Hello Sweden!!

Nu har vi skaffat oss trådlöst internet som äntligen funkar som det ska, så nu kan jag äntligen blogga lite direkt från Australien. Häftigt va?! =)

Visstelsen har varit helt underbar än så länge, haft lite otur med vädret men det har ändå varit varmt. Själva resan hit tog väldigt lång tid, ca 28 timmar. Det som jag trodde skulle bli en mardröms flygresa slutade ganska bra faktiskt. Barnen var väldigt snälla, blev lite rastlösa då och då, men det får man räkna med när man reser så här långt. Milian sov i stort sett hela resan.


På flygplatsen i London.


Ca 23.30 hade vi landat i Melbourne, Australien och möttes av en vägg med varm luft. Det var 30 grader ute, helt underbart! Hotellet vi hade i Melbourne var helt okej, lite trångt med tanke på att vi var 4 stycken i vårt rum. Dagen efter var det nyårsafton och det kändes ju jätte konstigt. Vi gick lite och utforskade i Melbourne, som är en väldigt fin stan och har ni vägarna förbi Australien är det helt klart värt ett besök. Hehe! Vi gick till Melbourne Aqarium och tittade på fiskarna och pingvinerna.


I centrum av Melourne, 37 grader varmt!

Resan hade tagit musten ur oss i vi somnade efter en dag i stan. Vi fick panik när vi sen vaknade och upptäckte att klockan var halv tio och två och en halvtinme till Nytt år! I sista sekund hittade vi en fin resturang precis vid vattnet i hamnen där dom smällde rakerterna. Jätte god mat och god stämmning!


Nyårsafton i Melbourne!

Resten av dagarna spenderade vi i Melbourne, tog en dagstripp till Phillips Island där det varje kväll kommer upp flera hundra pingviner upp på standen och går upp mot sina bon i gräset.

Efter fyra dagr i Melbourne åkte vi först upp till Healesville Sanctuary, där dom har alla Australiens djur. Där fick vi bla mata och klappa Kängerus. Det tyckte Tindra var jätte kul! Sedan påbörjade vi vår bilresa mot Alboure, en mysig stad som låg ca 30 mil norr över Melbourne. Där spenderade vi en natt och tittade på deras konstgjorde sjö Lake Hume. Sedan forsatte vi vår bilresa till Australiens huvudstad Canberra där vi skulle spendera en dag. Det finns tydligen inte så mycket att se i den staden. Vi åt på en god japansk resturange och dagen efter gick vi upp och kollade på parlamentshuset, sen åkte vi ut mot kusten där vi nu är.

Vi kom väldigt sent hit och det fanns inga lediga motell, bensinen höll på att ta slut och det var mer eller mindre kaos! Men till sist lyckades det lösa sig och vi fick stanna över hos en gammal dam som hyr ut två rum av hennes hus, typ som ett bed&breakfast i den lilla byn Milton. Jätte snällt!

Nu har vi hamnat i en jätte fin och lagom liten stad som har världens roligaste namn: Ulladulla! Haha! Jag kommer ihåg att vi såg namnet på kartan och tyckte det var hur kul som helst, inte trodde vi att vi skulle hamna här! =)

Idag är det ganska mulet, fast ändå ca 26 grader ute, vi ska ner till Funland där dom ska ha lite roligt för barn. Dom har även en jätte fin strand här som vi tyvärr inte har badat i än, men det kommer! 

Det blev ett ganska långt inlägg nu, men jag ska försöka blogga lite oftare under tiden jag är här i Australien, det är så mycket man är med om här! Jag lägger upp fler bilder senare, internet är lite segt och min tid är snart ute..

Ha det så bra så länge i kalla Sverige!


Kommentarer
Postat av: Fam Thelander

En hälsning från oss här hemma. Hoppas ni får mer tur med vädret. Vi saknar er. Lägenheten känns tom utan er. kram kram

2010-01-07 @ 15:33:38
URL: http://lillsaraah.blogg.se/
Postat av: magdalena

JAG SAKNAR ER SJUKT MYCKET! varje dag kollar jag posten, blev såå glad att du skrivit ett inlägg här :D bara veta att allt är ok med er. hemma i sverige är det massor med snö. ensamt och trist. pussa om barnen och ge dig själv en stor kram från mig och hälsa de andra! PUSS bästaste Sarah! /Magdalena

2010-01-07 @ 18:41:54
URL: http://maaagda.blogg.se/
Postat av: Malin

Tack för bloggvinsten som kom idag! :)

2010-01-12 @ 17:01:25
URL: http://maulun.blogg.se/
Postat av: Therese - mamma till Alfred och ängeln Lucas

Gud så underbart =)



Kikar in och tipsar om tävling inne hos mig =)



http://tostberg.blogg.se/2010/january/vinn-presentkort-pa-smycken.html#comment



Ha de fint!



Kram Therese

2010-01-14 @ 19:18:52
URL: http://tostberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0