Lite kryare...

Tindra har ingen feber längre, hon har jobbig hosta och är rosslig och snorig. Men hon är ju mycker piggare idag iaf. Jag och andra sidan är värre idag, har ont i halsen och näsan rinner som aldrig förr. Jobbigt! Hoppas det går över snart iaf! Idag stannar vi hemma, hade velat gå ut och gå i det soliga vädret, men det är inte läge att göra det nu. Får se hur vi mår imorgon, hade tänkt att åka in om Baby & Kids och köpa dom sista grejerna inför bebben och in om på Toys ´R Us och se om man hittar något mer till Tindra där. =) Bara 9 dagar kvar tills hon fyller 1 år!


Visst är hon piggare idag! =)


M ska iväg och kolla på match vid fyra, ska försöka få han att skruva ihop spjälsängen. Vill slippa tänka på det nu!
Det känns som jag redan har gått över tiden, bara för att jag har gått över tiden som jag gick med Tindra. Nu känns det helt plötsligt jätte långt borta och som att bebben aldrig kommer att komma! Det skulle verkligen inte förvåna mig om jag går över med 2 veckor på riktigt nu och måste typ sättas igång eller nått...

Jag väntar...=)


Alla våra små sjuklingar...

Hela dagen har vi gått hemma i våra myskläder och bara tagit det lungt. M var nere i affären en snabbis bara och köpte blåbärssoppa, glass och halstabletter. =) Tindra var feberfri ett tag innan idag, men nu har den kommit tillbaka fast inte lika hög som tur är. Snart kommer Tindras farmor med flytande alvedon till Tindra också, så inatt kommer hon förhoppningsvisst sova mycket bättre.

Jag pratade med Frida innan idag och Tuva var visst också sjuk. Det är totalt fyra barn från kalaset förra söndagen som har blivit sjuka, så nu har vi fått det bekräftat iaf. Och det var något magvirus som går nu. Tindra har ju varit lite lös i magen och så. Vi håller på och göra iordning kvällsmaten nu. Det blir bakad potatis med vitlökssmör, majs, sallad, rödlök och en California Steak till det. Mums! =) Sen ska vi fortsätta att mysa och kolla på Let´s Dance.

Hoppas alla blir friska snart! Alla våra småttingar är ju sjuka nu! =(

Inte mycket sömn inatt..

Tindra är verkligen jätte sjuk, jätte hängig och inatt var ett helvete. Tror vi har sovit kanske 5 timmar tillsammans men inte i följd. Tindra vaknade varannan timme och var otröstlig där ett tag. Gjorde lite välling till henne och då somnade hon om. Tog tempen på henne inatt också och då hade hon 39.5! Stackare! Hon rosslar och snorar jätte mycket också! Idag ska vi köpa flytande alvedon för vi hade visst ingen här hemma. =( M är hemma från jobbet idag iaf och det är skönt! Jag känner mig inte så kry heller. Har ont i halsen och är snuvig..

Vi får hoppas det blir bättre snart.. Bebis får inte komma nu!

En liten sjukling...

När vi kom hem efter affären tyckte jag Tindra fortfarande var lite hängig och såg jätte trött ut. Tyckte hon kändes varm också, så jag tog tempen på henne och mycket riktigt. Hon hade då 38.8 grader och har nu fått feber för första gången i hennes liv! Stackars lilla gumman! Jag som gick ut med henne i detta vädret, det är tur att vi bara bor 2 minuter från affären!

Hon fick på sig sin gos-pyjamas istället och jag burrade in henne med hennes täcke, snutte och hennes favorit gosedjur framför tvn. Hon kollade på Simpson, som är hennes favorit program, förutom reklam då. =) Jag passade på att baka mina kärleksmums och när jag var färdig och skulle titta till Tindra hittar jag henne så här:



Hon är inte alls gnällig, bara väldigt hängig och trött! Det syns på henne att hon inte riktigt är kry. När hon har vaknat ska jag se om hon vill ha mat, sen ska jag ta tempen på henne igen och se hur mycket hon har nu...
Vi får hoppas att det går över snart iaf. Vi kan ju inte vara sjuka när lillebror kommer! =)
Jag ska slänga i mig en panpizza nu iaf hade jag tänkt mig..
 

Min lilla sjukling...

Ska baka lite...

Tindra sov i en och en halvtimme. Sömntutan! Men det är nog för att hon är lite förkyld. Så nu har hon fått lunch och det luktar lite bajs här tycker jag, så ska byta hennes blöja nu. Sen drar vi ner till affären. Jag hade visst redan fått mina pengar, trodde att jag inte skulle få dom förrens imorgon. Härligt! =) När vi kommer hem så ska jag diska upp lite sen försöka mig på att baka kärleksmums. Jag har bara bakat det en gång innan och det var för vääldigt länge sedan. Så vi får se hur det går. =)

Wish Me Luck!!..

Vi är lite förkylda här...

Jag vaknade innan Ms klocka ringe imorse vid sex och trodde att han hade försovit sig. Jag var jätte utvilad och det var helt ljust i rummet. Hade glömt att fälla ner persienerna innan vi gick och la oss igår, så det var väl därför. Jag och Tindra steg upp strax innan nio. Hade tänkt först att vi skulle gå ut en runda och upp om till Frida och Tuva och hälsa på. Men Tindra har haft sån hosta hela förmiddagen och jag har också börjat känna av lite i halsen. Så det är nog inte läge att gå ut i det här vädret just nu. Vi måste ju hålla oss friska nu ju och det har regnat hela förmiddagen och det regnar fortfarande lite. Måste ner till affären en snabbis bara och handla lite mat, annars vet jag inte vad vi ska hitta på idag. Kanske skulle ta och baka kärleksmums. =) Det är ju såå gott!

Tindra sover just nu och så fort hon vaknar ska hon få lunch, sen går vi nog ner till affären. Javisst ja, Mamma kunde inte ta Tindra idag utan det blir imorgon istället. Ska möta henne nere i stan efter elva någon gång och så ska vi äta lunch på någon utan bufféresturangerna. Får se vilken det blir. Ska vara utan Tindra hela helgen och det kommer kännas så kontigt att det bara kommer att vara jag och M för oss själva här i lägenheten. M är i Gränna idag och han skulle visst köpa med sig några polkagrisar hem och sen hade han med sig en annan överraskning hem också. Ska bli lite intressant och se vad han kommer hem med. =)

Graviditetsvecka 39!!

Bilden är tagen idag. (V.38+3)



I vecka 39 är medelkroppslängden 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3450 gr.
Huvudets omkrets är 35 cm.


 

En del barn ökar fortfarande i vikt medan andra magrar.

Normal mängd fostervatten är i slutet av graviditeten ungefär 0,5-1,5 liter. Fostervattnet omsätts snabbt, med ungefär 0,5 liter i timmen, vilket betyder att hela fostervattenmängden i slutet på graviditeten byts ut varannan till var tredje timme.

Det är ont om plats i livmodern och då kan det hända att navelsträngen ligger ett eller flera varv kring halsen eller kroppen på barnet, och det kan ibland påverka barnets hjärtljud i slutet av förlossningen.  Cirka 20 procent föds med navelsträngen runt halsen och det är oftast inget problem. I de flesta fall behövs ingen annan åtgärd än att barnmorskan för navelsträngen över huvudet på barnet i samband med födseln
 



Bebis har sjunkit ner lite tycker jag, känner av lite förvärkar. Men bebis är ganska lugn om dagarna och mer aktiv om kvällarna. Jag har jätte ont och kan knappt röra mig på kvällarna heller, den här jädrans foglossning tar kol på mig.
Vill att du ska komma ut snart! =)

Bus med mamma...

Vi leker och busar för fullt här hemma just nu:



"Titta mamma jag hittade lillebrors blöja!"



Leker för fullt...



Ligger och gosar med vovven.



Mammas busunge! =)

Trist väder ute nu...

Idag är vi bara hemma. Hade tänkt ta en lugn dag hemma för en gång skull, det har varit så mycket dom senaste dagarna eller rätta sagt veckorna känns det som. Så idag steg vi upp vid nio, åt frukost, klädde på oss, bytade blöja på Tindra, borstade våra tänder. Jag har sprungit omkring och plockat upp alla leksaker efter Tindra så jag skulle kunna dammsuga. Sen håller jag på och tvättar och har vikt in en massa tvätt med. Det är bara disken kvar men den tar jag lite senare i eftermiddag, annars kommer jag gå resten av dagen och rulla tummarna typ. Hehe! =)

Tindra sover nu, när hon vaknar ska hon få lunch som vanligt. Jag tänkte passa på att betala alla räkningar, M fick ca 3000 mer i lön än vad vi hade räknat med. Gutt! Så fort M kommer hem ska vi till City Gross och handla, sen skulle han se en super "viktig" Liverpool Match vid halv nio.

Usch det är så tråkigt väder ute just nu, hade tänkt att gå ut en runda men nu är jag inte alls sugen på det! Bätre att vara hemma och mysa istället. =)


Efter en runda i stan...

Kom hem vid strax innan tre, hade sån tur att jag hann precis med halv tre bussen hem. =) Mamma kom innan tolv, så jag kunde vara nere i stan redan innan halv ett. Så jag gick lite i affärerna och kollade. Köpte 3 bodys till Tindra på Name It, och en fin tunika och strumpbyxor med smarta halkskydd både på fötterna och knäna på Lindex. =) Så nu har hon fått lite mer kläder så hon klarar sig. Hehe!





Sen stack jag upp till försäkringskassan, jag hade en timme på mig där innan jag skulle vara på MVC. Det var nio stycken före mig, så satte mig ner i tjugo minuter där och märkte ganska snabbt att det här skulle ta längre än en timme. Så tyvärr så hann jag inte med det. Ska ta det på Torsdag istället, då jag möter mamma nere på stan. Hon ska nämligen ta Tindra i helgen, så jag och M kommer vara själva en hel helg på hur länge som helst. Vi ska nog passa på att gå på bio då. Det var länge sen sist ju! Får bara hoppas så inte barnet kommer innan helgen då. Hehe! =)

På MVC såg det bra ut. Min blodvärde hade gått upp till 99, och hon sa att det var bra att det inte hade gått ner mer iaf. Det tar ju en stund innan ens blodvärde kommer upp också. Mitt F-mått ligger på 34 cm, precis på kurvan och bebisens hjärtljudet låg på 132. Totalt har jag gått upp 14 kilo under denna graviditet. Med Tindra gick jag upp 12 kilo. Vi får se om jag hinner gå upp så mycket mer. Nästa tid fick jag den 10/3 (dagen efter Tindras födelsedag och dagen efter BF). Så vi får se om jag hinner gå på den. Tycker det är så grymt spännande att vakna upp varje dag nu och undra "Kommer det att hända idag?", "Hur kommer det att starta?", "Kommer M vara hemma då det startar?". Varje dag är jag lika förväntansfull! =) Mamma vill att du ska komma snart...

God morgon...

Idag steg vi upp innan nio, Tindra vaknade med det alltid så strålande humöret. =) Vi har precis ätit frukost, jag har tagit på Tindra kläder och bytt blöja. Nu sitter hon lungt framför tvn och kollar på Barnkanalen samtidigt som hon leker med några av sina leksaker. Hon har blivit så duktig nu, hon kryper ingenting längre. Hon bara går, inte äns om hon ramlar börjar hon krypa istället utan hon ställer sig upp igen. =)

Mamma är väl här vid tolv skulle jag kunna tro. Ska ju till försäkringskassan och MVC idag. Skönt att dra ner dit själv för en gång skull, jag har ju annars alltid med mig Tindra. Ska köpa lite kläder åt Tindra nu också, det behövs ju! Sen får vi se om hon får några kläder tills hon fyller år, annars får vi slänga ut mer pengar på kläder. Pust! Dom växer ju såå fort med! Önskar att man kunde frysa tiden ibland eller åtminstånde sakta ner den! =)


P.S Ikväll lägger jag ut en ny bild på magen.. =)


Så här ser det ut hos oss just nu:


Tindra busar..



Hon går...



Och hon leker...

Blodpudding och spenat...

Maten står på spisen, det blir en sen kvällsmat idag. Tindra ska snart nattas. Tuva och Frida var ju här innan och dom stannade tills fem ungefär. Sen direkt efter dom hade gått slocknade Tindra, hon hade ju inte sovit något på hela dagen. Och en heldag med Tuva gjorde henne ganska så slut! Hehe! =)

Imorgon kommer min mamma vid tolv och ska passa Tindra ett tag. Jag ska ner till försäkringskassan och ansöka om nya föräldradagar från det "nya" barnet nu. Och sen vid två har jag tid hos MVC och vi får verkligen hoppas att mitt järnvärde har hunnit stiga lite iaf. Jag har ju ätit en järntablett varje dag nu, och en massa annat som innehåller järn; blodpudding, spenat, leverpastej, nötkött, broccoli, grovt bröd, juice med järntillskott m.m. Sen har jag druckit min Blutsaft också! Inte så värst gott, men det slinker ner fint tillsammans med en apelsin.

Skulle behöva köpa lite kläder åt Tindra nu också, men vi har inte världens bästa ekonomi just nu och jag vet att det kommer att komma en massa extra utgifter nu när det andra barnet kommer. Men vi ska räkna på det lite. =) Och sen får vi hoppas att Tindra får lite kläder till sin födelsedag! Det hade varit perfekt! =)

Hot N Cold...

Tindra verkligen älskar den här låten, så fort hon hör den börjar hon att digga med och slutar med det hon håller på med. Klappa händerna gör hon också! Jag måste medge att jag också tycker den är ganska bra! =)


Grattis Rasmus och Grattis Tuva! =)

Gårdagen var jätte trevlig! Tindra hade såå kul på kalaset och hon fick leka med en massa nya barn. =) Det var sex barn totalt, tre flickor och tre pojkar. Och det var totalt tre stycken av oss "mammor" som var gravida för andra gången. Haha! Alla går och bli gravida hela tiden tycker jag! Efter kalaset stack vi hem till Ms föräldrar och åt en jätte god middag där. Tindra var helt slut efter kalaset så hon deckade i sin matstol medans vi andra åt. Haha! Stackaren var helt borta! Vi kom hem vid åtta och självklart vaknade Tindra och ville inte somna om, men hon somnade om innan tio igen som tur var! =) Så idag sov vi lite längre och jag vaknade av att Tindra slängde sig över mig med sin stora hund och hade världens leende, klockan var då tio. =)

Idag är jag i vecka 38+0, och det är alltså bara 2 veckor kvar till BF. Och Tindra föddes precis två veckor innan BF, vilket skulle betyda att jag isåfall skulle föda idag. Hehe! Tycker att det är så spännande att gå och veta att allt kan sättas igång när som helst. Nu är det verkligen inte långt kvar ju! Bebisen har varit väldigt lugn nu dom senaste två dagarna, och har fått en del förvärkar på kvällarna. Fast dom har ju alltid gått över. Men vi får se när han hade tänkt komma. =)

Idag är det två veckor kvar tills Tindra fyller 1 år! Herregud vad tiden rinner iväg, hon är ju ingen liten bebis längre! Och idag fyller min bror 16 och lilla Tuva fyller 1 år! =) Frida och Tuva ska komma strax och hälsa på så barnen får leka med varanndra. Trevligt!

Kalasdax! =)

Ja, igår orkade jag helt enkelt inte blogga. Jag tog det mest lungt igår faktiskt, och sen på kvällen kom mina syskon och Rasmus fick sin present. =) Sen hade jag bakat en kladdkaka som vi åt. Mycket god om jag får säga det själv! Hehe! Kollade på Melodifestivalen, men tyckte att det var inget att ha den här gången. Sen kollade vi på någon skräckfilm, sen var det bums i sängen för jag var skit trött!

Nu håller vi på och gör oss iordning för vid två ska vi på Tuvas kalas. =) Ska försöka få Tindra att sova lite innan, men det är inte alltid så lätt. Hon sover ju bara en halvtimme på dagen, sen är hon vaken från åtta,nio då hon vaknar på morgonen tills åtta,nio på kvällarna. Full rulle här varje dag med andra ord! Efter kalaset ska vi hem till Ms föräldrar, det är Liverpoolmatch och sen ska vi äta middag där också.

Aja, nu ska jag se vad jag ska ha på mig och sen sminka till mig lite...

Lite shopping...

Dagen har varit bra, väldigt bra faktiskt. Vi var ju i stan och handlade en present åt min bror och sen en present åt Tuva. Köpte precis samma sak till Tindra faktiskt som hon ska få av oss när hon fyller 1 år, och en annan sak. Det är ju bara två veckor kvar tills vår lilla stumpa blir ett år! =) Ska se om vi hittar en passande Baby-Keyboard till henne också. Det skulle hon älska! Sen köpte jag en tröja och passande leggins till henne på H&M. Och av mamma fick hon ett jätte sött sett på Kapp Ahl.

Vi hittade ett par skor till henne också! Det var den ända storleken som fanns och vi hade sån tur att det var hennes alltså! 70% slutrea var det på skorna. =) Sen fick hon prova att gå i dom inne på Tegnergallerian och det gick bra faktiskt, förutom att hon bara tittade ner på sina nya fina skor och skulle känna på dom hela tiden. Haha! Sen stack vi och beställde hem mat från koh thai och träffade in det precis så vi hann med bussen hem till Hovshaga.

Ikväll har vi tagit det lungt, mamma ska snart ta bussen till jobbet. Och jag och Tindra ska kolla på Let´s Dance. Tindra kommer säkert somna anntingen innan eller strax efter det har börjat. Hon verkar lite småtrött nu faktiskt.



Kläderna som Tindra fick, alla i strl. 80, då alla i strl. 74 börjar bli för smått.
Hon växer! =)



Här är skorna hon fick av mormor. =)



Här är hon ute och "provgår" sina nya skor.



Sötnosen! =)

Trevlig helg!

Idag vaknade Tindra sammtidigt som sin pappa, det vill säga vid sju. Och hon ville inte somna om, så för första gången satt vi hela familjen och åt frukost innan M skulle till sitt jobb. Hehe! =) Men sen vid nio somnade både jag och Tindra om när vi la oss i sängen och slökollade på tvn. Sov fram till halv elva, så fick en och en halv timmes extra sömn där och det uppskattades! =)

Håller på och göra oss iordning lite smått. Tindra ska alldeles strax få lunch. Sen tar vi bussen vid tjugo i två ner till stan. Vet typ redan vad jag ska köpa. Hehe. Men det skriver jag inte här! Sen följer mamma med mig hem ikväll, men sen ska hon jobba inatt så hon drar vid åtta igen. M jobbar ju på Cafe Pax ikväll och imorgon kväll. Och då är han inte hemma förrens efter tolv. Segt att vara själv om kvällarna!

Hela den här helgen är uppbokad. Ikväll ska mamma vara här som sagt, sen imorgon kommer mina syskon på kvällen och ska sova här. M är ledig över dagen så då borde vi passa på att skruva upp sängen! Sen på Söndag är det kalas =), och på kvällen ska vi förmodligen till Ms föräldrar och äta kvällsmat. En bra helg med andra ord! =)

Ont och utmattad!

Ja, vi var på Leos enda tills dom stängde ikväll. =) Tindra var först lite försiktig och hade inte så stor leklust, men hon hade precis sovit och var ganska nyvaken när vi kom dit. Men efter ett tag var hon glad och helt uppe i varv. Hon hade jätte kul, som förra gången! Man får ju passa på att vara där så ofta man kan nu innan bebben kommer och innan hon blir ett. Så länge hon är under ett år så kommer hon ju in gratis. =) Men nu har jag riktigt ont i bäckenet, kan knappt gå så ont jag har! Inte alls kul!

Imorgon ska vi möta mamma nere på stan strax efter två. Ska köpa födelsedagspresent åt både Rasmus (min bror) och Tuva. Dom fyller ju år på samma dag! Hehe! Och på söndag är det ju kalas! =) Ska nog kolla efter presenter åt Tindra också, bara två veckor kvar nu ju! Får se om vi ska ha babykalas då, tror faktiskt inte det i.o.m att den lille förmodligen har kommit då och det kan bli lite jobbigt då. Men det kommer iaf bli ett stort kalas för släkten!

Ska kolla efter skor till Tindra också, hon har ju blivit så sjukt duktig på att gå. Och hon går nu mer än vad hon kryper! =) Såå duktig är hon! Såg att dom hade 70 % rea på barnskor på en av skoaffärerna på Tegnergallerian. Skorna kostade 599 kr egentligen, men med rean kostar dom bara 150 kr! Billigt ju! Ska bara kolla så dom kan mäta upp hennes fötter och kolla så det verkligen är bra skor. Dom verkade vara det iaf! Det är ju viktigt att dom får stadiga skor nu i början, så man slipper kobent, specialdesignade skosulor och sånt i framtiden. Får bara hoppas att hennes storlek finns kvar...

Maaagen...

Här får ni lite efterlängtade bilder på min mage taget idag:


Vecka 37 + 3



Stooor mage nu. =)

Magen börjar bli riktigt jobbig nu som sagt,
Jag kan inte ligga på rygg länge då livmodern och bebisen trycker uppåt och jag kan knappt andas.
Fötterna blir svullna om jag går längre sträckor.
Och har jätte problem med foglossning nu,
ibland är det så jag knappt kan gå om kvällarna och bara att vända sig i sängen gör hemskt ont ibland!
Som sagt, har en del krämpor men att veta att snaart, snart så kommer jag få se den lille för första gången
gör det hela värt det! Det finns ingen dyrbarare skatt än att få gå och bära sitt barn inom sig och
sen till sist få se det och lära känna det. Kärleken tills ens barn är overkligt stor!

Ska snart till Leos igen...

M har varit hemma nu under förrmiddagen och sökt nya jobb. Han stack till jobbet (Cafe Pax) precis och ska jobba till tio ikväll. Vi vaknade tidigt som vanligt och åt frukost hela familjen. Lite kul när alla är sammlade. Vi har tagit det ganska lungt nu under förmiddagen, åt lunch för ett tag sen. Tindra har inte sovit någonting på hela dagen, men nu så äntligen deckade hon. Och hon verkligen deckade! Vid fyra, halv fem ska vi till Leos lekland tillsammans med Isabelle och hennes pappa och vara där någon timme bara. Förhoppningsvisst så är det inte så mycket folk där så här sent, men det vet man ju aldrig.

Usch, jag har varit så trött dom senaste dagarna och knappt orkat sitta här vid bloggen, och ni har kanske inte fått världens roligaste eller mest intressanta inläggen. Men vi får hoppas att det vänder nu när jag har ändrat min kost och kommer att få mer järn i mig, och bli piggare var ju tanken...

Ge mig järn!!

Ja, idag har vi varit iväg som sagt. På City Gross handlade jag en massa järnrika grejer som jag måste få i mig nu. Min barnmorska ringde ju igår och sa att hon rekomenderar mig att jag skulle läggas in på dropp. Det är ganska dyrt, ca 900 kr per gång, och vi kom överens om att jag skulle försöka ändra min kost och ta mina järntabletter som vanligt och sen ska vi ses på tisdag och ta nya prover. Har inte mitt blodvärde gått upp då, så har jag inte så mycket val. Annars kan jag få väldigt hög infektionsrisk efter födslen och kommer nog inte må så bra eller ha ork till någonting. Pust!

Vi var hemma till fem och beställde en pizza med oss hem. Gott! Annars har vi inte gjort så mycket, städat lite, dammsugit hallen. Måste dammsuga varannan dag minst för Tindra går och stoppar minsta lilla sten i munnen. Hon har falkögon! Håller på och tvätta rent alla babysaker nu också. Vi fick aldrig upp sängen idag. Men jag hoppas att vi får upp den snart. Jag vill ha allt klart, så man slipper tänka på det liksom! Vet inte om M skulle vara hemma imorgon också, han ska söka nytt jobb! Både han och jag känner att det inte riktigt funkar med det jobbet han har just nu. Ingen fast lön och allt är på provision, vilket inte alls känns bra. Sen är han ju alltid iväg runt om i Småland och Blekinge. Så vi får se hur det blir med det.

En del som ska fixas idag...

Tindra somnade igår innan åtta och vaknade tio i åtta imorse. =) Tidiga kvällar och tidiga morgnar. Men det är bara skönt tycker jag, så får man äntligen lite egentid om kvällarna också. M är hemma idag, vi har en del att fixa idag. Ska lämna bilbarnstolen på sjukhuset som vi helt enkelt inte haft tid med. Ska in på försäkringskassan och börja ta ut mina föräldradagar för den "nya" bebisen nu. Tindras dagar går ut nu i februari. Sen ska vi handla för veckan på City Gross också. Skönt att ha M hemma idag faktiskt! =)

Igår var vi med Frida och Tuva i stort sett hela dagen. Vi möttes vid ett ute och gick hem till dom först, sen fick dom leka med Tuvas alla leksaker, sen gick vi till affären och hem till oss och tog en fika. På vägen mötte vi Isabelle och hon hängde med upp till oss. Lillpojken fick lite kläder av Frida, Victor och Tuva också. Två bodys och ett par byxor. =) Vid fem stack dom hem, och Isabelle var kvar tills nio. Sen var jag alldeles för trött för att sätta mig här vid datorn och blogga...

Ska göra oss iordning nu, vi får bilen vid ett.. Ska se om jag kan få M till att skruva ihop spjälsängen idag också. Så jag kan bädda den fint och så.. =)

En tidig morgon...

Det blev en ovanligt tidigt morgon idag. M höll på i rummet en massa innan han skulle till jobbet och självklart vaknar lilla Tindra och blir hur glad som helst av att se pappa. Jag försökte få henne att somna om, (jag ville åtminstånde få sova ut en timme till, för den här natten blev det inte mycket sömn för mig). Men nejdå, klockan 07.15 var det bara att bege sig upp från sängen. Pust! Tindra fick en chans att säga hejdå till sin pappa iaf. Det är ju inte många timmar hon hinner se honom på vardagarna.

Så nu har vi ätit frukost, gjort oss iordning, håller på och tvättar lite smått, har småplockat i lägenheten, lekt och busat en massa. Det är sjukt vad Tindra förstår mycket nu.. Dom förstår ju mer än vad man tror och man kan bli lite små chockad ibland över att tiden har gått så fort och att dom utvecklas precis hela tiden! Innan imorse frågade jag Tindra: "Var är nappen?!", direkt gick hon bort till nappen som låg en bit bort och stoppade den i munnen. Hon visste precis var den fanns. Sen varje gång hon tar min mobil och jag ska ta tillbaka den räcker jag ut handen och säger: "mammas", och då ger hon den frivilligt den till mig i handen. Hon har lärt sig "Gimmie Five" också! Haha! =)

Nu ligger hon och sover och vid tolv ska hon få lunch. Vid ett ska vi ut en runda, möta upp Frida och Tuva och sen går vi hem till oss igen så dom får leka lite med varann. Annars kommer vi inte göra så mycket mer idag. Nä, nu ska jag ta och diska lite...


P.S.Bilder på magen kommer ikväll..

God middag allihopa!!

Idag vaknade Tindra redan innan åtta så hon fick chansen att vinka och säga  "hejdå" till sin pappa. =) Sen somnade hon om en halvtimme och vaknade vid kvart över åtta igen och ville då gå upp. Hon låg och gosade lite med mormor som sov över här inatt. Vi gick upp och åt frukost. Tindra älskar macka och nästan slänger i sig den. =) Strax efter tio stack min mamma igen för hon skulle på möte, men vi ska nog ses till helgen igen. Sen dess har jag vikt all tvätt från igår, och håller fortfarande på att tvätta, har dammsugat hela lägenheten. Och Tindra är inte alls rädd för dammsugaren längre, hon följer efter den och tycker det är kul att sitta där bak och känna luften som strömmar ut från ventilen. Sen har hon lärt sig hur man stänger av den, så att dammsuga tar lite längre tid nu. Hehe!

Efter vi hade dammsugat satte vi oss ner framför tvn och kollade lite på barnkanalen och Tindra höll på att somna mot min mage, helt slut. Så la henne i vår säng och där sover hon nu. Ska passa på att tvätta alla golven här nu, det är ju lite svårt att göra det när Tindra kryper runder (och går med för den delen). Ska diska också, men sen är jag färdig och tänker inte lyfta ett finger till när det gäller städning! =)

Igår fick jag skit ont i bäckenet, tror det beror på att jag var i farten igår och gjorde så mycket. Vet att jag ska ta det lungt, men vill ju ha allt fixat tills bebben kommer! Idag är det bättre iaf, men jag ska nog inte gå ut och gå idag. Det är bättre att jag är här hemma och tar det lungt istället...

Storstädat hela dagen...

Vi vaknade innan nio idag allihopa. Och sen tolv idag har vi hållt på och storstädat och röjt iordning här hemma. Har putsat vartenda lilla hörn i vår lägenhet, rensat gaderoben och springt ut med en massa till vårt förråd. Vi skruvade även upp bokhyllan som står i Tindras rum nu. Vi har sängen kvar dock, men den ska vi ta nu någon dag nästa vecka. Vi slängde ut vårt skötbord nu som bara håller till dom är 12 månader. Och har nu vår "skötplats" i det stora badrummet där vi har ett tvättställ som är perfekt att ha skötbädden på. Fattar egentligen inte varför vi har gjort så innan och haft det där istället. Men men...

Jag har hållt på och tvättat hela dagen, är ganska så slut nu. Kollade precis på Gossip Girl! =) Och snart ska vi äta mat, det blev lite sent men det har varit fullt upp som sagt. Mamma är här och Tindra somnade nu vid åtta, helt utslagen på mattan?! Jag hann inte ens ge henne välling! Haha! Nu ligger hon och sover i sin säng iaf.

Ikväll ska vi nog bara softa framför tvn, vi är ganska trötta som sagt!


Leos Lekland!!

Här kommer dom efterlängtade bilderna från när vi var på Leos Lekland förra helgen:


Först lekte vi lite lungt i "babyhörnan"



och lite i det lilla bollhavet...



Byggde torn av dom stora legoklossarna...



Men att rasa tornen var roligare tyckte Tindra...



Busar med bläckfisken..



Hon hoppade med pappa i det lilla hopptornet...



Åkte den lilla babyrutschbanan, men det var inge kul...



Zebrarutschbanan var roligast tyckte Tindra!



Thihi, Vad det kittlar i magen... =)


Hit ska vi fler gånger!!

Lite smått och gott från Ikea...

Ja, det blev en del saker på Ikea. Nu har vi köpt spjälsängen som vi ville ha och alla tillbehör som madrass, täcke, kudde, spjälskydd, påslakansett, dra-på-lakan och köpte även en liten mobil som den lille ska ha ovanför sin säng. Köpte en vit Expedit bokhylla och två lådor till, som barnen ska ha sina leksaker och alla klossar i. Sen köpte vi två STORA gossedjur som båda barnen ska ha. En stor hund som är lika stor som Tindra och en lång krokodil på 150 cm, tror jag att det var. =) Sen blev det lite säkerhetsgrejer som låd/skåplås, dörrspärrar m.m. En halkmatta till badkaret, badrumsmatta, nya glas och lite smått...

Idag är det ju alla hjärtansdag och den kommer vi bara spendera här hemma med god mat, gottis och mys framför tvn med vår lilla dotter. En lugn kväll helt enkelt! =) Sen blir det väl lite tittande på Melodifestivalen också kan jag tänka mig, även fast det bara är skit!

Ha en bra lördag kväll...

Till Ikea..

Nu bär det snart av till Ikea, Tindra kommer att vara hos Isabelle så länge. Och vi ska äntligen köpa spjälsängen åt den lille och lite andra små grejer. Ska även köpa en bokhylla som Tindra och den lille ska ha i sitt rum med alla deras leksaker på. Så just nu håller vi på att göra oss iordning, ska packa Tindras väska nu.

Igår fick jag kameran av mamma, så ikväll ska jag lägga upp lite bilder från Leos och så... Äntligen! =)

Hörs sen...

Två videoklipp:

Så här har vår förmiddag sett ut:
(Videorna är filmade min min mobil och inte världens bästa kvalite)



Här busar hon runder runt soffbordet...



Här går hon själv lite och grymtar. Lägg märke till att hon vinkar hejdå mot slutet! =)

Redigerade bilder:

Tog lite bilder innan på mig och Tindra, har lekt lite med dom och redigerat lite smått:


Mor och dotter! =)



Mamma älskar dig!



Tindra vill inte bli pussad. =)



Jag =)



En tjock trött mamma!


En envis liten dotter...

Jag skrev ett inlägg igår som jag tydligen inte publicerade utan det la sig som utkast istället.. Skumt! Men men.


Idag vaknade Tindra redan vid halv nio självmant, så otroligt skönt att hon har fått lite bättre rutiner nu och jag med för den delen. Hehe! Vi gick upp och åt och har gjort oss iordning, det vanliga man gör på morgonen. Sen har det varit bus och full rulle på Tindra. Ingen lugn stund på hela förmiddagen! Men nu vid tolv fick hon lunch och nu ligger hon äntligen och sover.. Det blev lite kämpigt, jag la henne i hennes egen säng och hon började gnälla, men efter tio minuters gnäll somnade hon. Hon börjar lära sig att hon faktiskt kan somna själv i sin egen säng. Innan stod hon och skrek för full hals i en timme. Jobbigt sånt! Var går gränsen på hur länge dom kan stå och skrika så liksom?! Sen har jag ju en väldigt envis liten dotter också det ska man inte glömma! =)

När Tindra har vaknat hade jag tänkt att vi skulle gå ut och gå en runda. Det är iofs en massa snö ute nu men nu har solen tittat fram och det ser riktigt mysigt ut. Efter fem kommer mamma på besök innan hon börjar jobbet, vid nio. M har sagt att han ska ta hand om Tindra i helgen, och jag ska bara ligga och gotta mig i myskläder i soffan. Vila upp mig inför förlossningen, och det behöver jag ju!


En liten runda på stan...

Nu är vi hemma igen, vi har varit det ett tag. Jag har både hunnit med att ge Tindra mat och en ny blöja, kollat på Top Model season 1 och ätit själv sedan vi kom hem. Var som sagt på Mödravårdscentralen idag. Mitt blodvärde var inget vidare, ligger på 98 bara!! Min barnmorska tog blodprov och ska kolla upp så jag inte behöver ligga med dropp nu innan förlossningen. Hon skulle höra av sig senaste på Måndag isåfall. Jag har gått upp totalt 14 kilo sen jag blev gravid igen, och det är 2 kilo mer än med Tindra iaf. =) Bebisens hjärljud låg på 142 idag och mitt fundusmått låg på 33 cm, jag följer kurvan precis! Nästa tid har jag den 24/2, och vi får se om jag hinner med den. När jag var gravid med Tindra så var den här den sista gången vi hann med, för jag födde bara någon dag innan jag hade min tid i vecka 38. Så vi får väl se hur det blir den här gången.. Spännande! =)

Efter MVC gick jag en runda på stan och hittade en mascara på H&M, ett par byxor och en body på Lindex till Tindra. Så det blev liute shopping trots allt. Hittade dock ingen svart ögonskugga, men orkade inte gå runt och leta så mycket. Har ont nu när jag går! Nu är jag skit trött och ska bara vila mig, får se om det blir någon handling ikväll, just nu ser det inte så ljust ut..

Usch fy, nu har Tindra bajjat och det luktar inte gott! Måste verkligen ta det!!


Lite shopping:


Gröna mysbyxor från H&M 59,50 kr
Body från Lindex 69,90 kr



Maybelline Define-A-Lash Volume Mascara 109 kr på H&M

MVC snart...

Just nu håller vi på och göra oss iordning inför stan. Det var visst vid 14.00 jag skulle vara på Mödravårdcentralen, så det var tur att jag dubbelcheckade det. =) Sen ska jag nog gå en liten runda på stan. Måste köpta mascara och svart ögonskugga, kanske hittar nått fint till Tindra eller bebben med, får se. Tindra har inte sovit lunch än, men hon ska snart äta så jag tror hon kommer somna i vagnen när vi är ute och går istället. Och det gör inget för mig. =)

Jag är så trött...

Jobbig natt...

Har inte orkat skriva något förrens nu. Natten till idag fick jag inte mycket sömn, först hade jag svårt att somna, som jag har haft de senaste två veckorna. Sen hittade jag ingen bekväm ställning, låg och vred och vände mig. Sen vaknade jag en timme efter jag hade somnat med värk i magen. Inga sammandragningar eller förvärkar, utan det här var mer som kramp i hela magen och det ville inte sluta! Men jag lyckades somna om, men vaknade på nytt vid halv fyra och hade ännu ondare, så gick upp och tog två alvedon och satt uppe i kökjet en stund innan jag provade att gå och lägga mig igen. Sen dess har jag inte känt något, fick lite ont innan idag när jag la mig ner och vilade en stund, men det gick över snabbt. Annars har jag bara haft normala sammandragningar som jag brukar ha. Tur att jag ska till MVC imorgon, så ska prata med henne om det då. 

Idag var vi som sagt på BVC med Tindra. Hon hade gått upp 595 g sen sist. Och väger alltså nu 8780 g och är 76,5 cm lång. Huvudomfång låg på 44,5 cm. Allt såg bra ut och så. Nästa gång ska vi dit den 18 Mars och då är det 1-årskontroll med barnläkare, men hon ska inte få sin spruta då, utan den får hon månaden efter. Hon blev ju lite försenad med sin förra spruta tack vare hennes eksem...

Det blir visst inget handlande ikväll, M skulle kolla på Liverpool match istället... Så morgondagens planer är :
MVC klockan 14.20
Handlning på kvällen någon gång...

Usch jag är sjukt trött idag, men det finns ju en anledning! Och Tindra har bara sovit en halvtimme under hela dagen, så förhoppningsvist somnar hon lite tidigare ikväll. Jag har en känsla av att jag kommer att decka ganska tidigt jag med..

Problem med att gå...

Tindra har precis vaknat efter att ha sovit i en halvtimme ungefär. Hon sover inte så mycket om dagarna längre, ändå är hon vaken till nio om kvällarna?! Idag är det slappning som står på schemat som jag skrev igår. Jag har haft ont i bäckenet och molnanade värk i nedre delen av magen under dagen, så ska ta mig ett varmt bad snart hade jag tänkt.

Mina fötter har svullnat nu, skorna börjar bli för små och jag har svårt att gå nu också, det gör så ont i bäckenet på mig. Igår när jag gick i stan fick jag vagga mig vääldigt långsamt fram. Sen hjälper det inte att ha en tung vagn att släpa på också. Jag är i vecka 36+1 idag och det är inte långt kvar nu iaf! Bild kommer senare idag på magen. =)

Ikväll ska vi hem till Ms föräldrar och äta god mat, hans mormor är i stan och hälsar på och ska hem imorgon. Så vi ska umgås lite med dom. Sen är det ju alltid lika skönt att få god mat serverad och slippa laga den själv. =)
Nu ska jag byta blöja här känner jag, det kommer en mindre trevlig stank från Tindra nu. Hehe! Sen ska vi äta lite lunch..



Grattis mamma! =)

Grattis mamma på födelsedagen!! Det är det första jag vill skriva nu.. Hehe.. =)

Tyvärr får ni vänta med bilderna från Leos till i helgen. Mamma hade fått med sig kameran hem. =( Så det är inget att göra åt nu.. Hon kommer till oss på fredag så ska få kameran då iaf.

Vi var ju nere i stan en runda sen, fyllde i Ms lönerapport och det gick bra. Smet in på Lindex och köpte en gullig body till lillkillen. Vi har ganska mycket kläder till dom första tre månaderna (strl 50/56/62), mycket vi har fått också. Men man vill ju köpa något som är från "oss". Så nu köpte jag den bodyn på rean och förra veckan köpte en gullig tröja som ser ut som en skjorta. Vi var hemma vid fyra tiden och sen dess har vi lekt, jag har diskat upp lite och lagat kvällsmat. M försöker natta Tindra just nu, så vi får se hur det går. Ikväll ska vi se på någon film som hade hade lånat av hans syssling. Skulle vara skönt om Tindra somnade snart så man får lite egentid.

Imorgon ska vi inte göra någonting. Skönt! Ska passa på och städa lite smått och slappa. För på onsdag ska vi till BVC och på torsdag ska vi tilll MVC. =) Ska göra lite välling åt Tindra nu så ska vi nog se att hon somnar...

Slutkörda...

Gårdagen var fullspeckad! Vi tog ju bussen från Rottne med familj vid 12.05, åkte hem om och lämnade alla saker tog en snabb fika. Sedan hämtade vi upp Isabelle för hon ville med, sen stack vi till Leos Lekland, och det var verkligen jätte kul där! Ganska mycket folk, massa barn som sprang omkring överallt. Tindra hade super skoj. Hon fick först sitta i babyhörnan och leka lite. Rasade tornen som vi byggde upp och fick sitta i det lilla bollhavet.

Sen fick hon åka Zebra rutschkanan med M, och hon älskade den! Sen fick hon även prova på Tiger rutschkanan och den älskade hon ännu mer! Så fort hon kom ner från den började hon skrika och drog sig upp mot den. Haha! Så sjukt söt och bestämd liten tjej vi har va!? =) Vi va där i nästan tre timmar och vi hade säkert kunnat va där längre om inte Tindra hade blivit så trött. Alla var skit trötta när vi kom hem! Vi åt bakad potatis med tillbehör och en köttbit till. Sedan gjorde jag äppelpaj till efterrätt. Mamma, Rasmus och Victoria åkte hem vid nio. Ni kan ju tänka er att jag deckade ganska snabbt så fort jag la mig ner i vår säng. Helt slut var jag!! Men Leos lekland blir det fler gånger iaf, det kan jag lova.. =)

Ska lägga ut lite bilder senare, just nu hinner jag inte. Ska ner till stan och fixa Ms lönerapport och så. Tindra ligger och sover just nu så ska passa på och göra mig i ordning så vi kan dra så fort hon har vaknat...

God kväll...

Dagen har gått snabbt. Vi har bara vilat och slappat idag. Var nere en runda ner till affären och handlade lite gott tills ikväll. Det var skönt med lite frisk luft! =) Håller på med maten och vi ska alldeles strax, det blir Currykyckling. Hehe! En av mina absolut favoriträtter just nu faktiskt. Ikväll ska vi kolla på Melodifestivalen, det är väl ett måste?! Ingen bra musik men bara för känslans skull. Kommer ihåg att för exakt ett år sedan satt vi också hemma och kollade på alla dom här deltävlingarna, och under den sista deltävlingen satt jag och fick mina första värkar med Tindra. Mitt vatten hade ju gått tidigare på morgonen, men det var inte förrens på kvällen som jag fick värkarna. Det kanske ser ut så nu i år med, vem ve?! =)

Saknar Tindra som fasen nu, men hon har haft det bra hos sin pappa har jag hört. Han har redan ringt fyra gånger idag. Haha! Det märks ju vem som har koll på allt där hemma. Imorgon tar vi bussen 12.05 och sen möter M oss i stan med Tindra, och sen åker vi till Leos lekland och leker sockarna av oss. =)

Ha en bra lördags kväll...


Prinsessan sover nu...

Tindra somnade precis, hon har ju knappt sovit idag. Och nu medans vi kollade på tvn och hon lekte runder på golvet ville hon komma upp i mitt knä och gosa. Fem minuter senare och hon hade deckat totalt. Gick in och la henne i våran säng. Jag tror M vill ha henne där inatt och slippa sova själv. =) M har inte kommit hem än, han har varit i Jönköping och kom inte iväg förrens halv sju därifrån. Så jag kommer inte att hinna med 20.15 bussen till Rottne, utan får ta den som går 21.50 istället. Segt!

Jag fattar ärligt talat inte hur det ska gå nu med Ms jobb och med en ny bebis ankommande snart. Visst han får sina 10 dagars pappaledighet, men det är inte säkert han kan ta ut dom på raken. Han jobbar från åtta på morgonen och är hemma till halv sju, sju. Då hinner han äta kvällsmat, duscha, raka sig och sen är det nästan direkt ner i sängen för att han är så slut! Det känns inte riktigt bra det här!

Ska göra mig smått iordning samtidigt som jag ska kolla på Let´s Dance. 21.18 tar jag bussen härifrån...

Mor och dotter tid..

Vi om precis hem nu.
var nere i affären och köpte lite barnmat och postade iväg ett paket som jag fått från Go´Boken av misstag. Men nu är det fixat iaf. Gick en liten runda efter vi hade varit i affären och det är sånt jobbigt slaskväder ute och man bara glider och sladdar runt med barnvagnen. Tungt att köra! Tindra somnade i vagnen, ska låta henne sova ett tag. Hon sov ju i princip aldrig lunch, somnade till i fem minuter bara.. Tänkte att jag skulle filma henne sen när hon går och lägga upp här på bloggen, så ska ni få se hur duktig hon har blivit! =)

Här får ni en bild på mor och dotter så länge:




Gissa vem som vaknade nyss igen...Nu sov hon i tio minuter kanske. Hon kanske fattar att jag inte kommer vara hemma på hela helgen och vill inte sova bort tiden med sin mamma... Hehe!  
Ska leka och busa med henne nu så kanske hon somnar av utmattning lite senare... =)

Längtar...

Tindra vaknar själv runt nio nu för tiden, jag behöver alltså inte ställa klockan längre för att vi ska komma upp i tid. Men vi låg kvar en stund och gosade i sängen. Idag ska jag bara leka och gosa med min dotter. För jag ska vara utan henne hela helgen och det kommer att kännas! Jag har bara varit ifrån henne två dagar en gång, under Ms morfars begravning. Men då var det så mycket annat runt omkring, nu ska jag liksom vila och barar vara.

Har läst Prinsessans dagboks blogg ett tag nu, och hon födde inatt någon gång. Ååh! Nu längtar man ju ännu mer till vår lille ska komma ut.. Så härligt ju!  



Tindra som nykläckt! =)

Utmattade...

Ja, dagen har varit slapp. Har vikt in all tvätt, har bara lite lakan som M får hjälpa mig med. Sen diskade jag och jag fick till och med duscha riktigt länge, medans Tindra roade sig med att leka vid badkarskanten. Skönt var det! =) Sen vid fyra kom Isabelle och hela hennes kompis-skara hit och skulle öva med sitt band, Tindra blev jätte glad och charmade alla tjejerna som vanligt. =)

Strax efter fem gick dom hem igen, och både jag och Tindra deckade av utmattning i vår sköna stora säng. Tindra sover fortfarande, men ska väcka henne nu. Hon ska få kvällsmat och strax ska vi kolla på Unga Mödrar. =) Ikväll ska vi äta sjömansgryta har jag bestämmt! Ska bli gott!

Imorgon ikväll drar jag hem till mamma utan Tindra. M ska ha henne i helgen och jag ska vara utan henne en hel helg! Kommer sakna ihjäl mig ju! Men samtidigt tror jag att jag behöver detta för att få en sista riktiga vilan innan förlossningen...

Underbara solstråle!!

Gick och la mig vid elva igår kväll ju, men låg vaken och kunde inte somna. Även fast jag var skit trött! M och Tindra kom hem, men jag kunde fortfarande inte somna!! Låg vaken till halv två inatt.. Vet inte vad det är med mig, men dom senaste nätterna har jag haft sjukt svårt för att somna. Jag hittar ingen bekväm ställning, ligger och vrider och vänder på mig. Magen känns i vägen, om jag ligger på rygg kan jag knappt andas pga magen! Sliter av mig täcket för att det är för varmt, för att sen ta på mig det igen tio minuter senare av att jag fryser.. Usch! Hatar när det är så!

Idag vaknade jag av världens leende som log mot mig iaf! Och det är lika härligt att vakna upp så varje morgon. jag har sagt det för och jag säger det igen: Jag älskar min dotters morgonhumör!! Vi gick upp vid halv tio och åt frukost. har gosat och lekt en massa nu på förmiddagen. Tanken var att vi skulle gå ner till stan idag, men det snöar och jag känner att jag orkar fasen inte idag! Får bli någon annan dag istället, eller om M tar det i helgen. Det vore shysst av han iaf! =) Som sagt jag är skit trött!

Tindra vaknade precis, hon sitter och leker här nu. Hon har blivit så bra på att leka själv nu och behöver inte vara hos mamma hela tiden och det är ju lite skönt. Jag ska vika in lite tvätt idag och diska. Sen ska jag ta en varm dusch hade jag tänkt. M jobber till halv tio. Segt! Snart blir det lunch iaf för både mig och Tindra. =)


Solstrålen i mitt liv!

Ögonen går i kors...

M kom hem vid sju, vi åt lite snabbt och stack sen iväg och handlade. Han skulle tydligen se på Liverpool match ikväll, och jag kan ju säga att jag blev inte allt för glad över beskedet. Han är ju fan aldrig hemma! Och när han väl är det sitter han vid datorn eller något annat tills han går och lägger sig. Och här sitter jag höggravid och måste ta hand om Tindra 24 timmar om dygnet. Vi är ju trots allt två om henne, eller hur?! Han borde ju ha lite mer förståelse tyckert man.. Men men.. Hur som helst, han fick ta med sig Tindra om han skulle iväg så jag fick någon lugn stund för mig själv. Han är väl hemma tills elva eller nått.

Inga kanaler funkar på tvn just nu, bara ettan, tvåan och fyran. Segt! Men jag är så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna så jag ska faktiskt göra mig iordning för natten, lägga mig i sängen och läsa lite i Vi Föräldrar...

God Natt!


En liten lekstund:



Dom sitter så fint brevid varandra =)



Haha! Tindra ser helt frånvarande ut...



Mysan äter rån och kollar på tvn =)

Busigt värre...

Ja, Frida och Tuva var ju här en stund innan och våra småttingar fick leka ruset av sig. Tindra blev super glad när dom kom och kunde inte sluta flina. Rynkade på näsan och tokade sig! =) Hon skulle visa att hon kan minsan gå själv några steg nu också, och så mycket som hon har gått idag har hon aldrig gått. Hehe! Duktiga gumman!

Nu somnade hon efter allt bus, men ska väcka henne snart igen. Då ska hon få lite kvällsmat. När M kommer hem får vi slänga i oss lite rester bara, sen åker vi till City Gross och handlar för veckan. Har en känsla av att det kommer bli ganska sent ikväll.. Vi får helt enkelt vara effektiva! Imorgon ska jag iaf ner till stan och köpa present till mamma. Sen ska vi ta det lungt resten av kvällen. M jobbar på Café Pax direkt efter sitt jobb, så han kommer alltså jobba tills nio imorgon kväll!! 13 timmars arbete! Puuh! Jobbigt! Idag hade han fått sålt två produkter iaf så det börjar arta sig. Säljer han fem stycken i veckan känar han över 20 000, och det skulle sitta fint! =)

God eftermiddag...

Efter M kom hem igår, vid sju tiden fixade vi en snabb kvällsmiddag. Det blev hamburgare och sen slängde jag mig framför tvn och kollade på en film. Var helt slut, gick och la mig vid elva och somnade nästan med en gång! =)

Vi sov till halv tio idag. Har inte gjort så mycket än, Tindra sover lunch. Jag ska göra mig iordning och diska upp lite snabbt bara. Vid halv två kommer Frida och Tuva och hälsar på. Alltid lika trevligt! =) Vi får se om det blir någe City Gross ikväll när M kommer hem, allt hänger på om vi får låna bilden.

Usch, vad trött jag känner mig. Jag höll på att somna brevid Tindra innan, men då skulle jag nog bara bli ännu tröttare resten av dagen...

Veckans planer:

Tisdag: (idag) Ska vi ta det lungt, göra lite vardagssysslor här hemma. M jobbar till 18.00.
Onsdag: M jobbar till 18.00 När han kommer hem ska vi till City Gross och veckohandla.
Torsdag: Drar jag ner till stan och letar present till mamma som fyller år på Måndag. Ska även passa på att handla ett busskort som jag och M ska dela på. (Det är ju så satans dyrt att åka buss nu för tiden!!) M jobbar till 18.00.
Fredag: När M har kommit hem från jobbet tar jag bussen till Rottne och ska vara där hela helgen för att få en chans att vila upp mig helt och hållet innan förlossningen, utan Tindra.
Lördag: Ska vi äta tårta och fira mamma lite bara jag, mina syskon och mamma. Ska ta det lungt och umgås med familjen.
Söndag: Ska vi till Leoslekland, M och Tindra möter upp oss där. Och det ska bli sjukt kul och se hur Tindra reagerar på det hela! =) Sen ska vi hem till oss och fira mamma ännu mer och denna gången ska M och Tindra få vara med. =)  


Smärtsam värk inatt..

Inatt precis efter jag hade somnat vid ett tiden, vaknade jag av att jag fick skit ont i den nedre delen av magen. Jag hade så ont att jag knappt kunde andas och väckte M. Var ju rädd att förlossningen hade startat. Den här värken var lika smärtsam som dom mest intensiva man får mot slutet av öppningsskedet på förlossningen. Den gick över och jag låg vaken en stund och kunde inte somna om. Men det kom aldrig tillbaks som tur var. Idag har jag inte känt av någonting heller. Har lite små ont i ryggen och bäckenet, men det har jag haft i några dagar nu.

Så tack vare att jag inte fick så mycket sömn sov vi ut extra mycket idag. Känner att jag behöver så mycket sömn som möjligt nu också. Så vi gick upp vid halv elva idag. =) Åt frukost, borstade tänderna, gjorde oss iordning lite. Jag hoppade ner i ett varmt bad och Tindra satt och lekte brevid medans jag badade. Hon ville känna på vattnet och plaskade och smakade på skummet. Haha! Det tyckte hon var jätte kul! Just nu ligger hon och sover och jag har precis strykt all tvätt som skulle strykas. Det är ju så förbannat tråkigt, men skönt att bli av med det nu! =)

När Tindra vaknar ska vi äta lunch sen ska vi gå ut och gå en liten runda. Vågar inte gå för långt och anstränga mig för mycket nu. Vill ju inte att bebisen ska titta ut än. Vi har ju fortfarande inte varit på Ikea, och det blir nog inte förrens nästa vecka vi drar dit. Så minst två veckor till får den hålla sig inne! =)  

Ingen promenad, istället vila...

Det blev aldrig någon promenad idag. Efter jag hade stått och diskat i 20 minuter fick jag sjukt ont i både ryggen och bäckenet. Så vi har lekt och vilat idag istället. Tindra är för roligt när hon sitter och leker för sig själv. Pratar med sig själv och ser super konsentrarad ut. =) Snart kommer M hem från jobbet, och vi ska fira lite med god mat. För idag fick han sålt sin första produkt från sitt nya jobb. Vet bara inte vad vi ska äta?!

Usch, jag känner mig så sjukt stor och klumpig! Jag kan inte knyta mina skor längre och det är tur att Tindra är så duktig på att gå nu, för jag kan knappt lyfta henne från golvet. Hon går omkring brevid mig i lägenheten och håller mig i handen istället, och det går jätte bra! Jag har drömt väldigt mycket kring förlossningen dom senaste nätterna och till och med vaknat mitt i natten och trott att nu är det dags! Men upptäkt sen att jag inte alls har några onda värkar. Hehe!

Förvärkar har jag en massa, men dom går alltid över. Och nu när det är andra barnet vet man ju hur det känns när man väl får dom jäkla värkarna. Det är inget man går miste om, om man säger så...


Sitter och leker med mamma. =)



Eller nja, Sitter mest och kollar på reklamen på tvn rättare sagt...

Svar på kommentar:

Christina undrade: "Hej! när sänds unga mödrar och på vilken kanal?"


Svar:
Unga Mödrar sänds Måndagar-Torsdagar kl. 18.30 på Kanal 5! Jätte bra serie måste jag säga, har följt den sen första säsongen.. =)

Graviditetsvecka 35!!



I vecka 35 är medelkroppslängden 47 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2600 gr.
Huvudets omkrets är 33 cm.


De flesta barn ligger nu i rätt ställning inför födseln, med huvudet neråt.
Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång.


Inget trevligt sätt att vakna på...

Jag vaknade imorse av en duns och for upp från sängen! Tindra hade rammlat ner från vår säng!! Hon rör ju sig sjukt mycket i sömnen, kryper och håller på. Och när man ligger där själv med henne märker man ju inte när hon far iväg mot andra håller (där M brukar ligga). Stackaren! Men hon värkade inte slå sig så hårt för det räckte med att jag tog upp henne, gav henne nappen och la henne brevid mig så somnade hon om lika fort igen.

Vi sov till tio idag. =) Tindra fick ostmacka till frukost och det gillade hon. Sen fick hon också två portioner gröt, hon äter som en häst på morgonen, precis som sin pappa! Hehe! Idag ska vi bara ta det lungt. Jag ska diska upp bara, M hade ju städat lägenheten i helgen så det var fint när vi kom hem igår. =)

Tindra sover just nu och jag har betalat alla räkningar. Ska ta och sätta mig framför tvn med en frukt och slappa lite. När Tindra vaknar ska vi äta lunch och sen ska jag diska upp. Sen funderar jag på att gå ut och gå en runda...

Lite bilder från igår:


Amelia och Tindra leker lite smått med varandra. =)



Tungan halvvägs ute =P



Leka Leka Leka!!



Busungen!



Från igår kväll när vi kom hem.
Riva sönder reklam är typ det roligaste som finns tycker Tindra. =)

Små lekkamrater...

Idag vaknade Tindra först av alla, vid nio. Jag hade glömt ställa klockan så det var ju bra att hon vaknade tidigt själv, för en gång skull. Idag har vi tagit det lungt. Jag har fått vila jätte mycket idag och jag känner mig riktigt utvilad idag! Skönt! Jörgen, kamilla och lilla Amelia kom för nån timme sedan, och Tindra och Amelia fick leka lite tillsammans. Det skiljer fem månader mellan dom, men det är sjukt stor skillnad utvecklingsmässigt. Men Tindra var väldigt nyfiken på Amelia iaf. Ska strax hem, bussen går om en timme ungefär. Så vi är hemma till åtta ungefär. Lägger ut lite bilder då...


RSS 2.0