En mycket tidigt morgon...

Gick och la mig halv ett igår efter att ha sett typ den läskigaste filmen på länge, the fourth kind. En riktig skräckis! Kände mig ganska seg när jag sen steg upp halv sex idag, eller jag fick ju en timmes extra sömn då vi vred tillbaks klockan inatt.

Just nu sitter jag och barnen och äter frukost. M sover vidare, han ska ju jobba inatt så han behöver det. Jag börjar få lite resfeber nu inför England. Ska bloi riktigt kul att åka dit och se lite mer av England. Jag har ju varit där två gånger, en gång på festival. Så jag såg inte mycket av landet då. Sen en, eller egentligen två gånger på flygplatsen när vi skulle till Australien. Fast det räknas ju knappt.

Lite roligt dock, det här blir barnens nionde och tionde flygstart på mindre än ett år. Det är inte dåligt de! =)



Trick or treat..

Det var ett par utklädda pojkar här innan och ville ha godis. Självklart är jag snäll, så dom fick några godis bitar. Tur att vi var i affären innan och köpte en massa gott. Haha! =)

Det blev ingen sovmorgon här hemma idag, blir det någonsin det liksom?! Uppe vid åtta och åt frukost, började baka lite cookies med smarties i. Blev jätte goda! Någon som vill ha recept? Säg till i så fall! Mamma och mina syskon kom upp på en fika, och dom kommer strax upp hit igen. Vi bestämde oss för att fira Halloween tillsammans. Vi ska laga wook med kyckling och nuddlar. Sen kolla på skräckis hela natten. Nja inte hela kanske.. Jag ska upp halv sex imorgon. Den ända tvätttiden som fanns ledig innan vi åker till England var 06.00-11.00 imorgon. Kul! Verkligen!




Här pluggas det...

Kom precis hem från affären. Varit och postat lite traderapaket. Inget vidare väder ute, självklart började det att regna halvägs dit. Känner mig inte jätte motiverad att gå ut igen om tjugo min ungefär för att hämta barnen. Dagen har gått snabbt faktiskt. vi har suttit här vid köksbordet i stort sätt hela dagen. M och hans klasspolare Andreas och Theresa är här och dom pluggar till deras tenta som dom ska ha imorgon. Jag har suiit framför datorn och inte gjort något vettigt överhuvudtaget!  

Imorgon har vi vår grupppresentation, vi ska spela upp vår film som vi blev klara med igår. Ska bli kul att se hur slutresultatet blir ikväll efter redigeringen. :) Sen har man avslutat en kur. Sååå skönt! Kanske ska firas i helgen?! Vi får se..

Varit och småshoppat lite..

Kom nyss hem från stan. Åkte till skolan och mötte upp dom i min grupp vid elva. Vi har ju grupparbeta denna vecka där vi ska på något sätt spela upp ett drama om ett pedagogiskt dilemma. Vi har valt att spela in en film. =) Vi fick låna en videokamera och ska börja spela in imorgon. Efter vi var klara drog jag ner till stan och hittade lite kläder till barnen på H&M. Just nu sitter jag här och slappar och äter lite Ben & jerrys Half baked. Älskar den glassen! =) Ska häta barnen vid fyra, så ska fortsätta mysa vidare..


Köpte bland annat denna tuffa stickade tröjan åt Mille.


God kväll bloggen!

Kollade precis på idol, min fredagskväll det. :) Men jag klagar inte! För övrigt håller jag lät på Jay Smith. Det känns så jäkla bra att det är helg. Denna vecka har bara flygit förbi, men fasen vad tufft den har varit. Den tuffaste veckan hittills. Fick en hemtenta i måndags som skulle in imorse. Dagarna, eller snarare timmarna har knappt räckt till. Hemmet har lagt vid sidan, och det har sett ut som skit. Knappt någon tid med barnen, och ingen tid alls till en själv. Knappt tid till att duscha för fasen, och då är det illa. Har lagat dålig snabblagad mat och ruschat igenom allt annat. Hemtentan, som var as-svår enligt mig, kom i första hand. och därför känns det jävligt bra att äntligen ha den gjord, fixad, finito!!

Trots detta har vi hunnit med att storhandlat, tvättat och varit med barnen på bvc. Det gick skit bra på bvc, Tindra har gått över sin viktkurva äntligen, hon börjar få så mulliga och mysiga lår. :) Och utvecklingen har gått bra också. Bitte tyckte hon var jätte duktig som redan kunde räkna till tretton och säga typ alla färger (dom vanligaste iaf). Detta är något dom kollar upp att dom kan på 4,5 års kontrollen. Millemannen fick en spruta också. Inte jätte glad, han hade tydligen gett ut sina aggretioner på leksakerna där inne efteråt. M var med dom där, jag satt hemma och pluggade. vad annars liksom?!

Nu sitter jag här och funderar på att gå och lägga mig på spikmattan, min rygg har fått sitt efter den här veckan. Sitter ju inget vidare när jag sitter vid datorn. Kanske läsa lite och somna sen? Jag är ganska trött och utsliten, har trots allt bara sovit 4,5 timmar inatt..


God kväll på er!





M är rädd att Mille påverkas lite för mycket av syrran, men visst är det okej för pojkar att också leka med dockor och gå runt med diadem och halsband? Aah, genusperspektiv här vet ni! Tror jag ska köpa en rosa tröja till Mille bara för att jävlas lite med M. Usch, det märks att jag har hållt på med hemtenta, allas lika värde, värdegrunder bla bla bla.. jag ger mig!! PUNKT! 


Mille visar stolt upp sitt krigsärr!!


Det är inte lätt..

Kom precis hem som en blöt katt efter att ha vandrat ute i pissregn. Nu har jag iallafall lämnat barnen på dagis, håller på att fixa frukost till mig själv. Sedan ska jag fortsätta med min underbara hemtenta. Pust! Fattar inte hur jag ska hinna?! Jag svarade på en av frågorna igår. Skrev typ en hel sida. Nu har jag bara 7 frågor kvar.. På fredag kl 9.00 ska hela hemtentan vara inlämnad. Hur ska tiden räcka till? Med två barn på allt också. Det här kommer inte bli lätt alltså...=/

Sagt av barnen:

M står och lagar mat, jag sitter vid köksbordet och pluggar. Tindra sitter på sin stol och får syn på kartongen som vår kökslampa låg i, (som vi ännu inte har slängt) och säger:

- Vet du pappa?!!
- Nää, vadå?
- Med denna låådan kan man hänga upp lampo i himmelen!
- Åå vet du pappa??
- Nä vadå?
- Den ee jääätte tung!!



Tindra är inte dum hon! =)



Nej, jag är inte alls stressad! *ironi*

Idag är det mycket. Har tvättat sedan klockan elva, och försöker samtidigt fatta något av den jäkla uppgiften vi har fått tills imorgon. Ringde Sofia och fick lite förklarat. Så nu har jag en liten inblick i vad det handlar om iallafall. Kom hem för en stund sedan, hängde me min syrra till tandläkaren för hon visste inte vart det låg. Strax ska jag ner och slänga in de sista maskinerna i torktumlaren och hoppas på att de torkar på 20 min. Chansen är nog inte så stor. Men men..

Sen skulle jag få det städat här hemma också önskade M. Haha! Vi får se hur det blir med det. Barnen ska hämtas klockan fyra och tills dess ska jag ha fyllt i deras dagisschema och åtminstonde påbörjat min uppgift.. Är jag stressad?! Nja, lite smått så där... =/



En liten lekpaus..

Nu är äntligen mina barn hemma. Vi sitter vid köksbordet och fikar på lite fruktsallad. Dom älskar frukt! Jag tar en paus från mitt pluggande nu tills M kommer hem från Universitetet. Jag ska leka och gosa med mina små pluttar! =) Det behövs lite lekpauser ibland. Har ju trots allt suttit sedan nio i morse.





Brr..

Fyy vad kallt det är ute idag, jag kom precis hem från att ha lämnat barnen på dagis. Frosten ligger på marken och vinden illar mot huden. Usch! Det kommer inte dröja länge sen har vi 20 minus och snö ute. Och nu har man ingen resa till Australien att se fram emot. =( Att få åka till ett varmt land när det är snökaos och 20 minus här hemma är nog en av de bästa sakerna jag någonsin gjort! Ska från och med nu satsa på sådanna resor! =)

Resan till England är bokad iallafall. Vi åker den 2:e november och stannar i en vecka. Vi ska upp till Liverpool, M och hans bror och några till ska titta på en Liverpool match. Jag, Eva och barnen ska shoppa! =) Sen ska vi in till London också. Kommer åka runt lite och hälsa på släktingar. Inte många från England som har träffat barnen, bara sett dom på bild. Så det ska bli väldigt kul. Sen missar jag bara 2 dagar i skolan såg jag, utmärkt ju!

Nä, nu ska jag fixa iordning lite frukost till mig själv. M va ute och festade igår efter Sverigematchen, och slaggade hos en polare borta på campus. Han ska ha lektion vid tio, vi får se hur det blir med det. Haha! Mina planer för dagen är att skriva färdigt mitt arbete. Jag har tills kl 23.59 på mig! Wish me Luck!! =)


Skogsmullar!!


Mor och busig son!



Lek me pinne



Världens strarkaste Tindra hittade en jätte stor pinne! =)



Trollskog!



Barnen gick och samlade på sig alla pinnar dem kunde hitta.



Flugsvamp



Höga träd



Ser ni trollsländan i mitten på bilden?



Mille tar en paus...


Ute i skogen..

Helgen har varit lugn. Jag och M somnade vid nio varje dag. Haha! Så mycket blev det av fredagsmys! Vi som hade bunkat upp med både godis och chips och en massa nya filmer att titta på. Men men! Är man utsliten föräldrer så är man. =)

Igår var jag iallafall i skogen med barnen och gick tillsammans med min mamma. Vi bor ju bara tre minuter från varandra nu. Känns jätte bra faktiskt! Så vi kan nog räkna med att det blir en del: "Kan jag springa över och låna lite kaffe, vårt är slut?" Igår kväll var vi hemma hos Ms föräldrar och åt kvällsmat som vanligt. =)

Idag ska jag plugga gärnet. Om två dagar ska ett skrivarbete i akademiskt skrivande och retorik vara inlämnat. Det ska bara vara på 700 ord så det är ju inte så stort, men minsta lilla fel så blir man underkänd har jag hört. Om man t.ex. skulle råka ha dubbla mellanrum i texten någonstans är det kört. Tufft!




Som ni ser är det omöjligt att fånga allihopa på bild..


Skit väder!!

Barnen är lämnade på dagis och jag har en timme på mig att skriva ihop min uppgift. Inte så svårt, jag har läst alla sidor och det är inget som ska lämnas in, utan vi ska diskutera det på seminariet idag. Känns skönt att det är fredag idag. Jag ska slappa och bara umgås och mysa med min lilla familj.

Pluggandet går faktiskt bra, det är så jäkla mycket att läsa om veckorna bara, man hinner nästan aldrig att läsa allt. Men jag blev godkänd på min första eximination illafall! =) Det är bara att fortsätta kämpa!

Hösten har kommit på allvar nu också, nu är det på med koftorna och vinterjackan. Har även börjat använda mina UGGS från Australien ett par gånger. Lätt mitt bästa köp där borta! Det är inte lika inspirerande att ge sig ut på utflykt med barnen längre.. =(

För ett par veckor sedan, när det fortfarande var varmt ute:




Nu äntligen!!

Ja som ni kanske har förstått har vi varit utan internet i nästan två veckor nu efter flytten. Vi har haft fullt upp med flytten, skolan (båda jag och M har haft eximinationer) och barnen. Men nu efter nästan två veckor känns det som vi börjar komma på plats. Det tog betydligt längre tid än de andra två gångerna vi har flyttat. Men det blir väl så med två småbarn och plygg + jobb. Man har inte så mycket tid över till att packa upp kartonger och skruva ihop möbler.

Vi var iallafall på Ikea i samband till flytten. Köpte oss en bokhylla, lite hyllor som vi skulle ha till vårt nya skrivbord, en ny tvbänk där alla våra mediesaker går in. En ny skänk som vi har i sovrummet med vår tv på. Och lite annat krimskrams. Köpte bl.a. bord och stolar till barnen och ett badrumsskåp som går från golv till tak nästan. Och vi börjar trivas mer och mer nu, bara det sista som ska fixas till. =)



RSS 2.0