Vi är hemma idag..

Båda barnen är dödsförkylda och Mille har feber så idag fick dom vara hemma från dagis. När vi skulle äta frukost upptäckte jag att vi inte hade något bröd. Jaha vad äter vi då liksom? Ingen fil, ingen ork till att ställa mig och göra gröt. Så medans barnen fick några rån med smöt på så gjorde jag snabbt iordning en fruktsallad. Snacka om vitaminkick så här på morgonen! Och gott var det! =)

M ligger och sover, han jobbade inatt. Jag ska passa på att städa undan liteoch så. =)




Ny dator..

Japp, min frånvaro här på bloggen beror på att vår stationära dator har gjort sitt. Iallafall skärmen, den vägrar funka och har varit sån i två dygn. Med räkningar att betala och plugg att sköta. Bestämde vi oss att bege oss ut på jakt efter en bärbar dator. Vi har ändå haft det i tankarna rätt länge tack vare att jag pluggar och så.

Men sen blev det lite andra saker också. Vi fick en fetlöning denna månaden så M tjatade till sig en ny plasmatv till sovrummet och vår gamla bunktv har barnen fått så länge. Och det har ju funkat uttmärkt. Tindra somnade i sin säng hur lätt som helst när hon fick kolla på I drömmarnas trädgård. =)


Ny ord från Milian:

Tindra har ju utökat sitt ordförråd helt sjukt mycket sen hon började på dagis. Man kan föra långa samtal med henne, hon kan hela sånger och kan räkna till åtta! Otroligt duktig är hon!

Lille Mille är inte så dålig han med. Han har börjat säga lite småord han med. Han säger bl.a:
Dricka (Dikka)
Vovve
Kex
Bajs
Där (Dää)
Tittut (Tittit)
Tack (Taah)
Hej (Haj)


Mammas sötnosar!


Jäkla datorskit!!

Vår dator håller på att dö på riktigt. Man kan kappt starta upp den, bara efter ett x antal försök. Det är skärmen som inte funkar ordentligt! Vi har iallafall bränt ut alla bilder och sånt på cd-skivor nu och ska omformatera datorn. Anntingen är det ett fett virus eller är det själva datorn som håller på att gå sönder helt och hållet. Usch! Det är därför ni har fått se mig så lite här på bloggen. Otroigt irriterande!


Tyst och lungt...

Det är så tyst och lungt här hemma. M jobbar och barnen är på dagis. Idag har jag haft skriftligt prov i Svenska C och det känns jätte bra faktiskt. Och det brukar ju vara ett gott tecken, men vi får väl se. =) Vi fick hålla på till 14.00 men jag var redan färdig till tolv. Gick in på Kapp Ahl och köpte ett par utebyxor till Milian och med rabatt avdragen gick det bara på 97 kr. Billigt och bra!

Nu har jag ca en timme för mig själv här hemma. Sitter här framför datorn med en kopp te. Det är mitt sätt för att koppla av. Föresten jag har börjat läsa om Twilight böckerna igen på allvar. Satt i tre timmar igår och bara läste och läste. Man blir ju helt uppslukad i böckerna, nästan farligt beroende ju! Haha!




Yes yes yes!!!

Idag vaknade jag först vid tjugo över sex och trodde att jag hade försovit mig. Hann precis somna om sen vaknade Milian vid sju. Idag blev det skola för min del, sen kom M ochhämtade mig, vi fyllde i chemat för barnens dagis. Från och med imorgon ska dom gå enligt ett schema. Jätte skönt! Och allt har gått super bra! =)

Sen hämtade vi barnen och åkte direkt och storhandlade. Barnen fick en stor gunga, som egentligen ska vara utomhus, men dom får ha den här inne sålänge. Vi kollar ju runt lite på marklägenheter. Allra helst skulle vi vilja flytta in i ett hus och leva ett riktigt svensson svensson liv. Men tror inte vi kommer att få något lån. Har bara en fast inkomst för tillfälligt och jag studerar. M har också sökt in på olika universitet i landet, och kommer han in så får vi se hur vi gör..

Magda var här på besök också. Hon fick tag på en biljett till Sweden rock i sista sekunden. Dom blir slutsålda när som helst. Så nu är det inprickat i sommar också! Så jäkla härligt. Kan inte fatta att jag äntligen ska få se Aerosmith! =)




Farit och flängt...

Denna helgen har vi farit och flängt överallt känns det som. Ändå har M jobbat natt både i lördags och igår. I lördags åkte vi ner till Blekinge, till min farmor. Min pappa var där också. Och barnen tyckte det var jätte kul att vara där och Milian åt så mycket mat. Så han var nöjd! =) Barnen fick (lite) försenade julklappar också. Haha! Vi hann inte åka ner dit innan jul och sen kom Australien, sen kom all snö. Så nu äntligen hade vi en helg där  det gick för oss alla.

Sen igår kom Magda på besök och vi snackade lite skit och planerade hemska planer. Haha! =) Senare p åkvällen var vi hemma hos Ms föräldrar på Söndagsmidddag, tacos.

Just nu ligger M och sover, han har ju jobbat natt. Jag lämnade barnen på dagis idag, första dagen dom ska äta. Ska hämta dom om en timme, vid tolv. Sen ska vi hem till min mamma. Hon ska passa barnen en stund, jag ska ner till hotellet och prata md chefen om jobb i sommar. Sen ska jag nog på lektion också, får se. Förra gången var det ingen lektion..


Lite har hänt...

Ja, det har hänt lite sen sist:

- Inskolningen för Milian går ganska bra. Dom två senaste dagarna har han varit lite gnällig, ska vara på mamma eller pappa beroende på vem av oss som är med honom. Igår blev Tindra jätte ledsen när M och Milian gick vid elva och hon skulle ju gå till två och blev lämnad kavr själv. Det kan man ju förstå. Så Tindra kommer gå samma tider som Milian nu, alla dagar. Från och med onsdag kommer dom gå enligt schemat.

- Det blir Grekland till sommaren! Resan är u bokad och vi åker den 8:e Juli tror jag att det var, och är iväg i 8 dagar sammanlagt.

- Häromdagen överraskade M mig totalt! Ha har köpt en engadsbiljett till mig till Sweden Rock. Ååh yes! Fy så glad jag blev. Egentligen hade vi ju inte råd tack vare att vi ska till Grekland. men han fick hoppa in extra i helgen och tack vare det så var han så snäll att låta mig gå och se Aerosmith äntligen! =) Nu ska Magda bara med också! Hehe!

- Det har varit otroligt mycket plugg denna helg/vecka för min del. Hinner knappt med längre. Idag skrev vi en artikel i Engelskan. Vi får se hur det gick.

- Och ikväll ska jag ansöka till Universitetet för att plugga till förskolelärare.


Ja, vi har fullt upp här hemma...



Härliga sol!

Är så underbart väder ute idag, och nästan varmt. Jag kunde gå utan jacka med bara en kofta utan och frysa, och jag fryser väldigt lätt! =)

Idag har Milian varit på inskolning, 09.00-10.00. Imorgon ska han gå samma tider, sen kommer vi lägga på en timme åt gången. Så nästa vecka någon gång komme båda barnen att gå på schema och gå mer än 15 timmar i veckan. Ska bli skönt, så kan jag gå på samtliga lektioner också.

Hela helgen ägnade jag åt att plugga, ingen rolig helg men det är bara att bita igen. Var nere på skolan också, trodde vi skulle ha lektion. Men det var inte en kotte där, så det var bara att vända om igen och springa mot bussen. Möttes av barnen och M vid lekplatsen där vi bor. Lekte med dom och njöt av det härliga vädret!

Nu sitter jag har och funderar på vad vi ska äta för kvällsmat?!..




Dagarna rullar förbi..

Vi har haft fullt upp dom senaste dagarna. Hela denna vecka har et varit inskolning för Milians del, och det har gått jätte bra. Nästa vecka ska jag gå med honom en eller två dagar, sen ska han få vara där själv i någon timme, sen ökas det med en timme om dagen. =)

Sen har det varit plugg för min del, fick mina efterlängtade böcker igår. Tog nästan två veckor, så nu ligger man efter i två veckors arbete. Pust! Till helgen blir det att råplugga!!

Igår var det äntligen dags för Milian att gå på sin 1års kontroll på BVC, det blev uppskutet av några anledningar. Allt såg bra ut, han vägen 9800 g och är 61,5 cm lång. Han ligger lite under sin kurva i vikten och långt över i längden. Sen fick han två sprutor också, och det var inte populärt!

Så idag fick han vara hemma från dagiset, stackaren har fått lite feber, förmodligen från sprutan. Ikväll ska vi på resturang. Ms farmor och farfar har varit på besök här i Sverige, och det har blivit som en liten tradition att dom bjudet hela familjen på Kina resturang. Det är inget man tackar nej till! =)


Mammas stora lille gosse!


Påsken är förbi..

Nu är alla påskmiddagar avklarade. Vi har så mycket påskgodis nu att vi klarar oss i några månader frammåt. Hehe! Idag har vi bara varit hemma och slappat. Vår kära hiss är fortfarande sönder, så vi har inte kunnat gå utanför dörren. Pust! M kom hem för en stund sedan och vi ska snart äta kvällsmat. Sen ska barnen nattas. Ikväll blir det nog en myskväll framför tv. Ska kolla på Top Model och sen kanske någon film, vi får se. =)

Imorgon jobbar M och jag har obligatorisk lektion, vi hade absolut ingen barnvakt åt barnen. men det löste sig till sist. Underbara Magda kunde ställa upp och vara räddaren i nöden. Dock får barnen vara hemma från dagis imorgon, det blir lättast så.

Underbar dag!

Igår var vi hemma hos Ms föräldrar och åt den årliga påsksoppan. Vi ska dit idag igen och äta påskmiddag och dela ut påskägg ill barnen. Sen på Söndag är det påskfirande hos Lennarth och Ingrid. Det är full rulle så här i påsk. =)

Idag var det inte ett moln på himmlen när vi vaknade så jag, M och barnen bestämde oss för att gå till Ryttartorpet. Vi packade med lite fika och gick ner dit. Det var ganska mycket folk där och båda barnen hade så kul. Vi var nere och kände på vattnet och krossade isen, Tindra tyckte det var jätte kul.

Nu är vi hemma och slappar lite. Sen ska vi göra oss iordning, barnen måste bada och så. Vid sju blir vi hämtade av Ms föräldrar..


På väg ner till Ryttartorpet. Tindra gick nästan hela vägen dit, men sen fick hon dela vagn med lillebror. (Vi kunde inte ta dubbelvagnen för vår jäkla hiss är sönder igen, för tredje gången den här månaden!!!)



Framme vid Ryttartorpet



Snurra, snurra, snurra




Gunga, gunga, gunga



Fika på banan



Nere vid sjön



Fin utsikt!



Tindra och M känner på det kalla vattnet


Inskolning för Milian...

Nästa vecka börjar Milian inskolning på dagis ju. Han och Tindra komme att gå p samma avdelning. Så det ska bli kul och se hur det kommer att gå. Jag är lite orolig faktiskt. Milian är så himmla mammig och blir lätt ledsen bara när jag går ut från rummet som han är i. Fast han har blivit bättre nu när han har börjat gå, han kan vandra iväg på egen hand nu. =)




Vad ska vi hitta på idag?

Idag fick jag sovmorgon, barnen vaknade inte förrens klockan nio i morse. Men det är på grund av att vi tällde fram klockan häromdagen. Dom har fortfarande inte ställt om sig. =) Så nu har vi ätit frukost, borstat tänderna, tagit på barnen kläder, satt igång en maskintvätt, tömt diskmaskinen och fyllt den med ny disk.

Nu sitter jag här med en kopp te och kopplar av lite framför datorn medans barnen tittar på Teletubbies i vårt sovrum. M jobbar till fem idag, vi får se vad vi hittar på. Det är ganska tråkigt väder ute så vi håller oss nog inne. Kanske påskpyssla lite?! =)



RSS 2.0