Tror ni att de är något att ha?!

Helgen har varit lugn och medans M har suttit och råpluggat har jag bara slappat och gosat med mina barn. För första helgen på ett tag nu har jag inte behövt ägnat en enda gång åt plugg. Har inte ens läst i böckerna. Ibland behöver man en paus, och det har varit väldigt skönt! =)

Idag var jag ute en runda med Mille som är i stort sätt helt återställd. Så vi mötte upp min mamma och syster och begav oss till affären och köpte lite gott. Ikväll ska vi kolla på No ordinary family och sen måste man ju kika på premiären av Big Brother. Förr kollade man alltid på det, men de senaste gångerna har ju inte vart något att hurra för. Så vi får se om detta är något att ha. =)

Just de, imorgon ska jag tillbaka till dagiset som jag var på i höstas. Ska vara där i tre veckor nu! Ska bli kul och se om barnen har vuxit och utvecklats! =)




Drömmar om skor...




Det är farligt att sitta på Nelly.se och titta på skor.
Det finns så många snygga skor som lätt skulle kunna klickas hem.


Ett litet skärp...

Hittade en gammalt skärp i gaderoben som jag inte använt på väldigt länge. Köpte det i Ystad för några år sedan i en mysig bytik med bara väskor och accessoarer. Det kostade hela 500 kr, men jag tyckte det var så snyggt så jag kunde inte låta bli att köpa de! =)



Tog min tjocka stickade tröja från Gina Tricot och stoppade ner i skärpet,
och mina marinblå jegging kommer från Aima.



Mitt söta döskalleskärp med små svarta glittrande stenar..





UPDATE: Såg nu att bältet är från Friis & Company. =)


Matad med spruta...

Jag börjar få ont i min hals, så jag har suttit och pimplat hallon te med honung hela dagen. Just nu sover båda barnen och jag har suttit och skrivit på min kära hemtenta. Kände att jag behövde en paus nu bara. M är i skolan och skriver en dugga, han kommer väl ikväll. Så då kan jag plugga mer ostört.

Båda barnen börjar bli bättre. Dem är piggare, men har fortfarande för ont att äta någonting. Vi har lyckats att få i dem en hel del vanilj yoggy med hjälp av en spruta. Det har funkat ganska bra. Det är bara Tindra som har lite ont att svälja fortfarande. Att dem ska ha sån otur att få svinkoppor i munnen och ner i halsen. Det måste ju göra förbannat ont..

Nä, nu måste jag fortsätta plugga, får passa på så länge dem sover..






UPDATE: Detta inlägg skrevs innan idag, men blev aldrig publicerat...


Glee & Ben & Jerry...

Idag har jag läst en del i alla böcker som jag ska ha med i hemtentan jag håller på att plugga till. Det går ganska bra faktiskt, jag har inte skrivit jätte mycket än, men sen vet jag att jag jobbar bäst med press. Alltid ute i sista sekund typ! =)

Mille mår bättre idag, han har sprungit runt och lekt, grinat och försökt att äta allt som finns i kylskåpet utan att lyckats. Stackaren, han har verkligen jätte ont i munnen. Han har fått i sig lite idag iallafall till skillnad från Tindra. Hon har inte ätit något fast på en vecka nu. Usch! vi är lite oroliga för henne, men läkarna har sagt att så länge hon dricker får hon näring i sig och det gör hon ju. Men endå, det syns att hon har tappat i vikt, hennes skulderblad och ryggrad sticker ut i ryggen på henne. =(

Tittade precis på Glee, en av de bästa serierna som går måste jag säga! De är typ den och No ordinary family som jag och M följer. Nu ska jag läsa vidare i böckerna om lärande och omsorg. Men först ska jag avnjuta lite Ben & Jerrys Baked Alaska. Yummie!


Hej svinkoppor!!

Ja, det har varit lite frånvaro både här på bloggen och i skolan nu i några dagar. Detta beror på att barnen har blivit sjuka, riktigt sjuka!! Usch, först feber sen blev deras läppar jätte torra, började spricka och blöda. Sen slutade dem äta totalt, dem hade för ont i munnen för att äta och fick vit beläggning i hela munnen, svampinfektion alltså. Och allt detta med läpparna och munnen hände inom loppet på bara två dagar. Vi ringde då sjukrådgivningen och sen till vårdcentralen, men fick inte tid förrens dagen efter(idag). Kände att vi inte kunde vänta så åkte in me barnen till jourläkargruppen med dem igår.

Där sa dem att barnen var jätte sjuka, men kunde inte säga direkt vad de kunde vara. En kraftig baktriell infektion var svaret. Så vi fick pencillin utskrivet, 900 spänn! Tack för de! Vi kände dock att vi inte fick några direkta svar av den läkare vi fick träffa igår, så vi bestämde oss för att gå idag också. Barnen hade ju även fått en del plitor runt munnen och ner på halsen som såg vätskefylda ut. Så jag trodde att dem anntingen hade fått vattenkoppor eller svinkoppor.

Och visst hade jag rätt, båda barnen har svinkoppor, streptokocker sorten.
Så det blir inget dagis nu förrens alla plitor är borta och alla skorpor har torkat och ramlat av. Dessutom är detta extremt smittsamt, så nu gäller det att inte gosa med barnen och sköta handhygien.

Jag hoppas verkligen inte att jag blir smittad, om jag inte redan är det vill säga. Jag ska ha VFU (vara på dagiset) nu i tre veckor...


Nu har Mille åkt på de...

Ja, jag skrev ju innan att M hade haft feber, och nu har lille plutten också åkt på de. Tog tempen för en stund sedan när han vaknade och termometern visade 39,5. Usch, så synd om honom. Gav han flytande alvedon så han är lite piggare nu, men de märks att han inte är frisk. Han är super hängig, gosig och MAMMIG!!

Mille låg i soffan nyss och tittade på Playhouse Disney och då hoppade Tindra upp brevid honom med en Max-bok i handen och började läsa för honom. "Mille, ser du Max blöja?" "Titta, nu blev Max mamma JÄTTE arg!" Hehe! Hon är så söt, hon tar hand om sin lillebror när han är sjuk. Det märks att hon har tagit storasysterrollen nu.. =)


Vi hälsar våren välkommen!

Lite nytt att förnya gaderoben med till våren!

Klänningar från Nelly.com



Toppar från Gina Tricot




Linnen från Gina Tricot

Shorts från Gina Tricot

Byxa och leggins från Gina Tricot


Skor från Nelly.com

Beige skinnjacka från Bikbok, Svart blazzer från Gina Tricot

Accessoarer från Gina Tricot


Tappat rösten...

Stackars lille Mille han har tappat rösten. Han går omkring och kraxar här hemma, tror han har lite feber också. Så barnen är hemma idag igen. Tur att jag har inläsningsdag idag iallafall. Imorgon ska jag ha musik, ska bli kul. Idag måste jag få lite pluggat, har en del att läsa.

Idag fyller min mamma år, vi ringde och väckte henne och sa grattis, jag och barnen. Sen kom hon hit och vi tog en fika. Hon tog bussen till jobbet nyss. De är många som fyller år nu alltså! Idag mamma, nästa vecka magda, nästa vecka igen min bror. Sen om exakt en månad fyller Tindra 3 år! Fatta 3 år!!! Och innan dess fyller Milian 2 år!! Usch! Dem är inga små bebisar längre!



Trött, tröttare, tröttast!

Jag är så jäkla trött alltså! M var ju sjuk förra veckan och nästan hela helgen. Söndagen var hans första feberfria dag. Detta har gjort att jag har fått göra allt. Dum som jag har vart, har vi suttit uppe och tittat på minst två filmer på kvällarna och varit vakna till ett, två. Sen vaknar ju barnen mellan sju och åtta. Så jag känner ju mig inte alls utvilad efter helgen, känner mig snarare tröttare! Igår hade vi seminarie, idag skulle vi haft VFU-träff, men kan ju inte gå. Måste vara hemma med barnen.

Mille sover lunch nu iaf, jag ska passa på att röja undan lite och baka chokladbollar. Är skit sugen på de! =)


Så här ser jag ut idag, uppsatt hår och allt. (Väldigt sällan jag har de)



Ursäkta vår extremt skitiga spegel.. ;oP


Vi har förändrats lite...

Hittade några gamla kort på mig och M, tagna för typ fem, fyra år sedan snart..Då var vi båda stenhårda rockers som söp, gick på festivaler och hängde i Ms bands replokal. Jag levde på soc och hade inga tankar på att varken hitta ett jobb eller plugga vidare.. Sen blev jag gravid, och idag tackar jag för de! =) Då fick mitt liv en mening och mitt liv fick en uppsving! Älskar er!



Innan någon spelning, backstage. Jag var bandhora! (skämt!)





Första bilden på mig och M!







Senaste kortet på mig och Älkon. Visst har vi förändrats?!


Slapp dag...

Barnen är lämnade på dagis sedan tio, så idag fick vi lite sovmorgon till åtta (om man mu ska kalla det sovmorgon?!). Just nu håller jag på med att tvätta för fullt, sen hade jag tänkt att få lite läst idag också. Men det är skönt med en dag att inte ha något inplanerat, vi får se vad som händer. Denna vecka går vi bara två dagar i veckan. Igår hade vi seminerium och en föreläsning och på onsdag (imorgon) ska vi ha musik. Ska bli spännande och kul och se vad vi får göra då. =)

Känns så otroligt slappt just nu! Och om tre veckor ska vi ut på VFU igen, verksamhets förlagd utbildning, alltså typ som praktik. Kommer att vara på samma dagis som innan, så det ska bli kul att komma tillbaka och träffa alla där och barnen såklart!




RSS 2.0