Omtapeserat!

Idag fick vi äntligen omtapeserat i datorrummet, så det är därför jag inte har kunnat blogga. Och sen har jag varit iväg hela dagen i stort sätt. Drog ner till stan vid ett, inhandlade två BHn och en overall till Tindra. Det börjar ju blir riktigt kallt nu ju. Jag hade på mig min vinterjacka idag, och ändå frös jag. Sedan va vi hos Matthias föräldrar en runda och tog en fika och satt och snackade. Va även en runda och kollade på Isabelle när hon hade match. Kallt som tusan va de!

Kollade precis på Dumpad, och den va skit bra. Så har ni inte sett den än så rekomenderar jag er till att göra de! =)
Nu ska jag göra mig iordning inför natten. Imorgon ska jag upp tidigt, vid halv tolv ska jag va på sjukhuset och måste hinna duscha innan. Sedan ska vi träffas ett gäng mammor nere i stan. Tror vi skulle bli ganska många 7-10 stycken plus barn. Och alla är vid 17-21 år. Så det ska bli kul faktiskt! =)


//S.

Mys-söndag...

Dagen har varit lugn. Lennarth (Matthias morbror) kom förbi på en fika innan och kan hade med sig kålpudding som han hade lagat och va så snäll att vi fick en hel form av de. =) Sedan vid fem gick jag en liten runda med Frida. Men våra småttingar va lite tråkiga och sov hela rundan. Eller ja, Tindra vaknade när vi var på väg hemåt. Sedan ville hon inte alls sitta kvar i vagnen. Det slutade med att hon skrek hela vägen hem. Sen när vi väl kom hem blev hon lugn och hur glad som helst. Knasboll! 

Vi skulle egentligen hem till matthias föräldrar ikväll, men det blev visst inget. Hans mamma va visst inte hemma och vi tänkte ta det en annan dag istället. Men det blev en myskväll här hemma iaf med godis, ships och läsk, och det är ju alltid trevligt! Vi ska kolla på nån film sen. White Coats heter den, och den ska tydligen vara i samma anda som American Pie filmerna. Så den kan nog va bra! =) 

Ska sluta skriva nu och vara lite social med M. Ska först lägga ut lite bilder på bilddagboken...


En nyvaken Tindrus...


//S. 

Snorisar!

Idag vaknade Tindra vid sju och då la vi henne brevid oss i sängen och gav henne välling. Hon somnade då om och sov till nio, sen var hon hur pigg som helst och ville inte sova mer. Så då är det inte mycket mer att göra än att gå upp. Så gick upp och gjorde frukost och gröt åt Tindra. Hon har lite svårt med den andra gröten. Hon har ju vant sig vid Sinlac (den mjölkfria). Men om man har i lite mangopuré så funkar det. Hon åt nästan upp en hel portion iaf. Nu springer hon runt i sin gåstol här och är hur glad som helst.

Både jag och Tindra är hur förkylda som helst. Jag har ont i halsen och är snuvig och Tindra är hur snorig som helst. Snor plus dreggel är en fin kombination! =P Fast det är lite bättre idag iaf! Får hoppas att det går över snart.

Äh, Nu ska jag ta och diska och fixa ordning lite.


//S.

Bilddagboken...

Nu kan ni även följa mig på bilddagboken: SaraahT



//S.

Curry curry!

Nalles fyndbutik var inget att hänga i granen. Det kändes som man kom till en loppmarknad även fast det inte var det. Men men. Dagen har bara rullat iväg och vi har egentligen inte gjort så värst mycket än dom vanliga sysslorna. Tindra fick smaka Pasta med ostsås och broccoli puré innan och hon älskade det verkligen! men inte lika mycket som hon älskar mango. =) Ska ge henne sin kvällsgröt nu om en stund och börja med maten. Det blir Currykyckling ikväll. Det ska bli riktigt gott!

Skriver nog mer sneare ikväll.

//S.

Sömntuta!

Här om dagen efter Tindra hade ätit sin lunch blev hon så trött så att hon somnade i sin stol. Hehe! Jag ställde mig och diskade efter vi hade ätit och tyckte att hon va ovanligt tyst av sig, och det visade sig att hon hade somnat sittandes i stolen. =)



Borsta tänderna är skönt!

Loggade precis in på msn för första gången på tre veckor, och jag hade visst fått fyra nya som lagt till mig på msn. Alltid trevligt ju! =) Tindra somnade för en stund sen. Jag lekte musten av henne. Hehe! Mitt lilla busfrö. Och M ligger också i sängen och halv sover.

Tindra gillar verkligen att borsta tänderna! Hon ligger helt stilla och man ser riktigt hur hon njuter. Sen när man har borstat färdigt efter sådär fem minuter och inte orkar borsta mer, blir hon jätte ledsen! =) Sötnosen!

Ska göra mig iordning nu, ska ner och kolla in Nallens fyndshop och gå en liten runda tänkte jag. Det är ju ganska fint väder idag!


//S.

Tindras smeknamn:

Tindra har många söta och andra konstiga smeknamn. Här är några av dom:

Rumpan
Nuskan
Nusse
Tindrus
Dulken
Röven
Snuskan
Mullepulle
Nuskepuske
Nucken
Mussifulligunna


Flera av dom använder vi varje dag. =)



Varje dag är ett nytt äventyr...

Klockan är nu 20.11 och Tindra somnade för en liten stund sedan. Hon har varit igång precis hela dagen, sov en halvtimme bara. Hon har sån energi och jag fattar inte hur hon orkar ibland. Man blir ju helt slut själv! Men jag måste säga att jag verkligen älskar den period hon är i nu. Hon är så lekfull, ler och skrattar hela tiden. Varje stund är en lekstund! Varje dag är ett nytt äventyr! Hon sprider glädje här hemma i lägenheten, även fast hon har sina korta skrikstunder så är dom väldigt korta och få. Hon gör nya framsteg varje dag och hon har verkligen fått en egen personlighet, en helt underbar och busig personlighet! =)

Jag vet inte vad jag skulle gjort utan henne, är så glad att vi fick henne! Min lilla älskling!


Det öppnar en ny babybutik här i Hovshaga Centrum imorgon. Bara 50 meter bort från oss, nära och bra! =) Så jag kommer att vara stammis där typ. Haha! Det fanns allt möjligt där inne såg jag i skyltfönstrena. Allt från barnvagnar till kläder och leksaker. Så vi ska dit imorgon och kolla in affären. Nallens fyndbutik heter den visst.  


Ska sätta mig framför tv med älskling och kura ihopa oss och kolla på film, äta lite godis och ha mysigt!



Bilder på Tindra...

Tindra Meakin Thelander - Vår prinsessa!


Mätt och belåten...



Tindra tycker om sin gåstol



Hur hamnade jag här?



Jag kan ju stå upp också!



Busunge i farten!



Titta vad jag kan.



Tindra vill åt TVkontrollen.

Försvunnen tandborste!

Jag och Tindra kom upp från badet för en liten stund sedan. Hon verkligen älskar att bada eller rätta sagt hon älskar att plaska! Hela badrumet är blött efter Tindra har badat. Efter vi hade badat klart fick Tindra lite spagetti och köttfärssås och det verkar som inte det är en så stor hit alltså. Hon föredrar andra köttpuréer och fiskpuréer. Hon fick även lite mango- och banan puré till efterrätt, och det älskar hon verkligen! Nu sover hon middag iaf, får se hur länge hon sover. Hon sover ju knappt om dagarna längre. Det är väldigt sällan hon sover mer än en timme.

Jag gick igenom några lådor och gissa vad? Jag hittade sladden till kameran, vilket betyder att jag kommer att lägga upp lite bilder på Tindra här nu. Bra va!

Ska snart ner till affären och köpa gröt till Tindra. Måste även köpa en ny tandborste. Jag har ingen anning vart hennes tandborsta har tagit vägen. Jag hade den igår ju! Och jag lägger den alltid vid våra tandborstar. Helt mysko!


//S.


Tillbaka!!

Nu är jag äntligen tillbaka efter över tre veckors bloggpaus. Det har varit så himmla mycket nu dom senaste veckorna, och vi har inte äns skaffat internet förrens igårkväll. Tänkte bara dra igenom lite snabbt vad som har hänt:

* Vi flyttade ju den 1:e september och vi har nästan kommit iordning med allt. Det är bara arbetsrummet som ska omtappeseras nu nån dag denna vecka förhoppningsvisst. Vi stormtrivs i den nya lägenheten och Tindra har fått ett eget rum och det funkar jätte bra. Igår sov hon där själv ända fram till sju. Tänkte jag skulle ta lite kort när allt är färdigt så ni får se hur vi bor. =)

* Tindra har varit på ett nytt besök på Barn- och allergiavdelningen. Hon var ju tydligen aldrig allergisk mot mjölk hade blodproverna visat. Så vi fick göra ett nytt sticktest istället och hon är nu allergiskt mot ägg och katt istället. Så vi har nu fått göra oss av med båda katterna. =( Lite synd, men jag ser hellre att hon är allergisk mot det än mjölk. Mjölk finns ju i precis allt. Och läkaren sa ju de att förmodligen kommer hon växa ifrån det iom att hon är så ung nu. Och nu är även all hennes eksem borta, så himmla skönt!

* En mindre rolig sak är att matthias morfar gick bort måndagen efter vi hade flyttat in. =( Så förra helgen var det begravning i värnamo och sedan jordfästning i Jämshög nere i Blekinge. Och Tindra kunde inte följa med, så mamma fick vara barnvakt och för första gången lämnade vi henne ifrån oss i hela två dygn. Det kändes jobbigt, men det hade aldrig funkat att ha med henne. Så vi har varit i Värnamo ganska mycket , hemma hos hans mormor och så.

* Tindra har gjort många framsteg. Förutom att hon ålar sig fram fort som tusan har hon också tagit sina första riktiga krypsteg på knäna, hon kan nu sitta upp en liten stund utan stöd. Och det största framsteget är att hon reser sig upp nu mot allt! Och då menar jag verkligen allt: i sin spjälsäng, mot soffan, mot köksluckorna, stolar, mot gavlen i vår säng, soffbordet m.m. Hon har blivit så otroligt duktig och hon är totalt orädd och slänger sig upp från täckena och kuddarna i vår säng och är helt galen. Hon är en väldigt livad liten bebis med sjukt mycket energi.

Hon har börjat snacka en massa också: GaGaGaMaBaPaPaMaMaGaBaBa.. En massa sånt. =) Hon springer praktiskt taget här hemma i sin gåstol också. Till en början med tyckte hon inte den var så intressant, men nu när vi satte batteri i den och den började spela en massa sånger och ge ljud ifrån sig var den hur kul som helst.



Äh nu orkar jag inte skriva mer, ska lägga in lite bilder senare tänkte jag. Ska bara se om jag hittar sladden för att göra det i den här röran. =)


Och jag lovar nu kommer jag att skriva här varje dag! =)


//S.

RSS 2.0