TVÄTTA!

Usch, jag måste sätta igång och diska och plocka undan lite här nu. Tindra har vaknat med, hon sov middag innan, en sak som vi har börjat med och det är hur skönt som helst för då har jag lite egentid och kan göra mig iordning och sånt. Jag hade sån tur att jag fick tvätttid idag också. Det behövs verkligen, jag har nästan inga rena kläder känns det som. Så direkt när M kommer hem ska jag ner till tvättstugan. Sen måste vi handla idag också. Usch, det blir en jobbig dag idag.


//S.

Bilder...

Måndags:


Tindra nakenfis på stranden



Sötnosen!



Tindra fick känna på vattnet



Min lilla gumma



Publikrekord på Allsång i Linnéparken



Picknick



Gumman var glad


Onsdags:

Tindra fick äppeldricka



Leker i skuggan



Den dyrbaraste


//S.


Har inte varit hemma..

Förlåt, det har varit bloggpause här på min blogg. Jag har inte kunnat skriva sen i söndags. Det har varit fullt upp dom senaste dagarna och vi har inte ens varit hemma, så ni får ha lite överseende om det. Som sagt i Måndags kom Matthias föräldrar hem från semestern, så vi var där vid elva på morgonen för att hälsa dom välkomna hem. Vi fick lite sambuca och lemoncello, jätte goda spritsorter och sen fick Tindra leksaker och kläder. Hur söta som helst! =) Och dom var inte lite solbrända, dom hade förvandlats till negrar ju. Åh, det var så pinsamt att komma där tillsammans med dom, man kände ju sig som ett spöke jämte dom.

Sedan vid halv tre stack vi hem och då kom mamma. Isabelle följde också med. Så vi gick till Arabybadet och tog oss ett dop. Tindra fick också känna på vattnet med sina fötter. Hon tyckte det var skönt, hon har ju varit så himla varm nu och till och med fått lite värmeutslag. Stackars gumman! Sedan vid sju stack vi bort till Allsången i Linnéparken, bröderna Rånnedahl var där. Det var sjukt mycket folk där alltså, jag tror dom slog publikrekord. Vi hade tagit med oss lite picknick och satt där i gräset och hade det hur mysigt som helst.

Sedan på kvällen stack vi hem till Ms föräldrar igen och grillade, det slutade med att vi sov där och sov där ända tills igår. Så det är där vi har varit nu dom senaste dagarna. Vi har umgåtts, solat, ätit gott, badat i sjön, myst och haft det jätte trevligt. Så nu är vi hemma igen och det behövs städas, men det är knappt att man har någon ork till det. M jobbar till fyra sedan är han ledig resten av veckan. Men det spelar inte så stor roll, för imorgon tar mamma och jag bussen till Grönskåra och ska hälsa på. Vi bodde ju där innan och jag har kompisar och sånt där. Det ska bli skit kul att träffa Magda igen, det är ju inte så ofta vi träffas. =)


Det blev ett långt inlägg, men måste ju berätta vad som har hänt dom senaste dagarna. Bilder kommer i nästa inlägg.


//S.

Glass vid Växjösjön...

Det har varit fullt upp hela dagen idag. M kom hem vid ett och skulle ha lunchen färdig, så fick ställa mig och laga mat. Sedan gjorde jag och mamma oss iordning för vi kunde absolut inte sitta inne en dag som denna. Så vid fyra tiden gick vi ut och skulle ta en "liten" promenad. Det slutade med att vi gick till Växjösjön och tog en glass och satte oss på en bänk och pratade strunt. Vi var inte hemma förren sju. Så en kort promenad slutade med en tre timmars promenad istället. Men det var bara skönt, dock lite jobbigt att dra den tunga vagnen upp och ner för alla backar. Det finns för många backar i Växjö.

Nu har jag och M precis ätit kvällsmat, jag vet det blev sent men M slutade inte jobbet förren nio. Tindra sover sött nu iaf och det är skönt. Jag hoppas verkligen att hon sover hela natten inatt.


Imorgon blir det ännu mer saker att göra. Matthias föräldrar kommer hem från sin Europa resa imorgon förmiddag. Så vi ska dit och hälsa på och se hur dom har haft det och så. Sen kommer mamma vid tre tiden och då ska vi ner en runda till sjön och bada lite. =) Sen vid sju blir det allsång i Linnéparken. =) Så det kanske inte blir så mycket skrivandet här imorgon, men jag ska göra mitt bästa.


Här kommer lite bilder från idag:



Dagen började med att Tindra försökte äta upp sin strumpa



Tindra var glad i sin mormors knä



Sötmupp!



Jag och min gumma



Vid Växjösjön



Nu sover hon sött! =)


//S.

Godmorgon...

Nu har jag och Tindra gått upp. Hon vaknade vid halv sex och ville ha mat, sedan vid halv åtta skulle M till jobbet och min mamma hade kommit. Hon jobbar natt och hennes buss till Rottne går inte förrens vid ett nu när det är söndag på sommaren. Så jag sa till henne att hon kunde sova här istället. Hur kul är det att vänta ända till ett för att få åka hem när man har jobbat en hel natt liksom? Men iaf, så skulle M säga hejdå till Tindra med en puss på kinden och då vaknar hon självklart och har varit klarvaken sen dess. Hon somnade till en halvtimme ungefär när jag gav henne mat. Och nu ligger hon i sitt babygym och är jätte tyst. Jag var tvungen att kolla till henne så hon fortfarande  var kvar, men det var hon ju! =)

Nu ska jag börja fixa frukost åt mig själv. Mamma lär väl sova till tolv,ett något. Sen ska vi gå ut och gå en runda i det fina vädret.


//S.

Shoppingen igår..

Glömde ju lägga upp bilder på vad Tindra fick igår.
Det här fick hon av mormor:



Jeansen och tunikan gick på 59.59 kr på H&M
Strumporna kostade 10 kr stycket,
men hon i kassan gjorde nått fel så vi fick alla för bara 10 kr =)


Och det här fick hon av mamma:


Bamse tröja och Bamse byxor båda för 89.50 kr på Lindex.


//S.

Lite bilder från igår och idag...

Idag har vi varit nere vid sjön och solade och vilade. Jag till och med doppade mig. Det var faktiskt ganska härligt i vattnet, jag brukar ju vara så känslig så fort det är för kallt, men nu gick det bra! =) Tindra var vaken hela tiden och tyckte det var jätte intressant att ligga där under parasollet och kolla på allt och alla. Nu ska vi snart äta, sen vid åtta ska jag ta bussen hem. Jag tror M saknar oss lite.

Här är lite bilder:



Tindra fick smaka på fruktjuice, Det tyckte hon var jätte gott!



Sedan var hon rolig, pruttade med munnen...



...Och pratade en massa



Sömnig efter en varm dag



 Elvis och Tindra myser tillsammans



Sen blev det lördag och då gick vi ner till sjön  och hade mysigt



Solstrålen själv ju!



Titta så söt jag är! =)


//S.

Festligt!

Jag är hemma som sagt hemma hos mamma i Rottne nu. Vi har haft det trevligt. Hon kom in till stan så kollade vi lite i affärerna. Jag hittade ett par byxor och en söt liten tröja till Tindra. Sedan fick hon också ett par jeans, en tunika och tre par strumpor av min mamma. Vi köpte allt i storlek 74. Hon har ju 62-68 nu och hon har så mycket i det. Och det är ju bra att köpa en lite större storlek som dom kan ha senare istället. Det är verkligen skit billigt på stan, rea överallt och erbjudandet köpt två betala för en. Helt sjukt bra ju! =)

Sen när vi kom hem handlade vi lite mat och godis för ikväll. Vi åt ostbricka när vi kom hem med. Gott! =) Sedan kom Ketty så spelade vi kubb med henne och hennes dotter Mia. =) Nu håller vi på med maten. Ska äta bakad potatis, kött, beaniesås (hur fasen stavas det?) och sallad. Ååh! Jag är såå hungrig nu alltså!

Jag har fått lånat mammas kamera lite idag så jag lägger in lite bilder lite senare! Ska hjälpa mamma med maten nu.


//S.

Underbart!

Nu har jag packat allting, hinner inte skriva så mycket. Ska vara nere i stan vid halv ett så måste dra om tio minuter ungefär. Inatt sov Tindra hela natten, hon vaknade bara till och började gnälla vid halv fem tiden. Så jag la henne brevid mig så hon kände min närhet och då somnade hon om och sov ända till halv åtta! Yes, Så underbart det va! =)
Det är dunder fint väder ute, så härligt! Måste dra nu.


//S.

Sängen, Here I Come!

Nu är jag ganska trött. Tindra ville inte somna alls ikväll, hon låg vaken och höll låda. Men jag bestämde mig att nu ska hon bannemig somna, så borstade hennes två små tänder och gav henne nattvällingen och då somnade hon ängtligen. Jag ska gå och lägga mig nu också hade jag tänkt. Det har varit en dag med full rulle. Och imorgon blir det inte sämre. Jag måste va uppe från sängen senast tio iaf. Men det brukar jag ju vara. Vid halv ett ska jag möta mamma i stan och innan dess måste jag duscha, packa och göra mig och Tindra redo för en övernattning i Rottne.

Ska borsta tänderna nu. Sängen kallar, eller rätta sagt Matthias kallar! =)




//S.

Grillning istället...

Vi kom hem för ett tag sen och vi var helt slut båda två, vi gick ju med alla kassar från City Gross och hem. Puuh! Så vi beslöt att vi stannar hemma istället. Vi ska grilla här istället. Ska grilla majskolvar, kött och ha tzatziki och en god sallad till. Det ska bli asgott! Är så hungrig just nu! Föresten vi skulle ju köpa batterier till kameran, men tror ni dom hade de? Självklart inte! Dom har fortfarande inte fått in några batterier. Bara såna jätte dyra. Jag blir så trött. Vi har knappt tagit några kort på jätte länge. Funderar på att köpa laddningsbara batterier istället.


Nu ska vi börja göra iordning maten.


//S.

Picknick kanske?

Idag gick vi upp vid nio. Jag kände mig riktigt utsövd, tack vare att M tog Tindra inatt. Idag är en underbar dag och den ska man absolut inte tillbringa inne. Vi har städat undan lite i lägenheten nu och håller på och göra oss iordning. Ska ut i det fina vädret. Måste till City Gross och handla för veckan framåt nu, M jobbar hela helgen så det måste göras idag. Sen ska vi nog till sjön här och bada lite och ha picknick. =) Imorgon ska jag träffa mamma istan och sen ska jag följa med henne hem till Rottne. Det ska bli kul! M jobbar till nio varje dag nu i helgen, och det är så tråkigt att vara ensam hemma så det är roligare att vara hemma hos mamma min istället då.

Måste snabba mig ut i det fina vädret nu!


//S.


Vilken härlig dag!

Oj, vad många läsare jag har fått den senaste tiden. Det är verkligen jätte kul. Och nu känner jag mig lite dum för att jag knappt uppdaterat något idag. Men det har varit fullt upp. Vi var nere en runda på stan, va inte påförsäkringskassan men vi hade glömt vårt nya hyreskontrakt så det var helt i onödan. Sedan var vi inne på apoteket och köpte en salva till Tindra. Hon har ju fått så torr hud och barnmorskan på BVC tipsade om den. Sen köpte vi även tandborste och tandkräm, för hennes två små tänder sticker ut en del nu. Så dom ska borstas nu. =) Tänk er fyra månader och måste redan borsta tänderna. Hehe lilla gumman! Och dom är sjukt vassa också, man ska ju verkligen inte stoppa in sina fingrar i hennes mun längre för det gör nästan lite småont. Just nu är jag glad att jag inte ammar henne längre iaf. =)

Det har varit strålande väder hela dagen och inte ett moln på himmlen, ätnligen är sommaren tillbaka. Och det ska vara 25-30 plusgrader ända till Söndag iaf. Sååå härligt! =)





//S.

Försäkringskassan nästa...

Har fixat en massa grejer inför föytten nu som addressändring och sånt. Ska ner till stan nu en sväng till försäkringskassan och ändra vårt bostadsbidrag och in på apoteket. Vädret är jätte fint idag! =) Hurra! Men skriver mer senare måste skynda mig nu. Försäkringskassan stänger tre.


//S.


Tidigt i sängen...

Usch, jag mår illa! Jag åt alldeles för många bullar direkt efter kvällsmaten. Och nu får jag stå mitt kast. Fast dom var goda, verkligen jätte goda. Så det hade jag lyckats med. Håller på och göra mig iordning inför natten. Satsar på att hamna tidigt i sängen ikväll, så man kan vila upp sig rejält. M ska ta Tindra inatt också. Så jag kommer förmodligen få en helt underbar natt.

Godnatt på er!

//S.

Bullmonster...

Jag kunde inte vänta tills imorgon, så jag satte igång med bullbaket idag istället. =) Det ska bli så gott! Ska slänga mig i soffan med kanel och vaniljbullar och bara ta det lungt ikväll. Kolla på tv och mysa, kanske kan kolla på Entourage, det beror på om M kan. Två av hans polare kommerikväll så ska dom snacka om att starta ett nytt band och lite sånt. M har som sagt hoppas av Chamber 4. Men iaf tv och mys låter som en alldeles perfekt kväll i mina öron.



//S.

En bestämd liten gumma...

Tindra har varit på mycket bättre humör idag, och det underlättar saker så sjukt mycket! Men hon kräver uppmärksamhet hela tiden. Hon vill inte ligga i sitt babygym längre. Hon hatar sin babysitter, så fort hon sitter i den tar hon tag i stången där leksakerna hänger på och försöker dra sig upp. Hon vill sitta upp eller helt enkelt vara uppe i famnen. Hon är en liten bestämd tjej. =)

M har kommit hem nu och det är skönt, och nu är han ledig två dagar också. Det händer inte mycket den här veckan alltså. Jag ska ner till apoteket en sväng imorgon, sen blir det nog bullbak imorgon det var ju länge sedan sist. Sen kankse jag skulle till stan med mamma på fredag. Annars har jag inget planerat.





//S.

Nästan klar...

Jag är nästan klar med min bloggdesign nu. Jag skulle dock vilja ha photoshop just nu alltså. Man kan ju knappast göra coola saker på Paint. Haha! Men jag är ganska nöjd. Ska även lägga in lite reklam också och se om man kan tjäna lite pengar på bloggen. Har ju fått en del besökare den senaste tiden och det är ju kul!

Vi var borta på Baby & Kids innan och köpte en sån där specialnapp som Tindra ska bita på, för att massera tandköttet och så. Hon har varit väldigt gnällig idag. Tror dels för att hon inte sov så bra inatt så hon har varit övertrött. Vi var även där och kollade på sittvagnar och det finns ganska billiga där. Sen slipper man ju fraktkostnader som man annars hade fått betala om man hade beställt från internet. Så vi kommer nog köpa en vagn där istället. Annars har det varit en lugn dag. Solen tittade fram idag och det är ju skönt. Hoppas det blir fint nu i några dagar. Känns knappt som vi har haft någon sommar i år ju. =(

Ska gå och lägga mig nu, så jag orkar ta Tindra inatt. Godnatt på er!


//S.

Fixar och Trixar

Jag håller på och göra om bloggen som ni ser, men nu vaknade Tindra så jag får fortsätta senare. Den är inte riktigt färdig än, men det är inte så farligt mkt kvar. Så ni får stå ut med så som den ser ut just nu.

//S.

Förre Vs. Efter!

Nu har jag gjort mig iordning. =) Tindra vaknade till efter hon hade sovit i en kvart, så jag gav henne snabbt nappen och då somnade hon om igen. Puuh! Men iaf här kommer några kort hur färgningsresultatet blev:

Förre:




Efter:







Nu är mitt hår svart som natten. =) Nu behövs det bara en snygg frisyrklippning.

//S.

Svarthårig igen...

Igår blev det ingen uppdatering och jag nästan skäms. Ändå så fick jag många besökare, så det är ju bra att ni följer min blogg trots allt att jag slarvade igår. Iaf, igår var jag hemskt trött hela dagen. Vi kollade på film och mös och hade en ganska tråkig söndag. Jag färgade äntligen håret svart igår också. Jag fick göra det helt själv, vilket inte är så lätt nu när man har så himmla långt hår. Men det gick bra och resultatet blev faktiskt skit bra måste jag säga. =) Jag ska lägga in en bild senare. Sen idag tänkte jag ringa ner till New Style och beställa tid för klippning nån gång denna veckan. Jag har ju fortfarande inte använt mitt present kort där. Och nu när jag har färgat håret får jag passa på.

Natten var inte alls kul. Förutom att jag själv hade svårt att sova, sov väldigt oroligt inatt vet inte varför men så va det bara. Tindra vaknade två gånger inatt också. Och imorse vaknade hon vid halv sju och vägrade somna om. Jag lyckades få henne att somna om i ca en timme men sen gick det inte längre. Sen dess har hon varit väldigt gnällig, har gett henne mat men hon har bara vridigt och vänt på huvudet och vägrat ta flaskan. Så fort M kommer hem från jobbet ska vi ner till Baby & Kids och köpa en sån där napp eller bitring. Jag är helt säkert på att hon är gnällig pga tänderna. Nu tog hon iaf flskan och somnade äntligen! Så skönt med lite lung och ro! Ska göra mig i ordning och äta lite frukost, har knappt haft tid med den förrens nu. =(



//S.

Kladdkaka...

Nu mår jag mycket bättre. Nu har Sebastian också kommit. Jag har precis bakat kladdkaka, som vi ska äta snart med grädde. =) Sen ska vi kolla på film hela kvällen. Tindra är jätte pigg. Hon brukar annars vid den här tiden sova, men hon va likadan igår. Hon blir alltid så pigg så fort vi har gäster. Igår va hon vaken till elva. Hon sov typ i tio min vid nio och vaknade igen.
Tror kladdkakan är färdig nu, så måste ta den. Ha en trevlig lördagkväll, för det ska jag ha!

//S.

Ser fram emot sensommaren...

Föresten glömde ju berätta. Jag har beställt biljetter nu till Deep Purple, Europe och Bonfire. Dom ska spela nere i Ystad där min pappa bor, på Öja Slottsruin. Så det är ju perfekt att åka dit då. M är ledig den helgen så han har lovat att han ska ta hand om Tindra. Det blir första gången jag gör någonting utan henne. Det kommer kännas lite konstigt att inte ha henne runt sig, men samtidigt skönt. Och ett bra tillfälle att roa sig och vila framför allt. Så här ser framtidsplanerna ut:

1/8 - Åker jag och Tindra till Grönskåra och stannar över natten. Ska hälsa på Magda och dom andra och ha trevligt. 
9/8 - Åker jag ner till Ystad och kollar på Deep Purple, Europe och Bonfire. Ska ha picknick och ha trevligt. Ska även passa på att njuta av Ystad, det är ju en otroligt fin stad på sommaren. Jag åker nog hem dagen efter, får se lite.
1/9 - Då flyttar vi till den nya lägenheten! Det ska bli hur härligt som helst!
9/9 - Då är Tindra ett halv år gammal! =) Stora flickan!
11/9 - Fyller jag 21 år! Så det ska väl firas på nått sett.

Så jag ser ju verkligen fram emot augusti och september. Dom kommer att bli kanonmånader känner jag. =) Sen brukar det ju oftast vara som finast på sensommaren, så vi får väl hoppas på det!
 
//S.


Lågt blodtryck...

Jag har inte mått så bra idag, så det blev en sen uppdatering. Jag har varit yr och så fort jag reser mig upp svartnar det  för ögonen på mig. Lågt blodtryck förmodligen, funderar på att leta fram mina järntabletter och ta en sådan. Så denna dag har tillbringats i sängen framför tvn. Ganska trist, men jag har helt enkelt inte mått så bra. Ska börja med maten nu, jag känner att jag måste få i mig något. Jag kanske blir lite piggare då, men jag ska bara ta det lungt idag och inte överanstränga mig.
 
Bilder från igår:



 










//S.

Avkopplande bad..

Jag kom precis upp från ett varmt och ganska långt bad. M tog hand om Tindra så jag kunde slappna av en stund. Och det behövdes, så det uppskattar jag. Sofia och Sebastian kommer snart. Vi ska käka Shepards Pie och kolla på film hela kvällen/natten. Så det ska bli trevligt. Det här blev inte ett så långt inlägg men måste börja diska upp nu.

//S.


Min vardag...

Det är så härligt att man ängtligen har börjat få rutiner här hemma. Dom tre första månaderna med en liten bebis går det inte att planera någonting, och man får ta timme för timme helt enkelt. Den ena dagen är inte den andra dagen lik. Så det har varit lite jobbigt. Men nu så äntligen börjar jag få in mina rutiner. Så här kan en helt vanlig dag som hemma-mamma se ut:

08.00-09.00 Tindra vaknar, jag går upp och bytar blöja på henne och gör iordning mat och ger henne det. Hon brukar då somna om.
ca 10.00 Vaknar Tindra igen, och då vill hon inte ligga kvar i sängen längre. Så då är det bara till att gå upp. Jag brukar lägga henne i babygymet eller babysittern medans jag fixar min frukost och gör mig själv iordning. Vi brukar även slappa lite framför tvn.
12.30-13.00 Då är det dags för Tindras smakpotion till det får hon mjölkersättning.
13.00-15.00 Tindra somnar ganska snabbt efter hon fått mat och sover i nån timme. Då passar jag på att städa och plocka undan lite. Sedan har jag min egentid som jag oftast spenderar framför datorn. Jag passar även på att laga nån lätt lunch till mig själv.
 ca 15.00-17.00 Tindra har vaknat. Vi brukar nu oftast gå ut på en prommenad, gå till stan, affären om vädret tilllåter. Annars ligger vi och myser och leker här hemma istället.  
ca 16.00 Ska Tindra ha lite ersättning igen.
ca 18.00-19.00 Vid den här tiden brukar Tindra vilja ha lite ersättning och sedan somnar hon en stund i soffan brevid mig och jag brukar kolla på tv.
19.30-20.30 Börjar vi med maten och äter den. Tindra vaknar alltid lagom tills kvällsmaten och vill själv ha mat. Så då får hon en liten portion gröt. Vi bytar blöja på henne, badar henne vid behov och sätter på hennes pyjamas eller så får hon sova i bara blöja, det beror på hur varmt det är. Sedan brukar vi lägga henne i soffan brevid oss eller i hennes säng där hon sedan får sin ersättning innan hon somnar för natten.

Nu dom senaste dagarna har hon även vaknar en till två gången på natten, men jag tror det beror på att hon har fått tänder och att det gör ont. Då brukar hon få ersättning och sen snabbt somna om igen. Så förhoppningsvisst börjar hon sova hela nätterna snart igen. =)


Så ser en vanlig vardag ut i mitt liv som mamma-ledig iaf. Sedan så fort jag får chansen så bloggar jag självklart. Vilket ibland vissa dagar blir mer sällan. Men jag försöker så gott jag kan.


//S.

Ingen promenad här inte..

Tindra fick sin portion morotspure innan, hon verkligen älskar det! Sen fick hon lite ersättning efteråt. Och nu ligge rhon och sover middag. Så nu har jag lite egentid, vilket är skönt. Jag hålle rpå och göra lunch åt M som kommer hem om från jobbet snart. Det är jätte tråkigt väder ute, jag hade tänkt att gå upp till Samarkand, med det ösregnar så där sprack min plan.

Jag längtar till den 1:e Augusti. Då ska jag till Grönskåra och hälsa på. Träffa Magda och va med henne. Det är ju inte så ofta vi ses längre. Och hon är typ den ända jag har kontakt med därifrån. Visst jag snackar med några gammla festarpolare ibland då och då på msn, men inte så mycket mer. Men vilket fall som helst det ska bli jätte kul att ses igen! =) 

//S. 


Inte en tand, utan två tänder!!

Jag såg igår kväll att det är inte bara en tand som har kommit upp på Tindra, utan två tänder!! Båda tänderna i underkäken har kommit upp. Den ena ser man bara, man känner den knappt. Här går det snabbt. Det ärt inte så konstigt att hon inte har sovit dom senaste nätterna, lilla gumman har ju ont. =( Ska köpa en sån där specialnapp med mönster som man kan stoppa i kylen. Det ska vara skönt för dom att ha något kallt att tugg på. Får se om dom har dom på Baby & Kids.

Jag och Tindra som ända tills halv tolv idag. =) Det va jätte skönt! Men nu måste jag käka frukost är jätte hungrig.


//S.

Tröttare än tröttast...

Nu har Emilia och hennes polare varit här och kollat på lägenheten. Så dom ska skriva på kontrakten nu nån gång under dom närmaste dagarna, och det känns jätte skönt! =) Jag och M har precis ätit god mat, och vi är verkligen jätte trötta. Så vi ska göra oss iordning för sängen nu. Jag hoppas Tindra sover hela natten, det vore skönt att få sova en helt natt. Imorgon kommer Sebastian och Sofia hit och då ska vi ha filmkväll. Så det ska bli trevligt! Måste borsta tänderna nu. =)

Godnatt!

//S.

Städtant...

Pust! Jag håller på och yrar runt som en höna här i lägenheten och städar. Har vikt in all tvätt, diskat, plockat undan, dammsugat, bäddat sängen, rengjort badrummet, vattnat blommorna osv osv. och inte nog med det jag har haft fullt upp med Tindra också. Hon fick smaka på morotspuré innan och hon gillade det. Hon är inte alls kräsen, hon verkar gilla allt man stoppar i henne. Ikväll ska hon få majsgröt. På tal om mat! Jag ska göra mig två varma mackor nu. Det kommer bli en sen middag. M är ite hemma förrens vid halv tio så.


//S.

Första tanden!

Tindra har fått sin första tand!
Jag har länge misstänkt det för hon har varit grinig, vaknat om nätterna och inte varit direkt hungrig, dregglat en massa och velat bita på allt. Men det är ju ganska tidigt för tänder, så jag visste inte riktigt vad det var. Så igår när hon låg brevid mig i soffan tog hon tag i min hand och körde in den i munnen på henne själv, precis som hon ville visa att hon hade fått en tand. Och mycket riktigt, en liten vas tand tittar fram genom tandköttet i nedrekäken på höger sidan. Min lilla gumma har fått sin första tand! Men hon är ju inte så liten längre. =)




//S.

Kramp...

Gårdagen blev jätte sen. Vi va ju tvugna att gå till City Gross för att handla. Vi var inte hemma förren halv nio. Och då va vi tvugna att ställa oss och göra mat. Jag va jätte hungrig och lagom till maten var färdig, så kunde jag knappt äta. Jag hade ingen hungerkänsla kvar och jag mådde illa. Men jag var ju tvungen att få i mig något så jag åt så gott jag kunde. Och idag får jag betala för det, jag har haft kramper i magen och konstant ont i den. =(

En annan grej som inte är så kul, är att M jobbar och jag måste städa hela lägenheten idag. För idag ska vår granne komma och kolla på lägenheten.

Igår fick vi hem dom framkallade fotona från Postfoto. Dom hade ju ett erbjudande där man mara behöver batala porton och Expeditionsavgiften, som ligger på 60 kr om man framkallar 100 bilder. Och det är ju inte så farligt tycker jag. 
Jag skulle ju egentligen handla batterier igår också, men självklart så var alla AA batterier slut. =( Så det blir tyvärr inga nya bilder än. Så här får ni en gammal istället.


Nån som vill dansa ragga?!

Jag är så jäkla sugen på att börja dansa igen. Började ju ta jazzdanskurser när jag gick i femman och höll på med med Jazz och Street till åttan tror jag att de va. Och det va verkligen hur kul som helst. Slutade ju med det när jag flyttade upp till Grönskåra. Och där fanns ingen dansstudio.  Jag saknar det som fasen.

Men nu skulle jag vilja testa ragga, det verkar hur kul som helst! Jag har hittat en kurs här i växjö. Någon som vill dansa med mig? =)



Det här är ragga. Kolla in tjejen i mitten till vänster!


//S.

Nytt besök på BVC...

Nuhar vi precis ätit jag och Tindra och legat lite framför tv och myst. Tindra är på prathumör, hon ligger och pratar med sakerna som hänger i babygymet just nu. Vi va ju på BVC innan idag Nu väger hon 6310 g och är 66 cm lång. Hennes huvudomf är 40,5 cm. Allt såg bra ut, hon har ju fått lite utslag på överkroppen och är lite torr även fast jag smörjer in henne med babyolja varje dag, så fick ett tips om en salva åt det. Så ska ner till apoteket imorgon tänkte jag.

Sen pratade vi lite om puremat och smakportioner och så. Jag har ju börjat ge henne NAN2 nu och det funkar bra, hon är inte hård i magen. Sen sa hon att vi skulle helst börja med alla rotfrukts och grönsakspureér först och sedan alla frukt och bärpureér. Ska även köpa hem lite gröt som hon ska få på kvällarna.

M slutar vid fyra, sen ska vi till City Gross och handla. Det jobbiga är bara att vi  har ingen tillgång till bil just nu, alla är bortresta. Så vi måste gå dit och vagnen får va packåsna. Ska köpa batterier då så jag kan ta lite kort och lägga in här. =)

//S.

Haffad av Polisen...

Förlåt för inget bloggandet igår, men jag mådde verkligen inte bra igår. Hade ont i magen och jätte mensvärk. Så jag tog det bara lungt igår. Kollade på tv och mös i vår nya soffa med Tindra. Sedan igår när vi skulle gå och lägga oss hörde vi någon som skrek utanför oss. Vi kollade ut för att se vem de va. Och det var en äldra man som hade drukigt alldeles för mycket. Han staplade fram med sin cykel och var nära på att rammla flera gånger. Och precis utanför vårt fönster rammlade han med cyklen och allt, som tur va ramlade han på gräset annars hade de kunnat gå riktigt illa. Men sedan så låg han kvar där och deckade totalt. Vi  gick in och kollade på Paranomal State (skit läskigt program), och när de hade slutat gick vi och kolade om han låg kvar, och det gjorde han. Så vi ringde polisen som kom och väckte honom och förde honom hem. Han kunde ju inte ligga kvar där ute hela natten när det regnade och allt. Så man kan väl säga att vi gjorde en god gärning igår. Fast det kanske inte han tycker, men han får ju skylla sig själv och dricker så.


Ska iväg till BVC snart. Ska vara där runt tio tiden. Så ska göra mig iordning nu. Skriver mer senare!


//S.

Ny soffa!

Nu så fick vi hem soffan som vi har köpt. Den är jätte snygg. Det var den för Jysk som jag har pratat om innan. Kan ju tyvärr inte ta kort på den än. Batterierna i kameran är ju slut och min mobilkamera är inte så bra. Så ni får helt enkelt vänta några dagar. Men den är iaf grå och har en schäslong på ena sidan och sen så är det en bäddsoffa som man enkelt kan bädda upp till en dubbelsäng. Det är ju jätte bra när man får gäster och så. =)


//S.

Lite shopping...

Så nu har jag kommit hem från stan. Handlade en svart hoddie med dragkedja. Jag har länge velat ha en sån och hittade en snygg på H&M nu. =) Sen köpte jag ett vit linne me tryck på H&M också. Sedan köpte jag brunkräm eller foundation som det egentligen heter och en mascara. Så jag är väldigt nöjd med mitt inköp. Och för första gången på länge kom jag inte hem med barnkläder, va och kollade lite på Lindex men ska vänta med att köpa tills hon blir lite större. Hon har så mycket kläder just nu.


Svart hoddie 198 kr på H&M
Vit linne med tryck 49,50 kr på H&M



Loréal Infallible foundation 145 kr på Lindex
Maybelline Volum Express 109 kr på Lindex



Gumman i vagnen



Sötnos!


//S.

Stan nästa...

Ska in till stan nu med Tindra och M. Köpa nytt smink, min brunkräm är helt slut och min mascara håller på att ta slut. Sen ska vi nog köpa varsin tröja med tror jag. Vi får se vad vi hittar. Sen ska jag nog träffa Rasmus en liten stund, han ska tydligen vara i stan nu med ett gäng polare. Men måste göra mig iordning nu måste vara hemma innan tre för då har jag tvätttid.

//S.

Filmkväll...

Nu håller jag på att laga min berömda köttfärs (enligt Matthias iaf). Han älskar nämligen min köttfärssås. Vi kollade lite på Entourage innan. Snart kommer Sebbe hit också, så ska vi käka och ha filmkväll. Han skulle ta med sig ett gäng nya filmer. Så det ska bli en trevlig söndagkväll. Funderar på att dra bort till affären och köpa lite godis, snacks och läsk till ikväll. För att göra det lite mer festligare. =)


//S.

Vinn 500 kr på Babyshop!

Jag blev precis medlem på familjedagboken. Och jag måste säga att det är en kanon sida för oss föräldrar. Man kan skriva ner varje framsteg våra små barn gör, lägga in bilder och göra en egen tillväxtkurva åt barnet och dom har en massa andra roliga funktioner. Andra familjemedlemmar kan gå in och kolla och hålla sig "uppdaterade". Man får även kontakt med andra föräldrar, vilket jag tycker är jätte kul! En perfekt sida för oss föräldrar helt enkelt! Bli medlem du också!






Jag är med hos TUMADRE och tävlar om 500 kr att handla för hos Babyshop! Jag är även med i samma tävling hos ungmamma15 som har samma tävling. Tävla du också!

Lugn natt...

Inatt skulle ju egentligen M ta henne hela natten. Men självklart sover hon hela natten då. Det är ju iofs jätte bra, men lite typiskt. varför kan hon aldrig sova hela nätter när jag tar henne för? Haha. Men hon kommer förhoppningsvist sova hela nätterna snart igen. Får se hur det bli nu inatt.

Idag blir en lugn dag skulle jag kunna tro. Filmdag! =) Imorgon ska vi till stan och jag ska köpa smink. Min brunkräm är helt slut! Total Kaos liksom! Haha. Och sen börjar min mascara ta slut också.

Batterierna på kameran är slut igen. Så segt, den drar batterier värre än tindra slukar mat. =) Så det blir inga nya bilder på några dagar nu Ska handla på torsdag så ni får stå ut tills då.

//S.

Trevlig lördag...

Idag har det varit åksväder nästan hela dagen. Sen fick vi gäster och dom gick inte hem förrens för en stund sedan. Så har inte kunnat blogga något idag typ. Inte förrens nu. Vi åt en god middag, shepards pie och kladdkaka med grädde till efterrätt. Nu ska jag och M kolla på enturage hela kvällen. =)

Föresten så fick jag sova hela natten förra natten. För M tog Tindra, men hon vaknade bara två gånger så det var inte så farligt. Dom senaste dagarna har hon ju vaknat typ fem gånger. Så M hade tur där. Men han har lovat att han ska ta henne inatt också. Så jag kan sova ut riktigt. Så det ska bli skönt!

Ska gå och hålla M sällskap nu =) Det blir mer bloggande imorgon, jag lovar!


//S.

Skit väder...

Vaknade för en stund sen. Tindra höll låda precis som hon brukar göra på morgonen. Hon vill ju inte ligga kvar i sängen längre hon vill upp. Så det är bara att traska sig upp. Det är skit tråkigt väder idag. Jag ville bara gå och lägga mig igen när jag såg det. Det bilr bara att sitta inne idag då. Inte fasen vill man gå ut i det här vädret liksom. M slutar vid fyra sen är han ledig i tre dagar. Så det är ju kul. Iikväll ska vi försöka färga mitt hår. Det blir nog inte ikväll men det måste göras nu alltså. Är så jäkla trött på mitt hår just nu.

Måste käka frulle nu, är skit  hungrig!


//S.

Kul att flytta...

Fick reda på för en stund sedan att vi antagligen slipper dubbelhyror. För vår granne letar efter en större lägenhet (hon bor i en etta för tillfället). Och hon vill ha vår lägenhet och kommer antagligen att få den. Och jag är så jäkla glad över detta alltså. Vi kommer ha råd me soffan och vagnen som jag vill ha. =) Det känns hur skönt som helst, men det kommer kännas ännu bättre när allt är fixat och klart. Jag längtar tills flytten närmar sig och vi ska börja packa, inhandla dom nya grejerna och så. Det är ju kul att flytta! Och jag har ju gjort de en del gånger i mitt liv. Tror det här är den 12:e gången jag flyttar på 20 år. Det är inte illa.

Ska gå och lägga mig nu. Jag hoppas att Tindra sover bra inatt. Hon vaknade bara en gång förra natten, så jag fick sova. Imorgon är det fredag och M jobbar sista dagen sen är han ledig. Så vi ska ha myshelg. =)

Godnatt!

Igår blev Tindra 4 månader!

Det blev inte så mycket skrivandet här i bloggen igår, jag var alldeles för trött. Så ni får ha lite överseende med det. Jag fick sova betydligt mer inatt iaf och det behövdes.


Igår blev Tindra 4 månader!!
Jag har en stor gumma nu, helt otroligt vad tiden bara rullar iväg. Det kändes som det var igår som jag låg där på förlossningssängen och tog i för kung och fosterland, och ut kom en underbar och helt perfekt liten dotter. =) Och nu ligger hon här fyra månader senare och lyser upp med världens leende så fort hon ser mig. Det är så underbart att se henne le. Nästa vecka ska vi till bvc och se hur mycket hon har växt.


Tindras framsteg:
*Ler medvetet
* Sträcker sig efter saker medvetet
* Kan greppa saker medvetet
* Rullar runt, från rygg till mage och tvärtom
* Hon har lärt sig att "prutta" med munnen

Sen har hon gjort ett tappert försök till att "åla" sig framåt. Men bara en gång och hon kom inte så långt. Men det är nog inte långt kvar nu tills hon kan de.








Mammas lilla solstråle!


//S.

Skiit trött!

Nu har jag packat det mesta. Ska ta bussen hem nu tjugo i två. Så kommer väl vara hemma innan tre iaf. Har knappt sovit inatt, somnade inte förrens halv fyra och vaknade vid åtta. Jobbigt! Men jag ska ta och vila så fort jag kommer hem. Måste göra mig iordning nu!

//S.

Lite äldre bilder

Jag går igenom mammas dator och hon har en massa gamla kort:



Saknar den här frisyren. Funderar på om jag skulle ta och klippa det så igen.



Min födelsedag förra året. Där var jag gravid i 2:a månaden, men det syns inte. =)



Förra julen, kolla in bulan. Det började ju synas då, fast jag var ändå inte så stor.



Taget nån gång efter jul. En riktig liten kula det där! =)



Vår katt Isa!



Och vår andra katt Mastodon!



Min älskling <3

Det är ju lite roligt när man hittar lite äldre bilder och så. =)
Nu ska jag vara social mot familjen. Tindra ligger och sover sen en timme tillbaks.
Jätte skönt ju! Jag skriver mer imorgon istället.
Kommer vara hemma tills tre tiden.
God natt på er! 


//S.

Bilder...

Jag orkar inte skriva ett långt inlägg nu, så jag låter bilderna tala för vad vi har gjort idag:


Här myser jag hemma i mormor i Rottne



Jag visar mormor vad jag kan



Jag fick smaka på blåbärspuré. Det var jätte gott!



Men det blev lite kladdigt



Så jag fick bada



Sen fick jag kvällsmat av mormor



Men jag tyckte tvn var intressantare



Till sist somnade jag


//S

Måste snabba mig nu...

Jag ha lite stressigt just nu. Jag och Tindra ska åka ut till Rottne idag och stanna över natten. Bussen går om en och en halvtimme. Måste först köpa kuvert och frimärke, så vi kan posta tillbaka hyreskontraktet. Och sen ska jag upp till Matthias föräldrar och mata katterna.

Måste snabba mig nu. Skriver senare, och bilder kommer även då.

//S.


Tävling igen..

Jag är med och tävlar HÄR om ett halvårs prenumeration på tidningen Mama



//S.

Vill du få hem biocheckar eller presentkort gratis?

Mina poäng på gratisbio.se börjar sakta men säkert växa ännu mer, så snart har jag till en biocheck. =)
Tycker helt klart, om ni inte redan gjort det vill säga, att ni ska bli medlemmar där. Det är jätte enkelt, och man kommer lätt upp tillräckligt poäng för att få biocheckar eller om man sparar mer poäng presentkort på valfri butik.

Blir du medlem via den HÄR länken får du 75 poäng i välkomstpresent utav mig.




//S.

Tjohoo!

Jag vann dom coola döskalleörhängena. =) Tack så hemskt mycket! Det gjorde verkligen min dag! Och oj vad min besökskurva gick upp. Alltid lika trevligt ju!  Klockan börjar bli mycket, och om jag ska orka vara aktiv mamma imorgon så måste jag börja göra mig iordning för sängen. Så godnatt på er allihopa och sov söta drömmar!

//S.

Jag blev utmanad!

Jag blev utmanad av http://Niicol3e.blogg.se att svara på dessa frågor:

Fem saker som finns på din

Att-göra-lista idag:
1. Laga mat 
2. Dusha
3. Titta på tv
4. Mysa
5. Sova

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Då var jag 10 år och gick på mellanstadiet och plockade löv för att "köpa" den där söta killen i klassen till min pojkvän.

Vilka platser har du bott på?
Två ställen i Malmö, 5 ställen i Ystad, Grönskåra, Högsby, Rottne och nu Växjö

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Bygga mitt eget hus och inreda det
2. Köpa en snygg bil eller två
3. Ge en del till familjen
4. Resa en massa
5. Handla upp resten på skit, som kläder, guitarr hero, trumset, skor, saker åt tindra osv osv.

Jag utmanar:
Eftersom jag inte känner så många som har en blogg, så utmanar jag alla er som läser detta! =)

Blixtrar och dunder...

Nu vågar jag äntligen att sätta på datorn. Det har varit åska här ett tag nu. Jag måste säga att jag älskar åska och blixtrar. Jag tycker det är hur coolt och mysigt som helst att bara sitta i fönstret och kolla på alla blixtrar. Jag kan tänka mig att jag är en av dom få som verkligen tycker om det. M är hon hans föräldrar just nu så jag är ensam hemma med Tindra. Han fick för sig att han skulle klippa gräsmattan i det här vädret?!! Lycka till, säger jag bara. Ska snart börja med maten, jag börjar bli riktigt hungrig. Vi har ju inte ätit någon lunch idag.

//S.

Entourage kväll...

Idag jobbar inte M så vi passar på att städa lägenheten tillsammans. Ska gå till hans föräldrar och mata katterna senare. Sen ska vi kolla på Entourage! Den serien kan jag verkligen tipsa om. Vi har redan sett första säsongen, och är nu på den andra. Det handlar och Vince som jobbar sin väg upp till att bli en stor skådespelare och hans polare, som lever på honom. Dom festar varje kväll och lever lyxlivet i L.A.



Idag när Tindra låg på magen i vår säng, och hon hade nappflaskan en bit framför sig, så började hon dra sig närmare nappflaskan och hon tog hjälp med knäna också, så hon fick jag på nappflaskan. Så det var ett tappert försök till att åla sig fram. Men sen blev hon förbannad när vi drog tillbaka henne igen, för att se om hon "ålade" sig fram igen. Då ville hon inte mer.

Om två dagar är Tindra 4  månader. =)


bilder kommer senare...


//S.

Vinn en marimekkoskål!

Va med och tävla om en marimekkoskål hos tjohalia.blogg.se.
Vinnare kommer att få välja en Marimekkoskål bland färgerna svart, blå, grön, klar, hallon eller ros/oliv.


Jag verkligen älskar dom här skålarna, om jag fick välja så skulle jag vilja ha en svart.


//S.

Inredning till vardagsrummet...

Dom här sakerna skulle passa fint i vårt vardagsrum i den nya lägenheten:



Den totala summan på sakerna: 28 863;-
Inte billigt, men det är ju helt okej att drömma ibland. =)
Vi har hittat en liknande soffa på Jysk faktiskt för 5495 kr och det är en bäddsoffa.
Så om vi slipper betala dubblahyror, så ska vi köpa den!


//S.

Sleepy Beauty..

Det är inget roligt väder ute idag. Bara regn och grått. Inte ens katterna vill vara ute. Det kommer nog att bli att man sitter inne hela dagen. Ganska segt, men det behövs städas och fixas här hemma ändå, så idag är en perfekt dag för att göra sånt. M slutar jobbet vid fyra. Sen är han ledig resten av dagen och han är ledig imorgon. Så då ska vi ha lite mysigt. =)
nu ska jag göra mig iordning ite, orkar inte sitta här vid datorn hela dagen.

Föresten Tindra var duktig inatt. Jag väckte henna vid ett för hon hade bajsat så var tvungen att byta blöjan på henne. Så hon fick mat och somnade i sin egen säng. Sedan sov hon till sju, hon gnällde till någongång men det var bara till att ge henne nappen sen somnade hon om. Jag blev så glad, hon kanske har börjat sova om nätterna igen. Man ska ju inte ta ut något i förskott, men ändå! =)

//S.

Tävla!

Jag är med och tävlar om dom här coola döskalle örhängena:




Gå in HÄRoch tävla du också!!


//S.

Sötnosen min...

Nu är jag hemma igen. Tindra sover fortfarande i vagnen som vanligt. Hon var jätte livlig innan i vagnen på vägen dit, tjoade och sparkade och hade sig. Jag älskar när hon är på sånt humör, hon ser så glad och lycklig ut då. =) Tindra har blivity en riktig liten chamör. Hon ler jätte mycket nu för tiden, och det är så kul! Nu kan jag ligga i soffan och slappa i endast en timme, sen måste jag börja med maten. M ville ha mat på bordet när han kom hem. Och jag får väl vara snäll och ge han det.

Bilder från prommenaden:







//S.

Hungrig som tusan...

Tindra lyckades somna i nästan två timmar, så jag kunde ligga på balkongen och sola lite. Få lite egen tid. Det är ju inte alls ofta jag får de. Hon är lite gnällig och trött idag, måste va för att det är så jäkla varm idag. Och nästan helt vindstilla. Hon har fått lite värmeutslag också. Så nu ligger hon i bara blöja. Jag håller på och laga mat nu, jag blev skit hungrig bara så där. Håller på och göra currykyckling och potatis som man skivar i tunna skivor, kryddar med salt, peppar och grillkrydda. Och sen in i ugnen med dom i ca 10-15 min beroende på hur tunna man har gjort dom. Det brukar bli skit gott faktiskt, och enkelt och snabbt.

Ska snart bort till Ms föräldrar och mata katterna, ska kanske sola där en stund det beror på om molnen försvinner. Sen ska jag in om affären i dalbo och handla lite. Jag tänkte att jag skulle göra rabarberpaj. Vi plockade en massa häromdagen hemma hos Matthias föräldrar. Och en massa körsbär, fast det tål ju inte matthias. Måste köpa vaniljsås isåfall.


//S.

Soligt...

Idag är det jätte härligt väder. Jag försöker få Tindra att sova en stund så jag kan sola lite på baolkkongen. Jag behöver lite färg. Är alldeles vit, jag hinner ju knappt sola om dagarna. =( Matthias är inte hemma heller. han jobbar typ hela dagen. Från 8-13 och sen 16-21. Det är segt, men det är välidt få dagar han jobbar så, och som sagt vi behöver pengarna nu. Ska göra mat åt tindra nu.

//S.

Bilder från idag...

Här kommer lite bilder från idag:



Tindra med blåbärspurefläckar på linnet



Tindra mös i vagnen



Tindra blev trött



Tindra somnade


//S.

Jag är en hjälte!

Jag räddade precis livet på en liten mus. Jag skulle kalla in katterna och kollade ut genom fönstret för att kolla om dom redan var vid dörren. Och så såg jag Isa sittandes på gräsmattan nedanför och det var en förföljde en liten sak. Så jag sprang ut för att kolla vad det var. Det visade sig att det var en liten rädd mus. Så jag sjussade bort Isa men hon tyckte den var hur intressant som helst, men hon lekte inte med den bara luktade. Det var inte förrens jag försökte bära upp henne som hon slant sig från min famn några gånger och började gå på den stackars musen. Så jag tog in henne. Jag försökte först lyfta upp musen, för jag tänkte lägga han i buskarna där han var mer skyddad. Så fort jag lyfte upp den började den skrika skit högt, så jag lät bli. Haha! Jag blev nästan lika rädd som musen ju! Men iaf djurvän som jag är så räddade jag livet på den lille. =)


Påväg mot säkerheten


//S.

Dagens...

Dagens...


Dagens humör:  Trött men på ganska bra humör ändå
Dagens mående:  Har inte så mycket ork idag.
Dagens borde:  Jag borde städa eller utminstånde diska, men orkar ej.
Dagens frisyr:  Utsläppt och tråkigt.
Dagens klädsel:  Leggins,tjol, linne och nån tunika över
Dagens planer:  Bara ta det lung, laga mat och gosa med Tindra.
Dagens materiella vill ha:  En ny soffa!
Dagens längtan:  Efter festivaler!
Dagens fundering:  Undrar om vi slipper betala dubbelhyrorna?!
Dagens beroende:  Godis, har gått och småätit hela dagen
Dagens tråkigaste:  Att M jobbar
Dagens tidning:  Vi föräldrar
Dagens låt:  Enemy in Me - Vains of Jenna

Hoppas!

Nu ska jag och Tindra gå ut en runda. Ska ner till öb och handla lite. Och sen ska vi ner till RIAB och lämna in hyreskontraktet. Jag ringde dom precis, och dom sa att dom skulle göra allt för att försöka få någon som flyttar in den 1/9. Annars går alla våra sparpengar till dubbelhyra både september och oktober. Och det suger ju! 13000 upp i luften liksom! Och det är pengar som vi verkligen behöver, vi hade ju täntk att köpa en ny soffa till flytten och lite andra små möbler. Men vi får helt enkelt hålla tummarna. =)

Ska gå nu. Uppdaterar senare. Kameran är tom nu och påfyllt med batterier så nu kan jag äntligen ta en massa kort igen. =)


//S.

Enemy in me...

Fasen vad jag saknar att gå på festivaler, jag har ju ändån vart på festivaler sen fyra år tillbaka. Men nästa år ska jag nog på Sweden Rock iaf. Hoppas det går att fixa. Älskar stämmningen där. Helt underbart! Dagarna där har varit dom bästa, roligaste och underbaraste dagarna i hela mitt liv. En låt som väcker upp hela känslan ännu mer är Vains of Jenna - Enemy in Me! Sånt jävla ös och det är helt klart en av mina favorit låtar någonsin!! Och Lizzy Devine (sångaren)är så het! Hehe!



 

Bara njut:




//S.

Irriterad!

Jag är astrött! Tindra har vaknat två gånger inatt. Sen vaknade hon vid sju och har varit vaken sen dess. M jobbar idag, han börjar vid ett, så jag fick ta tindra hela natten och morgonen. Så jag är inte alls på bra humör just nu! Jag undrar varför hon har börjat vakna om nätterna igen. Det kan vara att hon är för varm, för det är som sagt sjukt varmt i vårt sovrum. Vi har fönstret öppet dygnet runt, annars kan man inte vara där inne. Nog om det nu.
Nu vid halv elva kommer Sebbe och så ska vi ta en fika och så. Ska göra mig iordning nu!


//S.

Hurra! Vi fick lägenheten!!

Vet ni vad??! Vi fick lägenheten!!! =)

Vi var ju och kollade på en annan lägenhet innan idag, men den var inte alls lika fin som den vi kollade på igår. Så vi ringde direkt till hyreshuset och sa att vi ville ha den andra lägenheten, och sen skulle dom bara göra en kreditupplysning på oss. Och nu för ett tag sedan så ringde dom och sa att lägenheten var vår! Whohoo! Jag är så glad! För det var verkligen hur fin som helst! Och tvättmaskin och allt! Så det 1/9 flyttar vi till hovshaga. =) Får hoppas bara att RIAB hittar någon som kan flytta in i vår lägenhet till den 1/9 också. För annars måste vi betala dubbla hyror, och det blir lite tajt. Vi har kollat på det och vi har råd med det om det skulle hända, men det blir tajt. Typ alla våra sparpengar går åt då. Så vi får hålla tummarna nu!

Efter vi hade vart och kollat på den andra lägenheten så stack vi hem till Matthias föräldrars hus och matade katterna, vattnade blommorna och lite sånt. Nu precis fick vi besök av Sebastian och Sofia, dom kom precis hem efter en månad i Bali. Fy fasen! Dom va redigt bruna, och dom hade haft det jätte bra! Snart ska vi handla. Jag har glömt att skriva det innan, men vår micro gick sönder förra veckan och den skickades på lagning( vi fick den från City Gross) Och iom att vi har en liten knutte på fyra månader så är det lite jobbigt ytan microvågsung. Så dom var så snälla att låna ut en till oss. Så ska hämta den med.

Måste göra mig iordning nu!


Slutsats:
Vi fick lägenheten
Det är ultrafint väder ute
Tindra är på så härligt humör
Jag älskar Matthias och han älskar mig
Kan det blir bättre?



glad



Gladare



Gladast!


//S.

Vill verkligen ha den!

Det blev en sen uppdatering. Batterierna är slut på kameran igen, helt sjukt! Den drar batterier som fasen. Så det blir tyvärr inga bilder. =(

Men som sagt vi var ju och kollade på en lägenhet borta vid Hovshaga innan idag, och den var verkligen skit fin. Nytapeserad och allt. Fin planlösning  och der bästa av allt var att man har egen tvättmaskin och torktumlare. Visst elräkningen kommer att höjas, men va fasen. Nu kan man iaf tvätta när man vill och med riktiga maskiner liksom. Så vi ska helt klart säga till att vi vill ha den. Nu får vi bara hoppas på att vi får den. Det var en person före oss, så ifall han inte vill ha den så får vi den. =)

Imorgon ska vi upp tidigt igen, och kolla på en till lägenhet på samma gata. Det är tre lediga 4:ror där borta. Så man kan ju alltid hoppas på att man får någon av dom iaf.

Måste sussa nu. God natt på er!


//S.

Ska kolla lägenhet..

Nu har vi precis haft gäster och dom har åkt hem nu. Srang runder och städade lägenheten innan, hade lite stressigt. Och som vanligt när man är stressad blir Tindra gnällig och vill absolut inte ligga i babygymet eller varken sitta i babysittern eller bumbostolen. Hon vill ändast bli buren. Vilket är lite jobbigt när man försöker städa och inte har någon bärsele.

Idag ska vi kolla på en större lägenhet i Hovshaga. Det finns tre lediga 4:ror där, och det är bra läge och så. Så man kan ju alltid hoppas på att man får någon av dom. Vi behöver som sagt en större lägenhet. Vi har knappt rum för någonting i denna. Och Tindra ska ju få ett eget rum sen. Så ska snart gå ut en runda, det har varit jätte härligt väder hela dagen, och sommaren är äntligen tillbaka. =) 

Bilder kommer senare under dagen..


//S.

P.O.P inköp...

Idag har det varit jätte fint väder, och det ska bli ännu finare och varmare imorgon. =) Ängtligen kommer solen tillbaka. Idag gick vi upp vid tio som vanligt. Åt frukost och gjorde oss iordning, för att bege oss till stan. Vi fick ju ett presentkort på Polarn och Pyret för ett tag sen. Så tänkte att man kunde köpa något nu under rean. Så vi köpte en liten kjol och en klänning. Om jag ska vara ärlig tycker jag inte att dom har några märkbara kläder där. Tycker dom har mycket sötare och coolare kläder på Lindex, H&M och Exit. Det är billigare i dom andra affärerna dessutom.
Vi kom inte hem förrens ett tag sen, så nu har vi precis ätit och Tindra har fått sin puré och ersättning. Snart börjar Unga Mödrar så ska kolla på det.



Vit klänning med små blåa blommor från P.O.P 100 kr på rean.
Röd kjol från P.O.P 100 kr på rean


//S.

RSS 2.0