Första advent, och det första ljuset är tändt...

Nu har min farmor och hennes man varit här och hälsat på. Vi tog en fika och snackade lite, dom var här i nästan två timmar och det var jätte trevligt! Det är ju inte så ofta man träffar henne tyvärr, och min Farmor är absolut den snällaste jag känner! =) Vi fick lite kläder till Tindra från mina andra kusiner som är små, och Tindra fick en liten tiger gosedjur. Hon hade med sig sina supergoda saffransbullar som vi får varje år, och jag blev skit glad!! Hehe!

Nu är mina syskon här, dom har varit nere i Ystad i helgen och kom precis med tåget. Ikväll ska vi gå på Julmarknaden så tänkte att det var lika bra att dom stack hit istället för att åka in om till Rottne och sen tillbaka. Vi ska möta mamma i stan vid fyra, kanske ska till Domkyrkan och kolla på när Isabelle sjunger vid fem också.


Idag är det ju första advent och idag tände vi första ljuset i vår adventsljusstake. =)


Tindra hade tomteluvan på imorse vid frukostbordet. =)

Kolsvart igen...

Har inte haft tid att blogga alls idag. Vi har städat och myst hela dagen och kollade precis på Stjärnor på is. Tindra somnade precis och förhoppningsvist sover hon resten av kvällen/natten. Har färgat håret svart idag också, så nu är mitt hår fullbordat. =) Jag var duktig och lagade en kvällsmåltid åt Tindra också, det fick bli nån slags korvstroganoff med potatis pure och lite ärtpure vid sidan om. Utan salt såklart! Och hon älskade det! Hon åt nästan upp hela portionen, och jag lovar det var en STOR portion!

Imorgon vid tolv tiden kommer min Farmor och hennes man från Blekinge och ska hälsa på. Dom skulle upp till Ikea och tänkte åka in om här för att hälsa på. Dom har ju bara träffat Tindra en gång, och då var det bara hastigt på Tindras dop. Det var ju över 60 pers som alla ville se en glimt av lilla Tindra. =) Sen skulle vi få lite barnkläder från mina kusiner..

Jag lover, det blir mer bloggande imorgon istället, och fler bilder.. Ska bränna ut lite filmer nu så ska jag och M ligga ner i vår sköna och stora säng och mysa framför tvn. =)

Nyklippt och fin. =)

Nu sitter jag här helt nyklippt, till och med M klippte sig och Tindra var hur duktig som helst. M klippte sig samtidigt som mig, men Tindra satt där och kollade och sa inte ett pip. =) Hur som helst, jag är verkligen jätte nöjd och M fick en riktig snygg frisyr. Han ser ut som en annan person. Jag klippte uppklippt och snelugg precis som jag ville ha. Så nu kan jag fortfarande ha det rakt men ändå få mer volym och ruffsigt när jag vill. Jag lägger upp bild på min nya frisyr imorgon, ikväll orkar jag inte. Ikväll ska vi ligga och mysa och kolla på film. Kollade precis på Idol, hoppas Johan åker ut!! Och shiit alltså, det där galna fanset som bara skrek och var helt hysterisk var ju bara pinsam. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta!?

Aja, ha en bra fortsatt fredag kväll!! =)

Fångad på kameran...

Nu har jag äntligen fångat Tindra på en liten videosnutt där hon diggar till msuiken när M spelar piano.
Haha! Hon är ju såå söt!


(Det knastar dock lite)

Uppe tidigt idag..

Ja, idag var vi uppe tidigare än vad vi har varit dom senaste dagarna. var upp redan vid nio idag, skönt! Så vi åt frukost i lugn och ro, har plcokat undan lite och gjort oss iordning. Idag vid tre ska jag klippa mig. Det ska bli så otroligt skönt att bli av med lite hår och få en snygg frisyr. Är så sjukt trött på mitt hår just nu. Tindra och M ska nog också följa med. =)
Sedan vid fem kommer mamma, ska fråga henne om hon vill färga mitt hår svart då. Hehe!

Ska laga en lätt lunch innan vi ska med bussen...

Olika frisyrer...

Nu har jag suttit här ett tag och letat runt efter bilder på några snygga frisyrer som jag vill ha. Men jag hittar inget som faller mig i smaken helt. Dom här var helt okej, och i samma anda som just den frisyr som jag är ute efter:


Riktigt snygg, men jag vill ha mer uppklippt.



Snygg, men lite för mkt uppklippt.


Den här frisyren ligger där imellan, och är precis det jag är ute efter.
Fast jag ska ha hela håret svart naturligtvis. =)

Vad tycker ni är snyggt?

Tid hos frisören nu!!

Blev inte mycket bloggande igår, jag var så trött och M var hemma hela kvällen så vi passade på att ligga i sängen och kolla på film hela familjen och bara mysa. =) Kollade på den nya Arkiv X filmen, trodde att den skulle vara mycket läskigare men det var bara en helt vanlig thriller i mina ögon iaf. Sedan kollade vi på The Rocker - Den nakna Trummisen och den var hur bra som helst! Hehe!

Håller på och laga lunch nu, M står i duschen och vid tre ska han ta bussen till jobbet. Så när han kommer ut från duschen ska jag hoppa in och ta mig en snabbdusch. Tindra är lite gnällig, hon ska få lunch strax, men hon verkar lite trött så hon kommer nog att somna innan..

Igår ringde jag och beställde tid hos frisören. Imorgon klockan 15.00 ska jag klippa mig! =) Sedan ska jag färga håret svart här hemma. Är bara inte riktigt säker på hur jag vill ha det. Uppklippt och snelugg tror jag. Vill ha en cool frisyr iaf, och vill inte ha det kortare än till strax över axlarna. Vi får helt enkelt se hur det blir. =) Måste sluta nu...

Hemmalagad barnmat...

Skriver lite snabbt innan Unga mödrar börjar.. =) Idag gick vi inte upp förrens vid halv elva, vi har blivit lata och det måste ju ändras snarast.. Gick upp och Tindra åt en riktig brakar frukost, en hel macka halva med bara smör och andra halvan med leverpastej. Hon har ju inte varit så förtjust i det innan, men nu var det hur gått som helst. =) Kanske för att det var leverpastej med gurka i. Sedan åt hon en hel portion gröt och ett rån. Sedan fick hon smaka ett par klyftor clementin. Och det älskar hon verkligen!

Idag har Frida och Tuva varit här och småttingarna har fått leka av sig lite. Så det var trevligt tyckte både jag och Tindra! =) Kort kommer senare ikväll.. Och för första gången så lagade jag hemmagjord mat åt Tindra, har varit alldeles för bekväm och kört med burkmat innan, hon har fått hemmalagad bara några fåtal gånger. Men nu ska hon ju få två lagade måltider varje dag, så jag har bestämt mig för att kvällsmåltiden ska jag göra själv! Så det ska jag börja med nu, och på så sätt sparar vi även pengar. För det är ju inte billigt med burkmat, och sen så är det ju självklart nyttigare och mer mättande med riktig mat! 

 Nu börjar Unga mödrar, det får vi inte missa! Till och med M tycker det är intressant. Haha! =)

Ska kanske till England...

Vi var ju iväg och handlade innan, och vi kom inte hem förrens lite i nio. Var hemma hos Ms föräldrar ett tag och snackade om Englandresan. Jag har ju totalt glömt att nämna det här i bloggen, men till nyår ska M och hans familj åka till England och dom vill ha med oss. Det ser inte helt omöjligt ut faktiskt. Vi kommer att ta båten över från danmark och vi kommer att bo hos Ms släktingar. (Hans pappa är ju från England så halva släkten bor där) Vi har råd med det, men vi kommer inte ha så mycket pengar kvar på vårt sparkonto då. I och med att vi också ska köpa en syskonvagn, bilbarnstol, gaderob, spjälsäng och lite sånt. Får se hur det blir.. Hade ju vart kul iaf! =) 

 
Tindra somnade själv i sin säng, M la henne där och hon låg först och kollade lite sedan började hon gnälla lite. Gick in och visade att jag fortfarande fanns där, stoppade om henne, stoppade in nappen i munnen på henne och pussade henne på pannan. Efter fem minuter hade hon somnat. Duktig hon har blivit va? =)

Nu ska vi också gå och lägga oss och imorgon står det inget inplanerat på schemat. Ska bara ringa om en tid till klippning. =) God natt på er!


Den här spjälsängen ska vi ha...

Strax efter jul så ska vi ner till Ikea och införskaffa några saker som vi behöver, dels inför den nya bebisen och lite andra saker också. Det blir ju alltid lite extra grejer när man är där. =) Det vi framförallt ska ha är en ny spjälsäng. Och är ganska säker på att vi kommer att köpa där här:


Den säng som vi har nu kan man inte ta bort ena sidan på, så vi tänkte köpa en sån här så att Tindra kan ha den senare när hon blir större. Dom här sängarna kan ju barnen ha längre. =)

Plastgran...

Filmerna var bra igår.
Tindra var vaken under tiden vi såg den första filmen, men sedan nattade jag henne och hon somnade vid tio ungefär. Så jag och M kunde sitta uppe själva och se den andra filmen och ha det mysigt! =) Filmerna var bra, helt okej faktiskt. Vi sov ganska länge idag, till tio iaf. Det var skönt! Tindra har ju börjat sova hela nätterna i sin säng igen. Hon hade ju en period där hon vaknade vid fyra varje natt för ett tag sedan. Tror det var för att det tänder på gång. Nu sover hon i sin säng till åtta, sedan tar vi upp henne och hon somnar om och får ligga nån timme i vår säng.

Föresten på tal om tänder, hon har fått sin sjätte tand nu. Nu har hon fyra små tänder där nere och två där uppe. =) Hon kan tugga riktigt bra nu!! Hehe!

Idag har vi en slappdag, med tanke på att vi städade och hade oss hela dagen igår. Tindra sover middag just nu, M sitter och spelar Xbox (typ första gången han gör det sen Tindra föddes) och jag sitter här. =) Strax efter fyra får vi bilen och då ska vi till City Gross och handla, ska upp till Jula och kolla på en plast julgran också. Dom skulle ha någon billig där.
Vi kommer att köra på plastjulgran istället för en riktig, jag har haft det hemma hos mamma i några år nu och jag tycker att det funkar lika bra. Sen behöver man inte sköta om den på samma vis som med en riktig. Vi är ju inte hemma i jul heller, men vi vill ändå att Tindra ska få en riktig första jul med julgran och allt. =)

Ska köpa batterier idag på City Gross, men här får ni en gammal bild så länge:




Myskväll med två filmer...

Ikväll blir det myskväll för familjen, för första gången på länge har vi hyrt film och vi ska bara sitta och titta på dom och äta gottis. Har hyrt The Happening och 7eventy 5ive två skräckisar/thillers. Ikväll går det ändå inget bra på tv. Har precis käkat och vi ska alldeles strax börja kolla på filmerna. Hoppas Tindra somnar tidigt ikväll bara. Hade varit skönt att få lite tid för oss själva, jag och M. =)

Skriver mer imorgon, då kommer även bilder..

Någon älskar musik...

Nu är jag tillbaka. =) Gårdagen var ganska jobbig. Vi var borta typ hela dagen och jag mådde inte så värst bra. Hade ganska många sammandragningar också. Jobbigt! Men idag är det bättre! Idag har vi varit hemma allihopa hela dagen och städat en massa. Vi hade värsta diskhögen och det tog minst en timme att diska allt! Usch! Sen har vi tvättat, plockat undan, dammat, dammsugat, ja städat helt enkelt. Och nu är det jätte fint här! Härligt! Satt även upp julstakarna och julstjärnan idag, lite tidigt kanske men jag tycker det är så mysigt och fint och idag hade vi inte något bättre för oss så... =)

Vi har verkligen ingenting inplanerat denna vecka. Imorgon ska vi handla iaf, och på söndag är det ju julskyltning. =)

Tindra har börjat digga till musik nu. Hehe, så söt! Hon sitter på golvet och gungar fram och tillbaka, typ headbangar. Haha! =) Det räcker med att det kommer lite musik på reklamen så sätter hon igång. Och ni ska se henne när M spelar piano. Hon verkligen älskar musik!

Ingen ork...

Förlåt mig, men ikväll orkar jag helt enkelt inte att blogga.. Är helt slut och har ont i huvudet! Skriver imorgon istället...

Ikväll blir det film..

Tro de eller ej, Tindra har somnat! På egen väg desutom, det var inget vaggande eller vällingdrickande inblandat. Utan hon somnade i min famn!! =) Hon var helt slut, mamma körde slute på henne! Hehe! Så ikväll blir det Narnia för mig. Ska bara kolla på Sjtärnor på Is, sedan sätter jag på filmen och myser i soffan för mig själv. Härligt! Var till och med nere i affären innan och köpte lite lördagsgodis åt mig själv, tyckte jag förkännade det efter en hel helg med varje kväll helt ensam... =)

Nu ska jag kolla vidare på Stjärnor på Is..

En liten stund för mig själv...

Det blev aldrig något mys med film för mig igår. Tindra somnade inte förrens vid elva och då var det bara en timme tills M kom hem och jag var då redan jätte trött! Så satt uppe ett tag till M kom hem sedan gick vi och la oss. Tindra sov i sin säng hela natten till åtta imorse iaf, och skönt var det att få vila ut. Men en konstig sak var att både jag och M vaknade vid sex och båda var uppe på toaletten, sedan kunde ingen av oss somna om. Vi låg vakna en timme säkert och försökte somna om. Hehe, lustigt!

Hela förmiddagen har vi tagit det lugnt och gjort våra vanliga vardagssysslor. Jag tog en dusch medans Tindra sov, och M stack precis till jobbet. Han jobbar lika sent ikväll. Min mamma kom för en stund sedan också och nu är hon ute och går en runda med Tindra. Så skulle jag få en lugn stund för mig själv. Och jag fick absolut inte diska sa hon! Hehe! =)

Ska läsa lite bloggar och sen lägga mig i sängen och kolla på tv me en varm oboy...=)


Ny ultraljudstid...

Idag fick jag en ny tid till ultraljud på posten. Den 23 December kl 11.30 ska vi dit. Ska kolla så inte min livmoder ligger för "kanalen" där den lille ska ut. =) Barnmorskan trodde inte att det skulle vara så, men hon ville vara på den säkra sidan för den låg ganska så långt ner vid det första ultraljudet. Och om det nu skulle vara så att den ligger för, så kommer det att bli kejsarsnitt. =/ Vet inte riktigt vad jag känner inför det, hade hellre sett att jag födde normalt. Men men vi får se hur det blir..

Nu har jag och Tindra kollat på idol, Tindra börjar bli trött så ska göra iordning en flaska välling till henne och försöka få henne att somna. Sen ska jag sätta mig ner själv i soffan under en gosig filt, med en kopp varm oboy och kolla på Narnia - prins caspian. Och tända mina nya doftljus...

Ha en trevlig fredagkväll...


Snö och Idol...

Glömde ju nämna att den första snön har lagt sig här i Växjö. Nu är det bara julpynten som ska upp, så får man en sån där härlig julkänsla. =) Isabelle och hennes kompis kom upp och ville leka med Tindra lite, nu är dom ute och går med henne. Så jag har en liten ledig stund för mig själv. Passade på att dammsuga, då Tindra är vettskrämd för dammsugaren. Hehe! Fick ett par doftljus av mamma som hon hade beställt, tänkte tända lite ljus och prova ett av dom, så det luktar lite gott här ikväll. =)

Det bli en myskväll framför tvn med idol och sen ska jag nog kolla på den nya Narnia filmen. M har redan sett den utan mig, och han sa att den var jätte bra! Har godis och jordnötsringar här hemma så kvällen är ju redan räddad! =)

Mina batterier på kameran är slut så det blir inga bilder från den iaf. Ska köpa laddningsbara nästa gång vi handlar, så slipper man handla batterier varje månad. Men jag har ju min mobilkamera som är ganska bra, så ni får nöja er med dom..Föresten här kommer lite bilder från igår:


Min syster och Tindra i vagnen.



Mammas älskling!



Jag =)



Lekt med bilden lite..


 


Sen kväll, sen morgon..

Nu har vi kommit hem igen. Gårdagen var trevlig, vi gick ut en runda och det var piss kallt ute! Sedan hjälptes vi åt att fixa kvällsmat, det blev stekt falukorv med hemmagjord potatismos. =) Resten av kvällen var vi hemma och tog det lungt, spelade lite skiiboo eller vad det heter. Tindra somnade strax efter nio men vaknade lagom till tio när mamma kom hem. Och då ville hon absolut inte somna om, och somnade inte förrens halv ett!! Lite jobbigt, men hon var ganska lugn och på ett sånt där underbart goshumör! =) Hon bara låg och myste i famnen och kollade på tvn. Sedan somnade hon i sin mormors famn.

Vi sov länge idag, ända tills halv elva och Tindra vaknade inte en enda gång inatt. Vi kom hem för en stund sedan, håller på och lagar mat. M börjar jobba halv fem och slutar vid tolv inatt. Så det är bara jag och Tindra ikväll. Han jobbar samma tider imorgon, men vid fem kommer mamma och håller mig sällskap innan hon ska till jobbet.

Nu ska Tindra få mat...

I Rottne...

Ja nu har vi anlänt till Rottne. Tog bussen hemifrån vid tolv, vår buss till Rottne gick halv ett. Träffade min bror vid stationen en snabbis och han hjälpte mig upp med vagnen på bussen. Träffade också Louise och hennes Tindra en kort stund bara. =) Var lite stressad, hehe.

Så nu har vi varit i Rottne någon timme, ätit lunch och så. Mamma åkte precis, Lillan har kommit och vi ska snart upp till affären och köpa lite mat inför kvällen. Vet inte vad vi ska äta, men vi hittar nog på ågot gott. =) Tindra är på så gott humör, håller på och leker och är jätte glad! Härligt! Rasmus kommer väl hem efter fyra någon gång tror jag. Får se vad vi hittar på sen under dagen.

Nu ska jag och Lillan busa med Tindra en stund sen är det dags att bege sig ut en runda. =)

Tindra har faktiskt lite hår på huvudet...

Jag fick frågan på bilddagboken varför min lilla dotter var så skallig?!

Ja, som ni vet så har ju Tindra inte haft mycket till hår på skallen.
Men nu har det börjat växa sakta med säkert.
Och i vissa ljus kan man till och med se en hårväxtrand längst nacken på henne.
Hon har väldigt ljust och tunnt hår, precis som hennes mamma hade när hon var liten. =)



Hennes små fjun börjar växa till sig. =)

Vår lägenhet!!

Har länge tänkt lägga ut lite bilder på vår lägenhet så ni får se hur vi bor,
men det har helt enkelt aldrig funnits tid till det, förrens nu.
Bilderna blev dock lite korniga, men det är för att dom är tagna när det är mörkt ute.

Hallen: 



Korridoren/hallen:



Badrum/Tvättrum:






Köket:






Tindras rum:



Vårt sovrum:






Vardagsrumet:










Sedan har vi ett arbets/musikrum men som vi inte har fått ordning på än,
en gästtoalett som är mindre intressant,
en stor gaderob som vi har datorn i som vi heller inte har fått någon ordning på än,
och en stor balkong där vi inte har mer än två brassestolar och en grill ståendes i höstmörkret.


Vår lägenhet är inte alls fulländad, det fattas en del tavlor, mattor,
ett nytt köksbord + stolar och massa andra inredningssaker.
Men vi trivs jätte bra, och jag längtar tills allt julpynt ska upp.
Det kommer att bli såå mysigt! =)

Kvällen består av vila...

Vi var uppe på BVc innan ju, och nu väger lillskruttan 7650 g och är 74 cm lång. Hon ligger ett snäpp under viktkurvan och ettt snäpp över längkurvan. Men allt såg bra ut så! =) Och gissa vad jag har gjort sen vi kom hem?! Hehe, jo städat.. Men inte så mycket, tack vare att jag storstädade igår så fanns det inte så mycket att städa idag. M kom hem vid tre, och ikväll är det han som får laga kvällsmaten. Så jag kan bara vila resten av kvällen. Bra va?

Imorgon ska jag ut till Rottne och passa syskonen. M ska jobba hela kvällen och mamma skulle komma hem ganska sent, så det blir att jag stannar över där också. Det ska bli trevligt! =) Vet inte när imorgon jag åker, men jag kommer hinna blogga innan iaf...

Duktiga Tindra!!

Jag är så stolt över min dotter. Hon somnade ju igår i sin egen säng strax efter tio, och sov där hela natten och vaknade inte förrens vid halv nio i morse. Gick upp och la henne brevid mig, (M hade redan gått till jobbet) och vi somnade om en timme sen gick vi upp. =) Så otroligt skönt! Nu sitter jag här i mina myskläder, Tindra är den ända som är iordning. M kommer snart och ska ha färdig lunch till han då.

Klockan 14.20 har vi tid på BVC här i Hovshaga. Det är första gången vi ska dit här i Hovshaga. Vi gick ju till ett annat bvc där vi bodde innan och nu har vi bytat. Vi bor bara fem minuter ifrån BVC nu. =) Men ska nog ta en liten extra runda idag, det ser ut att vara ganska härligt väder ute idag! =)

Ska fixa lunchen åt M nu, han får rester för orkar inte ställa mig och laga värsta rätten. Hehe!


Tindra sover...

Yes, Tindra somnade för en kvart sedan ungefär, och hon somnade i sin egen säng på köpet! Va härligt!
Nu ska jag hoppa ner i sängen med min M och kolla på America's Got Talent och bara mysa! =)




God natt!...

Lekstund med mamma...

Lite bilder från innan idag:


Tindra sitter och leker =)



Hon kan inte bestämma sig för vilken leksak hon ska leka med.



Försöker ställa sig upp mot mammas ben.



Soffan är rolig att ställa sig upp mot =)

Städmani!!

Puuh! Vad mätt jag är! Åt  en jätte god kvällsmat. =) M slutade vid ett idag och har varit hemma sedan dess, så vi har kunnat umgås och bara vara med varandra hela dagen. Vi kollade lite på tv, spelade x-box, mös i sängen med Tindra. Sen har jag sprungit runt och städat en massa, diskat, rengjort toaletterna, handtvättat Ms finbyxor, vikt in all rentvätt, dammsugat hela lägenheten och tvättat golven och listerna. Har fått en del gjort idag. Måste passa på att göra sånna saker när M är hemma, för annars har jag aldrig tid med dom, Tindra kräver ju en del uppmärksamhet! Och nu har hon blivit livrädd för dammsugaren också, kan verkligen inte dammsuga i närheten av henne! Så M fick ha henne i vårt sovrum med tvn på hög volym, och då gick det bra! =)

Jag har kommit på mig själv att jag har kommit i en väldigt aktiv fas just nu. Jag måste ha saker att göra och tro det eller ej, jag älskar att städa. Eller jag kanske inte älskar att just städa, men jag älskar att ha det rent och snyggt omkring mig. Och för det behövs det att städas! Jag har fått städmani och gått och blivit pedant! 

Mysig morgon...

Idag var vi upp strax efter nio. M började jobbet vid nio så han väkte oss strax innan han skulle gå, men vi låg kvar i tjugo minuter och mös. Tindra är så otroligt mysig och gosig om morgnarna. Nu har vi ätit frukost, bytat blöja och satt på Tindra kläder, Jag har gjort mig iordning, vi har borstat tänderna. Tindra springer runt här i sin gåstol och borstar tänderna själv nu. Hon tycker det är hur kul som helst. =) Tänkte jag skulle leka med Tindra med alla hennes leksaker på vardagsrummet nu. Hon kommer nog somna sen, då ska jag passa på att diska upp och plocka undan lite.

M kommer väl hem till lunch också, så ska laga något då.



Ett ljummet bad...

Idag tvingade vi upp oss innan åtta, och åt en riktigt engelsk frukost med bacon, bönor, scrubble eggs. Det ända som fattades var toasten. Tindra behöver ändra sina rutiner lite så det var därför vi gick upp så tidigt. Så förhoppningsvist somnar hon innan tolv ikväll. Dom senaste dagarna har hon inte somnat innan tolv. Hon har somnat vid åtta men sen vaknat en timme senare och varit jätte pigg. Jag och M har verkligen inte fått hämta andan någonting och har inte haft någon tid för oss själva heller. Så nu ska vi gå upp tidigt här, varje dag!! =)

Vi var iväg och handlade för veckan innan. Kollade på en pipmugg som man inte spiller med om man håller den upp och ner, men den kostade över 60 spänn! På ullared fanns dom för 19.90. Ångrade nu att jag inte köpte en sån där istället. Hon har ju redan en pipmugg, men det rinner ju ut en massa så fort hon håller den upp och ner..

Vi åt pannkakor till lunch innan, hur gott som helst! Vet inte vad vi ska äta till kvällsmat, M ska ju iväg och jobba och kommer inte hem förrens vid nio. Så det blir en sen kvällsmat. Gör nog bara något enkelt.. Tindra sover nu iaf och jag kom precis upp från ett ljummet bad. Kan inte ha för varmt nu för tiden, blir alldeles för yr...


Ska ta lite kort på lite grejer som jag köpte på Ullared och sen lägga upp här, men först ska jag njuta av lite lugn och ro.. Och en kopp te kanske?! =)


Graviditetsvecka 24!!



I vecka 24 är medelkroppslängden 32 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 700 gr.
Huvudets omkrets är 22,5 cm.

Foster som utsätts för ljudstress reagerar genom att hjärtat slår fortare - men de vänjer sig. Om ett foster utsätts för upprepad ljudstress reagerar det allt mindre på ljudet. Det kallas tillvänjning, habituering, vilket är en form av inlärning.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Nu kan jag skriva!!

Har ni saknat mig? Hehe. =) Usch, jag känner mig helt värdelös när jag inte kan blogga, det känns som det är någonting jag har glömt hela tiden. Ja, som sagt jag var i Ullared i fredags. Vi kom iväg sent och var inte där förrens vid tre, men tänkte ändå att det var lungt för då hade vi trots allt fem timmar där inne på Ge-kås. Men fy fasiken va mycket folk det var! Man kom knappt fram med sin vagn, man fick liksom köra sick-sack och nästan tränga sig fram med vagnen! Det var mycket saker där och jag skulle kunna handla så mycket mer. Men handlade bara det nödvändigaste och det som vi behövde. Det blev en massa kläder åt Tindra, ett par harlembyxor åt mig, cd-skivor åt M, julgranspynt, ny lampa till sovrummet, julklappar, kontaktskydd, leksaker åt Tindra, nattlampa åt henne, en jätte söt tomteklänning + tomteluva som Tindra ska ha på julafton =), en snygg julstjärna och lite annat smått och gott. =) Blev en del.. Och vi har köpt julklappar åt nästan allihopa nu!

Vi var där tills det stängde och åt thai-mat efteråt, så vi var inte hemma förrens vid elva på kvällen. Segt! Och igår fick vi gå upp relativt tidigt för att göra oss iordning för fest. Ms morbror hade 60årsfest och vi var där hela dagen igår och åt god mat och hade jätte trevligt! Så det är därför jag inte har kunnat blogga någonting på hela helgen. Sedan idag fick vi ju låna bilden och ni vet ju att dom dagarna blir det alltid fullt upp. Så vi har varit iväg och fixat en massa grejer idag och städat undan i lägenheten. Nu kan jag äntligen ta det lungt och blogga lite. =)

Tänkte visa lite bilder senare men det orkar jag inte just nu, måste njuta av min tid av lugn och ro nu. Tindra sitter och leker för sig själv här brevid mig och M är iväg och spelar in i studion, men han skulle komma hem snart. Ska snart fixa kvällsmat, men först ska jag ta det lugnt och läsa lite bloggar.


Sen börjar ju Gossip Girl snart... Inte missa!!


Ullared idag...

Hinner bara skriva lite snabbt
, har slängt i mig en snabb frukost nu och ska börja göra mig iordning. Bussen går om en halvtimme. Kommer nog inte vara hemma förrens vid åtta ikväll. Så vi får se om jag orkar blogga mer idag, kan tyvärr inte lova något... Har strax över 2000 med mig iaf, och det kommer vi klara oss på... =)

Ha en fin dag!!


Jordnötsringar...

Usch, har suttit och slängt i mig en halv påse med jordnötsringar.. Börjar må lite smått illa nu. Tindra somnade för en halvtimme sedan, men ska väcka henne nu igen. För annars vaknar hon igen och är uppe till tolv. Så har hon gjort nu tre dagar i följd och det måste det ändras på! Imorgon ska jag upp tidigt, eller jag måste upp vid halv nio, nio allra senast. Tjugo över tio tar jag bussen till stan och 10.50 går bussen mot Rottne. Ska ta en fika med mamma sedan vid halv ett blir vi hämtade av mammas vännina och åker till Ullared. M ska ta hand om Tindra hela dagen, undrar hur det kommer att gå? Hehe, det kommer säkert att gå bra! Det är ju inte första gången M har haft henne en heldag.
 
Ska väcka Tindra nu, men först får ni två söta bilder från idag när vi var på stan:


En glad gumma på bussen påväg ner till stan...



En trött gumma påväg hem från stan...

"Papa"

Nu har både jag och Tindra fått mat i oss, så nu är vi mätta och nöjda. Tindra sitter och leker med sin nya favorit leksak, måttbandet! Hehe! =) Tror hon börjar bli lite trött, man ser det på hennes ögon. Och jag skulle gärna vilja lägga mig ner och mysa och vila en timme eller så. M jobbar ju ikväll på Café Pax och kommer inte hem förrens vid tio.

Föresten innan imorse, så sa Tindra "papa" tre gånger. Vi låg i sängen och busade, sen när jag frågade henne vart pappa var, så kollade hon bort mot M och sa "papa". Sen gjorde hon så tre gånger på raken varje gång jag frågade henne var pappa fanns. Till sist blev det för tjatigt och hon slängde sig ner i famnen på mig och snorade ner mamma. =) Busungen!

Ska börja äta Niferex..

Kom precis hem från stan. Hade helt glömt bort att jag skulle till MVC idag. Vaknade imorse vid åtta och kom på det, var då tvungen att gå upp och kolla vilken tid jag skulle vara där, och jag skulle inte vara där förrens klockan två. Så jag kunde gå och lägga mig igen och sova i två timmar.

Idag tog vi lite prover och allt såg bra ut. Ska bara ta och börja äta niferex nu igen. Usch, jag hatar verkligen dom tabletterna! Jag har skit svårt för att få ner dom. Förra graviditeten kräktes jag bara upp dom, fast jag kräktes för minsta lilla då. Nu var det jätte länge sedan jag kräktes och jag mår inte alls illa nu för tiden. Skönt! Nästa tid fick jag den 11/12 och då ska vi börja mäta min mage också. =)

Håller på att värma färdigmat i micron, inte så gott kanske men det går snabbt iaf. Tindra ska snart också ha sin mat. Skriver mer senare. Är så hungrig, måste äta nu. =)

Tråk!!

Jag är så fruktansvärd uttråkad!! M är inte hemma och han kommer vara borta större delen av kvällen, det är supertrist väder, mörkt och grått och det är bara tråk här framför datorn. Det är inte stökigt i lägenheten så jag kan inte städa heller. =) Funderar på att börja lite smått med maten. M skulle komma hem om och äta mat iaf. Kanske kan börja klistra in lite blider i Tindras album som jag ska göra åt henne? Eller.. Ska ju ha en massa pysselsaker åt det som jag inte har införskaffat än. Måste göra det! Ååhh...



På fredag, då så...

Tindra ligger och sover just nu, hon har varit ovanligt trött nu om dagarna. Men är vaken destu senare om kvällarna. Ska försöka hålla henne vaken efter hon har vaknat nu och se till så hon inte somnar förrens det är dags att sova för natten, runt åtta, nio tiden.

Jag ska inte passa mina syskon imorgon. Hade tagit fel på veckan, och det är inte förrens nästa torsdag jag ska dit och passa dom. Så imorgon har jag inget inplanerat. Skulle kanske träffa mamma istan och ta en pizza nån gång under eftermiddagen. Pizza skulle ju sitta fint! =) M jobbar hela kvällen som vanligt imorgon, tycker det är så trist att vara ensam hemma om kvällarna. Men men..

Längtar tills på fredag, då bär det av till Ullared. Haha! =) Ska fynda en massa barnkläder och sånt. Har gått igenom allt här hemma så nu vet jag vad som behövs köpas. I år ska vi ha julgran här hemma, vi hade inte det förra året. Men iår ska vi såklart ha det, Tindra måste ju få en riktigt fin första jul! Så vi måste inskaffa oss lite julgranskulor och glitter och allt som tillhör. Ljusstakar, juldukar, små porslinstomtar och sånt har vi redan.. Ååh, jag längtar till julen!! =)





Funderar på att köpa julgranskulor som går i svart, silver och vit, eller svart och guld.
Vilken tycker ni är snyggast?

Ett piano har annlänt...

Tindra har somnat, redan!!
Hoppas hon fortsätter att sova så jag och M får en tidig kväll för oss själva. =) Det hade varit mysigt! Gjorde en riktigt god Currykycklinggryta innan. Jag hade i lite Hönsbuljong och den fick redan då väldigt god och fyllig smak.

Denna vecka är det ganska mycket som händer:

Imorgon (Onsdag): Händer det faktiskt inte så mycket. Inte än iaf. =)
Torsdag: Ska jag till MVC, och sedan ska jag in till Rottne och passa mina syskon. Vet ej om jag ska sova där eller inte.
Fredag: Då ska jag, mamma och hennes kompis till Ullared. Tindra får stanna hemma med sin pappa, och jag får en halvdag själv. kan vara ganska skönt ibland ju!
Lördag: Då ska vi på 60-årsfest. Ms morbror fyller 60 nu i december, men han ska firas på lördag.
Söndag: Då ska vi förhoppningsvisst bara ta det lungt jag, M och Tindra. =)

Och idag var M och hämtade ett piano, som står så fint i vårt arbetsrum nu. Vi var tvugna att möblera om lite och sätta Ms dator inne i gaderoben till arbetsrummet. Men det gjorde inget för det är en stor gaderob med fönster och allt. Nästan som ett mini extra rum. =)



Så här ser pianot ut. =)

Graviditetsvecka 23!!



I vecka 23 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 600 g.


Det finns många delar av nervsystemet som utvecklas i samspel med omgivningen. Ditt barn kan särskilja olika ljud, både inifrån som utifrån din kropp. Man har mätt ljudnivån i livmodern hos gravida kvinnor. Det har visat sig att fostrets omgivning, framför allt mammans pulsåder (aorta), producerar en ljudnivå på cirka 65 decibel. Detta är en hög nivå, men det verkar inte bekomma barnet. Vi vuxna skulle närmast betrakta en sådan ljudnivå som starkt buller.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulinet behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Nestlé färdiggröt!!

För några dagar sen hämtade jag ut ett paket från Buzzador. Jag är nämligen med i en kampanj och testar Nestlé färdiggröt. Tindra har fått prova gröten, som har havre och äppelsmak, och hon verkligen älskar den! Hon föredrar färdiggröten mer än vanlig gröt som man själv får laga.

Måste även säga att den är väldigt praktiskt och lätt att ha med sig när det är dags för mellanmål/grötmål. Gröten kan ätas både kall och värmd, har provat båda delarna med Tindra och hon äter dom hur som. Tycker absolut att ni ska prova den här gröten, för Tindra som sagt älskar den!!



För att läsa mer om vad Buzzador är och vad man gör som Buzzador gå in HÄR

Full med energi och mat...

Tindra vägrade somna igår kväll. Jag la hennei sängen och där låg hon ett tag och mans åg riktigt hur trött hon var. Jag trodde verkligen att hon skulle somna, men det var inte hennes planer. Lagom tills kvällsmaten (som för övrigt blev väldigt sen) var färdig ställde hon sig upp i sängen och gnydde. Hon ville absolut inte sova eller ligga i sin säng för den delen! Vi tog upp henne och hon blev hur pigg som helst när hon fick se sin pappa. M brukar ha en sån effekt på henne. Det slutade med att vi tog in henne i vår säng ocvh klockan var nu halv ett. Jag tror alla tre somnade ganska så samtidigt. Jag kommer inte ihåg så mycket mer att jag la mig ner och höll om Tindra, sen slocknade jag...


Vid nio vaknade hon, vilken energi hon har alltså! Fast iofs har hon redan sovit två gånger under dagen. Hon ligger och sover nu, och jag dammsugade precis hela lägenheten. Ska snart börja med maten. Föresten på tal om mat. Tindra har blivit riktigt glupsk! Till frukost idag åt hon en hel portion gröt, ett helt rån och en halv mosad banan. Och igår åt hon en hel portion gröt, ett rån och en halv macka med smör på. =) Hon tömmer hela burkar mat nu och en hel frutti till efterrätt, och ibland blir hon arg när efterrätten är slut för hon tycker att det är så gott! Och det går åt minst fyra flaskor välling per dag! Mitt lilla monster! Hehe..


Ska snart börja med maten, får se vad det blir är lite sugen på kyckling det var ju så länge sen...




Pust!

Kom hem för ett tag sen, varit igång precis hela dagen. Det blir alltid så när M inte jobbar eller något annat. Man får liksom passa på när han är hemma. Men jag blir ju helt slut efter allt! Vi var på City Gross och handla innan, har också postat en massa brev till släktningar. Tack kort från Tindras dop och så, lite sent ute kanske men det har varit alldeles för mycket dom senaste månaderna!

Nu håller jag på med maten, det blev verkligen jätte sent idag. Det blir bakadpotatis, kotletter, vitlökssmör, majs och sallad till.. Är så hungrig nu! Tindra är fortfarande vaken. Hon somnade i affären, men vaknade till nu när jag skulle lägga henne i hennes säng. Ska göra en flaska välling till henne sen kommer hon nog somna...

Sov hela natten själv...

Tindra var jätte duktig inatt! Vi var ju hos Ms föräldrar igårkväll och hon somnade där vid halv elva. Sedan vid halv tolv, tolv kom vi hem och då vaknade hon bara till. La henne i hennes säng och hon somnade om utan problem. Sedan sov hon där hela natten ända till nio i morse! Så duktig hon är! Hoppas bara att hon fortsätter med de, det går ju lite i vågor sånt där..

M jobbar inte idag, så vi har spenderat vår förmiddag av att röja upp lite saker här hemma. Städat, plockat, diskat, tvättat, vikt tvätt och lite andra sånna sysslor. Just nu håller M på med att rensa vår gaderob och slänger ut all skit. Jag står med mat på spisen och snart är det dags för lunch. Det blir Wok! =)

Tindras femte tand har tittat fram!!

Jajjamen, nu har den femte tanden också tittat fram! Det är livsfarligt att sticka in fingret i hennes mun nu för tiden! Inget jag rekomenderar! =) Hon har blivit jätte duktig på att tugga. Hon äter mackor och rån utan problem. Det ser ju så gulligt ut när hon sitter där och tar sina små tuggor och sitter och tuggar. =)

En annan grej som hon har börjat med nu är att resa sig upp i hennes matstol! Man kan absolut inte lämna henne ur siktet nu när hon sitter i sin stol!

Hon har även lärt sig vad "Ajaj" betyder, och när man säger det till henne blir hon ledsen och vet att hon har gjort fel.. Hehe, så duktig hon är!  

Skiiit hungrig!!

Igår var det trevligt, förutom att efter vi hade spelat Trival Persuit blev jag plötsligt illamående och det blev bara värre och värre. Kunde varken spy eller vara social, så det slutade med att jag gick och skulle vila mig i vår stora och sköna säng. mSjälvklart somnar jag och vaknar inte förrens vid halv ett, när resten av familjen skulle gå och lägga sig. Va rolig jag är va? Men men, det är inte mycket att göra åt, jag hade iaf trevligt den lilla stunden jag var frisk och kry. Innan Mamma och syskonen åkte hem kollade vi på Wall-E. Det var verkligen skit bra tyckte jag! =)

Nu sitter jag här och är ashungrig, skulle inte tacka nej till en Vesuviopizza just nu alltså! Jag lovar, jag skulle kunna äta upp hela också! =) Hehe! Får se vad som finns i kylskåpet som går snabbt och enkelt. Vid sex ska vi hem till Ms föräldrar, som vanligt, det är ju Söndag! =) Så där kommer vi få god mat iaf, så slipper man tänka på kvällsmaten...


Pappig...

Idag var vi uppe vid halv nio, Tindra vaknade då också. Hon var skit jobbig igårkväll, och somnade inte förrens pappa kom hem vid halv ett!! Det är precis som om hon måste ha pappa i närheten om hon ska kunna somna lungt.

Vid tio kom mamma och mina syskon, och vi stack direkt ner till bussen och åkte till Samarkand. Var inne på Skokanonen, och fick mig ett par skor helt gratis! Dom brukar ju ha sånt erbjudande, ta tre betala för två. Och mina syskon skulle ha skor, så jag fick ett par med. =) Skit snygga va dom me, kan visa på bild sen..Sedan köpte jag lite kläder åt Tindra, en farsdag present åt Ms pappa och en till M själv. =) Men det ska han inte få förrens imon.

Vi kom hem vid tre, och det har varit full rulle sen dess, Tindra skulle ha mat, var tvungen att gå ner till affären för att inköpa lite gott till ikväll, slängde även in en hög med tvätt i tvättmaskinen. Har nu även påbörjat maten, Sheperds Pie står på menyn och den ska koka upp i en timme så nu kan jag äntligen pusta ut!

Ikväll ska vi ha spelkväll, äta gott och mysa framför tvn med någon film tror jag. Vi får se! Bilder kommer imorgon...Nu måste jag gå och slappa och vara social...

Det ska va hårdrock!!

Nu har vi precis tittat på Idol, det var ju hårdrockstema ikväll. Helt i min smak med allt från Aerosmith, Bon Jovi till Alice Cooper och Europe. =) Good stuff! Tindra sover fortfarande inte, men hon börjar bli trött så ska göra iordning lite välling till henne så ska vi nog se att hon somnar. M jobbar till tolv ikväll och är nog inte hemma förrens framåt halv ett. Ska lägga mig i sängen och kolla på tv och bara slappa. Ska ju upp ganska tisigt imorgon. Klockan tio ska vi vara klara, så vi måste gå upp vid åtta halv nio om vi ska slippa stressa.

God natt på er!

Fick en lång sovmorgon idag...

Nu har jag precis ätit middag och Tindra ligger i sin säng och halvsover, leker lite, somnar om, leker lite, gnyr, leker, somnar... Ja, Hon har ju varit vaken hela dagen idag med. Fast i morse somnade hon om när vi forfarande låg i sängen och sov ända till elva! Det var otroligt skönt att sova så länge! Men det får inte bli en vana! Här ska vi ha fasta rutiner, iaf innan den lille kommer.

Imorgon kommer mamma och syskonen och stannar hela dagen och dom ska sova här med. Vi ska ha lite spelkväll, äta gott och ha trevligt! =) Dom kommer ganska tidigt, för vi ska upp till samarkand och shoppa lite först. Ska se om jag hittar ett par byxor och en söt tröja till Tindra. Det är akut med byxor just nu, dom andra har ju blivit alldeles för korta!

Nu måste jag sluta..Tindra vill inte ligga kvar i sängen längre...

Rymmer storlek 74 nu...

Tindra har fortfarand einte sovit någonting. *Pust!* Men hon är trött, det märks på hennen för hon är lite små gnällig. Vi lekte på golvet innan framför tvn och kollade lite på Bolibompa, men hon ville hällre resa sig upp mot mig och soffan hela tiden. Hon sträcker sig efter glasbordet också, lite jobbigt för hon är ju inte så stabil än och jag är rädd att hon slår sig ju.

Idag satte jag på henne storlek 74 och dom passar jätte bra på henne nu, trodde att dom skulle vara för stora men det var dom inte. Alla hennes bodys i storlek 68 börjar bli lite korta i armarna nu. Dom krymper iofs lite i tvätten men ska nog börja använda storlek 74 nu. Har en del men långt ifrån tillräckligt, så det blir att shoppa lite kläder åt gumman igen! Hon växer ju så det knakar! Ska ju till Ullred nästa vecka så kommer väl handla en del där iaf, men jag vet ju inte riktigt hur kvaliten är på barnkläderna där. Någon som vet?


Men herregud...Nu har hon somnat här brevid mig i stolen!! Haha! Det gick snabbt! =)


För 5 minuter sen:




Nu:




Ska lägga henne i hennes säng nu...

En jobbig natt...

Jag sov skit dåligt inatt, Tindra sov jätte oroligt och vaknade och gnällde flera gånger. M var ju ute på pubben igår och Tindra somnade innan han var hemma. Tror det var därför hon var orolig, för när jag bad M ta henne inatt blev hon lugn och somnade om och sov till halv tio. Hon är ju trots allt pappas flicka! =) Varje gång jag vaknade fick jag sammandragningar, det räckte med att jag vände mig så kom det en sammandragning! =( Jobbigt! Jag måste nog ta det ännu lugnare om dagarna, men det är ju inte så lätt alltid. Speciellt inte när M är borta nästan hela dagen. M tog henne imorse och jag fick sova en extra timme iaf, och det var välbehövligt!


Försökte få Tindra att sova lunch innan men ikke sa nikkke. Hon somnade till i fem minuter och väktes när M ropade på mig. Hon har blivit så otroligt lättväkt nu för tiden. Jobbigt! Sen dess har hon inte sovit någonting. Ska ge henne mat nu sen ska jag ställa mig och diska. Då brukar hon somna. Men vi får väl se...

Vaniljglass med Oboy...

Slängde precis i mig en stor tallrik med vaniljglass och oboy strött över. Super gott! Tindra hade lite svårt att somna ikväll. Först somnade hon vid halv tio, men efter en halvtimme vaknade hon till och började gråta. La mig brevid henne en stund och hon pendlade mellan att vara vaken och sova. Efter ett tag sov hon hårt och jag kunde smita tillbaxs till datorn. Har suttit här ett tag och läst en massa andras bloggar. Men nu känner jag hur ögonen börjar bli tunga och sängen väntar på mig.

Godnatt på er!


Fixat nu design!

Ja, som ni ser har jag fixat en ny design nu. Satt och fixade och trixade själv lite grann. Det blev en enkel design. Har ju inte lärt mig html-koder så bra än. Ska fixa till lite små grejer sen, men det hinner jag inte nu för nu ska jag rikta all min uppmärksamhet på Tindra. =)


Vad tycker ni om den nya designen?

Nu har hon somnat!

Tindra har inte sovit någonting på hela dagen, och sen kom ju Tuva och då kan man ju inte sova! =) Det tog inte mer än en minut efter dom hade gått hem, och Tindra deckade i sin stol här brevid mig vid datorn. Nu ligger hon i sin säng och sover sött efter en dag med full aktivitet. Förhoppningsvisst sover hon ett tag nu, hon var ju helt slut efter allt bus med Tuva.

Så nu har jag lite lung och ro, och M har också gått nu. Han ska till studion och spela in deras nya demo. Han kommer väl hem någon gång under kvällen. Sitter och äter jordnötsbågar och dricker julmust. Gott! =) Nu ska jag läsa andras bloggar och kolla runt lite..

Här kommer lite bilder från idag:


Tindra och Tuva leker =)



Söta Tuva!



Sötnosarna!



Så här trött blir man efter en dag med lek och bus! =)



När nappen hänger halvt utanför DÅ är man trött! Hehe!

Obama for president...

Kom precis ut från dushen och det var verkligen hur skönt som helst, hann ju aldrig duscha igår. Direkt efter vi hade handlat blev det brotom med att fixa kvällsmat. För klockan kvar i nio skulle vi vara hemma hos Ms föräldrar och kolla på fotboll. Liverpool spelade ju, och det blir skandal om M missar det! När vi kom hem la vi oss i sängen direkt och kollade på valvakan med Philip och Fredrik. Somnade och vaknade av att Tindra var ledsen. Gick upp för att lägga henne mellan oss, och då sträckte jag mig i sidan av magen och det gjorde så sjukt ont! Jag kunde knappt andas så ont det gjorde! Det fanns inte så mycket mer att göra än att ligga där och vänta ut smärtan. Tvn stod fortfarande på då och höra att Obama hade vunnit valet. Det var vad jag hade hoppats på om jag får säga mitt!

Snart kommer iaf Frida och Tuva och hälsar på. Ska dammsuga lite innan dom kommer tänkte jag. Det är inte klokt alltså, efter bara någon dag är det lika stökigt på golven, speciellt i köket! Jag skyller p åTindra! Hehe. =)





Graviditetsvecka 22!






 

I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g.

Skelettet syns på röntgen. Navelsträngen fäster fortfarande långt ner på buken. Fett inlagras under huden.  Hudens talgkörtlar fortsätter att producera fett som tillsammans med avstötta celler och hår blir vernix caseosa (fosterfett) som täcker huden (illustreras inte i bilderna). Fosterfett är viktigt för hudens fortsatta utveckling, annars skulle fostervattnet påverka huden.


Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert


Äter för två...

Tindra ligger nu och sover lunch, M är iväg och spelar in i studion och jag sitter här vid datorn och håller på och lägga in lite nya bilder från min nya mobil. Det blir jätte bra bilder på den. Det är ju trots allt 3,2 megapixel kamera i den, men man får hålla den stilla annars blir det suddigt. Sen kan man redigera bilderna ganska bra i den också. Jag har ju inte photoshop och kan det inte heller så det är perfekt om man vill göra om bilderna lite enkelt. =)

Ska snart laga lunch till mig själv, har inte hunnit äta något än. Ikväll ska vi till City Gross och handla. Jag vet inte vad det är som har hänt, men dom sista dagarna i veckan innan handling har vi knappt någon mat här hemma, speiellt ingen frukost mat. Har vi börjat äta som gamar eller vad är det frågan om liksom? Vi handlar lika mycket nu som vi gjorde för ett halvår sedan. Det kan ju trots altl vara min gravidhunger som ställer till det. =) Hehe! Men är man gravid så måste man ju äta för två eller hur?! Det är min ursäkt iaf! =)


Tindra har varit ovanligt glad och underbar idag. Se bara så glad hon var när hon fick äta rån:



Ny mobil!!

Förlåt för dålig uppdatering, men har haft fullt upp hela dagen. Jag har blivit skit förkyld igen, ont i halsen, snuvig och så. Skit jobbigt! Det är tredje gången jag blir förkyld på bara två månader.

Tindra vaknade vid tio idag, vi låg och busade hela familjen idag för M skulle inte upp och jobba. Tindra blev jätte trött efter allt bus och praktiskt taget deckade på mitt bröst. Hon tog sin napp pch slängde ner huvudet i mig och blev klarliggande en stund. Jag bad M att titta till vad hon gjorde, hon sov.. =) Sötnosen! Jag somnade också om och vi sov en timme till. Haha! Det är inte likt oss, men skönt var det! Gick och gjorde frukost (en väldigt sen frukost) sedan vid två drog hela familjen ner till stan. Ms mobil gick sönder igår, Tindra sagglade ner den och nu imorse gick den inte att sätta på. Så vi var nere och lämnade in den på lagning. Och gissa vad? Jag förlängde mitt abonnemang och fick mig en ny mobil! =) Så skönt! Man kunde ju knappt höra i min mobil och knapparna var tröga.

Gick på stan en runda, men köpte inget. Ska ju till Ullared snart. =) Vi kom hem vid sex och då började vi med maten och sen dess har det varit full rulle. Tindra håller på och nattas just nu av M och jag sitter här och pustar ut. Jag älskar dom dagarna man har något att göra, men jag är en sån person när jag väl gör något, ska jag göra allt och då blir jag så stressad och trött. Inte bra egentligen, måste ju ta det lungt nu. Man ibland är det svårt...



En sån här mobil har jag nu, fast jag har röda detaljer istället för oranga.
 Har samma gammla nummer, som jag kan nås på för er som har det.

God mat och bra på tv...

Ikväll blir det god mat! Ska göra min specialare. Hehe. Man steker skivad fläskfilé och kryddar med salt, peppar och grillkrydda. Sedan häller man i två st Cream Bonjour med Taco smak, låter det smälta och bli sås. Man kan hälla i lite mjölk också om man vill ha såsen lite tunnare. Och sedan äter man det med pasta. Hur gott som helst, och framförallt enkelt! =)

Det blir en hel dag farmför tvn ikväll också. =) Det är inte allt för ofta det blir det, och söndagar är den bäst lämpade dagen. För då visas allt bra:

17.00 Make me a Supermodel på Tv3
18.00 Corleen's Real Women på Tv3
19.00 Gossip Girl på Kanal5
21.00 Jamie Oliver Granskar på Kanal5
22.05 Supernatural på Kanal5


Ha en trevlig söndagkväll!

En välbehövd vilodag...

Idag är det en välbehövlig vilodag som gäller.. Tindra har börjat sova bra om nätterna igen och hon sover ganska länge också, vilket är super skönt. Idag vaknade hon vid tio! Gud så härligt det är att få sova ut ibland! Låg och lekte och mös hela familjen tills elva, sedan gick vi upp och åt frukost. Tindra blev så trött efter allt bus och frukosten att hon somnade och sov i en timme. Jag passade även på att vila då också.

Just nu ligger M och Tindra i badet och leker, Tindra älskar verkligen att bada! Plaskar ner hela badrummet och är jätte glad! =) Funderar på att ta henne till äventyrsbadet snart. Det hade hon gillat!
Ska även ta mig en dusch snart, så är hela familjen rena och fräscha lagom till middagen. =)



Dagen har rusat förbi...

Tindra kryper runder här i lägenheten, just nu sitter hon och drar ut alla saker som finns i min handväska. =)
Dagen har gått skrämmande fort, känns som jag inte har gjort någonting. Och jag är verkligen skit trött! Åt resterna av tacosen som blev över innan. Ska diska upp tänkte jag, sen busa och gosa en massa med Tindra.
Det blir nog en tidig kväll i sängen skulle jag kunna tro.

Jiddra inte med Zohan...

Gårdagen var jätte trevlig. Frida, Victor och Tuva kom ju och vi gjorde tacos och det var hur gott som helst. M tycker ju inte om tacos så det är inte så ofta jag får de. Men den här gången fick han göra sin egen variant av det. =) Vi kollade på idol, iaf jag och Frida. Hehe. Sedan kollade vi på en film, Jiddra inte med Zohan. Ganska rolig film, flummig med rolig. Tyvärr hade jag så trevligt att jag glömde ta fram kameran, så det blev inga kort tagna igår. Men men...

Tindra sov bra inatt. Hon somnade vid tio tror jag klockan var. Sedan sov hon i sin säng ända till tio i sex. Vaknade av att hon bara gnydde lite, sen när jag kom in i hennes rum så stod hon upp helt yrvaken. La henne mellan oss och då sov hon ända  till halv tio. Vi låg kvar och mös till halv elva. =) Idag har vi ingenting inplanerat. M ska med bussen snart och han kommer att vara iväg och jobba precis hela dagen. Kommer inte hem förrens vid ett. Så det är bara jag och Tindra hela dagen, vet inte vad vi ska hitta på, men nått ska vi nog allt komma på.


RSS 2.0