17 steg utan att falla!!

Måste bara berätta om Tindras STORA framsteg.

Det går så sjukt snabbt nu alltså och hon lär sig nya saker varje dag.
Dom senaste dagarna har hon bl.a. lärt sig:


* Att säga "bampa!" (Lampa) Hon pekar upp mot lampan och säger det hela tiden!
* Sedan peckar hon på allt möjligt och säger "Dääh!" (Där) Igår satt hon och sa så hela tiden och pekade på allt som fanns i hela rummet. Hehe! =)




Idag gick hon också 17 steg utan att ramla från mig till min mamma!
 Hon stannade upp och hittade balsansen och gick vidare. Hon gick alltså helt själv över hela köksgolvet! Jag är så extremt stolt och man ser på henne att hon är stolt över sig själv också. Hon lyser upp så fort man berömmer henne, och det puschar henne ännu mer att våga ta steget ut. Hon har gått flera steg rätt ut också nu under tiden jag har varit här. Min lilla gumma har börjat gå! =)

Aggerat stylist åt morsan...

Idag sov vi ut till tjugo över tio, det är ju trots allt helg och det var extramt skönt att få sova ut lite. Det har varit full rulle på Tindra idag. Hon sov bara en halvtimme innan vid tolv, nu somnade hon och hon var riktigt trött kan jag säga er! Ska väcka henne snart igen, annars kommer hon att vakna runt elva och inte vilja sova förrens mitt i natten sen.

Idag har vi slappat, va ute en runda innan och det är sjukt kallt ute nu! Det ligger till och med lite snö på marken. Sen har jag aggerat stylist åt morsan. Jag färgade och klippte hennes hår, bara topparna iofs. Jag är ju ingen frisör direkt, och att toppa hår är inte så svårt ju. Sedan fick jag hjälpa henne vad hon skulle ha på sig och att sminka sig. Hon ska nämligen ut med hennes vänninor från jobbet ikväll. Så det är bara jag och Tindra här hemma i Rottne nu. Ska kolla på finalen på Körslaget och mysa med Tindra! =)

Imorgon kommer min systers pappa upp hit med lilla Amelia, ska bli kul och se hur stor hon har blivit nu. Sen vid sju tar vi bussen tillsammans med mamma hem till Växjö...

En stor fet ryggbiff tack!!

Idag gick vi upp vid nio som vanligt. Jag börjar vänja mig vid att stiga upp så tidigt och är inte alls lika trött längre. Jag var så snäll att jag lät M få en sovmorgon och sova ut, han har ju stigit upp vis sex varje dag så. Snäll jag är va?! När han hade vaknat gjorde vi oss iordning, för idag fick vi låna bilen och då får vi passa på att handla. Så vi var runt överallt kändes det som både Ica, Netto, ÖB och City Gross. Och nu har vi en massa mat där hemma.

Just nu är jag i Rottne. M jobbar både ikväll och imorgon kväll, nu när det är Kulturnatten här i stan. Och mamma är ensam här hemma, så jag följde med henne hem efter vi hade lämnat av syskonen på stationen. =) Nu har vi precis ätit bakad potatis med vitlöksmör, majs, skagenröra (fast det äter inte jag) och sallad, och sen en stor fet ryggbiff till det. Hehe! Gott som fasen var det iaf! Ska stanna här tills på söndag, följer med mamma in till stan då, så jag får hjälp med Tindra på bussen. Hon tycker inte alls om att åka buss nu för tiden. Vill inte alls sitta i vagnen och gnäller och skriker hela tiden.. Jobbigt!! 

Ikväll är det Let´s Dance och myskväll med gottis som gäller. Tre generationer med tjejer! det ska bli mysigt! =) Skriver mer imorgon, bilder kommer då också...

Ha en trevlig fredagskväll...

Bebisen gör sig redo...

Ja, Tindra vill inte sova alls, inte så länge pappa inte är hemma iaf. Nu har han kommit hem och han ska försöka natta henne och jag hoppas att det går bra. Jag fattar inte hur hon orkar vara vaken så pass länge även fast hon går upp vid nio på morgonen, och när hon dessutom bara har sovit en halvtimme under dagen?! Så sjukt jobbigt! Och nu när M jobbar 08.00-18.00 måndag-fredag så är det jag som får ta allting! Och det känns extremt jobbigt just nu när jag är gravid och jag blir bara tröttare och tröttare för varje dag som går. Jag får aldrig tid att vila!! Jag bryter snart ihop känner jag!

Hur som helst.. Jag var ju på MVC innan idag och allt såg bra ut. Jag hade dock inte gått upp så mycket i vikt, men bebisen hade växt iaf. Men jag har hört att man stannar av i vikten och kan till och med gå ner i vikt nån vecka innan barnet kommer. Mitt fundusmått ligger nu på 32 cm, och jag följer medelkurvan exakt. =) Större bebis den här gången... Hans hjärtljud låg på 132, och han har fixerat sig nu. Han gör sig redo för att komma ut!

Min mage har sjunkigt ner också. Jag tror att bebis kommer att komma innan BF. Jag är ganska säker på att bebis kommer i februari istället. Jag har ju haft lite ondare sammandragningar dom senaste dagarna, men sånt kan ju ändras så snabbt..Men vi får se helt enkelt...

Jobbig nattning...

Tindra somnade först för 45 min sedan ungefär, hon har inte sovit någonting idag knappt. Sov en halvtimme innan tolv bara. Så hon var sjukt trött. Men sedan när jag precis skulle sätta mig ner och blogga vaknade hon till. Fick då ta upp henne, vagga henne i min famn och hon somnade snabbt om. La ner henne och efter fem minuter vaknade hon igen. Har hållt på så nu två gånger. Pust! Nu står hon och skriker i sin säng, ska låta henne göra det en stund för att se om hon lugnar ner sig, men man känner sig ju så sjukt dum när man låter henne göra det. Men samtidigt är det ett måste, för hon ska lära sig att somna i sin egen säng själv!

Nu börjar hon lugna ner sig lite iaf.. Får se om hon somnar...


Till Mödravårdscentralen...

Nu är klockan 12.00 och klockan 14.00 har jag tid hos MVC. Ska bli kul att gå dit där idag faktiskt! Jag kommer ihåg under första graviditeten så var det lika kul och spännande varje gång, visst är det så nu också. Men man har liksom redan varit med om alla saker och för inte så länge sedan också för den delen. Jag tycker min mage har sjunkigt ner nu också, får se om den har fixerat sig, svårt att säga så här själv. Förra gången låg ned med huvudet ner men var ruckbart.

Jag börjar längta efter bebis mer och mer nu. Och det ska bli såå mysigt med en liten bebis liggandes på sitt bröst igen. Har börjat kolla runt på små pojkkläder på olika hemsidor här på internet, och det finns ju så mycket sött och häftigt till killar. Ska inte köpa något än. Vi har en massa pojkkläder till dom första två,tre månaderna iaf. =)

Nu ska jag börja göra mig iordning, väcka Tindra och ge henne lunch innan vi tar bussen ner till stan. Kanske smyger in på H&M och kollar lite på kläder åt Tindra, eller vem vet kanske åt bebis med.. Hehe. =)

Snurr i magen...

Tindra sov inte alls länge innan och vaknade strax efter jag skrev det förra inkägget. Och hon hade klättrat ner från vår säng helt själv! Blev lite smått chockad när jag kom in i vårt sovrum och hon stod där helt nöjd vid sängkanten. =) Duktiga gumman! Hon fick lunch, men jag har inte kunnat äta alls! Jag tar ju dom där jäkla järntabletterna och har nu börjat med att ta två st/dag dom senaste dagarna. Min mage mår INTE alls bra! Jag har fått springa på toa flera gånger idag, och det kör runt i magen. Illa mår jag också! Till och med den lille för liv där inne i magen, och det gör inte saker bättre! Puuh!

Tindra sover nu igen och jag somnade till en stund jag med. Har ringt GoBoken och sagt upp mitt medlemsskap, gjorde det redan i Augusti men nu hade det blivit något fel och jag hade fått januaris bokpaket. Men nu är allt fixat iaf! Funderar på om jag skulle våga mig på att äta något, det kurrar i magen på mig. Blir nog bara något lätt isåfall. M kommer hem strax efter sex och då ska vi äta kvällsmat, vet bara inte vad?! Huum..

God middag!

Hade satt klockan på halv nio och vi låg och gosade till nio sen gick vi upp och åt frukost. Känner mig inte så värst trött heller. Super skönt! Just nu sover Tindra lunch, och jag sitter här som vanligt. Får ju passa på när hon sover, annars skulle jag aldrig kunna blogga. =)

Idag ska jag inte göra någonting har jag bestämmt mig för! Gårdagen var lite för intensiv för mig, och under kvällen/natten har jag haft en massa sammandragningar. Så idag ska jag ta det lungt. Vill ju inte att bebben ska komma riktigt än. Måste ju först till ikea och fixa säng och så innan du kommer ut!. =) Denna veckan är helt fullbokad. M jobbar varjej dag och nästa vecka börjar han sitt hel tidsjobb. Så vi får nog åka till Ikea nästa helg...

Titta hon står!!



Ja, titta så duktig Tindra har blivit.
Nu kan hon stå upp helt själv utan stöd i flera minuter,
och hennes balans blir bara bättre och bättre för varje dag.
Snart kommer hon nog knalla omkring själv! =)




Står och tittar på tvn =)

En lugn kväll...

Nu har Tindra somnat och jag kom precis upp från ett varmt bad. Bebisen lever livet i magen på mig just nu. Det gör nästan lite ont ibland när han sparkar upp mot revbenen och mot sidorna. Vi fick besök här innan. Både Sebastian, Isabelle och hennes kompis var här och vi bjöd alla på korvstroganoff. Jag som aldrig hade gjort det innan blev ju lite nervös när jag skulle bjuda så många på det. Tänk om det hade smakat skit liksom!! Men det verkade gå hem. =)

Imorgon ska vi upp vid samma tid igen. Rutiner, rutiner, rutiner!! Är det som gäller just nu. Får se sen hur det blir när den lille föds. Rutinerna kommer säkert ändras och anpassas mer åt den lille, så det kommer nog bli tufft till en början. M kommer få hjälpa till mer än någonsin här hemma den första tiden. Speciellt om jag ska amma barnet, vilket jag självklart vill men är lite osäker på det i.o.m att det gick så dåligt med Tindra. Jag kommer inte ge upp i första hand iaf!


En lång promenad...

Det var meningen att vi skulle gå vår vanliga korta runda. Men det blev en helt annan runda den här gången som blev mer än dubbelt så lång och tog dubbelt så lång tid. Vi gick upp till sjön (5 km) och tillbaka, vilket tog en timme och en kvart. Det känns nu i ryggen och bäckenen, men det var otroligt skönt! Hade det inte vart så blött ute så hade vi stannat till lite längre vid sjön så hade Tindra fått gunga, men så blev det tyvärr inte.

Kom hem för en timme sedan ungefär. M kommer hem vilket minut som helst och då hade jag tänkt att hoppa ner i ett varmt bad och läsa nya nummret av Vi Föräldrar. =)


Så här sitter Tindra i vagnen nu för tiden.
Hon vänder sig om var femte minut och ska kolla så mamma fortfarande är kvar.
Hehe! Sötnos!



Påväg ut till sjön



Det ligger fortfarande is lite här och där



Sjön



Lilla gumman i vagnen



Mor & Dotter

Finare väder tack!

Idag började ju M jobbet vid halv åtta och hade ställt klockan på halv sex precis som igår. Jag vaknade till av att Tindra började gnälla och gav henne nappen, men kände mig ovanligt utsövd och det var ljusare i rummet än vanligt. Kollade på klockan och den var tjugo i nio. M hade försovit sig! Det visade sig att igår kväll när Tindra hade lekt med hans mobil hade batteriet åkt ut och både datumet och klockan hade ändrats. Så han fick stressigt, och eftersom både jag och Tindra var vakna och utsövda så gick vi då också upp och åt frukost.

Nu sover Tindra middag och jag passar alltså på att sitta här. Tänkte diska upp från frukosten strax och sätta igång en maskin tvätt. Sen när Tindra vaknar ska vi äta lunch och gå ut och gå vår vanliga runda. =) Hoppas det inte börjar regna bara, det ser nästan så ut! Usch! Jag längtar till våren och sommaren med finare väder!

Utmanad!

Fick denna utmaningen av Mia!

Regler:
1.Länka till den som taggat dig
2.Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3.Tagga sju personer i slutet av ditt inlägg
4.Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar,så att det vet om utmaningen.

  • Jag älskar frukt och äter minst tre frukter varje dag! Om jag kunde hade jag gärna ätit fler. =)
  • Jag älskar doften av bensin!
  • Varje kväll innan jag ska gå och lägga mig i sängen måste jag rysta lakanen riktigt noga, minsta lilla smula i sängen och jag får inte ro!
  • När jag var liten älskade jag öl, och brukade gå och nalla i mammas glas utan att hon märkte det.
  •  Jag har ganska så små fötter, jag får lätt i mina fötter i storlek 35. (Fast dock inte nu under graviditeten)
  • När jag gick i fyran började jag på Jazzbalett och redan under första terminen skickade min danslärare mig till Malmö för att gå på Dansaudition till Balettskolan där med tre andra från Ystad. (Jag hade inga som helst koll på hur man gjorde en piruett och Jazz är ju inte alls som balett! Men min lärare var envis och såg potensialen i mig antar jag. Haha! Jag kom inte vidare dels för att jag var ett år äldre än alla andra och dels pga mina knän)
  • När jag var på Sweden Rock Festival 2005 stod jag längst fram under Mötley Crüe, men trycket från publiken blev för mycket och jag blev överlyft utav vakterna. Det var så trångt att byxorna gled halvägs ner för rumpan och jag blottade mig totalt mitt framför Vince Niel! Tappade även en sko och vägrade gå till sidan utan den, även fast vakterna sa åt mig och började dra i mig att jag var tvugen. I sista sekunden var det någon som hade lykats fiska upp min sko, och jag gick nöjd till sidan och njöt resten av konserten längst bak. =)
Eftersom jag inte vet så många med bloggar och alla dom som jag följer redan har gjort det här. Så utmanar jag alla ni andra som läser detta! Ni får gärna lämna en kommentar och länka så jag kan läsa era "sju personliga sanningar"

Tindras önskelista:

Nu har vi ätit kvällsmat och ska byta blöja och göra iordning Tindra för natten. Förhoppningsvisst somnar hon lite tidigare ikväll tack vare att hon vaknade så tidigt imorse. Men man kan ju aldrig vara säker.

Kan inte fatta att det bara är sex veckor kvar till BF, och alltså bara sex veckor kvar till Tindras ettårsdag!! =) Min lilla flicka börjar bli stor nu ju! Och snart är det ju dags för kalas! Kollade igenom lite på BRs hemsida innan vad man skulle kunna köpa till henne. Och det finns en del där som jag tror hon skulle tycka var jätte kul!

Här kommer hennes Önskelista:


PLAY2LEARN Dragvalp
Med skallljud och korta melodier.
199:50 kr



V.SMILE Baby
Utvecklingssystem för spädbarn som ger ditt barn en inlärningsupplevelse för alla sinnen, från babystadiet till tidiga förskoleåldern. Via tre spellägen med stigande svårighetsgrad, kommer ditt barn att få stifta bekantskap med färger, former, djur, musik och babyns teckenspråk. Stimulerar din babys nyfikenhet, kreativitet och passion för att lära.
Ord. Pris 699:- Nu endast 349:50 kr



NALLE PUH aktivitetscenter
Med svenskt tal. Hjälper barnet att lära sig om färger, figurer och naturljud.
Även med musik och sånger som barnet kan spela med till.
299:50 kr



KIDS-WOOD musikpussel
Lägg bitarna rätt så spelas en melodi.
Ord. Pris 149:50 Nu endast 99:50 kr



Trehjuling
Med styrstång och frihjulsläge så att föräldern har 100 % kontroll över cykeln.
599 kr



PLAY2LEARN Mikrofon
Introducera ditt barn för djurläten med roliga ljudeffekter och sånger att sjunga med till.
169:50 kr

Lite bilder:

Här kommer lite bilder från den senaste veckan:


När vi var på Max och åt..



Tindra busade...



och apade sig!



Hemma hos mormor i Rottne fick hon prova på att gunga...



Det kittlade i magen...



Och hon tyckte det var sååå kul!



Tindra var glad hemma hos mormor...



Och hon saknade pappa såklart!



Trött efter resan hemmåt...

En super tidig morgon...

Idag gick M upp vid sex tiden för han börjar jobbet halv åtta, och tror ni inte Tindra vaknar då också! Ooh Noo! Hon var inte pigg det syntes på henne, och hon försökte somna om men låg och gnällde bara hela tiden. Så jag fick gå upp och byta blöja på henne och gjorde iordning en flaska välling, och då kunde hon ätnligen somna om. Så fick vi båda sova ut till nio i morse. =) Tur var väl de, jag somnade ju inte förrens två inatt!!

Nu sover Tindra middag och jag kan äntligen sitta här på bloggen. Har laddat över lite nya och gammla bilder från mammas kamera. Ska låta henne sova en stund nu så hon inte behöver sova sen i eftermiddag, annars somnar hon inte förrens sent ikväll. Hade vart skönt med en lugn kväll för sig själv!

Det ända jag ska göra idag är att tvätta och diska upp. Sedan hade jag tänkt att gå ut en runda med Tindra så vi båda får lite friskt luft. Sen jag blev gravid har jag uppskattat frisk luft mycket bättre. Innan så hatade jag att "gå ut och gå en runda" bara för saken skull. Men tycker det är otroligt skönt nu, och sen vi flyttade till Hovshaga är det ju mer trevligare att gå ut...

Ska lägga upp lite bilder nu både på bloggen och bilddagboken, sen läsa lite andra bloggar och svara på kommentarer och lite så. Får se hur mycket jag hinner innan Tindra vaknar med. För hon tycker ju inte alls om att jag sitter vid datorn!. =)


Bilder från imorse vid tandborstningsdax:

Tindra kan själv!



Det är roligt att borsta tänderna!

Graviditetsvecka 34!!



I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr.
Huvudets omkrets är 32 cm.


Barnets hud blir mer rosafärgad. Om det är en pojke så har testiklarna vandrat ner i pungen. Tarmen är full av en grönsvart massa, en slags bajs som består av hudavlagringar, som barnet får i sig när det svalt fostervatten, galla och tarmsaft.


Barnets utveckling Teckning: GP/Lars Grennert

Helgen som varit...

Det har inte varit en lugn stund sedan jag kom hem i fredags. Jag har inte hunnit läsa andras bloggar äns! Och då har jag fullt upp!

Vi kom hem vid fem i fredags ju, och vid sex kom magda och hälsade på. Det var verkligen skit kul att träffa henne igen, du får fan flytta hit till Växjö tycker jag! Hehe. =) Hennes mamma hade stickat jätte fina kläder åt Tindra, och jag fick en påse med lakritsnapar. Hon vet vad jag gillar, hehe. =) Vi snackade skit och kolla lite halvt på Let´s Dance och Blondinbella åkte ut! Och jag har inga kommentarer om det...
Mina syskon skulle egentligen ner till skåne men det blev något fel på tågen, så det blev inställt. Det slutade med att dom fick komma upp till mig och sova över här istället.

På lördagen fick vi gå upp ganska tidigt, skulle ner till stan med mina syskon och Lillan skulle shoppa lite nya kläder. Så jag fick aggera stylist och det var kul! =) Köpte även födelsedagspresent åt Isabelle som fyllde år förra torsdagen men skulle ha sin fest nu i lördags. Så direkt när vi kom hem efter stan så fick vi göra oss iordning för att dra på "festen". Det blev tre-rättermiddag, och det var super gott!. Vi kom hem ganska sent.

Söndagen fick vi sova ut lite iaf, tog det lite lungt på dagen, städade lite pch plockade. Både jag, Tindra och M badade. =) Sedan vid fyra drog M hem till hans föräldrar för att kolla på en match med Liverpool, och han fick ta Tindra med sig. Så jag kunde städa och dona lite. Ni kan ju själv tänka er att det var stökigt när jag inte varit hemma på nästan fem dagar!. Hehe! Sen på kvällen fick vi besök av Frida, Victor och Tuva. och det var alltid lika trevligt. Fast Tindra var lite gnällig. När dom kom hem efter matchen var ju redan Tuva och dom här och Tuva satt och lekte med Tindras leksaker, så tror Tindra blev lite sur för det. Hon satte igång och började gråta åt Tuva, och då ser man också hur Tuvas läpp börjar darra.. Haha! Dom var så söta!. Sen satt dom och bråkade om leksakerna, och ryckte dom från varandra. =)


Gullig mössa! =)



Tindra och Magda

Lite stressigt!

Ja, det har inte blivit så mycket bloggande nu när jag har varit här i Rottne, men om en timme går bussen så är hemma vid fem tiden igen. Mamma ska med mig hem, men hon ska dra igen vid åtta till hennes jobb. Magda kommer ikväll också och hälsar på! Det ska bli askul! Det är ju inte så ofta vi träffas längre. Lite synd ju!

Vi har tagit en del kort dom senaste dagarna, hinner inte lägga upp dom nu. Men jag lånar mammas kamera och sladden så för jag över bilderna  ikväll istället. =)

Hinner inte skriva mer, håller på och packa och göra oss iordning för att dra...

Obekväm mage!

Sorry, det blev inget bloggandet på hela dagen igår. Är fortfarande i Rottne hos mamma, och här har vi så mycket annat att göra än att sitta här vid datorn. Så det är därför.. Igår hade vi mysigt, vi gick en runda till affären. Mamma köpte fem paket blöjor åt den lille för det var extra pris på dom. =) Så nu har vi ett startpaket för blöjor och det är ju ganska skönt att slippa tänka på det! Vi åt gott och fick blåbärspaj till efterrätt, men jag åt för mycket och blev illamående! Ikväll ska vi kolla på film och snart ska vi göra oss iordning för att gå ut till lekplatsen och leka med Tindra. =) Bilder kommer senare ikväll!

Min mage börjar bli sådär riktigt jobbig stor nu, ingen ställning är bekväm och det kvittar hur mycket man än vrider och vänder på sig så sitter/ligger man inte skönt! Den behöver inte bli större nu tycker jag! Hehe!

Om två timmar går bussen...

Jag håller på och packar för fullt just nu. M stack till sitt "nya" jobb vid halv nio imorse. Han ska få prova på idag hur dom jobbar och så. Dom hade tydligen tyckt om han så mycket att direkt efter intervjun hade dom sagt att dom vill att han skulle komma och prova någon dag. =) Nått försäljningsjobb där M måste gå i kostym och grejer. Haha!

Tio över två går bussen nere från stan, så jag har ca två timmar på mig nu. Behöver inte alls stressa och det är ju skönt. Måste ner till affären och köpa lite burkmat och ta ut pengar så jag har till bussen bara..Skriver mer när jag kommer hem till Mamma. Ska även låna hennes kamera och ta lite nya bilder på magen och så. Vi har inga batterier just nu på vår, ska även lägga ut lite gammla bilder från mammas kamera som ni inte har sett än. =)


Ge mig vila!!

Förverkarna gick över igår kväll, men hade sammandragningar i stort sätt hela kvällen. Idag har det varit bättre. Jag och Tindra sov ut till halv elva. Haha! Men det var skönt! M började vid halv sju och sen vid tolv kom han hem, och nu stack han igen till kyrkan och ska jobba tills nio. Isabelle och en kompis till henne var här innan och ville leka lite med Tindra. =) Det fick dom gärna, så jag och M passade på att städa lite här i lägenheten. Det behövdes!

Tindra har inte sovit något på hela dagen, men nu somnade hon och hon var verkligen jätte gnällig. Ska låta henne sova medans jag kollar på Unga Mödrar sen får hon inte sova mer!

Imorgon ska jag och Tindra till Rottne och bo hos min mamma tre dagar. M jobbar och jag behöver komma bort lite känner jag. Behöver en paus. Ska blir skönt att komma till Rottne faktiskt, Mamma jobbar ju inte så jag kan få lite avlastning från Tindra så här i slutet på graviditeten. =)

Oj, nu börjar Unga Mödrar.. Skriver mer senare, om jag orkar...


Har lite ont...

Skriver lite kort bara... Igår mötte jag mamma och Victoria i stan. Min syster skulle ha skor och sen skulle dom köpa en present till M. Dom följde med oss hem. m stack till jobbet vid halv fem och då var det tjejkväll som gällde resten av kvällen. Vi kollade på Körslaget och mös. Fattar inte hur Team Wells kunde åka ut?? Aja..

Idag sov vi ut till tio, de va skönt med tanke på att jag inte somnade förrens efter två! Mamma och Victoria åkte hem vid ett och M är nu i studion och spelar in det sista, och jag sitter här med förvärkar.. Ja, ni läste rätt. Förvärkar! Fick det för två timmar sedan ungefär, hoppade ner i ett varmt bad. Då gick det över lite. Men nu är dom tillbaks! Min mage är helt spänd och det strålar ända ner till benen. Dom kommer dock inte så ofta men dom gör ONT! Håller på och äta en panpizza, Tindra sover och så fort jag har ätit upp ska jag passa på att vila. Så får vi hoppas att det går över. Vi vill ju inte att den lille ska titta ut än! Imorgon går jag in i vecka 33 och det är alltså sju veckor kvar till BF. Den kan ju vänta med att komma tills slutet av februari iaf! =)

Vi får se!

Kladdis...

Ja idag vaknade Tindra först av oss, lr nja nästan iaf. Jag hade ställt klockan på nio för att vi skulle komma upp i tid. Snoozade två gånger sen stängde jag av den. Hehe! Jag var verkligen jätte trött!! Men gissa vem som vaknar hur pigg som helst då, jo Tindra och det hör ju till ovanligheten. Så då var det bara dags att gå upp och fixa frukost. (Jag kokade till och med Kaffe till mig själv!) Idag fick hon naturell yoghurt och en macka. Lät henne prova att äta själv också. Det går ju kanske inte så jätte bra, först vill hon bara kladda och känna på maten men efter en stund försökte hon med skeden. =) Duktiga gumman! Efter frukosten blev det bums ner i badkaret! Efter Tindra hade badats och plaskat för fullt var det dags för mig att ta ett långt och varmt bad medans M fick ta hand om Tindra. =) Skönt var det!

Efter badet gjorde vi oss iordning för att gå ut och gå en runda. Gick upp till netto och handlade och sen till Ica för att köpa kött. Vi gick i säkert en timme och det kändes i ryggen när jag kom hem! =( Men nu har jag bara tagit det lungt iaf, diskade halva disken, mer orkade jag inte! Tindra sover men ska väcka henne snart. Hon har knappt sovit något idag. Hon somnade till i vagnen i en kvart men inte mer.

Ikväll jobbar M, så jag och Tindra ska mysa i sängen och kolla på Let´s Dance. =) Imorgon ska jag ner till stan och möta Mamma, Rasmus och Victoria. Sedan ska dom med oss hem så ska vi fira M lite, för Mamma och dom kunde inte komma förra helgen. Sen ska nog Mamma och Victoria stanna över här. Då blir det Girls Night med gott att äta och Körslaget, för M jobbar mellan 16.30-00.30...


Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!


Kladdtajm:











Vagnen...

Fick en förfrågan om jag kunde lägga upp en bild på vagnen, so here you go:



Enda nackdelen med den här vagnen är att jag inte kommer att ha den lille vänd mot mig, men det är nog bara en vanesak. Det var jobbigt i början med Tindra också, men nu är det inga problem. =)


Skötväskan! =)

Vagn och bilbarnstol fixat...

Nu har vi kommit hem igen. Vi har gjort en massa idag. Vi vaknade strax innan nio alla tre och gick upp och åt frukost, gjorde oss iordning och vid tolv stack vi iväg. Vi fick låna Ms föräldrars bil idag och det tackar man för, för vi fick mycket gjort idag! Stack först upp till babyproffsen och kollade på både syskonvagn och bilbarnstol. Frågade lite efter priserna och så. Men det var mycket billigare på baby & kids. Visst dom har kanske inte lika stort utbud som på Babyproffsen men dom är lite billigare i vissa saker iaf. Vi hämtade ut Pamperspaketet som varje gravid får gratis, med blöjhink, lite prov blöjor, våtservetter, tidningar, nappar och annat smått och gott. =)

Sedan åkte vi till Baby & Kids och där hittade vi en vagn. Det blev en Carenavagn fast med dom mindre hjulen istället, och med en mjuklift istället för en hårdlift. Det går ju lika bra och vi känade in 2000 kr på allt och då fick vi även med en skötväska från MiniMe och regnskydd till vagnen. Bra va? Sedan köpte vi också den nya Brio bilbarnstolen Zento i färgen grön. Allt det här gick på sammanlagt 5700 kr, vilket är väldigt billigt med tanke på hur mycket vi fick för det! Jag menar, om vi skulle ha köpt Emmaljungas syskonvagn skulle bara den kosta oss 11 000! Jag är väldigt nöjd iaf, och det känns otroligt skönt att ha vagnen och allt det fixat, nu är det bara Ikea nästa vecka sen är allt kirrat inför den lilles ankomst! =)

Sen efter det åkte vi till City Gross och handlade mat för veckan. Vi provade sätta Tindra i den vanliga barnsitsen i kundvagnen och det funkade jätte bra! Vi hade nog kunnat sätta henne där tidigare, men vi har alltid bärt upp henne i bilbarnstolen och lagt henne i vagnen istället. Men nu vet vi att det funkar iaf! =) Efter all shopping satte vi oss ner på Max och åt en välbehövlig lunch. Kom hem för en liten stund sedan, har packat in alla varor och Tindra somnade med en gång när vi kom hem. Hon har ju inte sovit något på hela dagen så hon kommer säker att sova ett tag. Tänkte vila mig lite efter en dag som denna och sen börja diska och plocka undan lite...

Bilder kommer senare...

Sängen kallar...

Jag är helt slut! Jag har inte gjort något extra ansträngande idag eller nått sånt, jag är bara allmänt trött! Jag har knappt sett M idag. Han stack ju vid halv elva sen kom han hem en timme mellan tre och fyra, sedan stack han igen och kom inte hem förrens vid halv nio. Så det blev en sen middag och slapp framför tvn. M håller på att natta Tindra just nu, undrar hur det går?! Hehe! Men ska inte gå in och störa dom nu. Ska borsta mina tänder och göra mig iordning för sängen hade jag tänkt. Är som sagt helt slut!

Imorgon har vi inget inplanerat. Vi hade egentligen behövt handla men får se om vi kan låna bilden innan M börjar jobba vid halv fem. Annars hade jag tänkt att gå en liten längre runda någon gång under förmiddagen. Så man blir lite piggare.. =)

Det ser ut att bli den här vagnen:

Vi har kollat runt lite på olika vagnar i butikerna och över internet,
och det lutar mot att det blir den här vagnen:





Mångdubbla möjligheter! Double Swing går att komplettera med en eller två liggkorgar och därigenom anpassas till barnens ålder. Vagnen har individuellt ställbara ryggstöd och suffletter, och kan enkelt fällas även med liggkorgen monterad.

  • Individuellt ställbara ryggstöd och suffletter
  • Rymliga varukorgar
  • 5-punktsselar
  • Transportlås gör vagnen lätt att hantera hopfälld
  • Svängbara framhjul med låsspärr
  • Punkteringsfria hjul med quick release bak
  • Kan kompletteras med liggkorg och fotsack
  • Vagnen kan fällas med liggkorgen monterad
  • Valfri sida av liggkorg och sittdel

Och så här kommer den att se ut med lig

Inköpslista till Ikea:

Nästa vecka ska vi förmodligen till Ikea och köpa lite nya saker, framför allt en spjälsäng!
Detta är vad som ska köpas:



1. Gaderob 845 kr
(Som vi ska ha i vår stora "gaderob" som är mer som ett föråd, vi får inte plats med alla våra kläder i dom gaderoberna vi har nu)
2. Doftljus 19 kr
3. 3 st Lådor 79 kr
4. Korg 39 kr
(Vi ska ha tre stycken i vår hatthylla där vi ska ha alla våra vantar, halsdukar m.m. Just nu är det en ända stor röra!)
5. Ljushållare 3 st för 5 kr
6. Blockljus 4 st för 15 kr
7. Hensvik Spjälsäng 895 kr
8. Expedit Bokylla 479 kr
(Som vi ska ha i barnens rum, med alla leksaker i.)
9. Nattlampa 119 kr


Sedan ska vi även ha lite mindre intressanta saker som:
Kudde och täcke till spjälsängen
Madrass till spjälsängen
Påslakan
Badkarsmatta
Klämskydd
Låd-/skåplås
Torkställ
Badrumsmatta
Nya bestick, (Hälften av dom gammla har gått sönder, Köp ALDRIG bestick med plasthandtag!)
Mer glas (En massa som gått sönder där med!)


Allt det här skulle kosta oss 3407 kr. Vilket är ganska mycket, det kan eventuellt bli några ändringar. Man får ju se vad man hittar där! Men det är tur att vi har lagt undan en massa på vårt sparkonto, för vi ska ju också köpa en syskonvagn och en ny bilbarnstol!

Namnförslag!!?

Idag steg vi upp innan tio, men fick väcka Tindra för annars hade hon sovit en stund till. M skulle iväg vid elva så vi åt frukost tillsammans och nu har Tindra somnat igen. Passar på att sitta här en stund nu när jag kan.

Har haft ganska många sammandragningar nu på morgonen. Det är iofs ca 20 minuter mellan varje men ändå. Jag är helt säker på att det här barnet också kommer att komma tidigare, vet egentligen inte varför. Jag har ju haft ganska mycket sammandragningar och till och med haft förvärkar. Sen all den här stress som har varit och som fortfarande finns där, hur mycket jag än försöker ta det lungt så finns det alltid något jag oroar mig för. Jag tror barnet kommer att komma redan i slutet på Februari, men vi får väl se. Man kan aldrig vara säker, det kan till och med vara så att jag går över tiden men då skulle jag bli vääldigt förvånad!

Vi har fortfarande inget namn till den lilla pojken heller. Jag har Devin, Wiggo, Leslie, Texas eller kanske Milian som förslag. M hatar dom fyra förstnämnda men skulle kunna tänka sig Milian. Och jag är inte alls lika säker på Milian längre. Ååh, att det ska vara så himmla svårt med pojknamn! Har ni några förslag på ganska ovanliga men snygga pojknamn?? Om det vore en flicka skulle vi redan ha namnet färdigt, anntingen Nova eller Estelle. =)  


Ett litet klipp bara...

Från Gulbaggegalan med Björn Gustavsson och Johan Glans:



Haha!

Tindras senaste...

Föresten, jag har totalt glömt bort att berätta lite saker som Tindra har lärt sig den senaste månaden. Det har ju varit så mycket annat, och tiden har knappt funnits där till att blogga. Men nu har hon lärt sig att:

- Vinka! Hon vinkar tillbaks när någon vinkar till henne och säger hejdå och ska gå!
- Klappa händerna! Hon tycker det är super kul att klappa händerna och gör det så fort man sjunger "Klappa händerna.."
- Nu kan hon stå upp själv hur länge som helst, i flera minuter ibland. Och ibland gör hon det utan att tänka på det, sen när hon märker att hon har stått upp själv tar hon tag i närmaste stöd eller sätter sig ner på rumpan. Haha! Fegisen!
- När man sjunger "Blinka lilla stjärna.." för henne "blinkar" hon med händerna och håller dom högt upp i luften.
- När man frågar "Vart är lampan?" tittar hon upp mot den och "blinkar" då även med händerna.

Idag har vi varit effektiva...

Idag har jag varit väldigt effektiv. Tindra sov inte alls länge och vaknade efter en halvtimmes sömn. På tre timmar har jag hunnit diska och gjort fint i köket, torkat luckorna, dammsugat hela lägenheten, torkat golven, gett Tindra sin mat, ätit själv, vattnat blommorna, tvättat och nu kom vi precis hem efter en liten prommenad ute i friska luften. =) Känner verkligen att jag har fått något gjort idag! Fast nu känner jag av det i ryggen min! Om det inte vore för att Barnmorskan har sagt åt mig att jag ska ta det lugnt och vila mycket, så skulle jag ha städat varje dag. Haha! Känner mig mycket piggare efter en sån här dag, än att bara ligga och slöfocka sig i soffan framför tvn.

Men nu ska jag bara ta det lungt, jag lovar! =) Det ända som ska göras nu är att jag ska laga kvällsmaten. Diska tänker jag inte göra sen, det får M göra när han kommer hem.. Eller så sparar vi det tills imorgon helt enkelt.



Påväg ut...

Städning på G...

Nu sover Tindra, så fort hon vaknar ska hon få sin lunch. Funderar på att äta pannkakorna som blev över igår också, med sylt och grädde. =) Slängde precis i mig en kärleksmums och ett stort glas kall mjölk. Finns det något godare?! Vi låg och mös i sängen tills halv elva idag sen gick vi upp. Skönt! Det behövs städas här idag! Slängde precis in en maskin tvätt, ska dammsuga, moppa golven och diska också. Sen orkar jag inte göra något mer. Ska nog gå ut och gå en runda senare med Tindra, om vädret tilllåter vill säga.

M stack precis till jobbet och kommer inte hem förrens vid tio. Han kommer att jobba varje kväll nu tills lördag sen jobbar han på Måndag och Torsdag kväl också. Men tanken är att vi ska till Ikea någon dag nästa vecka och fixa allt iaf, jag börjar bli stressad av allt som ska göra!! Vagnen fixas också nästa vecka, ska även upp till Babyproffset och hämta ut det där välkomstpaketet från pampers där man får blöjhink och lite annat smått och gott. =)

Undrar ifall man vågar dammsuga nu när hon sover?! Jag kan nog inte göra det annars, hon är ju livrädd för dammsugaren!

En hälsning från Tindra...

Ja nu sitter jag här hemma igen med Tindra i knäet. Har saknat henne så! =) Man känner sig verkligen välkommen hem när hon ger en världens sötaste leende, där alla hennes sex tänder syns. Vi ska lägga oss i sängen nu hela familjen och mysa framför tvn. Imorgon behöver ingen av oss gå upp tidigt och det är alltid skönt! M jobbar dock kväll, men vi har iaf halva dagen tillsammans. =) Ska köra en genomröjning av lägenheten imorgon när M är på jobbet. Det behövs nu när jag knappt har varit hemma. Hehe! Nu vill Tindra skriva nått:

  gb   bbbbbbbbbbbbbbbbbbvnnn higku h,gku         mmmmmmmmmm  gj,nmjjjjjjjjjjjjjjfhhhhhhhhhhhhhhjiirttttttttttn4ogdbfdfeeo j  jggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh cvb    kfu u yt uyv iö                                           

I Rottne, utan Tindra...

Är hemma i Rottne igen, och denna gången utan Tindra. Skulle hem hit och passa syskonen idag bara. Mamma är iväg hela dagen idag på utbildning och någon måste ju laga mat och se till så allt går rätt till här hemma. Haha! Och inte för att vara sån men ibland är det ganska skönt att vara iväg några timmar från Tindra med. Jag har ju bara varit utan henne i tre hela dagar, annars har det bara varit någon timme. Och nu är det M som tar hand om henne, så det känns lungt! =)

Ska strax börja med maten, sen vid sju tror jag mamma skulle komma hem. Så då tar jag bussen tillbaka hem till Växjö. Saknar Tindra redan! Haha! Jag är knasig jag vet, men när man är med sin dotter varje dag och hon är ens allt, så är det klart man börjar sakna henne efter nån timme. =)

Kommer inte in på min bilddagbok, datorn är så seg!! =(

Hemma igen..

Nu är vi hemma igen. Vi stannade en extra dag hos mamma. M skulle egentligen festat igår med, men det blev inget i sista sekunden och det gick inga bussar hem. Vi tog det lugnt igårkväll. Mamma jobbade så det var bara jag och mina syskon. Vi kollade på Körslaget och sedan The Leage. Tindra somnade strax efter tio och vaknade strax innan tio i morse, och då gick vi upp och åt frukost ihop. =) Tog bussen hem vid tolv så var hemma lagom till ett. M fyller ju år idag så han fick en stor födelsedagskram och puss. Han skulle ju egentligen fått frukost på sängen utav mig imorse, men nu blev det som det blev. Han fick en all-around trimmer utav mig och Tindra iaf. Han ville ha en sådan. =) Så nu kan han ansa skägget varje dag och se snygg ut! Hehe!

Ska strax hem till hans familj och äta gott och tårta och fira älsklingen. Ska strax ta ett varmt bad, är helt slut efter helgen. Så behöver en lugn stund för mig själv. =) Tror det kommer att bli ganska sent ikväll så det blir att krypa ner i sängen med en gång när man kommer hem. Hehe! Jag är ju så trött nu för tiden! Men det är väl inte så konstigt?!

Tacos och Let´s Dance...

Jag sov jätte dåligt inatt! Vaknade av världens kramp i vänstra vaden som vägrade att ge sig, låg och skrek och höll även på att få kramp i den andra vaden på en och samma gång. Men det lyckades att gå över. Sen vaknade Tindra flera gånger inatt gråtandes och hon gnydde jätte mycket i sömnen, tror hon drömmde mardrömmar. Stackars liten! Jag är verkligen skit seg idag!

Sitter hemma i Rottne hos mamma. Jag och Tindra har blivit utslängda från lägenheten av M. Han ska nämligen ha sin födelsedagsfest ikväll (han fyller år på Söndag), med bara en massa killar. Mamma var ledig idag så tänkte det är mer passande att jag åker in hit med Tindra än att vi hade varit där med en massa folk och alkohol. Inte den rätta miljön för min lilla flicka! Vi skulle egentligen ut och åka pulka med Tindra och mina syskon idag, men all snön smälte bort inatt, så det blev tyvärr inget med det. Synd ju! Ikväll ska vi iaf gotta oss med Tacos och sen blir det att svulla godis och läsk och hejja på Blondinbella och Kitty i Let´s dance! =)



Hoppas ni får en bra fredagskväll!

Patienhotell på BB...

Nu är vi hemkommna igen, eller ja vi har varit det ett tag nu iaf. Tindra fick en flaska välling så fort vi kom hem och vi låg och mös lite i sängen och nu somnade hon. Men hon får inte sova så länge till, för annars somnar hon inte förrens sent inatt. På Mödravårdcentralen gick det bra! Jag måste bli bätte på att ta mina järntabletter bara, annars såg allt bra ut! Dom mätte magen på mig och mitt fundusmått är nu 29 cm, och jag följer min kurva precis. Jag är större än vad jag var med Tindra iaf!

Sen något nytt som har hänt på BB här i Växjö är att man nu får bo på ett patienthotell efter födselen, vilket jag tycker är jätte bra! För då har alltid pappan en chans att få sova där och sen är det ju lite mer privat. M fick ju inte sova hos mig första natten efter Tindras födsel när vi var där, för att det var för fullt! Så länge man inte föder innan vecka 37, och allt ser bra ut så hamnar man där nu iaf. =)

Måste äta snart, börjar bli riktigt hungrig. Frågan är bara vad man ska laga?!...

Tindra kan sina grejer...

Idag var vi uppe vid nio, fick stressa lite. Hade ju tid nere på BVC 10.20 och alla ni som har småbarn vet hur långt tid det kan ta att göra sig själv iordning och ett litet barn. Fick slänga i mig en skål flingor, Tindra fick sin gröt, sminkade mig, borstade håret och tänderna, bytade blöjan på Tindra, tog på henne kläder, borstade hennes tänder, tog på henne overallen (som för övrigt börjar bli för liten!), tog på mig själv ytterkläderna och snabbt iväg. Vi kom fem minuter för sent..

Men nu är vi hemma igen och M sover fortfarande. Gick inoch skulle försöka väcka honom strax efter att vi kom tillbaka, men det gick inte så bra. La oss och vilade en stund brevid han och Tindra somnade. Och dom sover fortfarande!! M hade tydligen svårt att somna igårnatt och somnade inte förrens vid tre, vet inte varför men...

Det gick bra på BVC. Tindra väger nu 8185 g och är 76 cm lång. Hennes huvudomfång är 44 cm. Hon följer sina kurvor och det är nu vid denna tiden dom stannar av lite i vikten och går inte upp lika mycket som innan. Barnmorskan kollade även så Tindra kunde greppa med båda händerna och att hon kunde pincettkreppet. Och visst kan hon det, det har hon ju kunnat ett tag. =) Nu ska vi bara ner till stan till MVC, har tid klockan 14.40. Så det är ett tag tills dess. Ska ta det lungt fram tills dess..

Jag är lite lat...

Usch, jag har hamnat lite på latsidan det här med bloggen. Måste vila så mycket jag kan och känner att jag inte riktigt hinner sitta ner en lugn stund vid datorn. Väldigt sällan det händer! Och sen har jag en pojkvän som inte riktigt förstår det här med bloggandet, vet inte vad han har emot det för han sitter vid datorn minst lika mycket som mig, om inte mer..Nog om det!

Idag åkte vi ner till stan en runda, M skulle ner och lämna in sin lönerapport och köpa kalender, och dom senaste dagarna har jag bara suttit här inne och varit för lat att gå ut. Så jag och Tindra följde med och det var otroligt skönt att få komma ut en stund, fast det är sjukt kallt ute nu! Jag kan ju inte knäppa min jacka heller så det blir extra kallt om magen och allt. Haha!

Dom senaste dagarna har jag haft ganska så ont i ryggen och bäckenet, framför allt på kvällarna när jag lägger mig ner för att sova. För några kvällar sedan fick jag ganska kraftiga förvärkar också. Fick ta två alvedon och då gick det över som tur var. Jag kan ju säga att värmekudden används flitigt varje kväll innan jag ska sova! Bebben måste hålla sig inne i magen en liten stund till, tills vi har fixat alla grejorna iaf! Imorgon ska vi iaf både till BVC och MVC så vi får se hur det går, men det ska säkert gå bra. Ska lägga mig ner i sängen och kolla på det sista avsnittet av Heroes på säsong 3, sen får vi vänta ända tills i februari på säsong 4. Segt! Men ska fortsätta kolla på Entorage sen. =)


Graviditetsvecka 31!!



I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr.
Huvudets omkrets är 29,5 cm. På grund av att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets.

Barnets kropp lagrar fett. 

Dina aktiviteter påverkar barnets beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går -
sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå.


Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Lite tankar kring förlossningen..

För exakt ett år sedan, vid exakt den här tidpunkten funderade jag väldigt mycket kring min förlossning med Tindra. Jag var livrädd och hade hört alla möjliga skräcksenarier om folk som spruckigt ända upp till ryggen, akuta kejsarsnitt, dödföttbarn och den otroliga smärtan där man bara låg och skrek i flera timmar. Det var dom mest hemskaste historierna som hade fastnat i min hjärna och det var BARA dom man tänkte på! Framför allt tänkte jag på om Tindra skulle födas som ett frisk barn eller inte. Jag gick och var super närvös och mådde ganska dåligt där ett tag...

Nu ett år senare och ungefär lika lång gången med min andra graviditet och jag är inte alls rädd längre. Nu har jag varit med om det och jag vet precis hur det är. Det är inget som säger att det kommer att vara en komplikationsfri förlossning den här gången, men nu är jag mer berädd på det. Jag är inte rädd längre, och det är otroligt skönt. Jag kan nästan längta tills den dagen då jag ligger där på förlossningsrummet och har så ont att jag håller på och dö, men jag vet att inom ett par timmar (som egentligen bara flyger förbi) har jag mitt lilla barn uppe på mitt bröst.


Finns det någon härligare upplevelse? Alla mammor som läser detta förstår nog vad jag menar.. =)



Längtar så efter dig...

God eftermiddag!

För en stund sedan stack mamma med bussen och M skulle hem till någon polare för dom skulle spela in det sista på deras nya demo. Tindra ligger fortfarande och sover, hon har gjort det sen två. Så hon kommer nog vakna snart och då ska vi äta lunch. Det blev en lite senare lunch idag tack vare att hon somnade. Så nu sitter jag här alldeles själv och har lagt ut en massa bilder på bilddagboken precis.

Har tvättat det sista och måste nu diska, vi har ett diskberg här i köket nu! Varken jag eller M orkade diska igår och nu får man lida för det! Jag kan inte diska så länge heller, magen tar emot och den är bara i vägen! Jag får ont i ryggen och bäckenen också!

På torsdag ska vi både till BVC och MVC. =) Ska på Tindras tio månaderskontroll och dom ska kolla utveckligen, vikt och längd och det vanliga.


Mammas gullunge!

Bye bye julsakerna...

Idag var vi tvugna att väcka Tindra, hon sov ända till elva i sin egen säng! Men när vi kom in där var hon redan vaken och låg och kollade sig runt, utan att skrika. Skönt att vakna på morgonen utan något skik ju! =) Vi har tagit ner alla julsaker idag och det ser sjukt tomt ut nu utan dom. Men man vänjer väl sig..

Snart kommer mamma hit. Vi ska äta fläskfile och potatisgratäng och spela Cloedo. Mamma brukar alltid köpa ett familjespel till hela familjen varje år och iår köpte hon Cloedo, dvd utgåvan. Sjukt roligt är det! =) Så det ska vi sitta och spela hela kvällen. Hehe!

Idag går jag in i vecka 31! Inte alls långt kvar nu ju! Lägger upp en bild senare ikväll, nu måste vi städa lite och ska strax börja med maten...

Resumé av 2008!

JANUARI:
Det nya året firades i vår gammla lägenhet på Vänortsvägen med några nära och kära. Jag var gravid och gick in i 6:e månaden och jobbade mina sista dagar på Hotellet som städerska. Min mormor gick bort den 9:e Januari och året började väldigt dåligt! Jag kände av panik för att vi fortfarande inte hade fixat något inför ankomsten av vår lilla prinsessa! (Alltid ute lika sent!) M firade sin 22 års födelsedag. Vi började i en föräldragrupp och fick många goda kontakter som fortfarande hålls. =)

FEBRUARI:
Den 1:e Februari begravdes min mormor nere i Ystad, jobbigaste resan i mitt liv. Inte nog med att man var tvungen att sitta ner i en bil 40 mil fram och tillbaka när man var höggravid, det var då alla tårar kom! Jag slutade jobba helt! Det var denna månaden vi både åkte till Ikea och köpte alla saker inför bebben, och fixade vagnen. Nu var allt fixat! Den 15:e Februari skrev jag mitt första inlägg här på min blogg! =) Nu fick även ni följa min resa påväg mot att bli mamma!

MARS:
Den 8:e Mars på morgonen när jag skulle gå på toaletten gick mitt vatten! M hade festat hela natten dagen innan och var jätte bakis och fattade ingenting! Den 9:e Mars var den bästa dagen i mitt liv, då föddes min lilla dotter i vecka 38+3. En helt fantastisk upplevelse. Tindra skulle hon heta! =) Spenderade två dagar på BB, sedan började den underbara resan! Dom närmaste dagarna låg vi och mös i sängen tillsammans med vår underverk. Vi fick mycket besök och alla var helt förtjusta i vår lilla prinsessa! Påsken firades och nu hade hela släkten sett henne. Amningen gick sådär, hade ont och allt kändes så jobbigt!

APRIL:
Nu närmade sig våren sakta men säkert. Tindra blev en månad och April månad gick fort förbi med en massa besök på BVC, prommenader i vårsolen, besök från vänner och släktingar och mys med vår lilla dotter såklart. Den 21:e April firade jag och M två år tillsammans. Det firades lungt hemma med mys i soffan med en film och gottis. =) Jag fortsatte att kämpa med amningen och pumpade ut mjölk för fullt, fick mjölkstockning och feber. I samma veva bestämmde jag mig för att sluta amma Tindra och hon fick ersättning istället. Valborg firades i Rottne med mamma och syskonen.

MAJ:
Nu var våren här på allvar och jag hade ett helvete tack vare min pollenallergi! Denna månad bjöds också på en massa soliga prommenader, besök på BVC, vi grillade en del och jag började på Babymassage. Jag firade min första Morsdag och fick fina presenter från min söta dotter. M jobbade som jordgubbsleverantör och vi åt jordgubbar i stort sätt varje dag! =) Den 31: Maj döptes Tindra i Växjö Domkyrka. Hennes faddrar blev Lennarth (Ms morbror), Rasmus (min bror) och Alexander (Alle, en gemensam kompis).

JUNI:
Den här månaden spenderades mycket ute i det varma sommarvädret. Prommenader till stan, träffade andra unga mammor, besök på BVC, Babymassage, vi hejjade också på Sverige i fotbolls Em! Midsommaren firades i Rottne med gårdsfest och det var riktigt kul! Min gammla barndomsvän från Ystad var och hälsade på över en dag och det var hur trevligt som helst och träffa henne igen! =) I slutet på månaden fick Tindra smaka på sin första smakportion av potatis- och majspuré. Det gillade hon! Vi besökte även badhuset här i Växjö tillsammans med Nicole och hennes jämnåriga son Thilian. Det var även i slutet på den här månaden som jag fick reda på att jag var gravid igen! =)

JULI:
Vi var och kollade på en 4:a på Hovshaga, dagen efter fick vi reda på att lägenheten var vår. Den första september var flytten! Tindra var nu 4 månader och gjorde sitt första tappra försök till att ta sig framåt, hon började åla sig framåt. Två tänder tittade fram i Tindras mun och nu fick man hålla fingrana borta! Vi var nere vid Arabybadet och Tindra fick känna på vattnet för första gången, vi var på Allsång nere i Linneparken och hade picknick. Det var i denna månad Tindra fick sina jobbiga utslag och eksem!

AUGUSTI:
Den 1:e Augusti åkte jag, Tindra och mamma till Grönskåra för att besöka våra gammla vänner där. Vi spelade kubb, grillade, gick en runda med barnvagnen och hade det jätte trevligt! Tindras utslag försvann inte, dom trodde hon var allergisk mot mjölk. Fick börja ge henne Semper Profylac som kostade skjortan! Jag åkte ner till ystad och fick gå på konsert och se Europe, Bonafide och Deep Purple!! Va med mamma på Rix FM festivalen här i Växjö. Vi åkte till Ikea och inköpte nya möbler till den nya lägenheten och vi köpte en ny sittvagn åt Tindra på baby & kids.

SEPTEMBER:
Den 1:e September flyttade vi
och jag var tvungen att ta en paus från bloggen. Denna månad hände det en massa; jag fyllde 21 år, Ms morfar gick bort, vi var på begravning i Värnamo och gravsättning i jämshög, vi fick reda på att Tindra inte var allergisk mot mjölk utan mot katter och ägg vilket gjorde att vi fick göra oss av med våra två små katter, Tindra började krypa, kunde sitta upp själv och ställa sig upp mot saker. Men den största nyheten av allt var att jag "gick ut" med att jag var gravid igen här på bloggen! Den 30:e september fick vi se vårt underverk på Ultraljud för första gången.

OKTOBER:
Jag var på mammaträff och umgicks ganska mycket med Frida och hennes dotter Tuva som är två veckor äldra än Tindra. =) Tindra lärde sig nu att gå med stöd och hon är i den bästa perioden med an massa skratt, lek och bus! =) Då vi inte firade min födelsedag firades den nu i denna månad istället med Langoskväll hemma i Rottne med nära och kära. Vädret blev sämre och vi spenderade många kvällar med att bara mysa framför tvn. Jag gick in i månad 6 och började nu redan att känna av jobbiga sammandragningar.

NOVEMBER:
Tindra växer och rymmer nu storlek 74 i kläderna, vi spenderade många lekdagar tillsammans med Frida och Tuva. Tindra började sova hela nätterna själv i sin egen säng och säger nu både "mama" och "papa". Jag, mamma och hennes arbetskamrat var på Ullared och shoppade lite julklappar och annat behövligt. Första snön kom och jag började längta till Julen! Jag klippte mig hos frisören och färgade håret svart igen.

DECEMBER:
December inleddes med julskyltning och julkonsert i Domkyrkan, jag gick in i 7:e månaden och mina sammandragningar lugnade ner sig lite beroende på hur mycket jag vilade. Vi klädde granen både här hemma och hemma hos mamma, bakade en massa julgodis, pepparkakor och lussebullar och annat julstök. Den 23:e var vi på vårt andra ultraljud och allt såg bra ut! =) Julafton firades i Rottne, Juldagen i Växjö och i mellandagarna åkte jag ner till Olofström och firade jul där. Nyårsafton firades lungt hemma hos oss med Frida, Victor och Tuva. Ett bra slut på 2008!!


Vi hoppas att 2009 kommer att vara minst lika minnesvärt som 2008 har varit!

Lite shopping..

Gårdagen blev inte bara slappdag här hemma, utan vid halv fyra åkte jag ner till stationen och mötte upp mamma. Vi stack till Samarkand och skulle in om på skokanonen. Dom brukar ju ha sånt erbjudande tag 3 betala för 2 par skor. Mammas arbetskamrat skulle ha ett par, mamma ett och sen fick jag det par som var gratis. =) Ett par skit snygga bruna stövlar. Det tackar man för! Var inne på H&M och köpte två par trosor och klämmor. Blir knäpp på min lugg som inte vill bli snelugg, så ska tvinga den lägga sig till sidan med hjälp av klämmorna. Va även inne på Maxi och köpte födelsedagspresent till M, han fyller ju år nästa söndag. =)

Senare på kvällen kom M och hans bror,
dom hade varit hemma hos hans föräldrar och kollat på fotboll. Vi käkade Wock, snackade skit och kollade på Wanted. Som var riktigt bra måste jag säga!

Nu är dom iväg igen och kollar på match, men dom fick ta med sig Tindra den här gången. Så jag har nu en lugn stund för mig själv. Ganska skönt! Har kollat runt lite vad vi ska köpa på Ikea och lite så. Jag börjar bli lite stressad. Vi har ju inte fixat någonting tills den lille kommer. Varken spjälsäng eller vagn!! Börjar få lite panik! Snart kommer Ms föräldrar hem iaf och då får vi låna bilen så vi kan åka till ikea och köpa lite grejer där. Sen ska vi också till Baby & Kids och Babyproffset för att kolla på vagnar. M va ju där upp för några dagar sedan och kollade. Det lutar mot att det bli en Carena vagn. Men vi får se...


Mina nya stövlar..=)

Bilder från nyår:


Mor & Dotter! =)



Tindra i sin fina nya nyårsoutfit



Magen är stor nu!



Tuva kom och det tyckte Tindra var jätte kul. Här jagar dom varandra och busar. =)



Tindra och Tuva äter rån. =)



Dom lekte med alla Tindras nya leksaker.



Tindra visar hur hon går med sin bil.



Sötnosarna! =)

Tindras först steg:



Den 30:e december, dagen innan nyårsafton på kvällen tog Tindra sina första steg ut mot mig! =)
Vi låg och mös i sängen alla tre i familjen och Tindra busade runder som vanligt. Hon har ställt sig upp själv utan stöd ganska länge nu i vår säng, och hon vet att om hon ramlar där så ramlar hon mjukt. Jag var ju självklart på toaletten när hon tog sina första steg, men M var där iaf. =) Hon hade ställt sig upp och gått två steg framåt och sen ramlat. När jag kom tillbaka gjorde hon samma sak men tog då tre små kliv.
Hon gör det nu också inte bara i sängen utan på golvet också. Men hon går bara mot mig och inte mot M, hon litar på att jag tar emot henne om hon skulle falla. Hon är verkligen jätte duktig och har fått jätte bra balans bara nu dom senaste dagarna. Det kommer nog inte dröja länge innan hon går! =)


Min duktiga lilla flicka!!

Dom senaste dagarna...

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för den dåliga uppdateringen här i min blogg. Men det har varit såå sjukt mycket nu kring jul och nyår, och nu när allting är över kan man pusta ut och fortsätta skriva igen.

I måndags åkte jag ner till Olofström till farmor och träffade resten av släkten från min pappas sida. Resan gick bra, det var ju första resan jag åkte så långt med Tindra med tåg och buss. Hemma hos farmor blev det finskt julbord, och vi fick träffa tomten för tredje gången den här julen. Hehe! Tindra fick en massa kläder, gosedjur och leksaker. Jag fick 600 kr, lite kläder (fast den ena tunikan fick jag byta), en shal, armband, presentkort på H&M för 300 kr. Jag och M fick tillsammans två jättefina skålar i silver. Dom passar alldeles utmärkt i vårt vardagsrum. =) Vi åkte hem på tisdagen, dagen efter och dagen innan nyår. Kom hem ganska så sent så tog det bara lungt då.

På nyårsafton stack vi snabbt ner till stan innan affärerna stängde, va inne på H&M och kollade om jag hittade något att ha på mig för kvällen, men hittade verkligen ingenting! Hittade en fin linne/klänning på Åhlens som fick duga. Köpte även nagel förstärknings-nagellack. Mina naglar har blivit jätte känsliga och går sönder för minsta lilla, tror det är graviditeten som är orsaken, för dom har alödrig varit så innan.

På kvällen på Nyårsafton kom Frida, Victor och Tuva, vi åt god mat, även fast bak potatisarna vägrade att bli klara! Helt mysko! Vi hade dom inne i över två timmar (man brukar ha inne dom i ca 45-50 min) och dom var fortfarande inte klara!? Aja. Tindra och Tuva lekte och förde liv hela kvällen. Dom fattade väl att det var något speciellt med just denna dag/kväll. För båda var vakna tills det var lagom att gå ut och kolla på alla fyrverkerier. Tuva somnade när vi väl kom ut, men lilla Tindra tyckte det var hur coolt som helst och blev inte alls rädd, som jag trodde att hon skulle bli. Hon satt och tjoade och diggade fram och tillbaka i vagnen. Haha! Dum som jag var glömde jag både min mobil och kamera när vi stod där ute, så har inga bilder från det. =( När vi kom in igen nattade jag Tindra och hon somnade ganska lätt, helt slut från allt bus med Tuva. Frida, Victor och Tuva gick hem kring ett och Alle kom istället och vi satt uppe och snackade strunt ett tag tills jag blev super trött. M och han satt uppe typ hela natten.

Nyårsdagen spenderades mest i sängen med mys och Heroes, vi gick bara upp för att äta och byta blöja och lite så, annars var det en väldigt slapp dag! Igår var vi och handlade på City Gross, vii var tvugna att ta bussen ut där, för vi hade ingen tillgång till bil. Så segt och det var så pissigt kallt också!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, blir väl att ta det lungt här hemma, ska nog gå ut och gå en runda så man får röra på sig lite. Det snöar just nu också, mysigt! =)

RSS 2.0