Ute i snön...

Efter lunchen gick jag och M ut med båda barnen och lekte i snön. Det var inte jätte populärt av Mille. Han tyvkte mest att det var jobbigt att valla fram genom snön. Stackars liten, snön täckte upp över hans knän. Tindra tyckte det var jätte skoj! Hon skulle åka rutschkana, trots att den var full med snö. (Det gör ju saken bara roligare) Mille fick gå in igen med M, han var helt slut och deckade så fort dom kom in. Jag och Tindra var ute en stund till och gick en runda i vår lilla mini-skog här utanför.

Nu sitter jag här med en kpp kaffe och värmer mig lite, och väntar på att glasyren på Saffranskakan ska stelna. Jag påbörjade den innan vi gick ut, så hann den svalna lagom tills vi gick in igen och då gjorde jag chokladglasyr. Jag har aldrig gjort denna kakan innan med hittade den på en blogg som jag brukar kika in hos då och då. Hon har verkligen jätte mumsiga recept, speciellt på kakor och andra sötsaker! Ni hittar hennes blogg HÄR!

Sagt av barnen:

Jag: Tindra, vad vill du ha i julklapp?
Tindra: Eehm.. Jag vill.... Jag vill ha, ehm.. LIVERPOOL trosor!!

Haha! Skattar fortfarande. Våra barn har verkligen blivit inpräntade med Liverpool, men det är kanske inte så konstigt när man har en pappa som dom har...

Tre tvätttider på mindre än en vecka...

Ja, idag har vi varit hemma och myst. Tindra hade lite diarré idag också, så jag vet inte riktigt hur vi ska göra imorgon. Varken jag eller M kan vara hemma en dag till. Men vi får hoppas att det löser sig! Idag har vi iallafall tvättat igen. Har även beställt ny tvättid på onsdag. Så vi kommer att tvätta tre gånger på mindre än en vecka. Usch! Men det är inte så konstigt, för det är bara en av tvättmaskinerna som fungerar, den andra är sönder. Så man hinner inte med mer än 3 maskiner per tvätttid. Och vi fyller på med handdukar och lakan hela tiden känns det som.

Vi kommer antagligen åka till Ullared nu någon dag snart och inhandla lite julklappar. Vi har ju inte inhandlat en enda. Men leksakerna är ju så mycket billigare på Ullared. Så jag börjar få lite panik, vi vet inte riktigt vad vi ska köpa åt folk. Kommer inte heller lägga ut så mycket pengar som vi har gjort de andra jularna. Vi är lite fattigare nu när båda studerar. Och vi koncentrerar oss självklart på våra barn! =)


Nu är det jul här i vårt hus..

Idag har vi hållt oss inne trots allt. Milian verkar vara helt återställd. Men lilla Tindra har haft sån diarrén så det är inte sant. Det bara rinner längst benen på henne. Usch! Nog om det nu!

Idag tog vi fram ljusstakarna och julstjärnorna. Blev genast mycket mysigare här i lägenheten. Vänta bara tills alla jultomtar och julgranen ska fram också. Ååh, älskar julen! Längtar så till Julafton och se barnen reaktion på jultomten och alla deras julklappar. Julen har ju blivit så mycket roligare sen man fick barn. Just nu står det en Kanelkaka i ugnen också. Vi hade visst inte tillräckligt vetemjöl för att baka lussebullar. Så ska gå ner till affäen nu någon dag och köpa de. =) Men Kanelkakan luktar väldigt gott, så det blev nog lyckat det med!

Imorgon kommer jag vara hemma också. Det har ju inte gått 48 timmar imorgon, så vi får absolut inte ha barnen på dagis. Sen får vi se hur det går med Tindras mage också.



Vinterkräksjukan och Barnakuten

I torsdags fick jag gå hem från VFUn. Tindra hade precis gått innanför dörren på dagis med M och spytt. Så kom kräksjukan hem till oss. Milian började också spy senare på kvällen. Natten var inge vidare kul, båda barnen spydde, alla lakan i tvätten och inte mycket sömn. Som tur va hade vi tvätt til i fredags och fick de mesta tvättat. Dock blev de ytterligare lite lakan och handdukar nerspydda direkt igen. Men nu har ingen av barnen spytt sen igår kväll, och det ser ut som både jag och M har klarat oss ifrån det.

Idag fick vi dock åka in till Barnakuten med Tindra. Hon har inte riktigt varit med idag, hon klagade på att hon inte kunde se innan. (förmodligen för att de svartnade för ögonen för henne) Men det va riktigt läskigt! Hon skulle äta lite yoggi, och började gräva med skeden under bordet och klagade på att hon inte kunde äta..?! Usch. Så det blev barnakuten med en gång. Men det var inget allvarligt som tur var. Hon är utmattad efter alla de gånger hon ar spytt. Hon kunde ju inte hålla nere någonting, inte ens vatten. Hon har sovit bort hela dagen. Och förhoppningsvist mår båda barnen bättre imorgon.

För då hade jag tänkt att vi skulle julpynta lite, julbaka och eventuellt vara ute i snön. Jag har ju inte hunnit göra det med barnen. Men vi får se hur läget är imorgon. :)


Sagt av barnen:

Ligger och småfnittrar här i sängen med mina små barn, som ska nattas..

Tindra säger:
- Mijje, Älskar du klara-bella?
Han svarar inte så hon frågar igen, denna gången lite högre:
- Mijjeee! Älskar du klara-bella, sa jag!!
- Mmm..
- Jag älskar Långben!




Vi har haft en jätte bra helg!

Denna vecka har jag suttit med en hemtenta, så all min lediga tid har gått till det i stort sätt. Vi har valt att ha barnen hemma för det har gått magsjukan på dagis och ganska många som har blivit sjuka. Ingen av oss har varken tid eller lust att vara hemma nu. Och om en av oss blir sjuk, blir alla sjuka. Vi kommer vara hemma i minst två veckor typ.

I helgen har vi vart nere i stan och shoppat lite, Mille fick ny vinterjacka, termobyxor och en mössa, båda barnen fick även nya vinterkänger. M fick skor, en tröja, halsduk och vantar. Och jag fick mig en ny mössa. Igår var vi på Leos lekland. Barnen var verkligen vilda, dom älskade det! Tindra och Mille skulle åka rutschkanorna om och om igen, minst 20 ggr. Efter tre timmar på leklandet var dom helt slut, inklusiva jag och M. Mille ville inte ens åka en sista gång, och orkade inte gå själv. Haha! Leos lekland är absolut de ultimata sättet att tröttna ut barnen på. :)

Idag har vi varit hos Rasmus och Victoria. Barnen har busat omkring och tittat på Oliver och gänget, jag och Rasmus nördade oss lite och spelade Diablo. Vi spelade alltid de förr när jag bodde hemma.

Nu ska vi börja med maten. Ska även lägga mig i ett bad ikväll. Imorgon är det första dagen på min praktik, ska bli spännande. LIte närvös, men mest spänd! :)

Vi har en del att läsa!

Barnen sitter just nu och tittar på I drömmarnas trädgård och myser i vår soffa. Jag och M försöker läsa och plugga, har så himmla mycket att läsa nu så det är sjukt. Har en skrivuppgift på fyra sidor som ska vara klar tills fredag nästa vecka. Har typ tre, fyra böcker som ska läsas tills dess. Och jag är snart klar med en av dom iaf. Vid tre har jag tvätttid, sen ska M iväg och titta Liverpool match. Idag är riktig slappdag, måste försöka läsa så mycket som möjligt. hade det varit trevligare väder ute så hade jag gått ut en runda med barnen. Men vi får se..

Just de, fick reda på vilken avdelning jag ska vara på min praktik. Jag kommer att vara på 1års avdelningen på Bokelundsförskola. Ser fram emot det! Och det var minstingarna jag ville vara hos också, så detta blev ju perfekt! =) Vecka 47-48 ska jag vara hos dom.

Nu är vi hemma igen!

Japp, igår vid lunchtiden var vi hemma i Växjö igen. Veckan i England har varit underbar. Kändes super skönt att komma iväg lite och rensa huvudet från allt med skola och den vanliga vardagen att göra. Det behövdes! =) Vi bodde som sagt hos Richard de flesta dagarna. han bodde i en super mysig liten stuga från 1800-talet. Men bjälkar i taket och små mysiga rum. Onsdagen var vi i Cambridge och där shoppade vi lite kläder. Blev en kofta, ett par skor, mysbyxor och leggins åt mig.  

På torsdagen åkte vi bilen upp till Liverpool och bodde hos några bekanta till ms familj. Värsta fina huset i en av dom finare områderna i utkanten av Liverpool. På kvällen bjöd Ms farfar och farmor oss på värsta fina kina resturagen inne i centrala Liverpool. M, Sebastian, Isabelle och ms pappa var och såg på Liverpool match. Dagen efter åkte vi in och shoppade lite, fyndade en söt tröja på Topshop. Sedan gick vi till hamnen och tittade lite, och tog en fika på ett mysigt café. Sen åkte vi hem och var inte hemma förrens åtta på kvällen. Det tog ju trots allt fyra, fem timmar att köra.

På lördagen tog vi det lite lungt, åkte in till Cambridge igen, M skulle byta ut lite boxershorts som han hade köpt någon dag innen som inte passade. Jag hittade två tröjor på New Look. Middag hos Ms farfar och farmor och sen pubben med hela familjen, utan barnen som blev passade av Isabelle.

Söndagen åkte vi tidigt från Richard till London där vi skulle shoppa ännu mer och sen bli bjuden på hemlagad indisk mat hos Ms farbror som bor i London. Alla fick sova där också i hans lyxvilla. Fy vad snyggt det var! Jag, Isabelle och Ms mamma tog tunnelbanan upp till Oxford street och shoppade loss medans dom andra stannade hemma. Det blev en del, en vinterkappa, två par skor, ett bas linne, en snygg blus, ett par legging, två halsband och en massa smink. Det är super billigt med smink! Köpte en tröja åt M och var även inne på Hamleys, en sexvånings leksaksbutik. Köpte varsin leksak åt barnen. =)


Ja, vi har haft en väldigt lyckad resa, med mycket shopping. Men ska man till England så ska man absolut shoppa säger jag bara. Skit snygga grejer och inte så farligt dyrt! Vi kom dit med en väska och åkte hem med två propp fulla väskor. Vi var tvugna att låna en väska från Richard annars hade vi aldrig fått hem allt! Haha!


Min kamera gick dock sönder efter andra dagen, den blev klämd i bildörren. =( Så det blev inte så många bilder. Tog lite med min mobil som jag kan visa senare. Det är tur att vi tog garanti på den iaf. Puuh!

We´re heading of to England!

Just nu är det lite stressigt här hemma. Vi håller på att packa och städar samtidigt. Vill ju komma hem till en ren lägenhet nästa vecka. Båda barnen har somnat, och M är just nu på universitetet på kursintrudution, men han skulle inte stanna, bara säga hej typ. Jag har diskat lite, men ska börja med pannkakor nu och diska de sista sen.

Vi åker med bil från Växjö vid fem tiden. Och flyget från Köpenhamn lyfter strax innan tio tror jag att det va. Kommer bli en sen dag för barnen, men dom kommer nog sova sig igenom resan. Jag, M och barnen kommer att bo hos Richard (Ms farbror) och resten ska bo hos deras farmor och farfar. Vi har hyrt två bilar som vi kommer att köra med. M kommer köra den ena med mig och barnen i. Lite smånervöst, för det är ju vänstertrafik och ingen automatväxel. I Australien körde M iofs på vänstersidan och det gick jätte bra, fast då var de automatbilar. Vi får se hur detta går. Haha!

På torsdag åker vi upp till Liverpool, dom ska se match. Kommer sova där en natt. Sen på Söndag åker vi till London, kommer att sova där också en natt. Näh, nu ska jag dra fram kläder som barnen ska ha ed sig, sen börja steka lite pannkakor.

Vet inte om jag kommer att kunna blogga, kommer att ha med min mini-laptopp. Så det kanske är möjligt. Annars ses vi om en vecka! =)







RSS 2.0