom lite kallt vatten, för välling ville han inte ha, och han somnade direkt. Så nu är det äntligen lite lungt här. Och lilla Tindra har fått små små plitor över hela kroppen. Jag tror att det kan vara värmeplitor, det är ingenting som verkar störa henne iaf.

Idag blir det nog stranden, för idag är det fint ute. M ligger fortfarande och sover, jag skulle låta honom få sova ut för han ska jobba inatt. Puh! Måste ner till sjön och svalka av oss hela familjen käner jag...



RSS 2.0