God förmiddag Göteborg!!

Nu har vi vaknat upp efter första natten i Göteborg. Vi bor ett väldigt fint och fräscht vandrarhem, mitt i centrum, 150 meter från Liseberg och en tio minuters promenad till Avenyn. Det är så skönt att ligga i sängen och slappa när man har vaknat och inte behöva gå upp direkt som det är i vanliga fall.

Vi kom hit igår strax innan fyra och tog en taxi till vandrarhemmet, vi orkade inte gå med all packning. Sen gick vi ut och handlade lite och drog till systembolaget och köpte nån cider till mig, man får ju passa på och dricka lite nu när man inte har barnen. Sen gjorde vi oss iordning och drog till Avenyn för att leta upp en fin resturang. Vi åt världens godaste mat på Lilla London. Jag åt örtmarinerad lammrostbiff med potatiskaka serverad med rödvinsås och tzatziki. M åt fläksfilé medaljong med klyftpotatis, kräftskjärtar, grön sparris serverad med rödvinsås och bearnaisesås. Sen tog jag en liten chokladbiskvi till efterrätt. Underbart gott!

Nu ska vi göra oss iordning för att dra ner till Avenyn och äta lunch, sen bär det av till Liseberg för att ta fram barnet i oss själva. =) Vi fick tyvärr inte med oss sladden så vi kan föra över bilderna från vår kamera som vi har tagit, så ni får en stor bildbomb när vi kommer hem istället.


Midsommar bilder!!


Mina sötnosar posade på en sten



Tindra ska plocka blommor



Mille ville vandra iväg själv hela tiden



Vi var nära sjön



Plockar blommar för fullt



Tindra och Isabelle med vår fina midsommarstång



Mille tittar fram



Smiiiile! =)


Vi har njutit av att sommaren är här...

Det har inte blivit så mycket bloggande de enaste dagarna. Vi har varit sjuka, och sen kom solen så vi har varit ute och njutit av den. Vi var hunnit med en del, en förmiddag på stan och strandbjörket med barnen. Träffat och sagt hej då till Frida, Tuva och Flora. Dom flyttar hem till Gävla idag. Barnen var på Leos lekland med Isabell och hennes kompisar, och jag och M passade på att storhandla.

Vi har varit på stranden två dagar i rad med och utan barnen.
Barnen firade midsommar på dagis i torsdags med jordgubbar och glass. =) P kvällen var vi ett gäng hemms hos oss, grillade och festade lite. Vi drog ut och spelade fotboll allihopa sen på kvällen. Haha! Riktigt trevligt var det faktiskt! Som sagt vi har hunnit med en del att göra, M har ju semester nu också så!

Igår var det ju midsommar. Vi var hemma hos Lennarth och Ingrid hela dagen. Vi plockade bommor och gjorde en midsommarstång. Grillade och åt jordgubbar med grädde. Väldigt trevligt var det! =)

Nu är vi hemma och storstädar och slappar lite. Ska ut en runda strax med barnen. Sen vid fem ska vi hem till mamma och grilla. Imorgon blir det jobb. Sen på Måndags åker jag och Älsklingen till Göteborg och stannar där tills Onsdag. Mamma kommer att ha barnen. Vi ska på Liseberg, shoppa och bara vara tillsammans! =)

Tindras språkutveckling i Engelska..

Tindras farfar är ju från England och M och hans syskon har blivit intruducerade för det engelska språket när dom var väldigt unga. Och Tindra har också börjat snappa upp lite engelska ord hon med. Hon är så duktig! När vi frågar: "Tindra, kan du säga apa på engelska?" Så svarar hon "Monkey". De ord som hon kan är:

Mickey Mouse
Winnie the Pooh
Pillow
Monkey
Bye bye
Hello
Dog


Jag funderar på att köpa denna bok till henne, det tror jag hon hade tyckt va kul! =)


Söndagsmiddag..

Jobbade idag, länge sen sist. Och det började inte bra. Chefen ringde mig och frågade var jag var. VA?! Kollade på klockan och den var tio över åtta. Shit, hade försovit mig! Så var på jobbet lagom till nio. Hemma vid två och sen har jag bara myst med barnen och städat typ. Somnade i en timme också, helt slut. Jävla pencellin!!

Under kvällen har vi varit hos Ms föräldrar på söndagsmiddag. Gravad lax och blåbärspaj till efterrätt. =)

Nu ska jag och älsklingen mysa ner oss i soffan och kolla på en film. The Spy next door, nya filmen Jackie Chan. Så vi får se om den är nått att ha.




Vilka sömntutor!!

Både jag och M är vakna här, men båda barnen sover fortfarande. ? Fast det kanske inte är så konstigt då dom vaknade ganska mycket inatt. Dom blir så jobbiga när dom har feber, sover inte ordentligt och vakna var annan timme. Så man blir knappast utvilad. Men i natt var det inte lika farligt dock. Tindra var feberri igår men Mille hade lite feber. Jag tror och hoppas att dom båda är friska idag. Kanske kan gå ut en runda med dom då med den nya vagnen. =)

Nu ska jag göra iordning frukost och väcka mina små gryn..




Gammal bild på mina små..


Shopping som aldrig förr..

Idag har det shoppats en del. Började dagen med att M var iväg och tittade på en vagn, en Baby Travel lite senare variant. Alltså inte med två hjul, utan bara ett, som inte är svängbart. Men trots detta så är det 1000 ggr så lättare att köra denna nya en den gammla vagnen. Sen fick vi den väldigt billigt också, 1500 kr bara. Och vi kommer antagligen inte använda den jätte länge, då Tindra växer så det knakar. =) Va dels därför vi valde att köpa denna, som va lite billigare, än en nyare Baby travel med två svängbara hjul.

Sen köpte vi en ny bilbarnstol också, en Akta Graco. Verkar jätte bra! Sen drog jag och Älskling ner till stan, utan barnen. Dom blev passade av Isabelle. Vi tog en fika vid Växjö sjön och njöt av solen. Sen gick vi i stan och shoppade upp barnkläder för över 1000 spänn!! Haha! Så barnen fick jätte mycket nytt. Tindra fick en snygg jeansjacka och Mille en skinnjacka. Båda fick kepsar och ja massa annat.

Nu ska vi bara sälja lite grejer på blocket. Vi har en spjälsäng, babygym, babysitter, soffbord, 3 vagnar, bumbostol m.m som ska säljas1. Ä ni intresserade av något av detta så hör av er! =)



Från polarn o. Pyret



Sommarkläder från Lindex



Från H&M.
Köpte varsin England tröja till barnen, men Mille hade på sig sin när jag tog kortet.



Jackor från Kapp Ahl, köpte även trosor till Tindra. Hon ska börja potttränas nu! =)


Nu måste vi bli friska här!!

Det är så underbart väder ute, men här sitter vi inne för båda barnen har feber, hög feber! =( Hoppas det går över innan det blir trist väder bara! Vill ut och njuta av solen. Kamilla, Jörgen och Amelia var häär en stund innan, barnen var dock inte så pigga. Dom ville inte ens äta glass, och då mår om inte bra! Men det var trevligt att träffas iallafall, hoppas ni inte blir smittade bara!

Imorgon ska vi kolla på en ny vagn, en Baby Travel syskonvagn. Hoppas den blir bra. Jag kan inte köra vår vagn längre. Den är alldeles för tung för lilla mig. 1500 kr skulle dom ha för den bara. =) Sen ska vi köpa en bilbarnstol också. Vi har iofs ingen bil, men det blir ändå att vi åker då och då, och då måste man ju ha en. Och en bil kommer att komma inom en framtid, så det är lika bra.

Näh, nu ska jag ta mig lite Ben & Jerrys Half Baked. Jag är kär!! =)




Ett litet blogguppehåll..

Som ni har märkt har jag haft ett litet blogguppehåll här. Har börjat käka pencellin och är så jäkla trött utav det, morgondagen sov jag igenom. Så fort jag sätter mig i soffan somnar jag, det spelar ingen roll hur pigg jag än känner mig.

Idag var jag och mamma på min brors skolavslutning, han slutar ju nian. Och dom hade värta flaket som dom körde runt med i lilla Braås, precis som på studenten. Fast utan all alkohol! =) Sen hämtade jag mina slutbetyg också. Känns jätte bra! Är så nöjd att jag fick Mvg i Programhantering. Så nu ska det skickas iväg till Antagningen. Så får vi hålla tummarna att jag kommer in.

Annars är det lungt här hemma, båda barnen har fått feber. Så typiskt nu när det är fint väder igen. Vi får se om vi vågar oss ut imorgon eller iallafall på fredag.


Guess what?!!

I did it!!



Jag rakade ena sidan! Haha! Vadå inpuls?! Det är jäkligt ovant och det blev lite väl kort, så det är tur att mitt hår växer så fort. Har dock inte fixat frisyren på detta kort. Sen kan jag ha mittbena utan att man ser att jag har rakat ena sidan, jätte bra när jag inte vill att folk ska se det, (som typ på jobbet)


Snart så...

Behöver jag säga att det har varit mycket på senaste. Jobb i lördags och på kvällen drog jag hem till mamma och tog ett glas vin med några som var där. I söndags var vi på Leos lekland med barnen, åt kinamat på kvällen då ingen av oss orkade laga mat.

Igår var det jobb och när jag kom hem var det att sätta sig och börja plugga. Skickade in två saker igår som jag hade rättat. Bara två saker kvar, så jag ska plugga en del idag också, men detta är verkligen det absolut sista. I morgon har jag en massa betygsamtal, två redovisningar och möte med studievägledaren som ska fixa så jag får ett slutbetyg. Måste försöka dra in på systemet också och handla inför Sweden Rock. =)


Vill klippa mig!

Solen är här för att stanna, över helgen iaf. Och idag är första dagen på hur länge som helst jag inte har något att göra. Så jäkla skönt! Bara slappa och götta sig i solen! Ska ut med barnen om en stund efter lunch så dom får leka av sig lite också! =)

Jag vill klippa mig! Men vi har inte tyvärr inte pengarna till de. Vi ska ju till Grekland om en månad och måste lägga undan tills dess. Funderar på att klippa mig själv?! Det gjorde jag alltid innan, inte för att det alltid blev så lyckat. Men vad som helst förutom hur mitt hår ser ut just nu. Jag tycker det är så jäkla snyggt att snagga ena sidan, men jag tror fan inte jag vågar! Haha!

more axel pix_7
Typ som den nya sångaren i Crashdiet. =)



Hade jag passat i de?



Ego!

Jag kom på att vi har ju en Cam på vår nya bärbara dator.
Har suttit och lekt lite med den. Är man lättroad så är man! =)









Hej solen!



Barnen är lämnade på dagis och jag sitter här ute på vår fina balkong och njuter av solen och dricker pucko!
=) Hela vår balkong var ju full med duvskit för någon vecka sedan. Men jag fick gå ut och bara sätta igång och städa upp allting. Det var inte kul! Sen åkte vi till ÖB och köpte utemöbler och en grön plastmatta som vi har här ute nu. Så nu är det bara någon blomma och fin lykta, sen är balkongen fullbordad!

Gårdagen var väldigt trevlig! Folk fick lite i sig och dricka och när barnen hade somnat tog jag mig också lite Sambuca, farliga grejer de där! Känns att man drack igår, är jäkligt seg men inte bakis. Men det vet jag en annan som är! Haha!

Äh, nu ska jag sätta igång med lite skolarbeten. Nu är det inte mycket klar! Så skööönt!!

På lekplatsen..


Busväder...

Barnen är lämnade på dagis, jag struntar i lektionen idag och jobbar hemmifrån istället. Ska göra en powerpoint-presentation bara. Så det kan man enkelt göra hemma. Riktigt busväder är det ute idag. Juni månad inleds inte speciellt bra. När ska solen komma för att stanna liksom? Det är tur att vi har en vecka i Grekland inbokad iallafall.

Ikväll blir det middagsbjudning hos oss. Annars ska vi städa och jag ska plugga. Finns det något annat jag har för mig liksom?!!


Puss!


Snart avklarat...

Blev precis färdigt med ett vetenskapligt arbete i Svenska C som ska vara inskickat idag innan tolv. Snacka om i sista sekunden! =) Idag hade jag även betygsamtal med min handledare i Samhällskunskap B, och jag får Vg i kursen. Känns jätte bra! Trots att jag stressade som ett djur för att göra färdigt de sista uppgifterna, så hade jag VG på samtliga.

Denna vecka kvar nu, sen är jag äntligen klar! Känns så jäkla skönt. De sista tre veckorna har jag inte gjort något annat än att plugga. Nästa vecka avslutas med Sweden Rock, vilket ska bli skitsköj! =)

Har skickat in lite bilder som ska framkallas till Fujifilm.se. Dom hade ett erbjudande där man fick framkalla 100 helt gratis. Det ända man fick stå för var porton för 29 kr. Så man får ju passa på liksom.

Imorgon ska Mille till tandläkaren, han klyvde sin sträng vid framtänderna rätt av förra veckan. Så dom ska titta till så tänderna inte tog skada. Men fy fasen vad det blödde! Vi ringde sjukrådgivningsbyrån men dom sa att det inte är något att göra utan att vänta för det läker av sig själv. Det ända var bara att han gick och blödde ner hela vår lägenhet!! Stackaren! Men han verkade inte ha ont, förutom när han slog sig då (jag var inte hemma när det hände).

Jag ska till skolan vid halv ett, och sen får vi gäster från England. Ms farbror + flickvän är på besök här och vi ska hålla i lite middagsbjudning. Det blir kräfter, inte för att jag äter det, men dom äter typ inget sånt i England. Så det är lite tropiskt med det enligt dom.




Så här glad blev mamma för sitt VG i Samhällskunskap B!


RSS 2.0