Tio rosa rosor...

M var iväg för en stund sedan, och han kom hem med tio rosa rosor och jordgubbar åt mig. =) Sen fick jag ett stort paket salta S då han vet att jag verkligen älskar sånna! Hehe! Så nu har det smaskats på jordgubbar och grädde. Nu ska jag hoppa ner i ett varmt bad och koppla av, stressa ner. Sen beger vi oss hem till Ms föräldrar..

Hoppas ni har en bra Söndag...



Morsdag!

Idag är det lika fint väder och det så super härligt! Idag vill jag framför allt ge en stor kram till alla vi mammor där ute, för idag är det vår dag! =) Även om man inte ger bort någon morsdagpresent kan man ge sin mamma en extra kram, det räcker.

Tindra vaknade extra tidigt idag, men jag kyckades få henne att somna om igen, sen gick vi upp kvart i nio. Härligt! Idag har vi slappat och suttit ute på balkongen och jag har solat lite. hann ju inte ligga och steka precis. Det är så mycket annat som ska fixas och donas med. Lite senare ska vi kanske till kyrkan och kolla på Isabelle som ska sjunga. Sen ska vi hem till ms föräldrar och grilla och ha det trevligt!



Robinson finalen 2009!

Ellenor Pierre, Jarmo Heinonen, Anna Lundh, Nina Amjadi. Foto: Daniel Ohlsson/TV4


Ni missar väl inte Robinson finalen ikväll?!
Själv ska jag och barnen titta, om dom inte har hunnit somna innan dess vill säga. Jag vet inte riktigt vem jag vill ska vinna, har ju inte följt det så mycket. Men finalen får man ju se! Ska gotta mig i ostbågar och fanta ikväll.. =)

En fika på Strandbjörket...

Kom hem från stan för en stund sedan. Vi var först inne på en skoaffär och lyckades hitta en rätt så billiga och fina skor åt Tindra. Så nu har hon fått sig ett par sandaler. Sen hittade vi en morsdagpresent åt min mamma. Var även inne på HM och köpte en söt kjol och tröja till Tindra. Men knäppa jag tog helt fel storlek, trodde jag hade fått stl 86 med nu när jag kom hem såg jag att jag hade fått med mig en i stl 68! Haha! Det är Milians storlek det, men jag tror inte han vi ha en turkos tröja med rosa fågel och blomma på. Ska gå ner och byta den på måndag eller nån gång nästa vecka.

Sen träffade vi på Frida och Tuva på stan, vi gick tillsammans ner till Strandbjörket och där tog vi en fika och barnen fick äta sin lunch där. Men det gick bra för dom hade micro och allt där. Sen kom John också, så kollade vi på ankorna och alla fåglar som var där. Tindra tyckte det var jätte kul och villa fånga alla fåglar. =) Sen drog M och John för dom ska fiska idag igen, sen ska dom nog ner till Växjö Rock Festival. Jag och Frida lekte med barnen på den stora lekplatsen som är där. Jag kände lite frustration över att Tindra ville springa runt på egen hand samtidigt som jag inte kunde lämna vagnen då Milian låg där i. Det är mycket att hålla reda på när man har två små, men jag kan ju tänka mig hur det blir sen när båda går och dom springer åt farsitt håll. Hehe!



En härlig lördag...

Idag är det härligt väder och det ska bli riktigt varmt har jag hört, så idag åker hela familjen ner till stan. Ska kolla lite i affärer efter ett par sandaler åt Tindra och ska se om man kanske hittar något annat. Sen får vi ju inte glöma bort att köpa en morsdagpresent åt våra mammor. =) Efter stan ska vi upp till strandbjörket och ta oss en fika och leka med barnen. Frida ocg Tuva skulle också komma förbi. Det ser ut att bli en härlig dag!...


En liten present...

Min kära M kom hem med en liten present till mig bara så där utan någon direkt anledning. Jätte glad blev jag! Och det jag fick var en super härlig "body massager". Den vibbrerar och man kan köra runt med den på hela kroppen i stort sätt. Jag som länge har försökt få M att massera min onda rygg, men eftersom han verkligen hatar att massera så har det inte blivit så mycket utav det. Så det här var den perfekta presenten! =) Tack så hemskt mycket gubben!

Nu ska jag krypa ner i sängen och ikväll, ikväll ska gubben få köra massagemaskinen på hela min rygg och jag ska bara ligga och njuta!


Den ser riktigt spacead ut!

Mmm, så gott!!

Var precis nere i affären och hämtade ut mitt paket, och mycket riktigt, det var vårt kollage som hade kommit. Och jag blev jätte nöjd, det var jätte fint! Nu ska vi bara hitta en passande ram till. Sen ska det upp på väggen i vardagsrummet. =)

Det blev aldrig någon sockerkaks bakandet men det blev chokladbollar istället. Och eftersom det är en av dom få kakorna som Tindra kan äta så fick hon smaka en liten boll. Det tyckte hon var jätte gott! Och sa "MMmm!" flera gånger om!



Mmm!


Frida och Tuva var här innan. Barnen lekte så snällt med varandra och vi snackade bebis och lite annat kul! =) Frida busade med Milian och han skrattade verkligen JÄTTE mycket! Åh, den lilla charmgossen. Han är alltid så glad, och han ler och skrattar åt allt och alla!






Svullen och trött...

Håller på och göra mig iordning lite smått. Jag var sjukt trött när jag vaknade i morse och kände mig inte alls pigg, sen har mitt ena ögonlock svullnat upp också. Vet inte om det är en vagel eller nått, det gör ju inte ont känner mig bara svullen och trött. Båda barnen sover nu iaf, och M kommer väl hem ganska så snart. Jag ska ställa mig och diska och plocka iordning efter Tindra här. Det ligger leksaker i hela lägeheten. Lite senare idag kommer Frida och Tuva och hälsar på. Funderar på om jag skulle baka en sockerkaka att bjuda på, får se om tiden räcker till. Det är ju inte alltid den gör de...

Nåå, vad tycks?!

Jag har fixat och trixat i bloggen som ni kanske ser, och jag är väldigt nöjd måste jag säga. Vad tycks?! =)

Kvällen har varit lugn,
badade Tindra innan och jag var lite frusen jag med så det blev att jag hoppade i i badkaret jag med. Haha! Men det var härligt! Nu ligger iaf båda barnen och sover. M kommer inte hem ikväll, han skulle sova hos John som bor nere i stan, för han börjar jobba halv åtta imorgon och om han skulle sovit hemma hade han fått gått upp vid sex. Så jag var snäll och lät han sova där istället. Men det känns tomt här i lägenheten nu. Har suttit här framför datorn i en timme nu och jag börjar bli uttråkad!! 

Men så fick jag ett roligt mejl där det stod att jag hade vunnit tävligen från lilyochbrosan.se. Det gjorde min kväll så mycket mer roligare! =)



Glad Milian i sin söta dress från baby Gap i 100% ekologisk bomull.



Godnatt! 


Banan i håret...

Barnen kom hem för en stund sedan. Det hade börjat regna när dom hade varit borta på lekplatsen, så dom hade fått gått hem till någon dom kände i närheten. Tindra var lite frusen när hon kom hem, men hon blev glad när hon fick sin kvällsmat. Nu ska jag tappa upp ett bad till henne, för hon har en massa banan och gröt i håret. Toka!



Följ mig på bloglovin...

Följ min blogg med bloglovin

"Belle!"

Isabelle ringde och frågade om hon och en kompis kunde komma över en stund och leka med barnen. Självklart sa jag. När jag sen berättade för Tindra att Isabelle snart skulle komma gick hon runt i lägenheten och ropade "Belle", "BELLE!".

Dom är ute och leker nu, det har varit åska och muligt ute, men nu var det lite uppehåll så dom passade på att gå ut nu. Och jag passar självklart på att sätta mig vid datorn och blogga och kika runt. Sitter och lyssnar på Hardcore Superstars nya album. Dom har streamat hela skivan på deras myspace sida. Nice! =) På Tisdag börjar Sweden Rock och det är tredje året på rad som jag inte är på plats, lite segt! Men jag har väldens gulligaste och underbaraste barn så det gör inget!


Det skiljer inte mycket i storleken mellan dom nu.



Kramar lillebror



Syskonkärlek! =)

Jag har en friluftsmänniska till sambo...

Nu har jag hunnit med att diska, dammsuga och slänge in en maskin tvätt. Tindra sover lunch och M kom nog hem vilken sekund som helst. Han blev inringd från jobbet imorse och var tvungen att jobba, han ska jobba imorgon också. Men det är bara bra, vi behöver alla pengar vi kan få just nu när M inte har något fast jobb, och inte jobar så ofta i kyrkan.
Sen ska han och John iväg och fiska tror jag. Hehe! Det ska bli kul och se om M tycker det är roligt. Han är inte direkt den typiske friluftsmänniskan.

Nu ska jag vika en stor hög med ren tvätt som ligger och svämmar över i tvättkorgen, sen när barnen har vaknat ska vi gå ut en liten runda ner till affären. Jag hade visst fått ett paket som jag måste hämta ut. Är ganska säker på att det är vårt fina kollage. =)


Våra morgon rutiner...

Våra morgnar är väldigt enformiga och drivs av en himmla massa rutiner. Men det behövs nu för att få allt att blir klart mycket snabbare och när man har två små så tätt inpå varandra så behövs det!

Milian vaknar runt åtta och är hungrig, då brukar jag ta upp honom till vår säng och jag ammar honom där. Tindra brukar vakna i samma veva och vi brukar ligga och mysa och "morgna oss" medans jag ammar klart lillebror. När jag har ammat klart honom vill inte Tindra ligga kvar i sängen längre så då är det bara att gå upp, annars blir det bara en massa gnäll och tråkigheter. Byter blöja på Tindra och efter jag gjort det sätter jag i mina linser, sköljer mitt ansikte med kallt vatten så jag vaknar till ordentligt. Milian vill också komma upp och jag sätter honom i babysittern vid köksbordet.
Sen är det dags för frukost! Tindra är som hungrigast på morgonen och hon får två mackor och lite yoghurt eller gröt till. Hon äter mest av alla i familjen. Jag slänger i mig en macka och när Tindra är klart torkar jag av henne och sätter ner henne.
Nu är det Milians tur att byta blöja och jag tar på han kläderna som han ska ha på sig under dagen. Sen är det Tindras tur att få på sig kläder och vi borstar tänderna ihop. Nu brukar klockan var runt tio och Milian vill ha mer mat. Gör iordning honom en flaska och lägger honom i hans säng med flaskan så brukar han alltid somna om. Sen kan jag börja göra iordning mig själv, samtidigt som jag håller koll på vad Tindra så hon inte hittar på något hyss. =)


God morgon på er!

Vinn presentkort...

Jag tävlar om ett presentkort värde 300:- från lilyochbrorsan.se hos Shoppingtokigmamma.
Var med du också...


Lilyochbrorsan.se har väldigt söta och udda barnkläder, här hittar man sånt som man inte hittar någon annanstans. Här finns handsydda och kläder i få exemplar, vilket gör det lite extra roligt!

Ett litet kollage...

Idag kom lite kort som vi har framkallat via internet i brevlådan. Beställde också ett kollage förstorning 30x45 helt gratis förra veckan. Den ska vi rama in och hänga upp här i lägenheten någonstans hade vi tänkt. Den skulle ta lite längre tid att få på posten, men vi får väl den någon gång under denna vecka.



En stor bild på Tindra och en stor på Milian,
sen är det blandat på alla i vår lilla familj.

Blåsigt...

Det blev en timme med lek och bus nere på lekplatsen, och gud vad det blåste! Sen kom det en massa gråa och trista moln och det kom ett par droppar regn, så vi fick snabbt säga hejdå och bege oss hem innan det började regna ännu mer. Det har kommit lite mer regn sen dess, men inte mycket, bara några droppar. Jag har haft lite småont i huvudet sen vi kom hem och känner mig väldigt trött. Ska strax lägga mig i ett varmt bad och läsa Allt Om föräldrar tidningen jag fick häromdagen. =)


Jätte grusigt!



Sötnosen!



"Titta mamma vad jag hittade!"



Våra små!



Lilla gumman!

Till lekplatsen en runda..

Dagen har varit relativt lugn tills nu. Vi har badat båda barnen så nu är dom rena och fina. =) Och nu kom Isabelle och två av hennes kompisar och bjöd på glass. Nu vid tre ska vi möta Frida och Tuva borta på lekplatsen. Det är fint väder ute, men det blåser som fasen. Senare idag kommer John och han och M ska sitta och spela gitarr och sen ikväll är det fotboll, mindre kul för min del. Så jag kommer nog sitta här vid datorn istället.

 

Tävlar...


Jag tävlar om en Nova Star mössa från
Pilutta
i
Nikitas blogg,
Tävla HÄR du med!


___________________________________





"Jag är med och tävlar om presentkort (3 vinnare får olika valörer) hos En Mölnbobos Liv, tävlingen är i samarbete med Boogiekidz. Tävlingen är öppen för alla även er utan blogg. Tävlingen avslutas 31 maj."


_______________________________________




"Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 250 kr från Barntrygghet.se hos Carolina.
Var med och tävla du också!"


_____________________________________



 "Jag tävlar hos Eira - Min ögonsten om en valfri body/tröja från Babykungen! Tävla HÄR du med!"

Lite shopping...

Det har blivit mycket bloggandet för min del dom två senaste dagarna. Haft en del och göra, och varit för trött för att sitta vid datorn. Igår rensade vi en del och ändrade om lite i Tindras rum, eller vi flyttade in hennes byrå i hennes gaderob vill säga. För Tindra går i lådorna och vips så ligger hennes och lillebror kläder i hela lägenheten. Vi har tre kassar med kläder som ska slängas eller skänkas bort nu.

Idag har magda varit på besök. Vi tog en fika och Ms mormor och hans bror kom och fikade också. Vi bjöd på kärleksmums som jag bakade igår. Gott gott! =) Sen stack jag, magda och Tindra ner till stan och shoppade lite åt Tindra. Jag köpte en fleacetröja och en solhatt på rean och sen köpte jag en tröja, en långarmad tröja och ett par kapribyxor på H&M. Allt gick på ca 250 kr, vilket jag tyckte var billigt och bra!


Fleacetröjan och solhatten jag köpte åt Tindra.

Vinn presentkort...



Tävla om ett presentkort värde 500:- hos
BABYKUNGEN
i TUMADRE's blogg i samarbete med MARKET2MEMBER!

En liten händelse...

Det blev tyvärr ingen minigolf då tiden inte räkte till. Istället blev det en liten runda ner till affären och köpte lite gott till ikväll. Tindra fick smaska på en piggelin glass. Sen stannade vi till på lekplatsen här utanför så Tindra fick leka lite, medans vi satt i solen och njöt av det härliga vädret.



Smaskar på piggelin



Påväg mot lekplatsen



"Vad är detta för något?"



Sötnosen!



Det är kul att gunga tycker Tindra...



Super kul!

(Måste bara säga att jag är väldigt nöjd med kvaliten på bilderna då dom är tagna med min sunkiga kamera på mobilen. Ibland blir det jätte dåliga bilder, men ibland lyckas man!)


Måste bara berätta en rolig liten händelse. När vi kom hem började vi så smått med maten och M började plocka iordning och rullade in vagnen i gaderoben (vi har en väldigt stor gaderob i vår hall). Jag fick gå ner till affären igen för vi hade glömt att köpa köttbuljong. Medans jag hade varit borta hade M hört hur någon började gråta men fattade först inte vart det kom ifrån. Han gick in i gaderoben och där ligger lille Milian i beckmörkret inne i gaderoben och tycker inte alls att det är kul. Hehe! Stackaren! M trodde väl att jag hade tagit upp honom från vagnen när vi kom hem.

Minigolf...

Det ser ut att vara riktigt härligt väder ute idag, ser ut att blåsa lite men det kanske bara är skönt. Idag ska vi ut iaf, vi ska spela minigolf med Frida, Victor och Tuva. =) Får se när och var det blir. Relativt snart får det bli eftersom M ska hem och kolla på match vid fyra. Tindra bestämde sig för att sova lunch nu så hon får lunch efter hon har vaknat istället. Och Milian är pigg idag, han sitter här brevid mig i sin babysitter och leker för fullt. Han har börjat greppa efter saker nu, men det går lite hackigt för honom. Handen flyger fram och tillbaka och man kan riktigt se hur konsentrerad han är när han väl försöker. Hehe! Dom utvecklas så snabbt!



Tittar in i kameran. =)

Ett litet videoklipp...

Tindra dansar försiktigt (vaggar fram och tillbaka) till musiken:


En trevlig kväll i Rottne...

Idag är jag trött! Det blev en mycket trevlig dag/kväll igår. Vi grillade, körde lite moppe, spelade guitar Hero, snackade skit, spelade kort m.m.. Tack för en trevlig kväll allihopa! Vaknade runt nio imorse och det var bara att gå upp och ge Tindra sin frukost. Efter ett någon gång fick vi skjuts hem till Ms föräldar, och där tog vi en fika och satt och snackade. Kom hem vid fem och då var det att ställa sig direkt och börja laga mat. Nu ska vi bara ta det lungt. M skulle gentligen på fest, men han var för trött för det. Och självklart tycker jag att det är mycket trevligare att ha han hemma. =)

Här får ni lite kort från gårdagen:


Tindra och Amelia =)



Glada gänget



Dags för mat



Amelia



Magda och Milian



John
(med chips i munnen) och M



Söta Milian



En glad bebis



Magda and Me =)

Grillning i Rottne...

Skriver lite snabbt bara. Håller på och städar här i lägenheten från i Onsdags, igår var vi så slut att vi bara slappade hela dagen, och hade ingen ork till att städa. Så idag är det storröjning på gång. Tindra somnade precis, så passar på att skriva lite här då jag inte kommer kunna göra det senare. Idag ska vi till Rottne och grilla. Vi blir ett helt gäng: Jag, M, Tindra, Milian, Magda, John, Mamma, Rasmus, Victoria, Jörgen, Kamilla och Amelia. Det ska lbi riktigt trevligt! Måste ladda batteriet till kameran så jag kan ta några roliga kort. Vi åker vid fem-sex, så kommer nog inte uppdatera mer idag...

Hoppas ni får en trevlig Fredagkväll...

En sväng bort till lekplatsen...

Innan idag var jag ute med barnen och gick till lekplatsen. Tindra fick leka i sandlådan, vi gjorde små sandfigurer, hon smakade på allt från maskroser till pinnar och grus, hon fick klappa hund och jaga fåglar, gunga, åka rutschkana, plocka blommor och massa annat roligt. Efter all lek satte vi oss ner och fikade på en banan och lite dricka. Det var jätte härligt att få komma ut själv med barnen och Milian var så snäll och sov hela tiden.



Grönska



Milian i vagnen



Leker i sanden



Plockat en blomma



Åker rutschkana



Rider på gunghästen



Klättrar för fullt



Sötnosen!

Tävlar..



"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
en valfri t-shirt från Rockefella i samarbete med Rocka by Baby
 Var med och tävla HÄR du med!"



----------------------------------------------------------------------



"Jag är med och tävlar hos Eira - Min Ögonsten om ett presentkort värt 500kr hos Mykidoo, tävla HÄR du med!"



______________________________________



Jag tävlar om ett presentkort på 250:- kr hos
Funkybaby.se 
Klicka in dig hos
CRAZYANGEL och var med och tävla du med!



_______________________________________




"Jag vill vinna ett presentkort på 500kr från ModelMini hos Tant Ulrika"

Besök på Vårdcentralen...

Igår var ingen rolig dag! Ganska så direkt efter jag skrev mitt sista inlägg här på bloggen igår, så fick jag tillbaka värken i magen. Fast den här gången var det 10 000 gånger värre. Vred och vände mig i sängen för att det gjorde så ont! M var nära på att ringa ambulans! Jag tog en Ipren och försökte lugna ner mig, låg och kallsvettades. M ringde Vårdcentralen och dom sa att dom skulle ringa tillbaks om en kvart, *pts* BULLSHIT! Vi åkte ner dit istället, men lagom tills vi fick hjälp hade iprenen värkat och jag hade inte lika ont i magen. Fick sitta och vänta i tre timmar, och självklart kunde dom inte säga vad det hade kunnat varit. När vi kom ut från Vårdcentralen såg vi att dom hade ringt där ifrån en timme och tjugo minuter senare än vad dom sa att dom skulle. Jag blir så trött!


Men iaf, har inte haft ont i magen alls sen dess. Och igår kväll när vi hade kommit hem skulle M lämna sin syster som hade suttit barnvakt under tiden. Tack snälla du! Lite senare ringer det på dörren och där står M med en hel skara folk och lilla Magda stod där med. Hehe! Det var en trevlig överraskning! =) Vi hade det trevligt igår, förutom att alla killar dissade oss och skulle iväg till krogen medans vi fick vara hemma och passa barnen. Jag var ju inte sugen på att dra ut, men det hade varit trevligare om dom hade kunnat stanna. Så jag och Magda satt uppe och snackade skit och ett tag höll jag på att somna framför tvn. Strax innan två kom dom hem och då var det bums i säng, för jag var astrött!

Ett litet paket...

Idag har vi hunnit med mycket trots att det är långt kvar av denna dagen. Imorse när jag vaknade hade jag jätte värk i magen och jag mådde illa, vet inte vad det var. Kan det ha varit världens mensvärk tro? Tog två alvedon sen gick det över. Men jag är väldigt seg idag. Gick upp och åt frukost, efter frukosten badade vi båda barnen. Milian deckade direkt efter han kommit upp med en flaska ersättning i munnen. Tindra somnade precis i soffan. Och jag har hunnit stryka en del tvätt (skit tråkigt!), plocka undan och håller på att tvätta också. M har rensat allt i hans gaderob nu och det är en massa som ska slängas och göras av med. Tror vi ger bort det till röda korset eller liknande. Jag tycker iaf att istället för att slänga alla ens kläder så kan man skänka bort dom dit istället, så får någon annan lycka för dom!


Jag fick en trevlig överraskning när jag hämtade posten idag. Min kära Farmor hade skickat en litet paket till oss, och det innehöll en slipoverväst och tillhörande body till Milian. Jätte söt var det! Ska ringa och tacka henne ikväll! =)  



Önskas:

Ååh, det är så mycket fina och söta sommarkläder åt Tindra som jags kulle vilja köpa åt henne. När skatteåtebärgningspengarna kommer så ska vi köpta lite kläder åt båda barnen har vi bestämt. Funderar på at beställa hem någon från Name It då, eller om dom kanske har dom plaggen i butiken, så slipper man betala frakten. =) Här är några favoriter från Name It:



Detta skulle gå på 349,85;- + frakt

Mycket kärlek och mycket bus...

Idag gick vi upp vid halv tio.
Det är så underbart att även fast man har två små nu, så får man sovmorgon om morgnarna. Vi har väldigt snälla barn! =) Vid tolv körde vi ut till city gross och handlade för veckan. Efter allt handlande körde vi en Drive In på Max och köpte oss en mindre nyttig lunch, som vi åt när vi kommit hem. Tindra åt en hel stor burk Mild Taco och hon älskade det!

Under dagen har vi inte gjort så mycket, lekt och gosat med barnen oh dom vanliga vardagssysslorna. M blev inringd att jobba akut på Pax Café så han jobbar tills nio ikväll. Jag satt och myste med barnen i soffan för en stund sedan och Tindra höll låda och lekte för fullt med sina leksaker. Jag gjorde iordning en flaska ersättning åt Milian och matade honom, han somnade med flaskan i munnen, mätt och belåten. Tyckte att det blev väldigt tyst plötsligt och var övertygad om att Tindra hittade på hyss, reste mig upp för att gå iväg och kolla vart hon hade tagit vägen (hon syntes inte till i rummet, vad jag kunde se). När jag rester mig ser jag att hon har deckat på golvet intill soffan på en av våra soffkuddar. Haha! Gumman måste varit helt utslagen. Så nu sover dom båda barnen och jag smög mig hit framför datorn så jag kunde blogga lite... =)



Syskonkärlek!



Mys i soffan.



En deckad Tindra...


Milian är så duktig!

Milian har blivit jätte stark i nacken nu, och när man lägger honom på magen håller han uppe huvudet och tittar upp.
Sen ligger han så i någon minut, jätte duktig! Dom utvecklas så fort när dom är små!




Milian tränar nacken. =)

En tröttis i vår soffa...

Tindra har inte sovit någonting under dagen idag. Det har varit full rulle på henne exakt hela tiden. Vi satte oss framför tvn för en stund sedan och slappade lite, och hon ville att jag skulle läsa en bok för henne. Inte långt efter somnade hon som en stock. Lilla gumman var super trött! Ska låta henne sova i en kvart bara, inte mer för då kommer hon ha svårt att somna sen ikväll.


Total deckad i soffan! =)



Tv för hela slanten...

Nu har vi kommit hem från affären, så nu har vi laddat upp med gottis för ikväll. Tindra fick majskrokar och det blev hon glad för. Ikväll väntar en helkväll framför tvn med mycket mys med familjen. Bästa tv dagen i veckan är ju söndagar. Ikväll visas premiäravsnittet av Stylista. Sitter och bollar vilket man ska se, det eller Gossip Girl?! Jag har missat en himmla massa på Gossip Girl, så tror det blir stylista ikväll...

Hoppas ni haft en trevlig helg...





V.S






Vinn en fin tavla...



Isa har fått det roliga uppdraget att rita ett motiv med Syster Lo. Polarbröd har nu en tävling hos mig med hela 20 exemplar av den i potten (värde 470:- med frakt). Motivet Syster Lo är 50x50 cm stort och finns med antingen tjejfigur eller killfigur samt barnets namn. Ramen köper man som vanligt själv.

Va med och tävla du med!

Någon gång så händer de...



"Jag är med och tävlar hos Carolina om 1 valfri body/t-shirt från Plastisocks nya kollektion! Tävlingen ordnas i samarbete med Tuffatilda.se och det blir hela 2 vinnare! Var med och tävla du också!"



-----------------------------------------------------------------



"Jag är med och tävlar om ett presentkort på BR-leksaker hos Mammamuh
Tävlingen hittar du HÄR
Tävlingen pågår till 28/5 21.00"


-------------------------------------------------------




"Jag tävlar hos Jempajenny om ett presentkort på 200 kr hos Fridolina.se  
Tävlingen avslutas den 24:e maj klockan 18:00 genom lottning!"


--------------------------------------------------------


Va med och tävla HÄR!

God eftermiddag!

Grattis till Norge ska man väl säga,
både till vinsten i Eurovision och på deras nationaldag som är idag. Dubbelt firande för dom! Men allvarligt talat, jag tyckte inte alls låten var bra och jag fattar inte riktigt hur den kunde slå poäng rekord!?

Vi stannade över hos Ms föräldrar för det hade blivit alldeles för sent för barnen annars. Så vi kom hem för en stund sedan. Jag och M snabbstädade lägenheten och det ser riktigt rent ut nu. Vi var väldigt effektiva! Tindra somnade för en halvtimme sen och M är iväg just nu och kollar på forboll. Milian sitter här och leker för fullt i sin babysitter. Han har börjat greppa okontrollerat om leksakerna. =) Och föresten jag har ju glömt att berätta att för några dagar sedan vände han sig för första gången från rygg till mage. Han låg på ett täcke i soffan och det kanske var lite slutning neråt som hjälpte honom lite, men inte mycket. Han är så duktig och det är sjukt vad det går snabbt nu!



Milian på BB (med spya på armen.)

Ikväll hejjar vi på Sverige, eller?!

Vi har bara tagit det lungt idag, spelade lite Xbox med Rasmus och Lillan innan. Vid två åkte dom hem. Sen har M varit iväg och kollat på fotboll, medans jag har varit hemma och myst med barnen. Nu håller vi på och göra oss iordning. Vi ska hem till Ms föräldrar äta god mat och kolla på Melodifestivalen. Så vad tror ni nu då? Har Sverige någon chans ikväll? Om jag ska vara ärlig tror jag inte att det kommer gå så bra för oss, men man slutar ju aldrig hoppas iaf. Och visst kommer man fortfarande hejja på Sverige och kanske Finland och England med, då M och jag har våra rötter därifrån också. =)

Ha en trevlig lördagskväll...



En liten piggelin...

Nu har vi precis kommit hem. Vi vaknade sent idag, Milian vaknade vid halv tio och ville ammas och då låg både Tindra och M och sov. Strax efter vaknade Tindra och vi låg och mös kvar i sängen till kvart över tio så jag kunde amma klart. Åt frukost och gjorde oss iordning för att gå ut en runda. Tindra har ju fått en dagisplats på Vasaborgens förskola till hösten, om vi vill ha henne där. Så vi gick bort dit och kollade hur det såg ut, men det såg inte alls roligt ut alltså! Vi är väldigt osäkra om vi ska tacka ja till det. Då väntar jag nog hellre så vi får en dagisplats på någon av dom tre som vi har ansökt till.

Vi stannade också till vid lekplatsen och lekte med Tindra lite och sen tog vi varsin glass i affären. Tindra fick smaska på en piggelin och hon älskade den! =) Hon blev jätte ledsen när den var slut. Hehe! Om en stund kommer mamma och Lillan, kanske Rasmus med. Mamma ska jobba inatt så Lillan ska sova över här. Det kommer Tindra tycka är kul!

Fixat och Trixat...

Som ni ser har jag fixat och donat och ändrat min blogg design, bara lite enkelt. Vi har inte Photoshop hemma och det är inte så mycket kul man kan göra på paint. Men det får gå ändå. Det är bättre än det förra iaf och en lite härligare färg en den gammla, tycker jag iaf. =)

Nu ska jag hoppa ner i sängen och mysa med min familj!

Sov Gott!

Tävlar:



"Jag är med och tävlar hos Carolina om 1 st tröja (Positively Organics) från Edvina.nu Tröjan finns i 6 färger och i storlekar från 6 mån till 4 år. Var med och tävla du också!"



-------------------------------------------------------------------




Hos Sandlådan kan du tävla om ett presentkort på 300 kr från Godis&Jag.

Några små ord...

Tindra har börtat prata mer och mer och hon har börjat härma det vi säger. Hur kul som helst! =) Hon är så duktigt och hon snappar upp allt snabbt. Det här är några ord som hon kan och som hon upprepar:


Mamma
Pappa
Titta
Där
(Dääh)
Oj
Tack
Katt
Vovve
(Vov-vov)
Lampa (bampa)
Bajs (Baaj)
Gröt (Gööt)
Mat (Nam nam)
Klocka (Kocka)
Isabelle (Bell)
Öra (Ööaa)
Rumpa (Umpa)
Milian (Mija) Hon har också sagt "Mille" vid nått tillfälle.


 


Vår stora tös!

God eftermiddag!

Här är det lungt just nu.
Milian sover och Tindra springer runt här i lägenheten och leker för fullt. Jag brukar inte få sitta vid datorn för henne, men idag har det gått bra. Hon vill komma  upp i knäet och kika vad jag gör lite då och då bara. Idag har vi inget bestämt. Ska nog bara ta det lungt, och det är ganska härligt det. Det är inte så jätte trevligt väder ute, det regnar till och från men ibland tittar solen fram. =)

Vi köpte en soffa förra sommaren på Jysk, en grå bäddsoffa med shäslong. Den har blivit helt nersutten och man får bjälkar upp i rumpan på vissa ställen, vilket är mindre skönt. M hade varit nere på Jysk och pratat med dom och dom hade sagt det att just dom äldre sofforna av den här modelen hade dom haft mycket problem med, och vi är inte dom ända som hade klagat. Vilket fall som helst så får vi antingen byta ut soffan mot en annan där på jysk eller så får vi pengarna tillbaka. Och vi funderar lite på vad vi ska göra. Kvaliten på Jysk är ju inte det bästa, så det lutar nog mest åt att vi tar pengarna tillbaks och köper en tresits soffa från Ikea istället. Isåfall skulle det bli en svart Eketorp:

Jäkla internet!!

Internet är jätte segt här hemma hos oss. Jag vet inte riktigt vad som har hänt men det har varit så dom tre senaste dagarna. Speciellt när jag ska in på blogg.se. Sjukt störande! =(  Det är därför jag inte har kunnat blogga så mycket dom senaste dagarna. Sen har vi gjort en del också. Igår träffade vi Frida och Tuva borta på lekplatsen, snackade lite och barnen fick leka. Våra barn har blivit så stora nu alltså! Jag kommer ihåg första gången vi träffades på stan. Då bara låg våra två små i vagnarna och sov och var lugna. Nu är det full fart på dom och man får nästan springe efter dom så dom inte smiter iväg. Hehe! =)

Idag var vi på BVC och mätte och vägde Milian. Han väger nu 5906 g och var 61,5 cm lång. Han väger ju bara 3,5 kilo mindre än storasyster. Hehe! Det är inte klokt vad han växer! Vi ska dit den 4/6 nästa gång, och då ska han vaccineras den lille stackaren. Sen när vi kom hem började M att färga håret på mig. Och gissa vilken färg?! Jo, RÖTT!! Hehe. Kände att jag behövde förnya mig lite, och är så trött på att färga mitt hår svart då det blir mörkbrunt efter bara några tvättar. Men jag är faktiskt rätt nöjd måste jag säga. Men det behövs fler färgningar om det ska bli riktigt rött. Nu är det mer rött i hårbotten och vinrött nere i topparna. Kan ju ta en bild och visa här på bloggen, när jag får tid. Har tänkt att klippa mig ganska snart också. =)

Sen har Magda varit här också, och vi har spenderat kvällen tillsammans. =) Alltid lika kul att ha dig här gumman, trivs så med dig! Nä, nu skriker lillen efter mat, ammningsdax...

Båda barnen försäkrade...

Nu kom jag äntligen in! Blogg.se är så himmla segt nu ikväll, och jag har försökt att komma in flera gånger. Men nu så! =) Igår mådde jag inte alls bra. Jag och båda barnen var hostiga och snuviga, och större delen av dagen spenderades i sängen. Men idag vaknade jag med ett strålande humör och kände mig mycket bättre. Idag har vi städat lägenheten och innan idag kom den en snubbe hem till oss och pratade om försäkringar. Så nu har vi försäkrat båda barnen, vilket känns väldigt bra om någonting skulle hända dom. Vilket vi inte får hoppas såklart! =)

Snart ska vi bädda ner oss i sängen jag och M och kolla på film. Vi såg en helt sjuk men rolig film häromdagen, Pineapple Express. Haha! Så sjuk! Ett tips, men inte alls barnvänlig!


En liten bild från gårdagen:


Ligger och myser i sängen. =)

Seg!!

Idag mår jag inte alls bra. Är trött, hängig, kallsvettas och har världens huvudvärk, nästintill migrän. Tog två alvedon innan, så det känns lite bättre, men är fortfarande väldigt seg. M jobbar ikväll, så det är jag och barnen. Hittills har det gått bra och dom är relativt lugna. Det är jag glad för. Tindra ligger och sover och lillen ligger här i sin babysitter och leker. =)

Ska strax börja med maten, det får bli något så simpelt som fiskpinnar och potatismos. Orkar inte stå och göra värsta middagen nu. Ikväll ska man väl kolla på semifinalen mellan Sverige och Ryssland. Usch vad jag känner mig seg alltså! Inget roligt blogginlägg det här alltså!


Skriver mer när jag är piggare...


Elva små tänder...

Igår var det fullt upp. Magda kom ju efter ett nån gång. Vi tog en kopp te och stackars Tindra var jätte skrikig. Men det är inte så konstigt när hon hade feber. Magda kom ju med presenter åt båda barnen, en tröja och en skjorta åt Milian och en leksakstrumpet, gitarr och en ny ritboard. =) Tack snälla Magda! Sen åkte vi ner till stan och jag shoppade lite åt barnen, Milian fick ett par byxor, strumpr och en bibs och Tindra fick ett par jeans från Name it. Drog till City Gross och handlade mat. På kvällen blev det hockey och lite skitsnack. Hade väldigt trevligt fakstiskt, vi satt och snackade en massa minnen och kollade igenom alla festbilder från den tiden. Haha! Som man såg ut alltså!

Idag har jag inte mått så bra. Fick ont i halsen igårkväll och det har blivit värre idag. Känner mig även väldigt hängig! Inte alls kul, hoppas jag inte blir mer sjukare. Jag har ju varit sjuk till och från i två månader nu. Inte alls kul! Tindra har ingen feber längre iaf och hon är mycket piggare. I morse när jag skulle borsta hennes tänder fick jag kolla lite mer i hennes mun och jag kom fram till att hon har fått elva tänder nu. Fyra framtänder där uppe och fyra där nere, och tre hörntänder.

John är här ikväll och dom sitter och kollar på Hockey, ska snart vara social och sätta mig med dom hade jag tänkt, men ska först kolla runt bland bloggarna här. =)



Det här fick Milian av Magda. =)



Gårdagens shopping..

Tävlar:



Jag tävlar om fina priser från lollopard i Nikitas blogg
Var med och tävla HÄR du också,
du kan vinna en klänning eller shorts+tshirt med superfint traktor mönster
i ekologisk bomull.




------------------------------------------------------------------------------------





Jag är med och tävlar hos majbebis08 om ett valfritt porslinset till ett värde av 129kr från






-------------------------------------------------------------------------



 
Jag är med och tävlar om ett presentkort från
CoolChildren värde 500:-
Klicka in dig till TUMADRE's blogg och tävla du med!






---------------------------------------------------------------------------------





Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- hos
Elvis-elina i Nikitas blogg.
Tävla HÄR du med.


----------------------------------------





Nu håller jag tummarna! =)

Nästan 40 graders feber..

Ja, stackars lilla Tindra har fått feber. Sist vi tog tempen, för ca två timmar sedan hade hon 39,9 graders feber. Stackars liten! Just då var hon ganska utslagen och trött, men annars har hon varit relativt pigg med tanke på att hon har haft feber hela dagen. Hon har fortfarande kunnat leka och skrattat. Hon har till och med suttit inne hos M vid datorn och lyssnat på musik och diggat med. Jag är ganska säker på att det är tänder på g och att det är därför hon har fått feber. Gav henne flytande alvedon nu innan hon somnade inför natten, och vi får se hur det är med henne imorgon.

Magda kommer ju imorgon. Och vi skulle ju dra ner till stan en runda, jag skulle behöva köpa en solhatt och lite grejer åt barnen imorgon. Men Tindra får nog stanna hemma med M, sen kan jag ta med mig Milian istället. Får se hur hon sover inatt. Sist hon hade feber vaknade hon ganska ofta och grät. Blir kanske inte så många timmars sömn inatt..

Första skrattet!

För någon vecka sen när Magda var här skrattade Milian för första gången åt henne. Sen dess har han skrattat åt både min mamma och Ms mormor. Och nu idag, skrattade han äntligen åt mig! =) Så jäkla söt! Han är mycket tidigare än vad Tindra är, hon började inte skratta förrens hon var runt fyra månader.

Och idag blir Milian två månader! =) Undrar om han blir lika fort utvecklad som Tindra, eller vem vet han kanske blir ännu tidigare. Hehe!


En glad gosse!

Lite bilder från helgen...

Glöm mitt förra inlägg, det var bara datorn som hade fått ett fnatt. Igår kom M och hämtade oss hos mamma vid fem tiden, åkte först hem om och sen till Ms föräldrar och åt kvällsmat där. Var hemma vid tio och då Tindra deckade direkt när hon hade fått sin välling. Lilla gumman var helt slut! Idag har vi fixat med en massa saker, nu efter fem ska jag ner till macken och hämta ut ett paket. Det är förmodligen kläderna som har kommit! =)

Imorgon ska vi träffa Frida och Tuva och på Onsdag kommer Magda och då ska vi ner till stan och kolla lite, ta en fika och lite så. =)

Här kommer lite bilder från helgen:


Vi gick till lekplatsen och vid varje stor sten stannade Tindra till och skulle leka med.



Tindra plockade blommor...



När vi kom fram ville Tindra gunga...



Hon fick gunga på gunghästen...



Leka i sanden är jätte kul. Här satt hon säkert i en halvtimme och lekte...



I söndags träffade vi Sia och Loke. =)



Vi med barnen...



Lilla gubben...

Vad har hänt med min blogg?!

Är det bara min dator som har blivit knäpp eller ser min blogg väldigt konstig ut?! Jag har ingen anning vad som har hänt, jag fattar ingenting! ååh, jag blir galen!!! Jag behöver hjälp!


En jobbig morgon..

Idag vaknade Milian vid sju och ville ammas. Tindra vaknade såklart och började storgråta. Medans jag ammade Milian fick jag samtidigt försöka trösta Tindra, men det var omöjligt. Fick avbryta ammningen och gå med Tindra in till min mamma, så hon kunde ta henne så länge jag ammade lillen. Men hon ville inte alls, men till sist somnade hon om igen framför tvn mellan mamma och Victoria. Jobbigt när det blir så!

Idag har vi varit ute en runda, gick till lekplatsen och medans barnen fick leka solade jag och mamma lite i solen. Det är ju så härligt väder ute, hoppas det håller i sig! Sen har jag kört moppe. =) Jag och Rasmus körde upp till affären och handlade, sen åkte vi ut en runda till sjön och kollade lite. Det är ju så härligt att åka moppe! Länge sen man gjorde de. Hehe! Nu ska vi äta korv med bröd, sen ska vi nog upp till Sia och hälsa på henne och lilla Loke. Har ju inte sett han än..

Tävlar...



"Jag är med i utlottningen av ett hemligt paket från Rebuz Kidz, värde 500kr på Rebuz Kidz blogg.
Var med HÄR du oxå!"

Spenderar helgen i Rottne...

Sitter hos mamma i Rottne just nu. Vi ska spendera hela helgen här. Kom hit vid halv tolv redan, vi var en runda uppe vid affären innan och köpte lite gott. Tog en ika med kaffe och chokladbollar precis, och Tindra fick sin lunch. Nu försöker vi få Tindra att sova lunch, men hon är inte alls intresserad. Det är ju så mycket roligt här hos mormor och hon vill ju inte missa något. Hehe! Milian är totalt deckad i min famn just nu. Han sover iaf.  =)

Vi ska till affären igen, glömde ju köpa salt. Haha! Stannar nog till på lekplatsen så får Tindra gunga och leka lite. Det är lika soligt idag som det var igår, men det blåser lite kallt tycker jag. Måste in till stan och köpa en keps eller liknande åt Tindra, och en kofta.

RSS 2.0