År 2010 och frammåt..

Sista dagen på det här året måste ju innehålla någon form av årsresumé och blickar frammåt på de kommande året, så hittade denna listan med frågor:

Vad gjorde du 2010 som du aldrig gjort förr?
- Kom in på universitetet vid första sökningen, och det känns helt underbart!
- Har även träffat nya fina vänner!
- Shoppat på Oxford street

Vad skulle du vilja ha 2011 som du saknade 2010?
- Ett bättre sommarväder
- En resa till Australien ;oP

Vilket datum 2010 kommer du att minnas, och varför?
- 13 Juli dagen då jag och M förlovade oss i Grekland!
 
Vart tog det mesta av dina pengar vägen?
- Förutom på räkningar, mat och sånt.. Resor! Shopping och inredning.

Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2010?
-  Edward Maya & Vika Jigulina - Stereo Love. Påminner så mycket om Grekland!

Vad ångrar du under 2010?
- Att jag läsa och jobbade heltid månaden innan sommaren. Hamnade efter jätte mycket i skolan och var så stressad! Men allt löste sig till slut och jag fick mitt slutbetyg från komvux. 

Blev du kär under 2010?
- Är redan så kär så..

Vad gjorde du på din födelsedag?
- Firade med de nära och kära, fick en super bra kamera av älskligen, som tyvärr fick sig en smäll när vi var i England och gick inte att laga! =(

Hur skulle du beskriva din stil 2010?
- Oj, svårt. Jag har ju alltid nästan bara burit svarta kläder, men detta året har jag faktiskt lyckats få in lite fler färger i min gaderob. Några favoriter har ju varit lack och skinn detaljer på leggins, mycket spets och transparenta skjortor.

Vad ser du framemot år 2011?
- En underbar sommar med familjen på franska rivieran ♥
- Ett år närmare min examen som förskolelärare
- Att få se mina barn växa och utvecklas!


Här kommer Pippi Långstrump!!

Ja, färgningen av håret gick sådär igår alltså. Just nu sitter jag här med gul,orange, blont, rostrött hår. jag ska ner till stan strax och fixa mer hårfärg, måste köpa mig ett puder också, mitt är helt slut! Knappt att jag vågar mig ner i stan när jag ser ut så här.. HAHA!!

Ikväll ska vi hem till Ms föräldrar och äta 3-rättersmiddag. Det blir oxfilé bland annat. Så det blir en lugn nyår för vår del, men jag hade inte orkat med något "vildare". Är helt slut nu efter julen! För ett år sedan befann vi oss i Australien och jag tror att det redan hade blivit ett nytt år där kring den här tiden, svensk tid alltså. Känns helt sjukt och nästan lite deprimerande att det nu har gått över ett år sedan vi var där. Vi längtar tillbaks så jädrans mycket! Och vi ska tillbaks, det vill vi alla. Och vi kommer att åka dit snart igen, det gäller bara att spara in lite pengar inför de!

Sen har det dykt upp världens möjlighet. M har blivit erbjuden ett jobb i franska rivieran under hela sommaren. Han kommer tjäna skit bra, skattefritt eftersom det går under den maltesiska flaggan. Och jag och barnen kommer självklart att följa med och bo där också under hela sommaren. Just nu så är vi 90% säkra på att vi kommer att göra detta!


Denna klänning ska jag ha på mig ikväll iallafall:


Lite av fynden från mellandagsrean...

Nu i mellandagarna har jag varit ute på Grand Samarkand två gånger och fyndade lite kläder på rean. Det blev en massa toppar, stickade tröjor, underkläder m.m. Och igår köpte jag en ny kamera för pengarna från vårt försäkringsbolag. Det blev en samsung, den med en miniskärm på framsidan, så man kan se sig själv när man ska ta ego bilder. =)

Köpte hårfärg igår också. Nu ska jag bli blond! Ha, vi får se hur detta går. Har köpt slingfärg i multiblond. M tvingade mig. Har färgat det blont en gång innan när jag var svart hårig, och det gick ju sådär. Köpte sån avfärgningsmedel, och sedan den ljusaste färgen jag kunde hitta. Slutade med att jag tappade hälften av mitt hår, min hårbotten hade frätt sönder. Ingen trevlig upplevelse! Men nu kör vi slingfärg och med slinghätta, där jag ska försöka få in hela håret. Men ska absolut inte bli platina blond, vill bli typ askblond. Så får nog köpa en ny färg sen och få det exakt som jag vill ha det! =)

Visar bilder senare. Det funkar inte att ladda upp...


Våran jul!

Det var verkligen jätte länge sedan jag skrev här i min blogg, men jag har verkligen inte haft tid. Haft mycket i skolan, hade grupparbete där vi satt varje dag från åtta till fyra i stort sett. Sen allt de här med julen. Vi har haft gäster eller varit iväg sedan onsdags förra veckan. Vi hade uppesittarkväll med ett gäng och spelade bingolotto och åt god mat och drack lite. Super trevligt! Julafton firade vi hos min mamma, juldagen hos Ms föräldrar. Barnen var faktiskt inte rädda för jultomten i år. Mille var lite tveksam och skrek: "NEJ! NEJ! neeej! så fort jultomten närmade sig honom. Hehe, och barnen blev jätte nöjda med sina julklappar.

Tindra fick: En jätte stor låda full med plast-mat, kastruller och sånt, pärlor, filmer, kläder, my little pony saker, prinsesstiara med ring och örhänge, en rosa boaorm, Hello Kitty pussel, kritor, modellera med formar, Hello Kitty gosedjur, en fé utklädningsdräkt med vingar, tiara, kjol och trollspö.

Mille fick: En gitarr med ljud och mick som man kan sjunga i, ett bilgarage med tre bilar och gubbar, kläder, en Alfons Åberg bok, En hel låda full med play doh lera med en massa tillbehör, En båt med klossar i, dublo lego, en massa bilar, filmer, ett tåg med djur som låter, fingerfärg, en Zhuzhu pet hamster som går av sig själv. 

Jag fick: En ny kaffekokare (vår gick sönder bara några dagar innan julafton), en stekgryta, ett DKNY Be Delicious sett med parfym och body lotion, en sminkväska, mascara, ögonskugga, presentkort på H&M och ett på Gina tricot och 1200 kr i kontant sammanlagt.  

I söndags var jag en runda och tittade på Grand samarkand på mellandagsrean. Fyndade fyra tröjor för under 400 kr. Billigt och bra! Ska dit idag igen och titta efter en ny kamer. Jag berättade ju att min kamera gick sönder i England. Garantin täckte inte det, det skulle kosta oss 3465 kr att få den lagad!!! Jävla skit garanti!! Så vi tog de på hemförsäkringen fick tillbaks nästan 2000 iaf. Så ska försöka hitta en ny kamera nu istället. Känns ända sisådär, jag hade liksom den kameran i två månader om ens de.. Ska aldrig mer lägga till garantier på mina saker!!

Trött och seg!

Presentationen idag gick bra. Kändes lite deprimerande att när man åkte dit så var det ljust, en och en halv timme senare är det becksvart ute. Usch! På så sätt hatar jag vinterna. Och man blir ju så trött också! Men ser verkligen fram emot julen nu. Jag och M ska ta en tripp till Ullared nu någon dag innan julafton. Vi får se hur det blir, tanken var att vi skulle åka denna vecka, men nu har Ms farmor blivit ganska dålig, så vi vet inte hur det blir.

Usch, vill ha min kamera tillbaks också. Vi lämnade in den på lagning förra veckan, men detta kan ta säkert en månad. Alltså ingen kamera till julafton. Detta är dels därför min blogg har blivit så tråkig, utan bilder och så..

Näh, usch. Jag ska nog ta och lägga mig nu, är så himmla trött! Har en massa sömn att ta igen, vilket typ aldrig händer..


Bjuder på en bild, tagen för en månad sedan ungefär. Båda barnen leker så fint med sitt dublo lego. =)


Back in school..

Båda barnen är iorningsgjorda. Och strax ska jag ta på dom alla ytterkläderna, vilket tar ungefär en kvart. Mycket kläder som ska på, och inte nog på de. När man är färdig med den ena och ska börja ta på den andra. Börjar den första att ta av sig kläderna igen. Alla mammor vet vad jag pratar om. =)

Sen har jag lite över två timmar på mig att skriva de sista på min uppgift från VFUn som jag ska redovisa idag. Börjar vid ett. Måste skriva ut lite papper i skolan också. Vårt bläck i skrivaren har tagit slut! Panik! Man klarar sig verkligen inte på universitetet utan skrivare. Jag tror jag har skrivit ut minst 300 blad sen jag började. Och vi har bytat bläckpatron två gånger redan.

Nu ska jag slänga på mig lite smink och borsta håret..=)


Svullen hals..

Idag var det sista dagen på förskolan som jag har varit hos i två veckor. Tyvärr fick ju mina barn magsjukan och jag var tvungen att vara hemma 3,5 dagar av dessa. Så eventuellt kommer jag att få ta igen dessa dagarna, vi får se. Kommer att sakna barnen så sjukt mycket, men vi ses ju till våren igen. Ska bli kul och se hur mycket dom har utvecklats och vuxit tills dess. =)

Igår mådde jag inte alls bra. Började med halsont och huvudvärk, men under kvällen blev det bara värre och värre. Min ena körtel i halsen svullnade upp ganska mycket. Det svullnade upp så pass mycket att man kunde se en stor böld på utsidan av halsen. Kunde inte prata eller svälja mitt eget saliv. Mådde piss, men hade samtidigt ingen feber. Gick och la mig halv åtta i tron på att jag skulle kunna sova bort smärtan. Vaknade halv elva och hade ännu ondare, kallsvettades och försökte somna om. Lyckades efter många om och men.

Vaknade halv ett igen av känslan att jag inte kunde andas. Låg jag på en viss sida, trycktes min uppsvälda körtel mot min luftstrype. Kändes så jäkla obekvämt, darrade i hela kroppen och kunde inte alls prata. Jag var jätte nära på att ringa sjukhuset, men alla som känner mig vet att jag gärna inte ringer förrens jag typ ligger döende eller liknande. M gjorde iordning en alvedon till mig som han fick mosa med lite yoggi. Jag fick kämpa som fasen och smärtan när jag svalde varje liten bit gick knappt att motstå. Men tack vare alvedonen kunde jag somna om och idag när jag vaknade hade det värsta gått över.

Jag har fortfarande ont och är uppsvullen på ena sidan, men har inte i närheten av så ont som jag hade igår. Tycker det är jätte konstigt, har aldrig varit med om något liknande. Och har aldrig haft så ont i halsen..

RSS 2.0