Hösten är här på allvar...

Det har varit jätte tråkigt väder idag. Vi var bara ute en snabb runda ner om till affären och köpte kakor som vi kunde fika på till Magda kom. Och det räckte gott och väl för oss. Det är kallt ute nu, och det märks att hösten är här. För att inte bli allt för deprimerad, så kommer här lite blider från igår då vädret var ganska bra. Soligt med frisk luft:




Nytt från Brandstrom!!

Höstnyheterna från Brandstrom är här, och jag gillar det jag ser!
Här är mina favoritet:

Pant Black 349;-
Collage Flamingo 299;-
City Tee Black 249;-
Hat Red 109;-
Girly Tee Black 299;-


Finn att köpa på bl.a Babyshop.se


Vi får besök...

Nu sover barnen, och jag passar på att sitta här som vanligt. Det inte ofta jag kan göra det nu för tiden. Det är full fart här hemma med båda barnen. Milian har börjat ta sig frammåt på allvar nu. Nu måste man hålla koll på honom!

M kör sina farföräldrar ner till Köpenhamn idag, dom ska med flyget tillbaks till England. Så han kommer vara borta större delen av dagen. Han skulle ara hemma till sjutiden trodde han. Magda ska komma och hälsa på och hålla mig sällskap. Trevligt!

Nu måste jag börja diska vårt lilla diskberg och plocka undan lite. Det ligger leksaker överallt!



Jag och Magda för ett antal år sedan.
(i våra bästa år. haha!)


Jag kunde inte låta bli...

Ja, när jag fick syn på det till ett så bra pris och helt ny dessutom så kunde jag helt enkelt inte låta bli. Jag har länge velat ha det till Milian och jag tycker den är hur fräck som helst!
Nu är den vår! =)


Traderafynd!
175 kr ord pris 279 kr.
Helt ny med tags kvar!

Tack så mycket!


Nästan molnfritt idag...

Det har knappt varit något moln på himmlen idag, och självklart passar man på att gå ut och leka med barnen på lekplatsen. Jag längtar tills Milian också kan springa fritt och slipper ligga i vagnen och titta på sin lilla hund som dinglar ovanför honom. Jag bjuder på lite bilder sen..

Vi kom hem för en stund sedan och båda barnen sover eftermiddag. Ikväll ska vi hem tills Ms föräldrar. Hans farfar och farmor åker hem imorgon och sen är det Liverpool match också. Suck!

Nu ska jag sätta mig och lägga ut lite fler aktioner på Tradera, så man får lite mer cash tills Ullared. Haha!

En trevlig överraskning!

Idag har vi varit hemma hos Frida och Tuva. Barnen lekte fint den här gången. Tindra lekte mest med kattens leksaker, men hon tyckte det var lika kul ändå. Tuva fick en stor kram ev Tindra när vi skulle gå så hon nästan tappade balansen. Det kallar jag en Bamsekram det! =)

Det var ju meningen att M skulle fixa bordet idag och det var dels därför vi stack bort till Frida, men nu blev det inte så eftersom en annan mindre rolig sak dök upp istället. Som jag kanske inte ska dra upp här på min blogg, jag har ju egentligen inte med saken att göra.

En roligare överraskning var att jag vann en trevlig tävlig igårkväll hos Tant Ulrika. Inget mindre än ett hemligt paket från Gangstar, värde 300 kr. ÅÅh vad kul! Jag älskar Gangstar kläder på köpet så detta blev jag väldigt glad över! =)


Kinaresturang..

Vi kom precis hem från ett trevligt besök från kinaresturangen i stan. Ms farfar bjöd alla i familjen. Dock kunde jag inte njuta fult ut av maten, då hela min mun är en enda stor förkyldningsblåsa. AJ! Men någon som älskade maten och åt väldigt mycket var Tindra. Hon älskade kinamat!
Nu ska det nattas här och snart börjar Supernatural som jag och M inte får missa.

Hoppas ni haft en trevlig kväll!

Ett litet videoklipp!

Nu till ett lite mindre dystert inlägg. Milian har blivit så himmla duktig på att  ta sig framåt nu, och det går snabbt! Igår lämnade jag honom framför tvn med leksaker på ett täcke, var iväg i två minuter och när jag sen kom tillbaka hade han förflyttat sig bort mot hallen, tre meter ungefär.

Här får ni en liten video på när han drar sig framåt, han använder armarna främst och drar sig liksom framåt. Denna video är tagen någon dag efter dopet och det har hänt mycket sen dess.


Suck, suck!!

Guess What?! Det tittas Liverpool match här hemma. Ovanligt eller hur. Så jag sitter vid datorn, ännu ovanligare. =) Dagen har varit väldigt seg, har städat och tvättat lite. Bakade Chokladbollar innan och dom blev populära av en viss liten Tindra. Hon älskar dom!

M ska jobba inatt, känns väldigt bra. Vi behöver alla jobbtillfällen som vi kan ta just nu om vi ska ha någon chans att kunna följa med till Australien. Just nu känns det väldigt långt borta. Suck!


Våran dammsugare har gått sönder. Så typiskt och man kan inte laga den, så nu måste vi leta fram en bra och billig sådan. Dessutom har dom höjt våran hyra med 90 spänn. Det låtar kanske inte så mycket. Men dom har höjt vår hyra tre gånger sen vi flyttade hit. (för 1 år sedan) Nu är vår hyra uppe i 7158 kr. Så vi har börjar leta lite smått efter något nytt och eventuellt billigare, om inte vi hittar en bra marklägenhet för ungefär samma pris.


En rosa kanske?!


Nu hoppar jag ner i ett bad...

Det städas en del här hemma i lägenheten. Jag håller bla på att tvätta hela tyget till soffan. Båda barnen sover middag just nu, och jag ska passa på och lägga mig i ett varmt bad och koppla av en stund. För att senare gå upp och fortsätta städa.

Min mamma kommer upp till oss senare. Hon har med sig sandpapper, och sen så köpte vi behandligsmedel åt vårt bord, som tydligen inte var behandlat?! Vi ska nog fixa det imorgon, slipa och behandla. =) Hoppas det är fint väder, så kan jag och barnen gå ut medans M håller på med det.


Duktiga Milian!

Barnen håller på och nattas. Vi får se hur det går ikväll, vi hoppas på en tidigare kväll iaf, och att jag och M får lite egen tid.

Vid fyra drog vi som sagt bort till Frida och Tuva. Fikade och barnen fick leka för fullt. Tindra fick hälsa på katten och det tyckte hon var jätte kul, en annan rolig sak var att dom har en gundhäst, och Tindra absolut älskar att gunga på sånna. Julklappstips, helt klart! =) Vi var hemma till strax över sex och det var bara till att börja med kvällsmaten direkt.

Måste även berätta och visa hur duktig Milian har blivit! Han har börjat stäcka sig och dra sig uppåt. Nu kan han bl.a stäcka sig upp till spjälsängskanten och dra sig uppåt så han tittar upp med huvudet ovanför. Förre man vet ordet av det börjar han ställa sig upp också. Man börjar undra om det verkligen gick så här fort, men om man sen tänker tillbaks på när Tindra var liten så stämmer det, hon var ju ännu tidigare till och med. Puh, nu får han ju inte växa mer. Han är ju min lilla bebis!! =)



Hihi, titta så duktig jag är! =)


Vi går ut en sväng..

Nu ska vi iväg, vi går till Frida och Tuva och hälsar på dom en stund. Känner att vi måste få komma ut lite med barnen. Vi har inte varit ute på två dagar tack vare det tråkiga vädret. Nu spricker solen fram så nu ska vi passa på att gå ut. =)

Vi hörs senare!

36 timmar/dygn!!

Ibland önskar man att dygnet hade 36 timmar istället för 24. Det känns som timmarna inte räcker till och man får ingen stund till vila. Här hemma är barnen fortfarande vakna?! Dom vaknar runt åtta, halv nio och är vakna till efter tio om kvällarna. Kan inte förstå hur dom orkar, när man själv känner sig som ett vandrande lik när klockan närmar sig nio. Pust! Ändå sover barnen normalt om dagarna. Tindra brukar sova middag en timme ibland lite längre och Milian sover två långa eller tre korta stunder under dagen.

Känner att jag inte räcker till och alla uppgifter som ska göras hinner jag inte med längre. Det ska matas, lagas mat, städas, diskas, tvättas, byta blöjor, klä båda barnen och mig själv, städa lite mer, nattas, lekas, gå ut en runda, planera sen någonstans imellan alltihopa ska man ha tid att göra iordning sig själv också.

Nu ska vi prova en ny sak, vi ska gå upp sju om morgnarna. Så får vi när barnen somnar. Hoppas dom somnar tidigt så man får lite tid för sig själv. Det behövs!

Milians utveckling

Lekar / leksaker, sånger mm: Milian tycker om att leka tittut, tycker om när storasyster busar med honom och är extremt kittlig. Han skrattar högt och länge när man kittlar honom.


Sovvanor:
  Milian sover hela nätterna igenom, och har gjort det sen han var tre månader ungefär. Han brukar sova två, tre gånger under dagen. Ibland kan  han väckas av storasyster då hon gärna vill in och peta på honom och vill leka.


Matvanor:
Han dricker välling typ 6 flaskor per dygn, sen äten han även gröt när vi äter frukost samt barnpuré en gång under dagen, oftast runt lunch. Ibland han han också få gröt på kvällen ifall han inte har fått i sig så mycket vanlig mat under dagen. Han är ju inget fan av vanlig barnmat som sagt.


Maträtter:
Han hade väldigt svårt för vanlig barnmat, men nu har han lärt sig lite och hans favorit är morotspuré. Han har dock lite svårt för dom med kött i. Antar att han inte har vant sig vid smaken. Rån är en annan favorit!


Kända allergier / sjukdomar:
Milian har ännu inte visat några tecken på några allergier eller andra sjukdomar, och det tackar vi för!


Rädsla för något speciellt:
Jag kan inte komma på något som Milian är rädd för. Han är absolut inte tykänslig och varje person han möter ger han ett strålande leende mot.



Ful-Gulliga overaller?!

Hittade en hum.. Vad ska jag säga...?! Rätt ful-gullig overall från Hummel. Haha!
Ja, ni får själva bilda en uppfattning.




Vad tycker ni?!


Finns bla hos Sweetfunky.se för 349 kr. Finns i storlekarna 62-92.


"Big Högsby Life"

Nu sover båda barnen lunch, och jag passar på at sitta här en stund. Sitter och lyssnar igenom en massa gammla brända skivor. Haha! Riktiga gamla godingar finns det, Party låtarna Nr. 1! "Big Högsby Life", och "Vi har ingen liv, men vi har Lunarstorm" (Vet inte vad den heter) bla. =)

Vi håller på och röja undan lite här och var. Har röjt undan här i datorrummet och i barnens rum. Har slängt en massa söndriga leksaker och böcker. Vi behöver en till Ikea hylla där inne nu. Det börjar bli fullt överallt och leksakerna får snart inte plats i hyllorna. Jag bevär för Julen och alla leksaker dom kommer att få då. Vi behöver mer space! =)


Sötnosar!


Lite shopping...

Jag var nere i  stan innan idag. Vi hade fått en overal som var för liten så det jag gick in på Lindex och bytade den, dom hade dock ingen i större storlek så det fick bli lite andra kläder istället men det är ju inte fy skamm. =) Sen fick vi även ett presentkort på 800 kr på Polarn O Pyret. Så var inne och hittade lite söta kläder där till Milian. jag handlade dock inte upp för allt så har lite pengar kvar på presentkortet. =)



Randig velour tröja 195;-
Randiga Velour Byxor 195;-
Svart body med tryck 175;-
2 par svarta halkstrumpor 75;-



Randig Bamse body 99;-
Jeansliknande mysbyxor 79.90;-
2 par Bamse strumpor 49.50;-
Ett par FIX strumpor 19.90;-


Dopgåvor..

Milian fick en massa fina saker: Ett kors halsband, Spargrisar, kläder, silver tesked med inristat namn, ram och fotobok, Silverljusstake, gipsavgjutning, böcker, godedjur, en massa pengar och mycket mer. Jag tror han fick uppemot 2000 kr.



Milians doppresenter




Tindra fick lite saker hon med: ett gossedjur, 1000 kr av Manos då han inte kunde komma på hennes dop och sen fick hon den smarta sångpåsen från Oskar&Ellen. Jag har länge velat ha den och nu så fick vi den och hon älskar den! Hon älskar att sjunga så det var ganska givet! =)





"The After Party"

Efter dopet samlades samtliga hemms hos Ms föräldrar och där bjöds det på buffé som vi själva hade stått och kokat ihop, samt kaffe och tårta. Det var mycket trevligt att träffa alla, och det kändes som man hann med att prata med fler än förra gången när vi döpte Tindra. Då var det bara liksom "Hej, va kul at se dig och vi ses!" som man hann med att säga till folk.

Den här gången hann man till och med att få i sig lite mat. =) Och Milian var en solstråle och var så nöjd och glad. Jag tror han grät en gång under hela kvällen. Snälla gossen vi har! Tindra deckade under presentöppningen.


Tindra och min Farmor



Folk...



Lite mer folk...



Barnen leker ute...



Folk...



Milian äter upp Manos slips. Gott!


Milians dop...

Nu har jag äntligen lite tid. Jag har varit fri från att blogga nu i nästan en vecka, och det har kännts lite tomt måste jag säga, men väldigt välbehövligt. Behöver jag berätta att det har varit stressigt ens. Förra veckan gick i ultrafart och snabbare en vad jag hann tänka så satt vi plötsligt i kyrkan med alla våra nära och kära och Milian var iklädd en klänning och farfar blötte ner hans hår. 

Efter doptet samlades allihopa hos Ms föräldrar som förra gången. Det var lite trångt men det gick. =) Vill tacka alla som kom och för alla fina presenter Milian fick. Roligt att träffa alla också, vissa av dom träffar man bara vid sånna här tillfällen. Jag tänker hålla mig kort så ni slipper läsa så mycket, för det finns så mycket att berätta men jag ska skona er från detta, och visa bilder från dopet istället. Bilderna inne i kyrkan blev dock fiasko, och nu önskar man extra mycket att man hade en systemkamera.



Dop pågår!


Min mamma, jag och Milian.



Blöta huvudet...



Torka huvudet.



Gudfädrarna Richard som håller i Milian och Manson som är från Grekland till höger.



Gudmor catarina (min mamma)



Tindra var busig och sprang omkring som en dåre i kyrkan. =)



M och LG sjöng...



Lite folk...


Stressig vecka..

Det har inte blivit mycket till bloggande idag, och kan nästan räkna med att det kommer vara så restrerande av veckan. Vi har fullt upp i veckan. Så här ser vår vecka ut:


Imorgon(Tisdag): Ska jag ner till stan på förmiddagen och leta efter kläder som jag kan ha på mig på dopet bla. Sen ska M repa. 
Onsdag: På förmiddagen åker vi och handlar för dopet + mat för veckan. Sen ska jag och Tindra på Circus i Rottne, Milian passas av Isabelle, och M ska åka ner till Köpenhamn för att hämta upp hans farfar, farmor, farbror + flickvän som kommer från England. Ska förmodligen baka lite pajer hemma hos mamma också.
Torsdag: Kommer gå åt att storstäda hela lägenheten. Senare under eftermiddagen kommer det hit 10 personer från Ms släkt och vi ska bjuda på middag. Vet ännu inte vad vi ska bjuda på?!!
Fredag: Ms vän från Gerkland kommer vid 14.00. Mamma kommer förhoppningsvisst och jälper mig med all mat som ska göras åt dopet. Vi gör allt själva! Vi har delat upp det så jag och mamma gör några saker och Ms familj gör några. Vi hjälps åt allihopa! Det ska dukas, fixas och gud vad vet allt.
Lördag: DOP! Hoppas att allt ska gå bra och att vi får det trevligt med inte allt för mycket stress. Dopet är ganska så sent, så man ha i stort sett hela dagen på sig att förbereda ännu mer, och tur är väl det.


Förutom att fixa inför alla som ska komma och dopet, så ska man ju ändå hinna med vårt vanliga vardagsliv med två småbarn. Som sagt, det kommer att bli en jobbig vecka. Därav kommer det inte bli så mycket bloggande som ni kanske förstår..




Fräscht värre...

Kom precis hem från jobbet. jag fick sluta en timme tidigare, extra skönt och jag blev även hämtad av Ms pappa som skjutsade hem mig, Sebastian, Isabella och Minea. Just nu är Isabelle och Minea ute med barnen. Och M och hans bror kollar på fotboll, förvånande va?! =)

Jag kanske ska få jobba imorgon, det var någon som hade vart sjukt hela helgen. Så jag hoppas på att hon fortfarande är det! Hehe! Nu ska jag vara snäll, men we need the money!!

Annars är allt lungt, vi stack aldrig hem till Ms föräldrar igår vi ska dit idag istället. Men dom kom upp igår med en present till mig. En parfym, Ralph Lauren för att vara exakt. Den luktar asgott och känns väldigt fräsch! Tack så mycket! =)


Dop hit och dit...

Vid fyra spelar Liverpool, sen ska vi hem till Ms föräldrar, äta middag, jag skulle bli lite firad och sen ska vi prata om dopet som är nästa helg. Vi har försökt att hålla antalet personer nere som är bjudna, men det är inte alltid lätt när det är så många som vill komma. Men på lördag nästa vecka klockan 17.00 (som var den enda tiden som fanns) så blir Milians dop av.

Vi valde att ha hans dop efter sommaren, då det var ganska många som åkte på semester och var upptagna. Så nu är det äntligen dags. Milian får även han tre gudfädrar, Min mamma, Ms farbror och en gammal vän till M från Grekland. Han ska bo hos oss under helgen dopet är, så då blir det att prata engelska här hemma. Pinsamt! Jag kan ju inte påstå att jag är så värst bra på att prata engelska. Men men, det ska nog gå bra! =)


Mammas liten(?) ska döpas!


Tack för igår!

Gårdagen var bra! En överraskning som M inte avslöjade var att Magda gumman kom på besök senare på kvällen. Jag fick så fina presenter av henne. En galet häftigt halsband som ser ut som en slips, sen ett par örhänge som ser ut som skruvar, sen en snygg tröja från Fishbone. Du är för snäll! =) Självklart ringde dom från jobbet också på kvällen och sa att jag inte behövde jobba idag. Jag och Magda hade kunnat dra ut igår, som egentligen var tanken. Men så blev det inte nu. Vi får ta det en anna helg istället.

Jag tror jag börjar få åldersnoja. Dom senaste födelsedagarna sen jag fyllt 18 har jag varit på dåligt humör och allt kännts skit. Jag kan inte direkt sätta mitt finger på vad det är. Men jag antar att det har med att man bli äldre...


Idag fyller jag år...=)

Ja, det är ju min födelsedag idag. Jag blev uppvaktad med blommor, present och en massa godis imorse. =) Mamma kommer hit senare idag. Vi ska käka middag ihop och lite kakor och sånt. Det blev ingen tårta idag. jag får det på Onsdag istället, när jag ska hem till mamma.

Jaha, nu är man 22 år då. Shit! Jag börjar bli gammal nu, är ju ingen ung mamma längre. Hehe! =)


Tio röda rosor..


Va är det för en dag?!

Jag hade en helt bloggfri dag igår, och det behövs ibland. Frida och Tuva var här en stund på eftermiddagen igår. Tindra villa inte sova middag på hela dagen, så hon somnade tidigt igår i soffan framför tvn. Och M var iväg och kollade  på fotboll. Alltid lika kul!

Idag är det en speciell dag,kan ni gissa vad?! =)

Vi tävlar och hoppas på tur...


"Jag är med och tävlar hos Carolina om ett presentkort värt 300 kr hos MyKidoo!
Var med och tävla du också!"


__________________


korrektur.tavling

Jag tävlar hos Soya om en Barbapappa nattlampa i samarbete med Pappaprylar.se.
Var med HÄR och tävla du också!

_________________


Funkybaby 01 Jag tävlar om en valfri haklapp och nallen Rainbow från Funkybaby hos Agnes.
Var med och tävla här du också!


__________________


"Jag vill vinna ett hemligt paket från Gangstar ~
för världens coolaste kids till ett värde av 300kr hos Tant Ulrika"


__________________


"Jag är med och tävlar om en valfri skötväska
från Iob-butikenMuppsan´s blogg, tävla HÄR du oxå"

______________





Jag märkesfjolla?! Nääh?!

Igår hade jag besöksrekord på bloggen för den här månaden. Va det något speciellt igår liksom?! Men det är bara kul att nya läsare hittar hit, ni är så välkomna så! =)

M gick aldrig på arbetsintervjun, hans brorsa hade varit på exakt samma intervju och dom ger bara ut provisionslön. Nej tack! Men och andra sidan blev han uppringd för bara någon timme sen och bokade in en annan arbetsintervju som säljare. Detta jobbet innebär fast lön, och 100% ger över 20 000 kr innan skatt. Detta vore det perfekta jobbet för oss, jag bli överlycklig om han får det!

Jag var nere i stan innan. Jag och mamma var inne i den nya barnbutiken Lilla Skattkammaren. Det var mycke större än vad jag trodde. Dom hade precis fått in den nya höst kollektionen av Ej Sikke Lej = Sarah glad! Jag har blivit en märkestönt, jag vet. Men kläderna är så fina och av bra kvalitet, dessutom har dom ett högt andrahandsvärde, så om man säljer dom på t.ex Tradera får man igen dom extra pengar man lagt ut bara för att det är ett känt märke.



Höstnyheter från Ej Sikke Lej.


Ja, så var jag inne på Krokodila också, kom självklart ut med en tuff tröja från Nova Star åt Tindra. Det var ett måste! Haha!


Den här tröjan blev det!
175 ;-


Pengatjabb..

Vi tar bussen hem till Växjö jag och mamma nu vid fem över tolv. Sen ska vi kanske gå i stan en liten stund innan hon har tid på sjukhuset. Jag är väl hemma senast två skulle jag kunna tro. Sen ska jag ta med barnen till lekplatsen och träffa Frida och Tuva där. M ska på arbetsintervju vid fyra. Hoppas allt går bra! Han behöver verkligen ett jobb! Inget jobb = inga pengar = fattigt!! Pust! All den här oron för pengar gör en knäpp snart. Men det brukar ju att lösa sig, så det får vi hoppas!


Svininfluens helvete!!

Vi såg precis på TV-serien Överlevarna. Jag fattar inte riktigt varför dom sänder en sån serie på tv just nu när det är sån tjat om den här förbannade Svininfluensan! Jag är så trött på den! Och nej, jag kommer inte att vaccineras mot den. Inte när dom inte kan garantera att man inte kommer att få jobbiga bieffekter. Jag har hört om förlamning och en massa andra grejer. Inte fasen vill jag bli förlamad och tänka: "Jag blir iallfall inte smittad av Svininfluensan längre". Hur kul är det liksom?! 

Folk är hysteriska och tidningstablåerna förstorar upp det hela och gör folket ännu mer hysteriska. Det går som en ond cirkel! Varje dag dör ca 6000 i den vanliga influensan runt om i världen, i snitt 3 personer dör varje dag i svininfluensan. Borde inte vi vara mer orolig för den vanliga influensan istället?!!


 

 


Bilder på mig från förr:

Kollade precis igenom mammas dator, och hon har jätte många gammla bilder på mig.
Riktigt pinsamma bilder från när jag var 15-17 år. Haha!
 Jag bjuder på mig själv och visar er några av dom:

 
 
  


HAHA!


Hemma hos mamma i Rottne..

Japp, idag åkte jag hem till mamma i Rottne utan barnen. Kände att jag behövde en lugn dag för mig själv. Plus att jag får sovmorgon imorgon också. Skönt! Vi var ute och gick en runda innan, jag och Rasmus satte på oss inlines och jag försökte mig på att åka på dom. Det var riktigt länge sedan, men inga skador skedde. =)
Nu har vi precis avnjutit en hemmalagad pizza med skinka, fläskfilé, mozarellaost och beaniesås. Mycket gott!

Ikväll är det säsongdags för Idol, det slutar väl med att man kollar på det. Jag tycker ju endå att Auditiondelen är den roligaste. Imorgon åker vi in till stan runt tolv, så kommer vara hemma igen runt två kanske?! 


Jag och min bror visar upp våra konster på Inlinsen. Haha!



Vår goda pizza!

 


Här är vi sjuka...

Hela familjen är mer eller mindre sjuka här hemma. Ingen har feber men vi är trötta och förkylda! Det har bara varit en såndär trist och grå dag. Suck! Ont i huvudet har jag med, vill bara gå och lägga mig men det går inte. M är på jobbet och kommer hem vid nio, så jag är själv med barnen.

Tindra sover just nu, så ska passa på att sova jag med en liten stund.

Hörs senare!

"Lille Katt"

Måste bara visa ett supergulligt vidoeklipp på Tindra när hon
sjunger sin favoritlåt "Lille Katt". Jag tror vi har en liten sångfågel här hos oss. =)





Tindra snart 18 månader..


Är ni kvar?!

Det märks att det är helg, man har inte alls lika många besökare under helgerna har jag märkt. Själv sitter jag mer vid datorn om helgerna. Det är då jag hinner med det liksom.

Vi håller på och göra oss iordning här hemma nu. Ska strax hem till Ms föräldrar och äta Pita Souvlaki. Gott Gott! Vi kommer nog komma hem ganska sent, så jag kommer nog inte hinna blogga mer ikväll.

"Mamma nanna"

Tindra är så söt. När hon är trött och vill sova middag tar hon tag i en och pekar mot hennes rum och säger "Nanna!" Sen när man går in i hennes rum tillsammans med henne lägger hos sig tillrätta i hennes säng och bäddar ner sig redo för att somna. Hon peckar bort mot hennes böcker och säger "bbee", (det betyder bok). Så ska man läsa bok för henne och hon somnar själv. Hon har blivit så duktig på att somna i sin egen säng! =)


Mammas sötnosar!



Idag ska vi hem till Ms föräldrar och äta middag.
Hoppas ni får en trevlig Söndagkväll...


Vi tävlar lite...


"Jag tävlar om ett "Ride in Style" paket på barnshoppingbloggen,
i samarbete med Elodie details!
Tävla här du med :)"


_____________________


"Jag tävlar om ett presnetkort från Liten Correlin i Therese blogg.
Var med här du också"


_________________________




"Jag är med och tävlar hos Creyla om 3 paket namnnappar från Namnnappen.se.
 Var med och tävla HÄR du också!"


_____________________


"Jag vill vinna 1 presentkort + fraktfritt från Barnskoshopen hos Tant Ulrika"


_______________________

Erika tävling 3
Va med och TÄVLA!


__________________


grodbike3 (2)
“Jag är med och tävlar om en sparkcykel för de mindre barnen. Tävlingen hittar ni hos En Mölnbobos Liv och tävlingen sponsras av Barnens Gruva. Tävlingen är öppen för alla även er utan blogg. Den avslutas 31 oktober.”


_________________________



Dom leker så fint tillsammans...

Det är så kul och se hur storasyster Tindra och lillebror Milian leker med varandra.
Dom leker så fint ihop!
Idag hade dom en liten lässtund tillsammans:




Milian är förkyld...

Vi har för ovanlighetens skull städat idag. Ja, jag var lite ironiskt där, ibland känns det som att det är det ända vi gör dagarna ut och dagarna in. Men det ser lika stökigt ut ändå när man sen stiger upp på morgonen dagen efter. Och inte orkar man städa om kvällarna heller, då vill man bara ligga och slappa framför tvn.

Isabelle har varit här idag och hon är fortfarande kvar. Hon och M ska kolla på fotbollen som börjar strax. Pust! All den här tjat om fotboll gör mig galen snart. Varje dag åker det upp nya Liverpool grejer, jag ska visa er vad Mr. M har dragit fram sen på bild. Jag kan ju säga att jag inte riktigt är så glad för det!

Jag har lyckats smitta ner Milian, stackaren! Han har blivit snorig och inatt snarkade han jätte mycket. Hela familjen fick ligga inne mellan mig och M. Det var ju trots allt fredag igår, fredagsmys! =)


Milian är glad även fast han är super förkyld i sin nya Molo bodysuit. =)





Tjejigt värre...

Igår var jag nere i vårt förråd och letade fram Tindras gammla gåstol. Milian vill inte ligga i sin babysitter längre och försöker dra sig upp hela tiden. och Tindra var ju 6 månader när hon började stå och gå i den. Jag fick först rengöra den och tvätta sitsen som var otroligt smutsig. Men nu är den som ny igen. Milian tyckte det var jätte kul, han har till och med tagit några steg frammåt med den. Gåstolen är dock rosa och röd, väldigt tjejig. och stackars Milian måste sitta i den, men ska jag vara ärlig så tror jag inte att han bryr sig. Han verkar tycka det är lika kul för det! =)


En fika med oss?!

Usch, ytterligare en seg dag idag. Jag har ingen anning om vad som händer idag. Egentligen skulle vi ner till Blekinge till min farmor idag men vi kunde inte låna bilen. Tråkigt! Vi får se om vi kan pricka in nästa helg istället, fast jag jobbar ju både lördag och söndag. Dopet är om två veckor exakt, så vi kommer träffas då vilket fall som helst. =)

Igår kväll fick jag ett inpuls anfall och bestämde mig för att ställa mig och baka Kanelbullar. Gott! Så vill ni komma hem till mig och fika och snacka skit så är ni välkomna! =)




Dagens outfit:

Vi kör en Dagens Outfit idag:

 
Tröja från Mexx
Jeans från Nova Star
Strumpor från England



Milian i randig body och tillhörande byxor.
Vet faktikt inte var den är inköpt då vi fått detta.
Men sött är de! =)


Fyy Så Äckligt, sa Lillebror...

Tindra har alltid älskat mat och det är fåtal saker som hon inte tycker om, och där är Milian precis tvärtom, just nu iaf. Med Tindra var det aldrig några problem med att intruducera henne för ny mat, Milian hatar barnmat. Allstå sån på burk. Han gör världens sötaste miner och så fort maten når han mun åker den ut lika snabbt igen. Jag provade till och med att ge honom lite banan till efterrätt men inte ens det var populärt.



Sarah Testar Cookie Dough

Förra veckan när jag var i stan gick jag inom Pressbyrån och kunde inte låta bli att köpa en av dom omtalade Ben & Jerrys glassarna. Dom säljer smarta småpack för 26 kr. Inte det blilligaste, men eftersom det varit så himmla mycket tjat om dom här glassarna, alla pratar om dom, så måste dom väl ändå vara värda pengarna kan man tycka?! Jag köpa den smak som jag hört mest om: Cookie Dough.



Min uppfattning: Visst, glassen är värd pengarna. Otroligt god om man jämför med dom tråkiga vanliga glassarna på burk. Själva degen som finns i glassen är extremt god och föll för den direkt. Jag hade önskar att det var lite mer till och med. Detta är den perfekta glassen att provsmaka sin första Ben & Jerrys glass om man fortfarande intehar gjort det än.

Mitt betyg: SSSSS 5/5


Hjälp oss att vinna!

Gå gärna in här och rösta på vår sommarbild!!

http://blog.pixiekids.se/2009/09/04/fototavling-basta-barn-sommarbilden/?utm_source=apsis&utm_medium=email&utm_campaign=News+09+v.36+Fototav




Är hösten här nu?!

Idag fick jag sovmorgon, en välförtjänt sådan också, enligt mig iaf! =) M var snäll och gick upp med barnen och lät mig ligga och sova en timme extra. Så idag känner jag mig utvilad.

Det märks att hösten är här nu. Blåsigt och kallare i luften. Grått och trist! Usch! Var tog sommaren vägen liksom?! Har vi ens haft någon sommar iår?!! Jag tycker tiden kan hoppa fram till julafton. Sen är det bara några dagar tills vi åker till Australien, förhoppningsvisst. Då lämnar vi kalla Sverige och åker till varmare väder. =) Längtar!! 


Nedräkning:
7 dagar kvar till min 22års dag!
15 dagar kvar till Milians dop!
36 dagar kvar till Ullared!
111 dagar kvar till Julafton!

Läskigt värre...

Vi var och handlade innan på City Gross. Allt blev så himmla försenat, vi åt inte kvällsmat förrens vid nio ikväll. Usch, inte bra alls! Tindra och Milian somnade sent dom också. Förhoppningsvisst får vi lite sovmorgon imorgon. Det skulle verkligen behövas! Jag känner mig som en vandrande Zombie, förkyld, ont i halsen och snuvig. M är iväg och lämnar bilen, jag ska bränna ut en skiva med Arkiv X säsong 1, som vi ska kolla på ikväll. Vågar man gå på toaletten inatt tro?! =)



Grått och trist!!

Det är en jätte grå och trist dag idag! Det är så mörkt och grått i lägenheten och regnet öser ner där ute. Sånna här dagar vill man bara kura ner sig i sängen och gosa och kolla på film hela dagen, men det går ju inte riktigt längre. Vi ska väl städa och plocka iordning här i lägengheten. Det känns som det är det ända vi gör om dagarna. Pust! Idag måste vi hitta på något kul här inne. Jag klarar inte av att bara sitta inne och inte göra något vettigt. Vi får se vad vi hittar på?! Vad brukar ni hitta på gråa och trista dagar som denna?!




BVC besök...

Det var nära på att vi försov oss imorse. Milian vaknade tjugo över sju och jag tog in honom till oss, Tindra vaknar som vanligt. Och dom håller på en stund och leker och busar och somnar sedan om, självklart somnar jag också om. Vaknar vid tio i tio, vi har tid nere på BVC 10.45. Snabba ryck! Kastar i oss frukosten, bytar blöja på båda barnen och tar på dom kläder, borsta tänder, borta håret, sminka och sen iväg. Allt tar så mycket mer tid med två små barn, och man måste vara ute i dog tid, minst en timme innan man ska iväg, för annars blir det bara stressigt.

BVC gick bra. Dom hade lyckats boka in så båda barnen hade läkerkontrollen efter varandra. Milian hade tid 10.45, Tindra hade 11.00. Bra va?! Milian väger nu 8090 g och är 71,5 cm lång. Hans huvudomfång ligger på 44,7 cm. Allt såg bra ut! Tindra väger nu 10500 g och var 85 cm lång. Hennes huvudomfång ligger på 46,5 cm. Tindra har växt jätte bra! Hon har ju haft lite problem med vikten med allt det där med hennes allergi. Men det är under kontroll och allt är bra.

Hon tyckte det var mindre kul att få spruta dock. Hon fick en glass på hemvägen och hon var lika glad igen! =)

Vi frågade även om det skulle behövas någon vaccinering om vi nu ska till Australien kring jul. I Australien är allt lungt, men vi kommer förmodligen mellanlanda borta i Asien någonstans i några timmar. Dom trodde inte det skulle behövas så länge vi inte åt av maten och drack av vattnet där. Vi skulle köpa vatten i flaskor och ha med oss egen mat till barnen. Vi skulle ringa dom som har hand om vaccinationer (vad det nu heter?!) och dubbelkolla vad dom tyckte.


Nu blev det ett långt inlägg, hoppas ni orkar läsa..


Här kommer en gammal bild på mina små sötnosar:


Trött och skrikigt!!

Usch, jag är så trött! Måste laga maten som vi inte har börjat med än. M har bunkrat in sig i vår sovrum och kollar på tv. Allt känns så himmla segt idag!

Frida och Tuva var här innan, barnen fick leka av sig och så. Fast Tindra blev lite gnällig och trött mot slutet. Och det har inte blivit bättre, snarare värre. Hon är skit gnällig just nu och så fort inget går som hon vill blir hon skit sur. Där ser man direkt var hon har fått sin temprament ifrån, och inte är det från mig iaf!

Usch, nä jag måste ta tag i maten nu..

Ikväll avgörs det. =)

Mamma till åttlingar?!!

Snart ska M iväg ner till Blekinge. Idag är det 1 år sedan hans morfar dog och dom ska ner till graven. Själv ska jag vara hemma med barnen och mysa. Vi kommer att äta en lätt middag med mackor, fil och någon frukt. Tindra åt trots allt två stora portioner spagetti och köttfärssås innan. Ikväll är det finaldax, och ni som har koll vet att det är So You Think You can Dance som jag snackar om. =) Jag hoppas på en kvinnlig finalist iår och hejjar alltså på Kayla!

Sen får vi ju inte missa dokumentären om åttlingmammam på kanal 5 klockan 20.00. Det ska bli sjukt intressant och se hur hennes vardag ser ut.



kan man va så här stor?!



Låter det intressant?!

Jag funderar på att slå ihop ett litet klädparty där man bjuder in en hel bunt med mammor, gärna unga mammor men även andra är självklart välkomna! Vi samlas såklart hemma hos mig (i Växjö), jag bjuder på fika och vi får samtidigt lära känna varandra samtidigt som vi shoppar härliga kläder. Självklart är barnen också välkomna, så kan dom leka med varandra. Jag funderar på antingen att ha ett Gangstar party eller ett MeandI. Tror det lutar mot MeandI då dom färgglada och kläder för både oss och våra barn. Lite kul att matcha ju!



Skulle detta vara något som intresserar er?! Isåfall kommentera i detta inlägg så ska jag se om vi blir tillräckligt mycket folk. För isåfall är ni välkomna till mig någon gång under hösten! =)



En snabbis på stan...

Gissa hur mycker jag hann att baka igår?! Inte någotning!! Ha! Det slutade med att jag började röja i lägenheten istället. Det behövdes ju. Sen var det en massa andra saker som skulle göras, båda barnen skulle ha lunch och bytas blöja hit och dit och den vanliga. Dom flesta som läser min blogg har ju ett barn och visst tar dom upp tid, då kan ni tänka er hur det är att ha dubbelt upp. Ibland undrar jag hur jag ens hinner med att blogga ibland?!

Som sagt, var nere i stan med mamma innan i förmiddags. Var där själv utan barnen, dom fick vara hemma hos M. Så jag fick andas lite. =) Det blev ingen fika för oss utan vi gick och kollade i affärerna istället. Mycket roligare! Hehe! Jag hittade en jätte söt Bodysuit åt Milian från Molo som jag köpte inne på Krokodila.

Nu ska jag bara beställa en långarmad klänning åt Tindra och en body åt Milian från Villervalla, sen får barnen inga fler kläder på ett tag. Sen ska jag behålla pengarna åt mig själv. Jag och Mamma ska ju till Ullared snart, den 10:e Oktober. Så ska spara resten av pengarna tills dess. =)



Bodysuit från Molo



Traderavinster!
Body från Molo
Velour Byxa från Katvig


God morgon!

Vi gick upp vid nio, och jag måste göra mig iordning nu. Jag ska möta mamma i stan vid elva. Hon har jobbat i stan hela morgonen och slutar vid elva. Så vi ska ta en fika och kanske titta runt lite.

NU ska vi fixa lite frukost här. Vi hörs senare!

RSS 2.0