10 000 kr ner i fickan...

Just nu är jag själv med båda barnen, och hitills har det gått bra. =) Tindra sover nu, hon var så trött att hon somnade ståendes lutandes mot soffan medans jag ammade Milian. Haha! Tokunge! Milian ligger och halvsover i min famn och jag hade glömt bort hur snabb jag kan vara på att skriva med bara en hand på tangentbordet. Man lärde ju sig efter hand när Tindra jämt låg i ens famn framför datorn.

M är som sagt nere i stan och pratar med någon på egenföretagarcentrum. Han och en arbetskamrat har kommit på en väldigt bra affärside och bara dom får ta ett lån så tror jag att dom kan tjäna riktigt bra med pengar på det. Så vi får hoppas att det går bra. För det skulle hjälpa oss sjukt mycket ekonomiskt. På tal om ekonomi och pengar. Vi fick hem reklamationspapperna förra veckan, och vi kommer att få tillbaks ca 10 000 kr!! Tjohoo, säger jag bara. =) Det kommer att sitta fint!

Ska strax börja med maten hade jag tänkt. Håller på och tvättar för fullt, och måste även dammsuga. Det ligger fullt med rånsmulor i hela soffan, efter att Tindra lekte med ett rån där. Delade det i småbitar och spred runt dom i hela soffan. Busunge! =)


Tindra sovandes ståndes mot soffan. =)



 


BB-bilden!!

Idag har vi tagit vår BB-bild, och med tanke på att man hade två barn att hålla reda på så gick det väldigt bra. Tindra var inte rädd för fotografen trots att han var en gammal gubbe. Hon har ju haft en tendens att vara lite rädda för just "sånna". Men han fick henne till och med att le på kortet. =) Milian var först lite gnällig och vi fick trixa och fixa lite och fick dra bort nappen snabbt och fotografen fick snabbt ta så många kort som han hann innan Milian började gråta. Men efter ett tag blev han lugn och somnade. Jag fick skit ont i armarna, jag skulle hålla han på någon konstigt sett och satt så i nästan en halvtimme. Puuh! Vi fick med oss en provbild som han brände ner på en cd skiva åt oss. Vi ska nog dit igen när Milian är runt sex månader och ta fler bilder. Det var visst gratis det också. =)
Vi får se när vi hamnar i tidningen, han kunde inte riktigt svara på det. Men inom en snar framtid iaf, så nu får ni hålla utkick!!

Just nu är jag hemma med båda barnen själv. M är och jobbar i kyrkan bara någon timme ikväll, tror han skulle vara hemma innan nio. Tindra blev jätte ledsen nu när han gick. Hon sitter i mitt knä just nu och vill hjälpa mamma med att skriva. Min lilla sötnos!


Här har ni provbilen:


The Family. =)

Var på födelsedagsfest igår...

Ja, igår gick vi upp vid nio och gjorde oss iordning. Båda barnen fick finkläder på sig, det var ju kalas hemma hos gammelmormor som fyllde 84 år. Vi åkte från Växjö vid tolv och spenderade hela dagen i Värnamo med en massa god mat. Det var första gången vi fick visa upp lille Milian för vissa från Ms sida av släkten. Milian var snäll, men villa ammas sjukt ofta. Vi kom fram till att han ville ha mat var 80:e minut ungefär, trots det fick jag lite mjölkstockning i ena bröstet, men det är över nu och jag slapp febern den här gången. Tindra var till en början lite blyg, men sen var hon familjens charmtroll och lekte och stojjade runt med alla. Hon fick en ny komis också, Ms kusin Hampus som är nio år tror jag. Dom var så söta när dom gick där hand i hand. =) Vi kom hem strax efter nio.. Lång dag och vi är fortfarande slitna..

gick upp vid nio och gjorde oss iordning. Vi skulle ju till kyrkan idag för Ms pappa, som har jobbat som präst i Domkyrkan här i Växjö skulle ha sin tacksägelse. Han ska ju inte jobba där mer så det var sista gången han höll i gudstjänsten. Tindra var helt omöjlig i kyrkan och sprang omkring och skrek och hade sig. Milian var snäll dock och sov igenom det hela...

Nä, nu skriker den lille. Amningsdags...

Möblerat om för fullt...

Inatt ammades Milian vid 00.30, 04.00, 06.30 och 09.00 sen gick vi upp och åt frukost. Tindra är galen, hon åt två och en halv macka till frukost imorse. Vadå matvrak?! Haha! =) Sen efter frukosten fick M den goda iden att vi skulle möblera om lite och byta rum mellan Tindras rum och arbetsrummet. Tindra behöver ju lite större rum nu och sen när lillebror och hon ska dela rum hade det absolut inte funkat med att dom skulle ha det lille rummet. Så idag har vi fixat och donat en massa med det, och nu är vi äntligen klara. Och det blev väldigt bra måste jag säga.

Ms farfar och farmor var här innan också och hälsade på, vi tog en fika och snackade lite. Sen vid halv sex kom mamma och vi åt Tacos för en stund sedan. Och precis kom G och lite senare kommer Alle också. Dom ska dricka lite öl och ha "killkväll". Jag själv ska kolla på finalen i Lets Dance. =) Jag hejjar nog på Laila Bagge..

Imorgon ska vi till Värnamo, Ms mormor fyller år och ska ha kalas. Så vi komme rnog att vara där större delen av dagen.
Nu måste jag amma Milian..

Hoppas ni får en bra fredagkväll...

Bus och lek...

Idag låg vi och mös länge i sängen, vi gick inte upp förrens vid tio. Vi åt frukost och Tindra var nog ganska hungrig, för hon åt mer frukost än både mig och M. Haha! Vårt lilla matvrak! Halv två var jag nere på BVC med Milian för tillväxtkontroll. Tindra fick vara hemma hos M så länge. Han väger nu 3974 g, och har alltså gått upp 334g på tio dagar och det är ju skit bra! Han har gått om sin födelsevikt nu och det var ju bra det! Jag slipper oroa mig för om att han får tillräckligt i sig. Han hade också växt 1,5 cm och är nu 55 cm lång. Och det märks i kläderna nu. Han har ju växt ifrån storlek 50 och har nu strl 56 och han är nu 22 dagar gammal. Han växer så det knakar! =) Huvudomfång var 36.6 cm. Tänk om 9 dagar så är han redan en månad. Tiden går för fort tycker jag!!

Efter BVC stack vi hem och jag lagade mat. Fiskpinnar med potatismos och Tindra fick smaka, och det tyckte hon om. Vid tre kom Frida och Tuva på besök och dom har varit här hela dagen i stort sett, stack hem nu vid halv sju. Så dom har lekt och busat en massa. Och idag var Tindra lite tuffare, hon har ju nästan varit rädd för Tuva dom senaste två gångerna dom har lekt. För att Tuva har varit lite vild och galen, men nu var Tindra lika galen så det gick ju fint den här gången. Haha! =) Så nu har jag och M kollat på unga mödrar och nu håller jag på med maten. Tindra börjar bli trött och kommer nog snart att somna.

BB-fotografen ringde mig innan ikväll också. På måndag klockan 14.00 ska vi fotograferas och kommer alltså att hamna i smålandsposten inom en snar framtid. =) Håll utkick! Hehe!


Här leks det för fullt!



Lilla Tuva. =)



Mammas sötnos!



Det är kul att gå omkring med mammas skor.. =)

Ett litet tält...

Idag har vi varit och handlat på City Gross. Köpte mat för veckan och köpte också ett litet lektält åt Tindra. Vi har länge velat köpa ett sånt till henne, och tältet kostade bara 100 spänn så var bara tvugna att köpa det åt henne, eller ja det är ju tänkt att Milian också ska få leka där när han blir lite större. =) Efter vi hade varit på City Gross körde vi in om på Max och åt. Tindra fick smaka på pommes.

Nu ligger båda barnen och sover och vi har precis ätit jag och M. Jag har lite småont i huvudet och känner mig lite småfebrig, men jag tror inte det är mjölkstockning den här gången. För jag har inga knölar i brösten och Milian har ammats ofta idag. Hoppas det bara är lite huvudvärk och att jag inte börjar bli sjuk!

Vi hade egentligen tid på BVC idag med Milian, men yrpanna som jag är så hade jag helt glömt bort detta. Bitte ringde ju upp mig och vi bokade en ny tid klockan 13.30 imorgon. Så då ska vi checka vikten och längden, och se så han går upp som han ska. Jag tycker det är lite svårt det här med ammning, man vet ju inte exakt hur mycket dom får i sig. Men Milian verkar vara en nöjd och glad bebis så. Och det är ju absolut iget fel på hans aptit, han ammas var tredje timme på dagen och mer intensivare på kvällarna. Och på nätterna sover han bra, han ammas runt 21.00, 00.00, 04.00 och 08.30. Han har kommit in i lite rutiner och vill ammas ungefär vid samma tidpunkter på dygnet, vilket är skönt för mig.



Tindra och hennes nya tält...



Här inne kan man myyysa. =)

Våren var är du?!..

Fick världens chock när jag vaknade i morse vid fyra och skulle amma Milian. Det var fullt med snö ute och näst intill snöstorm! ÅÅh! Jag som trodde att våren var här för att stanna...

Det är en lugn dag hos oss igen, eller lugn och lugn. Båda barnen har varit lite gnälliga idag, Milian har velat ha mat varannan timme ungefär och Tindra har varit busig och gått och dragit ner all vår tvätt som hänger på tork hela tiden och massa andra små hyss. När man äntligen fått henne lugn och ska sätta sig ner för att pusta ut börjar lillkillen att gråta..Men det är väl en helt vanlig dag i småbarnsfamiljen. Håller på och små röjer lite just nu. Vi hade köpt sånna låd- och skåplås åt våra köksluckor, men dom jädrans skruvarna går inte att skruva in i dom. Störande! Vi skulle verkligen behöva få dom påsatta för Tindra går och drar ut precis allt vi har i luckorna! Jag är extremt godissugen, har varit det sen jag födde den lille och jag tror att det är för att jag ammar. Någon som känner igen det? Funderar på om jag skulle baka något, vi har ju inget sött här hemma..

Jag hoppas att ni inte missade Tonårsliv igår på tvn. Det handlar om tre tjejer som är 18 år med helt olika liv. En är anorektiker, en har dysleksi och den tredje är tonårsmamma. Sänds måndagar klockan 21.30 på ettan. Ganska bra faktiskt, men mest intressant att följa mamman, som för övrigt har en egen blogg här på blogg.se. http://moncans.blogg.se/ 

Så här har vår dag sett ut:


Myser med nallen...



Lillfian...



Sitter och leker med sin nya leksak som hon fick av oss..



Och lillebror bara sover..

Helgen har varit bra...

Förlåt för dålig uppdatering, men hela lördagen var full rulle och sen igår var jag för trött för att sitta framför datorn.

Som sagt jag och Tindra tog bussen ganska tidigt i lördags ner till stan och mötte upp min mamma, Rasmus och Victoria. Sen var det shopping som stod på schemat med stora bokstäver. Hehe! Köpte en del kläder åt Tindra, en sett med tunika och byxor, en söt tröja/tunika med tillhörande leggins, strumpor och en vårjacka. Köpte också en KISS body till lillebror och två par strumpr. =) Vi tog en fika inne på Coretto eller vad det heter. Och sen gick vi till BR och Tindra fick gå själv dit, det gick jätte bra. Det var en massa barn som var där inne och sprang omkring och lekte och Tindra ville ju självklart också vara med och leka. Det tyckte hon var jätte kul! =) Köpte en leksak åt henne med. Shoppade nog upp 600 spänn, men det är ju inte så ofta man gör det så...

Sen på kvällen kom Frida, Victor och Tuva. Kollade på Robinson och Jag vet vad gjorde förra lördagen. Helt okej program. Hade en trevlig lördagkväll och så. Igår gjorde vi inte så mycket. Milian var skit jobbig natten till igår, han ville ammas varannan timme och jag fick inte mycket till sömn. Så söndagen gick åt att vila upp mig så gott jag kunde.

Idag har jag småstädat lite här hemma, håller på och tvättar och lite så. Jag bakade Chokladbollar innan också som vi ska mumsa på sen. =) Just nu är Isabelle här och leker med Tindra. Och nu ska jag amma Milian igen..


Tindra och Milian låg och mös ihop i babygymmer innan. Dom var såå söta! =)



Våra solstrålar



Älskar er!

Bortskämda ungar...

Igår kom Frida och Tuva på besök runt tolv tiden, och vi tog en fika, matade barnen och sen gick vi ut en ganska lång runda. Stannade till vid en lekplats och Tindra fick gunga lite, hon älskar ju det! =) Dom andra två låg och sov sött i deras vagnar. Kom hem vid tre tiden, tog det lungt och M åkte iväg en stund så jag var själv med barnen. Han kom hem med en stor påse full med presenter som vi fått från hans släktingar från England. Hans pappa var ju där för någon dag sedan.
Vi fick en massa fina kläder:
Ett paket med fem bodys med olika tryck
Ett paket med fem linnebodys med söta texter på som typ: "Im Cute" och "Im New Here!"
Två par mysbyxor
Två par jeans
Två par skjort-tröjor från Baby Gap
Två skit tuffa tröjor med tryck
Ett jätte sött set med tröja, byxor och en luvtröja.
En mysig pyjamas i ekologisk bomull från Baby Gap.
Två par kepsar.

Och det roliga är att det här var från bara två av Ms farbröder.. =) Det tackar vi så hemskt mycket för! (kan visa bilder på lite av det sen) Lite kul med kläder från England, sånt som man annars inte får tag på här i Sverige ju, och Baby Gap är ju ett ganska så känt märke. 


Sedan under kvällen lagade jag Kärleksmums utan kokos, men dom blev lika goda ändå. =) Sedan så badade vi båda barnen och nattade dom. Milian sov bra inatt också. Han ammades vid 21.00, 23.30, 04.30, 09.00 sen gick vi upp. Tindra sov i sin egen säng till sju imorse. Duktig flicka!
Idag kom Magda på besök. Alltid lika trevligt! =) Hon kom med en massa presenter åt både Tindra och Milian. Tindra fick två söta klänningar, ett hårdiadem och en magnetiskt ritblock (eller vad dom heter). Hon tyckte den var skit skoj iaf! Och lilla Milian fick sin första mjuka prasselbok, en pyjamas, en mysdress och en body där det står "Lillebror" på. Så söt! Tack så hemskt mycket! Dom är så bortskämda nu ju! Hehe!

Nu har vi kollat på Let´s Dance och Tindra somnade för en stund sedan. Ska göra mig iordning för sängen nu tänkte jag. Ska ligga där inna och kolla på film tillsammans med M. =) Ska upp tidigt imorgon. Ska möta mamm i stan strax innan tio imorgon, och då ska det shoppas lite. Jag är shoppsugen! Hehe! Har tyvärr inte hunnit ladda batteriet i kameran, så ni får vänta lite till på bilder...

Ha en trevlig fredagkväll...


Milian låter mamma sova om nätterna...

Det var sjukt svårt att gå upp från sängen imorse. Vi hade ställt klockan på nio, men vi låg och drog oss i sängen till kvart i tio. Jag och M går ju inte och lägger oss framåt tolv, men ligger då i sängen och tittar på tv eller film tills klockan blir två på natten. Så det är inte så konstigt att man är så seg. Men jag har en snäll son som sover bra om nätterna iaf. Han vill ammas ganska tätt om kvällarna, typ varannan timme ibland varje timme också. Sen ammas han sista gången mellan ett och två på natten innan jag somnar, sen sover han ända fram till sex på morgonen och då brukar också Tindra vakna i sitt rum och då lägger vi henne i vår säng så somnar hon om igen. Sen sover vi alla till nio ungefär och då vill Milian ha mat igen. Så jag ska ju absolut inte klaga. Det finns ju bebisar som vill ha mat varannan timme på nätterna också.

 Igår kollade vi på Gran Torino och måste säga att det var väldigt bra faktiskt. Jag trodde att det skulle vara en trist gangsterfilm, men inte alls. Så den måste jag tipsa om! =) Idag var vi på Tindras 1års-kontroll nere på BVC och allt såg bra ut. Hon hade dock stannat upp i vikten, men hon har ju varit sjuk och det tog ju en stund innan hon fick tillbaka sin matlust. Sen ska vi lägga till en matsked fett i hennes mat nu också, hon går ju och rör på sig väldigt mycket, så hon inte förbränner mer än vad hon får i sig.

Ms mormor och hans bror var här innan och vi åt lunch tillsammans. M hade stått och slitit hela förmiddagen och lagat Shepards Pie. Tindra fick också smaka och hon älskade det. Hon somnade nu i min famn medans vi kollade på The Ellen Show. Milian ligger också och sover, men kommer nog att vakna snart och vilja ha mat. M skulle skjutsa hem sin mormor och så skulle han hjälpa henne att fixa en del saker, så han kommer nog vara borta några timmar nu. Det är strålande väder ute, så kanske skulle ta och gå ut en runda, vi får se...

Måste ladda batteriet på båda kamerorna nu. Båda tog slut sammtidigt. Så typiskt!



En snäll liten gosse. =)

Är våren påväg?

Tindra och jag har lekt en massa i hennes rum hela förmiddagen.
M är nere på stan och fixar en massa, han ska se om han kan ta ut sina pappadagar nu i en månad utan att vi får ekonomisk kris. Isåfall ska han göra det och det hade kännts jätte bra tycker jag! =) Det är strålande väder ute och jag är lite sugen på att gå ut en runda, undrar om det är lika varmt som det ser ut att vara?! Ska vänta tills Milian vaknar och vill ha mat, sedan går vi nog ut en sväng. Våren får gärna titta fram nu och stanna kvar, ingen mer snö tack!

Lek och stoj:


Tindra i sitt rum.



Kan man vara sötare?



Pratar i telefon.




"Hum... Hur funkar det här?"



"Jag vill upp i sängen"



"Nä nu vill jag sitta på min bil istället"



Hon kan sätta sig på bilen alldeles själv nu.
"Klappa händerna"



"Nä mamma, nu vill jag inte vara med på fler kort!" =)

Bortkomna strumpor...

Frida och Tuva kom på besök innan ikväll, dom lekte lite och vi kollade på Unga Mödrar tillsammans. =) Det ska ju tydligen börja en liknande serie om unga mödrar fast i Sverige nu den 1:a April. Och det får man ju absolut inte missa! Hehe! Nu under kvällen har jag haft lite ont i huvudet och tog tempen för att kolla och ja, jag har fått lite feber igen, och jag hade en liten knöl på ena bröstet. Mjölkstockning igen! Så nu har jag ammat och nästan tvingat i Milian bröstet hela kvällen och jag tycker att jag redan mår bättre. Får hoppas att det inte blir värre nu!

Det blir visst inget shopping imorgon, det fick bli till helgen istället. Ska passa på att köpa en vårjacka åt Tindra då, och lite kläder. Den lille behöver strumpor, han har redan blivit av med två stycken och nu har vi alltså två udda par. Så störande, och har verkligen ingen anning var dom har tagit vägen. Vilka bekymmer jag har va?! =)

Nä, nu ska jag lägga mig i sängen. Jag och M ska nog kolla på någon film och mysa med vår son. Tindra ligger så sött i sin säng och sover...

Han har gått upp i vikt...

Kom precis hem från BVC. Och nu hade han äntligen gått upp! Han har gått upp hela 140 g sedan i fredags och det är ju jätta bra! =) Så skönt att det börjar ta sig nu, både med amningen och att han får i sig tillräckligt. Han hade växt på längden också och är nu 53,5 cm lång. Huvudomfång var 35,6 cm. Just nu håller vi på och fyller i en massa försäkringspapper som ska skickas in. Båda barnen ligger och sover sött. Milian i sin vagn och Tindra i vår säng. Så det är väldigt lungt här just nu iaf..

Idag har vi iaf inget speciellt bestämt. Imorgon kanske jag ska in till stan och träffa min bror så ska vi shoppa lite tillsammans. =)

Två små sötnosar:

Tindra är jätte glad när hon får mat!



Milian sover sött i vagnen.


Slapp dag...

Gårkvällen var trevlig, Sebastian och Sofia kom också över och kollade på Melodifestivalen tillsammans med oss. Vi hejade såklart på Heat, men tyvärr så vann dom ju inte. Tur att inte hon Uggla vann iaf, så hemsk låt och jag fattar inte att hon bara var tolv poäng från att vinna! Usch! Vi gick och la oss efter tolv, och Milian ville ha mat vid ett. Sedan sov han genom hela natten och vaknade inte förrens sju imorse och ville ha mat. Så fick sova sex timmar i sträck och det var otroligt skönt! =)

Idag ska vi nog bara ta det lungt, ska posta lite brev och ändra vårt bostadsbidrag nu när vi har två barn här hemma. =) Jag ska strax hoppa in i duschen hade jag tänkt, sen ska vi bada Milian så fort han han har vaknat och fått mat. Jag har varit lite seg mad att ta bilder dom senaste dagarna, men det har ju varit fullt upp här hemma. Men jag ska ta lite bilder idag och lägga upp ikväll. =)

Är skit sugen på att gå ner till stan och shoppa lite kläder åt Tindra nu i veckan. Får se när jag drar ner..  

Själv med båda barnen...

Det blev aldrig något bloggandet igår. Jag var ju först uppe på BVC med Milian och skulle väga honom, men han hade inte gått upp något sen i Onsdags. Så vi ska väga han igen på Måndag istället. Vi måste ju se så han går upp som han ska. Så jag hoppas värkligen att han har gjort det! Annars funkar amningen bra tycker jag. Han vill ha mat var tredje timme ungefär, och ibland oftare.

Sen igårkväll kom Frida, Victor och Tuva och hälsade på. Tindra fick en liten docka från Tuva i 1-års present. =) Jag och Frida satt mest och pratade bebis och förlossning och lite sånt. Hehe! Medans Tindra och Tuva lekte med varann och M och Victor roade sig vid datorn. Det var en trevlig kväll och Tindra var så trött att hon somnade i Fridas famn. =)

Just nu är jag själv med båda barnen, det är Liverpoolmatch idag vid två som M absolut inte fick missa. Men mamma kommer snart så jag klarar mig. Måste ju prova på lite hur det är att vara själv med båda barnen också, så jag kommer att vara det sen. Föresten M ska nog ta ut sin föräldraledighet för Tindra en månad, så han kommer att vara hemma nu en månad till och det känns jätte skönt! =)

Ikväll blir det Melodifestivalen iaf, med gott att äta till. =) Ha en bra lördag...


En förlossningsberättelse kommer så snart jag har tid. Ska försöka ge mig på den nästa vecka någon gång. =)

Solsken sen snö...

Idag när vi vaknade sken solen och det var inte ett moln på himmlen, så vi bestämmde oss för att vi skulle gå ut och gå en runda med båda barnen, och prova syskonvagnen för första gången. Det ända var att när vi efter lunch någon gång var redo till att gå ut var det fullt med moln på himmlen och svin kallt ute! Det blev bara en kort runda, men det gick bra med båda barnen i vagnen. Men det är betydligt tyngre nu med två barn så det är tur att man har roterande hjul där framme. Och nu snöar det ute! Så deprimerande!

Sen har vi varit hos Ms föräldrar och åt lite plättar och så. Tindra lekte med Isabelle för fullt som hon brukar göra. =) Mamma och Daniel var här innan och skulle hjälpa oss med att sätta upp tvn på väggen, men det blev inte så mycket utav det. M hade fått för sig att vi skulle ha fått med en ställning som man fäster tvn på, men jag tror inte vi fick det. Och vi hittade aldrig den så jag tror nog att jag hade rätt där. Hehe!

Nu ska jag börja med maten, blev en sen kvällsmat men så är det när man rättar sig efter lillkillens tider, och det är ju jag som gör maten här. =)

Busiga Milian...

Jag ammade Milian för en liten stund sedan och sover nu. M och Tindra har tagit bilen till City Gross och handlat, så nu har jag tid en liten stund att sitta här. =) Idag hade vi ju hembesök av Bitte och det gick bra. Det var typ samma prat som med Tindra och i stort sätt samma broshyrer och grejer. Vi vägde Milian och han har gått upp 50 g sen i fredags och det var ju bra. Vi ska ner till BVC på fredag klockan 10.40 och väga honom igen. Ammningen är okej, det gör fortfarande så förbannat ont när han tar tag och bröstvårtorna har inte läkt ännu. Men han tar iaf tag bra jämfört med Tindra. Och min mjölk har börtaj rinna till riktigt bra nu också.

Det är en del som händer nu dagarna framöver:
Imorgon (Torsdag):
Ska vi hem till Ms föräldrar och hälsa på sen på kvällen kommer mamma och Daniel och ska hjälpa oss sätta upp vår plasmatv på väggen.
Fredag: Ska vi till BVC sen kommer mamma och ska vara här hela helgen.
Lördag: Ska vi "festa" till det lite med porterstek och annat gott och kolla på melodifestivalen
Söndag: Ska vi förhoppningsvisst bara slappa.. =)


Idag har Milian varit busig! =) Imorse efter vi hade badat Tindra så lekte hon lugnt på golvet medans jag bytade blöja på Milian. Och helt plötsligt precis innan jag skulle sätta på honom blöjan börjar han kissa och det kom värsta strålen rakt upp mot mig, jag är ganska snabb och flyttar mig åt sidan. Och istället för att träffa mig så träffar det rakt ner på Tindra. Jag skriker till och flyttar på Tindra som blev jätte ledsen. Stackaren!
Och sen när vi skulle väga honom idag när Bitte var här så kissade han också rätt fram på köksbordet. Haha! =)

Milian!

Nu har vi äntligen bestämt oss för ett namn och vår lille son heter nu: MILIAN!
Efter mycket funderingar och lite små tjabb efter namn hit och dit, så bestämde vi oss för Milian då det var det första namnet som döck upp och som vi båda tyckte var fint.
Dessutom passar det honom otroligt mycket!
Han är vår lille Milian!
=)


Bilder från kalaset:


Hälsar på lillebror



"Hej lillebror"



Tindra ville ha alla serpentiner på sig...



Hon ville göra sig fin och kamma det lilla hår hon har på sitt huvud...



Kjolen hon har på bilden fick hon av sin gudfar Alle.. Skit söt!



Några av gästerna...



Pappa, Tindra och Farmor...



I väntan på Marängswishen (stavning?)


(Resten av bilderna är suddiga då batterierna tog slut på mammas kamera och vi fick använda vår dåliga kamera istället)



Ett liten ljus...



Smaskigt värre!



Dags för paketöppning...



Tindra fick en jätte stor nalle...



Hon fick lite hjälp på traven...



Ett musikpussel från mamma och pappa...

Hon fick även:
Lite kläder
Pengar
500 kr insatt på hennes fond
En bok
En silver sked
En cd-skiva med barnlåtar på
Cd-spelare


Min mamma fick feber lagom till kalaset så hon och mina syskon kom igår istället för att fira Tindra. Vi åt det som blev över från kalaset, Lax och potatisgratäng. Och glass med chokladsås och maränger till efterrätt.


Av dom fick hon:
 Sin första docka som skrattar när man trycker den på magen
Ett liten halsband och armband
Och en leksakstelefon som spelar en massa melodier


Tindra tackar för alla fina presenter!! =)



En mysig sovmorgon...

Idag är det ännu bättre och konstigt nog fick allihopa vila ut till halv tolv idag! Lillen vaknade runt nio och ville ammas och då vaknade Tindra också upp. Medans jag satt upp och ammade lillen så låg Tindra mot mig och myste. Jätte mysigt var det! När jag hade ammat klart la jag honom i hans säng och Tindra var jätte mammig, det var hennes tur att mysa med mamma nu och det gjorde vi, och somnade båda två igen. Och sov till elva. =) Jätte skönt! Gick upp vid halv tolv och åt.

Just nu är jag själv med lillkillen, M och Tindra är och hämtar Tindras gammelmormor på stationen. Sen skulle dom hem till Ms familj, så jag är själv här med lillen och det är skönt. Ska passa på och vila nu också! =)

Igår ringde dom från BVC och imorgon klockan 15.00 kommer Bitte på hembesök. Det är samma tjej som vi har med Tindra så henne känner vi redan och hon är hur trevlig som helst. Måste bara röja upp lite här innan. Det är lite småstökigt här och det är ju en stor omställning för oss alla med ett till barn, så allt med städning, dammsugning, tvättning kommer i andra hand. Fast idag har jag faktiskt varit duktig och satt på en maskin med tvätt. =)

Ååh! Det är så mycket som händer nu och så mycket jag vill skriva och berätta men tiden räcker inte till, måste framför allt vila nu också. Ni som har fått barn vet hur stor omställning det är och det tar tid att ställa om sig, även fast man har barn sen innan. Jag är ledsen om jag inte svarar er på era fina och snälla kommentarer men jag vill tacka till er alla och Tindra vill jivetvis tacka er som grattade henne igår på hennes stora dag!  

Mjölkstockning! =(

Sitter här och är astrött! Igår kväll under kalaset började jag må sämre och sämre, hade huvudvärk och kände att det spännde i det ena brösten. Och mycket riktigt, jag har fått mjölkstockning igen, och fyy fasen vad det gör ont och är jobbigt! Fick ju det förra gången med Tindra också och det var ett helvete. Jag låg med 40 graders feber i nästan en hel vecka och mådde skit!

Igår hade jag 39.5 och kunde knappt röra mig så ont jag hade i det ena bröstet. Det var svullet till dubbla storlek typ och stenhårt på högra sidan. Men idag är det faktiskt mycket bättre, men det blev bara två timmars sömn inatt, för att jag var tvungen att pumpa ut mjölk varannan timme, så jag är ganska seg idag! Han kan ammas från både brösten nu iaf! Och både känns bra och mjuka nu. Så förhoppningsvisst lyckas jag hålla mig borta från mjölkstockning resten av tiden jag ammar.

M har tagit ut sina 10 dagars pappaledighet nu iaf, så han är hemma och hjälper mig. Och idag kom mamma och hon är iväg med Tindra och skulle hälsa på en kompis. Och ikväll kommer mina syskon också så ska Tindra få lite mer presenter. Lillgubben (som fortfarande inte har något namn, Jag får PANIK!) ligger och sover sött i vår säng, mätt och nöjd så jag ska värma vetekudden och lägga mig brevid honom nu...

Tindra 1 år!!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Tindras 1-års födelsedag!! =)




Tindra vaknade samtidigt som mamma och pappa för att pappas mobil ringde och väckte oss allihopa. Vi hade ju ställt klockan och tänkt väcka henne med sång och frukost på sägen, men så blev det inte. Vi satte henne framför tvn istället, medans vi gjorde iordning hennes frukost och så sjöng vi för henne där istället. Och sen fick hon sina paket från oss. Hon fick två av dom igår på sitt kalas och två idag, hon fick även öppna alla sina kuvär idag. Bilder från kalaset kommer lite senare, måste bara ladda batteriet till mammas kamera...


Bilder från imorse:

En stor gumma!



Av mamma och pappa fick hon idag en dragvalp som skäller och spelar korta melodier och en bok.
Igår fick hon en band/cd-spelare och ett musikpussel. =)


Första mötet med lillebror här hemma...

Första dygnet hemma är avklarat och det har gått jätte bra och varit jätte mysigt. Idag vid tre kom Tindra hem från mormor och fick hälsa på sin lillebror för första gången på hemmaplan. Hon är väldigt nyfiken på honom och peckar på han och fnissar. Vi har ännu inte märkt av någon svartsjuka än och det är ju skönt. Det ska bli mer instressant och se hur det går när jag är själv med dom båda.

Idag har vi städat en del, för att vi ska slippa städa allt imorgon. Tindras kalas är ju imorgon och gästerna kommer att komma vid tre. Så vi har några timmar på oss imorgon också och fixa och dona med allt. Ikväll kom Ms familj och hälsade på och hans pappa fick se den lille för första gången. Han har ju varit i uppsala och jobbat hela veckan. Lillkillen fick kläder och Tindra fick en bok. =)

Nu ligger hela vår "lilla familj" i sängen, jag har precis ammat den lille och nu ligger båda barnen och sover. Jag och M ska kolla på "The day the earth stod still" och förhoppningsvisst lyckas jag hålla mig vaken till slutet. =)


Första mötet med lillebror här hemma...



Där är lillebror...



En liten...

Nu har vi äntligen kommit hem!

Den 4: Mars klockan 08.14 tittade vår lille son ut.
Han vägde 3712 g och var 51 cm lång.
Vi har ännu inte bestämt något namn och går nu under smeknamnet "lillgubben" =)


Förlossningen gick snabbt.
Vattnet gick strax efter halv ett natten till Onsdag och jag fick värkar direkt inpå. Från det att vattnet gick tog det alltså ca 7,5 timmar sen var han ute. Han är frisk och allt har gått bra. Han mådde lite illa då han hade fått i sig ganska mycket fostervatten och försökt kräkts upp det, men inte fått upp något. Nu mår han bättre och kräks normalt. Ammningen går jätte bra, mycket bättre än med Tindra. Han är inte lika ivrig som Tindra var och suger tag lätt. Har lite såriga bröstvårtor men fick med mig snäckskal och det har redan blivit bättre.

Allt är underbart just nu, vi kom hem vid tolv idag och vi ligger just nu och myser och tittar på vårt lilla underverk. =) Nu väntar vi bara på att Tindra ska komma hem, imorgon. Hon har varit hos mormor sen tisdags och allt har gått bra där med henne. Dom var och hälsade på i onsdags på BB och Tindra var jätte glad och när man frågade henne var lillebror var, så peckade hon stolt på honom och sa: Dää!

Jag är ganska seg och trött vilket kanske inte är så kontigt, men annars mår jag bra. =) Ska ta och vila lite nu, kommer nog skriva lite mer senare...



Tack för alla gratulationer och hälsningar!! Vi är super glada!

Vattnet gått?!

Är ganska säker på att vattnet gick för ca 10 minuter sen. Det måste ha varit det annars pissade jag på mig typ. Hehe!

Inte visste jag att det skulle vara så här effektivt med våra "huskurer". Haha! Men jag fick lite förvärkar redan innan jag gick och la mig, sedan har dom kommit tillbaks hela tiden och blivit lite starkare. Sen när jag precis skulle somna känner jag hur det börjar "rinna", for upp mot toan och "plask". Ja resten fattar ni nog. Ska klocka mina värkar nu och ringa förlossningen. Det känns bra att Mamma har Tindra nu och vi har till och med bilen här hos oss. Kan det bli mer passande?!

usch, nu får jag en till värk....

såå... över.. aah! =) Bebisen böar runt nu också iaf.. Får se om han hade tänkt komma ut inatt/ på morgonen..

Håll tummarna för mig!

Graviditetsvecka 40!!

Ja, Igår gick jag in i vecka 39 (40 beroende på hur man räknar) och är alltså idag i vecka 39+1.
Det är mindre än en vecka kvar till BF, och vi får se när bebis har tänkt att komma.
Snart hoppas vi på iaf! =)



(39+1)


Kom ut NU!

Det kändes otroligt tomt att komma hem efter man hade varit i stan och lämnat Tindra hos mamma. Helt tyst och det är bara jag här hemma nu. M jobbar i stan idag och han ska göra det resten av veckan fram till jag föder iaf. Han vill ju inte vara två, tre timmar bort om det skulle bli bråttom med förlossningen.

Jag är så förbannat trött på att vara gravid nu, så nu har jag och M sagt att vi ska börja med lite "huskurer" som eventuellt kan starta förlossningen. Idag blir det vila, men imorgon sätter vi igång och då ska jag storstäda, springa lite i trapporna, äta stark curry, äta en hel annanas, gå en lång prommenad och till sist blir det "färdknäppen"! Hehe! Ifall det inte vill sig då, så vill den helt enkelt inte komma ut! Då kommer den när den kommer helt enkelt! Men man kan ju alltid försöka! =) Det hade varit bra om den kom imorgon kväll/natt eller på torsdag så hade man hunnit hem från BB innan Söndag, så vi kan ha Tindras kalas här hemma som är planerat. Vill ju inte riskera att vi inte kan fira hennes födelsedag för att jag ligger inne på förlossningen eller på BB. Hade varit synd! Men men, vi får se hur det går. Haha!

Just nu sitter jag bara här vid datorn och tar det lungt. Ska strax ta lite kort på magen som jag ska lägga ut här ikväll. Vem vet, det kanske blir det sista kortet på min stora mage innan förlossningen här på min blogg..

Vilka sömntutor vi är...

Idag gör vi inte mycket här hemma. Vi är fortfarande förkylda jag och Tindra. Fast det har blivit bättre och det är ju skönt! =) Båda somnade efter lunch och vi sov i nästan två timmar. Det tillhör inte vanligheten, haha men det var mysigt. Förutom att jag vaknade med ett JÄTTE snorigt ansikte uppkört i mitt ansikte. Haha! =)

Idag har vi lekt bara, håller på och tvättar lite också. M är hemma snart. Shit! Den här dagen har bara sprungit förbi! Ikväll äter vi något lätt, det får bli fiskpinnar och potatismos. Sen är det ju Project Runway ikväll med. =) Nu har alla gammla bra tvprogram börjat igen. Imorgon börjar Desperate Housewives också! YES!

Imorgon ska mamma ta Tindra i några dagar, tills fredag tror jag att det blir. Hon skulle ju egentligen ta henne nu i helgen, men vi hade ju sån otur att hon blev sjuk! =( Men nu får vi lite egen tid för oss jsälva, iaf mest jag för M jobbar ju om dagarna. Får se om vi går på bio någon dag efter hans jobb, beror på om han orkar...


Strax till Baby & Kids och Toys ´R Us...

Jag har varit väldigt trött idag. Tindra är lite friskare, mest snorig och hostig. Men jag har blivit sämre, har ingen feber men är förkyld som fasen! Sjukt jobbigt! Jag har gått här hemma och snytit bort min näsa känns det som. Tror bebisen håller sig inne så länge jag är förkyld också, det brukar ju vara så iaf. Hoppas bara barnet kommer antingen nu dom närmaste dagarna så vi hinner hem från BB innan Tindra fyller år, eller efter hon har haft sitt kalas.

Hela förmiddagen har vi tagit det lungt. Strax kommer Ms föräldrar med bilen och Isabelle ska passa Tindra en stund bara, medans vi åker upp till baby & kids och Toys ´r us. Sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra resten av dagen. Ta det lungt och vila upp oss så vi blir friska antagligen..

RSS 2.0